Muške jednostavnosti......

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Euridika
Globalna šefica

#226 Re: Muške jednostavnosti......

Post by Euridika »

Tomahawk11 wrote:
Euridika wrote:
supercali wrote:Kad djevojka pozove decka na kafu on kaze da
Kad musko pozove zensko na kafu kazu sve drugo osim da ili ne
A šta je to tipičan ženski odgovor, de reci i meni da znam šta da odgovaram ubuduće? :roll: :lol:
Da, evo ti broj telefona (pogrešan, naravno :oops: ) :mrgreen:
To s pogrešnim brojevima telefona mi nikad nije bilo jasno. Ko će smišljati pogrešan broj na licu mjesta? Pa ja bih se sva pogubila dok smislim neku kombinaciju, tačno bi mi se na faci vidjelo da izmišljam (koliko se mučim)... :lol: :lol: :lol:
Zar nije lakše reći ne? :zoka:
Tomahawk11
Globalni moderator

#227 Re: Muške jednostavnosti......

Post by Tomahawk11 »

Euridika wrote: To s pogrešnim brojevima telefona mi nikad nije bilo jasno. Ko će smišljati pogrešan broj na licu mjesta? Pa ja bih se sva pogubila dok smislim neku kombinaciju, tačno bi mi se na faci vidjelo da izmišljam (koliko se mučim)... :lol: :lol: :lol:
Ima i ona varijanta - daj ti meni svoj broj, ja ću tebe nazvati :oops:
LIčno prisustvovao, lokacija Budva, učesnici moj rođo što napada sve što je žensko i neka Tuzlanka :lol:
Mene bilo stid za njega :skoljka:
Reko, ništa, jarane, od ovog :oops:
Euridika
Globalna šefica

#228 Re: Muške jednostavnosti......

Post by Euridika »

Tomahawk11 wrote:
Euridika wrote: To s pogrešnim brojevima telefona mi nikad nije bilo jasno. Ko će smišljati pogrešan broj na licu mjesta? Pa ja bih se sva pogubila dok smislim neku kombinaciju, tačno bi mi se na faci vidjelo da izmišljam (koliko se mučim)... :lol: :lol: :lol:
Ima i ona varijanta - daj ti meni svoj broj, ja ću tebe nazvati :oops:
LIčno prisustvovao, lokacija Budva, učesnici moj rođo što napada sve što je žensko i neka Tuzlanka :lol:
Mene bilo stid za njega :skoljka:
Reko, ništa, jarane, od ovog :oops:
Da ti Respo nije rođak? :shock: :lol: :lol: :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#229 Re: Muške jednostavnosti......

Post by Tomahawk11 »

Jok, nije, ovaj je teži slučaj od respe, respo je mala maca za njega :mrgreen:
klixoris

#230 Re: Muške jednostavnosti......

Post by klixoris »

Tomahawk11 wrote:Jok, nije, ovaj je teži slučaj od respe, respo je mala maca za njega :mrgreen:
Znaci napadne pa tek onda zove na kafu :mrgreen:
Tomahawk11
Globalni moderator

#231 Re: Muške jednostavnosti......

Post by Tomahawk11 »

klixoris wrote:
Tomahawk11 wrote:Jok, nije, ovaj je teži slučaj od respe, respo je mala maca za njega :mrgreen:
Znaci napadne pa tek onda zove na kafu :mrgreen:
Napada taj gdje i kako stigne, uživo, online, kombinovano, ma haos, često meni bude neugodno koliko je ''suptilan'' :mrgreen:
zipoo

#232 Re: Muške jednostavnosti......

Post by zipoo »

Hajde sto su zene komplikovane(neko mora biti), ali postali i muskaric. Zovnes raju na kafu ono konta da ga pitas kako mu je dan bio. Reci hocu/necu, u koliko, gdje. Nista vise

Meni je najgori izgovor ne znam hocu li biti ziva do sutra. Jos se ona meni javlja i smara kad cemo na kafu i kad je pozoves sveti se nesto. Ne kontam
ovo_mi_je_nick

#233 Re: Muške jednostavnosti......

Post by ovo_mi_je_nick »

Ma čim kaže ne znam, vidjet ću, čujemo se, javim ti, trebamo pit kafu, zauzet sam ovaj mjesec (haaalo mjesec zauzet i nema 30 min za kafe haaallo ba pa i Tramp ima više vremena) od toga NEMA NIŠTA ni od te kafe bilo M-M ili F-M.

