Muško-Ženska prijateljstva

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Pandakonda

#26 Re: Muško-Ženska prijateljstva

Post by Pandakonda »

Ateista wrote: 28/05/2026 12:58
Pandakonda wrote: 26/05/2026 13:30 Nedavno sam imao situaciju u drustvu gdje je jedna kolegica pronasla momka i "naglo" je pocela da propusta neke zajednicke stvari koje je nasa grupa ponekad pravila. U pitanju su izlasci, neka putovanja i slicno gdje je prije redovno isla. Konkretno nas je 6 a igrom slucaja su 3 cure i nas 3 muska. Bitna napomena svako od nas je u razlicitim trenutcima imao cure/momke (osim nje) i nikada nije bilo problema. Kada smo se upoznali imala je momka sa kojim se bas tad nekad razisla i nije imala drugog sve do sada jer je ta zadnja veza bas pogodila.

Međutim nakon sto se malo popilo jedno vece i kad smo je pritisnuli da nam kaze sta sto se udaljila, ona je "odčepila" i kaze da joj je taj novi momak rekao kako musko - zenska prijateljstva ne postoje i to je samo cekanje kad ce ko koga "bucnut". On joj sada govori da smanji druzenje sa nama sto je i nju uzdrmalo. Meni i nema bas smisla jer znamo se vec nekih 7-8 godina i da se sta trebalo desiti valjda bi se desilo. Putovali smo zajedno od mora i planina, bili u istoj kuci kad putujemo, znamo dosta stvari jedni o drugima i nikada nikome (valjda :D ) nije na pamet palo nesto vise za ove godine. Nakon tog je nastala malo cudna tisina gdje su svi usutili i skrenuli sa teme. Nakon tog se nismo vracali na tu temu i uredno smo se viđali poslije.

Da li vi mislite da ovakva prijateljstva mogu opstati ili je raspad neizbježan? Misljenja sam da ako su osobe emocionalno zrele da znaju razdvojiti stvari nece biti problema sto vjerujem da jest slucaj ako se ima vise od 25 godina. Ovdje ne govorim sad o random prijateljima sa strane koji bi bucnuli drugaricu nego o osobama koje se relativno duze znaju i imaju malo duzu historiju
Generalno, nisam siguran. Mogu postojati ta prijateljstva, ali problem je ako ti je neko bas dobar prijatelj suprotnog spola (kod strait osoba) onda to moze lako prerasti u nesto drugo, jer ozbiljne veze podrazumijevaju i prijateljstvo, pa je dosta veza tako pocelo od prijateljstva, kad dvoje skontaju da se razumiju i dijele svasta nesto.
Ako se druzite kao grupa, ne 1 na 1, onda ima vise sanse da ostane prijateljski.

Konkretan slucaj, taj momak je ocito malo posesivan i ljubomoran ako joj brani druzenje, medjutim mogu shvatiti za putovanja na more ili bilo gdje drugo. Nije poenta samo hoce li se neko pokupiti sa nekim, iskreno mislim da je neprikladno da neko ko je u vezi ide bilo gdje na putovanje sa rajom a ne sa partnerom, i tu bi mi jedino logicno bilo da ona svog momja integrise u vase drustvo i da recimo idete svi zajedno nekad na putovanja.
Otprilike se slazem. Stvar je da se znamo nekih 8 godina i ako je vec trebalo prerasti u nesto vise to bi sigurno do sada isplivalo sa necije strane. Zbog toga mislim da nema razloga za "brigu" od strane njenog momka. Pogotovo jer nikada niko nije izlazio 1 na 1 nego je uvijek bila grupa.

Dolazio je i on par puta u drustvo ali se nismo nikad raspitivali sto ga ne zove malo ucestalije.
vjeshalica wrote: 27/05/2026 19:28
Pandakonda wrote: 26/05/2026 13:30

Međutim nakon sto se malo popilo jedno vece i kad smo je pritisnuli da nam kaze sta sto se udaljila, ona je "odčepila" i kaze da joj je taj novi momak rekao kako musko - zenska prijateljstva ne postoje i to je samo cekanje kad ce ko koga "bucnut". On joj sada govori da smanji druzenje sa nama sto je i nju uzdrmalo.

Da li vi mislite da ovakva prijateljstva mogu opstati ili je raspad neizbježan?
Frajer joj je zagospodario pickom, uvjeti su ocito da prekine kontakte sa ljudima koje je imala...ona vjv pristala na tu ucjenu, da bi mu ugodila. Sutra kad je rokne nogom u dupe, nece imati drustva niti druzenja, jer se izolovala po zelji popisanog momka. Takva prijateljstva i druzenja mogu opstati pod uslovom da im muzevi/partneri prihvate da im druga strana ima drustveni zivot mimo njih (ne znaci da je samo jebavanje okolo). Msm realno, toliko je primjera gdje neko sklopi brak i naglo se udalji i prestane komunicirati. Jbg svako iz svoje pozicije gleda neku situaciju u zivotu. Tako i ona.
Momak joj je ocito profil seljobana koji misli da svaka zena se jebe ili ce biti jebena ako je progovorila sa nekim muskarcem ili imala neki kontakt.
Nije on rekao da prekine kontakt, nego da "smanji" druzenje i par puta mu je bilo cudno sto grupno idemo na put. Vise je bilo u tonu da mu je sumnjivo sto se toliko druzimo a ima muskog drustva u prici. Mislim ako cura hoce da ga vara moze to uraditi sa bilo kim i sakriti. Ovako covjek zna ko su ljudi sa kojima se druzi i ona ima transparentan odnos sa njim. Sto kaze forumasica gore, pretezno ti sto se "boje" su oni koji bi to uradili pa projektuju na druge
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#27 Re: Muško-Ženska prijateljstva

Post by Truba »

Chloe wrote: 28/05/2026 13:20
Truba wrote: 28/05/2026 13:05 ako mladić ne želi pojebati djevojku
a) gej
b) krampa djevojka...nos ko pijuk glava ko zgužbvan bidon a tijelo ko bačva (i opet bi se našlo i nađe kandidata jer sve sve udaju na kraju)
c) tjelesna ili psihicka bolest frajera (koja mu onemugućava seks)
Zaboravio si pod d) Normalan ( zreo ) muškarac koji ima samoknotrolu i kriterije ... :oops:
misliš na svećenika biskupa ili papu?

i njima će naći manu forumaši a ja ne mogu pohotnima
dr_Evil

#28 Re: Muško-Ženska prijateljstva

Post by dr_Evil »

a) gej
b) krampa djevojka...nos ko pijuk glava ko zgužbvan bidon a tijelo ko bačva (i opet bi se našlo i nađe kandidata jer sve sve udaju na kraju)
Zaboravio si pod d) Normalan ( zreo ) muškarac koji ima samoknotrolu i kriterije ... :oops:
Kljucna rijec je "ne zeli", a druga je stvar hoce li pokusati ili to uradit. Ako "ne zeli" onda Truba mudro zbori, to vec nije normalno.

Realno imao sam dvije odlicne prijateljice koje nisam pokusao jer mi je previse znacilo nase prijateljstvo, a svaku sam naravno zelio, kako tad tako i danas.
Ateista

#29 Re: Muško-Ženska prijateljstva

Post by Ateista »

Pandakonda wrote: 28/05/2026 13:32
Ateista wrote: 28/05/2026 12:58
Pandakonda wrote: 26/05/2026 13:30 Nedavno sam imao situaciju u drustvu gdje je jedna kolegica pronasla momka i "naglo" je pocela da propusta neke zajednicke stvari koje je nasa grupa ponekad pravila. U pitanju su izlasci, neka putovanja i slicno gdje je prije redovno isla. Konkretno nas je 6 a igrom slucaja su 3 cure i nas 3 muska. Bitna napomena svako od nas je u razlicitim trenutcima imao cure/momke (osim nje) i nikada nije bilo problema. Kada smo se upoznali imala je momka sa kojim se bas tad nekad razisla i nije imala drugog sve do sada jer je ta zadnja veza bas pogodila.