I eventualno se dogovori ta kafa i onda imamo obavezno bacanje lajkova na telefonu, pitanja tipa: I šta ima još ? Kakav si ti nako?

Ako vodiš ili pokušavaš započeti neki konstruktivan razgovor prekida te: Vidi kod one guzova, kenja kroz njih.

Zato ima sve manje tih popodnevnih kafa. Gužve su uveče u nekim mixserima gdje nema potrebe da pričaš nego držiš telefon i blejiš u D.J Murisa ili ga gledaš preko videa snimajući ga da možeš okačiti live i komentarisati kako je luuudilooo bilo.
mali jomu

#234 Re: Muške jednostavnosti......

Post by mali jomu »

Zene se ne zovu na kafu, vec na caj ili sok, ili da nesto pojedete.... :mrgreen:

najgora varijanta bilo cega je

da zenu zovnes na kafu.....

da zenu zovnes da prosetate malo....

.... imam ti nesto reci,

Poceti pricu sa kad ces biti slobodna da.....

.... jesi li slobodna da.....

i sve takve price........ su bezveze. :mrgreen:
triconja

#235 Re: Muške jednostavnosti......

Post by triconja »

mali jomu wrote:Zene se ne zovu na kafu, vec na caj ili sok, ili da nesto pojedete.... :mrgreen:

najgora varijanta bilo cega je

da zenu zovnes na kafu.....

da zenu zovnes da prosetate malo....

.... imam ti nesto reci,

Poceti pricu sa kad ces biti slobodna da.....

.... jesi li slobodna da.....

i sve takve price........ su bezveze. :mrgreen:
Zeni se ide u stan na kafu :lol:
mali jomu

#236 Re: Muške jednostavnosti......

Post by mali jomu »

triconja wrote: Zeni se ide u stan na kafu :lol:

isfucano i iskopirano..... :mrgreen:
triconja

#237 Re: Muške jednostavnosti......

Post by triconja »

mali jomu wrote:
triconja wrote: Zeni se ide u stan na kafu :lol:

isfucano i iskopirano..... :mrgreen:
:lol: :thumbup:
mali jomu

#238 Re: Muške jednostavnosti......

Post by mali jomu »

triconja wrote: :lol: :thumbup:
jok eto ti ne ides na kafu :mrgreen:

fora je otici na caj :mrgreen:
CaneBos

#239 Re: Muške jednostavnosti......

Post by CaneBos »

Euridika wrote:
mali jomu wrote:Muškarci su jednostavna bića, a trenutak u kom prestaju da budu jednostavna bića je trenutak u kojem žene počnu da komplikuju stvari.

Najčešće pitanje oko kog žene prave dramu je i ono: ''Šta je mislio pod tim?'' Bilo da je otkazao sastanak, zvučao pomalo nezainteresirano ili samo odgovorio na poruku malo kasnije nego što si očekivala, ovo su ključne stvari koje se trebaju znati o muškarcima.

Većina stvari koje žene shvataju lično – nisu lične.

Prosječna će žena brzo pomisliti da nešto nije u redu, jer se muškarac ponaša ''čudno'' prema njoj, dok prosječni muškarac uopće nema pojma da se ponaša čudno, jer se samo ponaša onako kako mu tog dana odgovara. Savjet za mirnu vezu i glavu – prestanite baš sve vagati i shvatati toliko lično, jer u većini slučajeva muškarac ni ne zna da radi nešto za što sumnjamo da radi.

Ako (žena) sumnjaš da nešto ne valja ponovo pročitaj.

U većini slučajeva sa muške strane je sve u redu, i u većini slučajeva (žena) ćeš se brzo smijati samoj sebi zbog nepotrebne panike, što je i dalje bolje od toga da napraviš dramu i uključiš njega (muškarca) u priču.