Međutim nakon sto se malo popilo jedno vece i kad smo je pritisnuli da nam kaze sta sto se udaljila, ona je "odčepila" i kaze da joj je taj novi momak rekao kako musko - zenska prijateljstva ne postoje i to je samo cekanje kad ce ko koga "bucnut". On joj sada govori da smanji druzenje sa nama sto je i nju uzdrmalo. Meni i nema bas smisla jer znamo se vec nekih 7-8 godina i da se sta trebalo desiti valjda bi se desilo. Putovali smo zajedno od mora i planina, bili u istoj kuci kad putujemo, znamo dosta stvari jedni o drugima i nikada nikome (valjda :D ) nije na pamet palo nesto vise za ove godine. Nakon tog je nastala malo cudna tisina gdje su svi usutili i skrenuli sa teme. Nakon tog se nismo vracali na tu temu i uredno smo se viđali poslije.

Da li vi mislite da ovakva prijateljstva mogu opstati ili je raspad neizbježan? Misljenja sam da ako su osobe emocionalno zrele da znaju razdvojiti stvari nece biti problema sto vjerujem da jest slucaj ako se ima vise od 25 godina. Ovdje ne govorim sad o random prijateljima sa strane koji bi bucnuli drugaricu nego o osobama koje se relativno duze znaju i imaju malo duzu historiju
Generalno, nisam siguran. Mogu postojati ta prijateljstva, ali problem je ako ti je neko bas dobar prijatelj suprotnog spola (kod strait osoba) onda to moze lako prerasti u nesto drugo, jer ozbiljne veze podrazumijevaju i prijateljstvo, pa je dosta veza tako pocelo od prijateljstva, kad dvoje skontaju da se razumiju i dijele svasta nesto.
Ako se druzite kao grupa, ne 1 na 1, onda ima vise sanse da ostane prijateljski.

Konkretan slucaj, taj momak je ocito malo posesivan i ljubomoran ako joj brani druzenje, medjutim mogu shvatiti za putovanja na more ili bilo gdje drugo. Nije poenta samo hoce li se neko pokupiti sa nekim, iskreno mislim da je neprikladno da neko ko je u vezi ide bilo gdje na putovanje sa rajom a ne sa partnerom, i tu bi mi jedino logicno bilo da ona svog momja integrise u vase drustvo i da recimo idete svi zajedno nekad na putovanja.
Otprilike se slazem. Stvar je da se znamo nekih 8 godina i ako je vec trebalo prerasti u nesto vise to bi sigurno do sada isplivalo sa necije strane. Zbog toga mislim da nema razloga za "brigu" od strane njenog momka. Pogotovo jer nikada niko nije izlazio 1 na 1 nego je uvijek bila grupa.

Dolazio je i on par puta u drustvo ali se nismo nikad raspitivali sto ga ne zove malo ucestalije.
vjeshalica wrote: 27/05/2026 19:28
Pandakonda wrote: 26/05/2026 13:30

Međutim nakon sto se malo popilo jedno vece i kad smo je pritisnuli da nam kaze sta sto se udaljila, ona je "odčepila" i kaze da joj je taj novi momak rekao kako musko - zenska prijateljstva ne postoje i to je samo cekanje kad ce ko koga "bucnut". On joj sada govori da smanji druzenje sa nama sto je i nju uzdrmalo.

Da li vi mislite da ovakva prijateljstva mogu opstati ili je raspad neizbježan?
Frajer joj je zagospodario pickom, uvjeti su ocito da prekine kontakte sa ljudima koje je imala...ona vjv pristala na tu ucjenu, da bi mu ugodila. Sutra kad je rokne nogom u dupe, nece imati drustva niti druzenja, jer se izolovala po zelji popisanog momka. Takva prijateljstva i druzenja mogu opstati pod uslovom da im muzevi/partneri prihvate da im druga strana ima drustveni zivot mimo njih (ne znaci da je samo jebavanje okolo). Msm realno, toliko je primjera gdje neko sklopi brak i naglo se udalji i prestane komunicirati. Jbg svako iz svoje pozicije gleda neku situaciju u zivotu. Tako i ona.
Momak joj je ocito profil seljobana koji misli da svaka zena se jebe ili ce biti jebena ako je progovorila sa nekim muskarcem ili imala neki kontakt.
Nije on rekao da prekine kontakt, nego da "smanji" druzenje i par puta mu je bilo cudno sto grupno idemo na put. Vise je bilo u tonu da mu je sumnjivo sto se toliko druzimo a ima muskog drustva u prici. Mislim ako cura hoce da ga vara moze to uraditi sa bilo kim i sakriti. Ovako covjek zna ko su ljudi sa kojima se druzi i ona ima transparentan odnos sa njim. Sto kaze forumasica gore, pretezno ti sto se "boje" su oni koji bi to uradili pa projektuju na druge
Po meni nije samo pitanje hoce li nesto stvarno biti, koliko su mi neke stvari neprikladne.
Da mi djevojka sad ima jarana sa kojim redovno izlazi 1 na 1, ne bi mi bilo pravo, koliko god siguran bio da tu nece niceg biti.
Ok da poslovno sjedne sa nekim, sa kolegom, neki prijatelj kojeg dugo nije vidjela, ali sa nekim redovno da se vidja 1 na 1, to bi mi smetalo.
Kad je grupa u pitanju, to je vec drugacije, samo bih u toj situaciji logicno i ja bio te grupe, pogotovo ako i putuju zajedno.

U tom slucaju mi je najcudnije zasto njen momak nije ukljucen u vase drustvo, da li on to ne zeli, da li ona ne zeli da ga ukljuci, ili obostrano, ali iskreno mislim da je to kljucni problem. Kad bi se on ukljucio, sve bi to drugacije izgledalo.
Ateista

#30 Re: Muško-Ženska prijateljstva

Post by Ateista »

Truba wrote: 28/05/2026 13:53
a) gej

A neko ko je vec zauzet i ima djevojku pa ne zeli aferu? :mrgreen:
Pored toga, i da sam zauzet, ne bih mogao spavati sa bar 80% zena priblizno mojih godina, pa cak ni kad sam bio mladji. Neko ima kriterije, ne mora biti krampa a opet moze da mi se ne svidja, da nije moj tip, cak ni za jednu noc.
banjaluka078

#31 Re: Muško-Ženska prijateljstva

Post by banjaluka078 »

Nas 4 (3ž+1m) smo prijatelji od srednje škole, skoro 35 godina. Partneri dolazili i odlazili, djeca se rađala, roditelji umirali, dešavao se život sa svim što nosi, mi uvijek na okupu. Nikad nikom nije palo na um da povlači neke kočnice, jer partnerima ne odgovaraju naša druženja. Iskreno, samo jedan muž se nešto mrštio na našeg frenda, ali skontao da džaba frkiše, pa je prestao.
Mi, nezavisno od kafa "svako sa svakim", imamo svoje čoporativno druženje mjesečno, na mjesec i po, pored rođendana, bajrama, slava... Nikad niko nije poveo partnera na ta redovna viđanja, to je naše vrijeme, da pretresemo život. Poznaju se svi oni, takođe, nekad se neki mimo nas nađu na kafama ili ako ganjaju nešto oko poslova, popravki...
Nekad u srednjoj, dvije simpatisale njega, a on treću. I to tako prošlo nerealizovano i tad i kasnije.
SmokingMan

#32 Re: Muško-Ženska prijateljstva

Post by SmokingMan »

Srasteš sa osobom, kasnije postanete bitni jedno drugom, zbližavate duševno i iskustveno, ali nužno ne značni da ćete zajedno osnovati bračnu zajednicu. Tako se desilo u mom slučaju, od nevjerovatno iritantne osobe sa posla do nekoga sa kim sam počeo provoditi sve više i više vremena.
Sve je to trajalo dugih 13 godina.
banjaluka078

#33 Re: Muško-Ženska prijateljstva

Post by banjaluka078 »

Mi jesmo bitni jedni drugima. Naš odnos je u rangu porodičnog. Ne posmatramo se na način koji bi ugrozio naše prijateljstvo ili veze koje imamo s drugim ljudima.
skrbavi-admin

#34 Re: Muško-Ženska prijateljstva

Post by skrbavi-admin »

a) gej
d) truba
Truba

#35 Re: Muško-Ženska prijateljstva

Post by Truba »

Ateista wrote: 28/05/2026 20:41

Pored toga, i da sam zauzet, ne bih mogao spavati sa bar 80% zena priblizno mojih godina, pa cak ni kad sam bio mladji. Neko ima kriterije, ne mora biti krampa a opet moze da mi se ne svidja, da nije moj tip, cak ni za jednu noc.
Vaj ar ju gej :D
Ateista

#36 Re: Muško-Ženska prijateljstva

Post by Ateista »

Truba wrote: 29/05/2026 00:24

Nisam gay, samo imam kriterije. :mrgreen:
tokio25

#37 Re: Muško-Ženska prijateljstva

Post by tokio25 »