To je cijela muška mudrost koja zlata vrijedi za svaku ženu koja uvijek ''ima osjećaj da nešto ne valja.''
S jedne strane, uvijek sam se divila muškoj jednostavnosti, a s druge strane ljutila na vašu trivijalizaciju nekih ozbiljnih stvari. U suštini, muško pojednostavljivanje i žensko kompliciranje stvari je uslovljeno prirodom. Muškarci su odgovorni za puno manje stvari u životu nego žene i generalno se lošije snalaze kad im se dodijeli više zadaća istovremeno. Većina vas nije u stanju da rješava dva ili više složenih problema (situacija) istovremeno, dok je to ženama prirođena stvar. Vi ćete radije rješavati jedan po jedan, i to tako da svaki problem pojednostavite maksimalno, a žene se hvataju ukoštac sa svim stvarima istovremeno (najčešće zato što nemaju izbora), nekad se i pogube u svemu.

Ovaj tvoj konkretan primjer je banalan, ali je prilično čest. Mnogo ovakvih nesporazuma bi se izbjeglo da muškarci malo otvorenije pričaju, ne bi im pala dlaka s glave da kažu da taj dan nisu nešto u elementu. Ovakvi nesporazumi su česti na početku veze, kad se momak i djevojka ne poznaju još dovoljno dobro, ali kasnije se to prevaziđe. :)
Problemi nastaju jer ne postoji svjesnost da to drugoj strani predstavlja problem u poimanju i komunikaciji. Kada su obe strane svjesne toga, onda rade na tom polju da jedno drugom ''prevedu'' i mnogo je manje problema u vezi.
Ramzess Veliki

#240 Re: Muške jednostavnosti......

Post by Ramzess Veliki »

Pricam o muskim jednostavnostima, a zatim se sjetih koliko muskarci mogu zakomplikovati ... :lol:
Vecina mojih jarana je toliko komplikovala oko izlazaka sa djevojkama, da nije bilo zenske jednostavnosti nikada ne bi imali vezu i nikada se ne bi ozenili, I bili bi I danas djevci. :lol:
Jednom je sadasnja zena prisla u tramvaju, pitala ga da posudi knjigu koju je drzao u ruci, da kopira. :D
Drugoga cura startala u kafani, a poslije ga i zaprosila. :lol:
Trecega bivsa ubijedila da se trebaju uzeti ... :lol:

I tako da ne nabrajam ... smotancera je mnogo vise. :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#241 Re: Muške jednostavnosti......

Post by Tomahawk11 »

Ramzess Veliki wrote:Pricam o muskim jednostavnostima, a zatim se sjetih koliko muskarci mogu zakomplikovati ... :lol:
Vecina mojih jarana je toliko komplikovala oko izlazaka sa djevojkama, da nije bilo zenske jednostavnosti nikada ne bi imali vezu i nikada se ne bi ozenili, I bili bi I danas djevci. :lol:
Jednom je sadasnja zena prisla u tramvaju, pitala ga da posudi knjigu koju je drzao u ruci, da kopira. :D
Drugoga cura startala u kafani, a poslije ga i zaprosila. :lol:
Trecega bivsa ubijedila da se trebaju uzeti ... :lol:

I tako da ne nabrajam ... smotancera je mnogo vise. :D
Tako ti to obično bude :(
Neko je i smotan, a ima i ono....hajmo stan, pa ovo, pa ono....e, sad da se uzmemo :| dok skontaš, eto te u mrak....ovaj, braku :skoljka:
Paco

#242 Re: Muške jednostavnosti......

Post by Paco »

Nema tu pravila. Zene su komplikovane po defaultu ali ne ocekuje svaka isto. Dok ti skontas sta ona ocekuje, s koje strane da pridjes...ona vec poduzela korak. Samo je pitanje koji korak - da li onaj da ti se priblizi ili da se udalji.
ovo_mi_je_nick

#243 Re: Muške jednostavnosti......

Post by ovo_mi_je_nick »

Paco wrote:Nema tu pravila. Zene su komplikovane po defaultu ali ne ocekuje svaka isto. Dok ti skontas sta ona ocekuje, s koje strane da pridjes...ona vec poduzela korak. Samo je pitanje koji korak - da li onaj da ti se priblizi ili da se udalji.
Komplikovane su sve dok i zadnjoj drugarici ne bude kuma.

Komplikovane su dok su mlade, živahne, zgodne i popularne u raji.

Komplikovane su dok ima muškaraca poznanika koji bale i bacaju na nju a ona to sasvim dobro zna i svjesna je sebe koliko je dobra.

Komplikovane su dok mogu birati.