Ateista wrote: 29/05/2026 07:06
Truba wrote: 29/05/2026 00:24
Nisam gay, samo imam kriterije. :mrgreen:
prijateljica ima vrlo niske kriterije :)
Truba

#38 Re: Muško-Ženska prijateljstva

Post by Truba »

nisi gej al si se posrao po 2 milijuna evolucije muškoga tijela u čijim je genetskim strukturama zapisano da posije što više sjemena u što više žena
nasuprot potrebi žene da ima osiguran život za sebe i potomstvo od predatora nezaposlenosti i jada i bijede s najboljim specimenom

ovdje govorimo o želji i potrebi...tjelesnom ustroju muškarca čiji organizam stvara u sekundi 1000 spermića...ne da će se to i dogoditi

naravno ti nisi sam...tu su i oni muški što se žene ali obave vazektomiju, oni koji ne žele djecu ikako, oni što abortiraju djecu prema rodu broju i padežu na kraju krajeva svi oni koji su se okrenuli protiv reprodukcije...
al će se samo srati o pedofiliji u crkvi zbog bezženstva
neće se sratri po svim ostalima koji su isto u tome ali nisu dio KC-a
Ateista

#39 Re: Muško-Ženska prijateljstva

Post by Ateista »

Truba wrote: 29/05/2026 10:37 nisi gej al si se posrao po 2 milijuna evolucije muškoga tijela u čijim je genetskim strukturama zapisano da posije što više sjemena u što više žena
nasuprot potrebi žene da ima osiguran život za sebe i potomstvo od predatora nezaposlenosti i jada i bijede s najboljim specimenom

ovdje govorimo o želji i potrebi...tjelesnom ustroju muškarca čiji organizam stvara u sekundi 1000 spermića...ne da će se to i dogoditi

naravno ti nisi sam...tu su i oni muški što se žene ali obave vazektomiju, oni koji ne žele djecu ikako, oni što abortiraju djecu prema rodu broju i padežu na kraju krajeva svi oni koji su se okrenuli protiv reprodukcije...
al će se samo srati o pedofiliji u crkvi zbog bezženstva
neće se sratri po svim ostalima koji su isto u tome ali nisu dio KC-a
Pa nije bas tako zapisano u genima da muskarci imaju potrebu oploditi bas svaku zenu, i to je kodirano da zele oploditi one koje imaju karakteristike kojima dokazuju plodnost i zdravlje, sto se manifestuje kroz sexualnu privlacnost.
Ono gdje se jesam mozda posrao na evoluciju je sto imam neke estetske kriterije koji malo odskacu od toga, jbg danasnji covjek nije samo bilosko nego i drustveno bice i razmislja i o drugim aspektima pored osnovnih boloskih nagona.
PixelDrifter

#40 Re: Muško-Ženska prijateljstva

Post by PixelDrifter »

Imam više jaranica koje me nikada nisu seksualno privlačile. Opet, ja sam muhanat, mora da bude inteligentna, da ima lijepe ruke, lijepa, uska, stopala, da nema plastike na licu i tijelu, da nema tetovaže ili ako ima onda da je to diskretno. I da nije religiozna.
yoda82

#41 Re: Muško-Ženska prijateljstva

Post by yoda82 »

dr_Evil wrote: 28/05/2026 13:59
a) gej
Kljucna rijec je "ne zeli", a druga je stvar hoce li pokusati ili to uradit. Ako "ne zeli" onda Truba mudro zbori, to vec nije normalno.

Realno imao sam dvije odlicne prijateljice koje nisam pokusao jer mi je previse znacilo nase prijateljstvo, a svaku sam naravno zelio, kako tad tako i danas.
Pa dobro, tu valjda spada "zreo muškarac koji ima samokontrolu...."

Nevezano za druženja, ako hoćeš da prevariš partnera/partnericu, to ćeš i uraditi, pa sve da nemaš prijatelja uopšte.

To što bi spavao sa jaranicom u nekoj hipotetičkoj situaciji, ne znači da ćeš to i uraditi, isto kao što i ne spavaš sa svakom djevojkom "koja ti se ponudi", pogotovo ako si u vezi. (ili bar ne bi trebao to da uradiš).