● Cijela ta komplikacija dolazi kad pređe 35. Kad izgubi društvo, kad primjeti da velike sise postaju duge sise, kad odlazak zubaru bude češći nego odlazak na party, kad se ožene ili uđu u ozbiljne veze oni koji su balili za njom, kad skonta da svi dobri frajeri po njenom kriteriji gledaju i ševe prije dvadesetpetice....

Kako su onda jednostavne i umiljate, milina.
Ramzess Veliki

#244 Re: Muške jednostavnosti......

Post by Ramzess Veliki »

ovo_mi_je_nick wrote: Komplikovane su sve dok i zadnjoj drugarici ne bude kuma.

Komplikovane su dok su mlade, živahne, zgodne i popularne u raji.

Komplikovane su dok ima muškaraca poznanika koji bale i bacaju na nju a ona to sasvim dobro zna i svjesna je sebe koliko je dobra.

Komplikovane su dok mogu birati.

● Cijela ta komplikacija dolazi kad pređe 35. Kad izgubi društvo, kad primjeti da velike sise postaju duge sise, kad odlazak zubaru bude češći nego odlazak na party, kad se ožene ili uđu u ozbiljne veze oni koji su balili za njom, kad skonta da svi dobri frajeri po njenom kriteriji gledaju i ševe prije dvadesetpetice....

Kako su onda jednostavne i umiljate, milina.
:thumbup:
Gradske cure I cure koje sa sela upadnu u grad.
U manjim sredinama manje je ovakvog bahatog ponasanja prema sebi i drugima.
superiska

#245 Re: Muške jednostavnosti......

Post by superiska »

CaneBos wrote:
Problemi nastaju jer ne postoji svjesnost da to drugoj strani predstavlja problem u poimanju i komunikaciji. Kada su obe strane svjesne toga, onda rade na tom polju da jedno drugom ''prevedu'' i mnogo je manje problema u vezi.

:thumbup: Tako jednostavno.
Eh sad, problem nastaje kad jedna strana, iz nekog nepoznatog razloga, ne traži pojašnjenja za ponašanje onog drugog ili ne želi jasno dati do znanja šta mu/joj smeta. Logičan slijed događaja je :run:
A to rade i žene i muškarci.
superiska

#246 Re: Muške jednostavnosti......

Post by superiska »

Paco wrote:Nema tu pravila. Zene su komplikovane po defaultu ali ne ocekuje svaka isto. Dok ti skontas sta ona ocekuje, s koje strane da pridjes...ona vec poduzela korak. Samo je pitanje koji korak - da li onaj da ti se priblizi ili da se udalji.
Ovo već spada u kategoriju muške naivnosti :maca:
Euridika
Globalna šefica

#247 Re: Muške jednostavnosti......

Post by Euridika »

Joj, jest. Neke od vas treba maljem tući dok skontate. Dotad žene već prođe volja. :D :D

Edit: Ma šta neke? Sve redom. :oops: :D
Paco

#248 Re: Muške jednostavnosti......

Post by Paco »

Euridika wrote:
Joj, jest. Neke od vas treba maljem tući dok skontate. Dotad žene već prođe volja. :D :D

Edit: Ma šta neke? Sve redom. :oops: :D
Da volja tako lako prolazi ne bi se zvala volja nego...hmmm... voz? :mrgreen:

A to za malj...ufffff :shock:
Paco

#249 Re: Muške jednostavnosti......

Post by Paco »

superiska wrote:
Ovo već spada u kategoriju muške naivnosti :maca:
Sve je stvar percepcije. Ja bih rekao da je ovo o cemu pisem ipak stvar muske jednostavnosti i zenske kompliciranosti. Ali nemamo svi istu percepciju i u tome i jeste draz svega. Da nije tako, zivot ne bi bio zivot nego bi bio bajka.
ovo_mi_je_nick

#250 Re: Muške jednostavnosti......

Post by ovo_mi_je_nick »

Kad se čovjek misli, premišlja i vaga po tri puta ili se dobro zaje*ao jednom pa neće opet ili to oko čega se premišlja nije dovoljno vrijedno njegove ikakve pažnje i akcije.

Meni je bivša govorila kako ne znam šta hoću. No međutim nisam mogao bez pripreme da je sjebem.

I kad sam rekao da znam šta hoću: Gubi se iz života, eto to hoću. I onda se naljutila kao nisam morao tako direktno .
Post Reply