Smatram da su muško ženska prijateljstva i više nego moguća i normalna, ako su svi "zrele i odrasle osobe".
dembele

#42 Re: Muško-Ženska prijateljstva

Post by dembele »

Objasnio Harry, gasi mješalicu, motaj kablove :D
snijeg_led

#43 Re: Muško-Ženska prijateljstva

Post by snijeg_led »

PixelDrifter wrote: 29/05/2026 13:10 Imam više jaranica koje me nikada nisu seksualno privlačile. Opet, ja sam muhanat, mora da bude inteligentna, da ima lijepe ruke, lijepa, uska, stopala, da nema plastike na licu i tijelu, da nema tetovaže ili ako ima onda da je to diskretno. I da nije religiozna.
Ovo je baš lijepo rečeno. Mislim nije ništa sada specijalno sto te privlaci, nego vise ono osnovno sto svaka zena ili osoba bi trebala imati.
dječak sa šibicama

#44 Re: Muško-Ženska prijateljstva

Post by dječak sa šibicama »

Kladim se da ona njemu ne moze zabraniti druzenje sa prijatelji(ca)ma
problemnatravunu

#45 Re: Muško-Ženska prijateljstva

Post by problemnatravunu »

PixelDrifter

#46 Re: Muško-Ženska prijateljstva

Post by PixelDrifter »

snijeg_led wrote: 31/05/2026 00:55
PixelDrifter wrote: 29/05/2026 13:10 Imam više jaranica koje me nikada nisu seksualno privlačile. Opet, ja sam muhanat, mora da bude inteligentna, da ima lijepe ruke, lijepa, uska, stopala, da nema plastike na licu i tijelu, da nema tetovaže ili ako ima onda da je to diskretno. I da nije religiozna.
Ovo je baš lijepo rečeno. Mislim nije ništa sada specijalno sto te privlaci, nego vise ono osnovno sto svaka zena ili osoba bi trebala imati.
Zato mi se i dize kosa na glavi kada vidim ove danasnje sa napumpanim usnama, grudima i zadnjicom...vulgarno, bez stila i seksualno neprivlacno.
MarlboroGold

#47 Re: Muško-Ženska prijateljstva

Post by MarlboroGold »

yoda82 wrote: 29/05/2026 13:31
dr_Evil wrote: 28/05/2026 13:59

Pa dobro, tu valjda spada "zreo muškarac koji ima samokontrolu...."

Nevezano za druženja, ako hoćeš da prevariš partnera/partnericu, to ćeš i uraditi, pa sve da nemaš prijatelja uopšte.

To što bi spavao sa jaranicom u nekoj hipotetičkoj situaciji, ne znači da ćeš to i uraditi, isto kao što i ne spavaš sa svakom djevojkom "koja ti se ponudi", pogotovo ako si u vezi. (ili bar ne bi trebao to da uradiš).

Smatram da su muško ženska prijateljstva i više nego moguća i normalna, ako su svi "zrele i odrasle osobe".
Upravo tako.

Ko odluči da prevari ti njega ili nju u tome ne možeš zaustaviti niti možeš spriječiti, te se zato ne treba ni opterećivati time. Samo treba otvoriti oči u određenim momentima.
snijeg_led

#48 Re: Muško-Ženska prijateljstva

Post by snijeg_led »

PixelDrifter wrote: 31/05/2026 10:49
Zato mi se i dize kosa na glavi kada vidim ove danasnje sa napumpanim usnama, grudima i zadnjicom...vulgarno, bez stila i seksualno neprivlacno.
Ako neko ima zelju da popravi nesto na svom tijelu, to je uredu. Samo ipak vecina zena stvarno pretjeruje.
semirsar

#49 Re: Muško-Ženska prijateljstva

Post by semirsar »

snijeg_led wrote: 02/06/2026 01:18
Spoiler
Show

Ako neko ima zelju da popravi nesto na svom tijelu, to je uredu. Samo ipak vecina zena stvarno pretjeruje.
i... popravi li se sta? :per:
snijeg_led

#50 Re: Muško-Ženska prijateljstva

Post by snijeg_led »

semirsar wrote: 02/06/2026 02:23
snijeg_led wrote: 02/06/2026 01:18
Spoiler
Show

i... popravi li se sta? :per:
ništa, savršena sam :D
Post Reply