Muskarci upomoc!

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

PalaSa Marsa

#326 Re: Muskarci upomoc!

Post by PalaSa Marsa »

..
amhrienizi

#327 Re: Muskarci upomoc!

Post by amhrienizi »

Sedam mjeseci kasnije...nedavno se vratim na forum i procitam svoj prvobitni post. Neko mi je odmah rekao da sam malo pukla, sto i najvjerovatnije jesam u onon okruzenju kojem sam bila.

Sad sam citala neciju melodramu kao sto je on sam nazva, pitam se sta je sa njim bilo i njegovom Aidom od Amerike?
Mozda nekog interesuje sta je sa mnom bilo. :-)

Poslije zivota vani, sa roditeljima i kasnije sama, mislim da tek poslije ovog emotivnog brodoloma mogu reci kako imam neko zivotno iskustvo. Ja sam uvijek mislila kako sam hrabra i kako mogu sama postici sve sa postenim radom kako su me i ucili roditelji, ali poslije ovoga sam tek naucila ko sam i cemu sam sve sposobna a ostaje mi jedino da skontam kako sam dopustila da dodje so onog svega sto je doslo.
Jeste bila sam zaljubljena i voljela sam ga, ostace on zauvijek u mom zivotu i kada sve izblijedi, i njegove slike, i miris njegovih obraza i njegovi topli pogledi prema meni i pogledi puni straha prema majci i dilema koju nije mogao rijesiti i izljevi ljubavi a nigdje akcije i hotel i stan i na kraju kako sam ja njega ostavila, zabila mu noz u ledja i porusila snove,ja koja sam mu bila sve a on koji nikad nije bio moj nego samo mamin sin...
Nije ona kriva, iako je dobila ono sto je htjela, kriv je on. I kriva sam ja, ali to je ok, jer sam se uspjela dohavizati, pa i ako poslije tolikog vremena, reci do ovdje i ne dalje!
Nevjerovatno ali istinito,krajem tog kobnog marta koji se sad cini tako daleko, poslije tri dana povedena u krevetu, bez hrane, pica, tusa... :lol: skontam ma bolan zenska glavo sta ti je? Istusiram se, odem na cevape, kontam koliko mi je puta na njih ah krenuo u Londonu, ovdje mi preko puta najbolja cevabdzinica u gradu a ja tri dana lezim kao da sam nepokretna! Sta cekam?!?
Te lijepo maznem cevape, popijem kafu i prosetam. Petak suncan, ljudi sa dzume idu.Ja isto kao da sam se iz neke nocne more probudila.Ukljucim telefon i kompic, posaljem CV tek tako u neku firmu za koju sam nekad davno cula ali nikad nisam reagovala, opet me malo crnjak uhvati,citam vijesti, savsta se za tri dana desi, svijet se i dalje okrece,hm.
Zvoni mi telefon, zove me covjek u vezi prijave! :shock: Malo popricamo, kaze u pon na razgovor da dodjem, u srijedu mi u inboxu ponuda za posao i ugovor! :shock: Ispostavi se da je jedna forumasica citala moju pricu i dala direktoru moj CV. Koje ludilo i koja sreca u nesreci!!
Imam jos dvije sedmice do pocetka radnog odnosa. Ne mogu pa ne mogu naci neki manji ljepsi stan, vratim se u svoju staru sobu kod roditelja. Pare mi se izvlace nemilice, te pozurim i kupim neko malo auto tek toliko da opet malo po Sarajevu vozim, da se naviknem po sokacima i na pravoj strani voziti.
Smjestim se u sobu iz koje sam izasla sa 22, sad mi je 30.Pateticno zvuci, ali mi je to pa mozda bio i najveci crnjaka, vratiti se sa 30 roditeljima. Ali dobro, u procesu sam kupnje stana tako da je i to ok.
Vec duze od sest mjeseci sam na poslu, samo dragi Bog zna sto se je sve izdesavalo kako jeste i kako su se kockice poslozile. Da sam birala posao i kolege ne bih bolje probrala, jedva cekam pon da idem u kancelariju! Jedva cekam da se vratim sa odmora, na posao :-)
U medjuvremenu skontam pa ok necu imati porodicu i djecu sad za sad, mogla bih dobiti jos neku diplomu, bosansku za promjenu, te se varatim na fakultet. Ona djeca na predavanjima uvijek ustupe mjesto. Ima ovo i svojih prednosti :D

Sa kolegicama idem na fitnes,osjecam se bolje nego ikad, skupila se i neka stara raja za izlaske i zezanje, pa tu se je nasao i jedan divan momak, koji mi je bio potpora i inspiracija a da toga ni sam nije svjestan bio, koji je bio tu ovo ljeto i do nedavno..Hvala mu gdje cuo i ne cuo :wink:

I da se vratim na onog momka i Aidu, kao i on ni ja se nigdje drugo nisam bolje ispricala i nisu mi otvorene oci kao na ovom forumu.Od totalnih stranaca koji mozda sinoc prodjose pored mene.
Sta bi bilo da nisam postavila temu i dobila sve te komentare, ne znam, ali znam da su mi itekako otvorili oci i dali podrsku da radim pravu stvar.
Bilo je bola i patnje,suza i crnjaka, nije da nije, ali svaki put je sve bolje i sve manje i manje boli dok jednom prestane biti vazno i postane svejedno.

Nedavno poruka od njega, ja sam mu bila sve, za njih sviju je znao ali kako ga ja ovako izdadoh i da je sada na dnu zivota.
Hvala Bogu pa ja nisam tu sa njim.I hvala njemu sto sam tada znala a sada sam i svjesna da vrijedim vise od toga, sada znam sta zelim a sta sigurno ne zelim ni po cijenu ljubavi, hvala mu sto sam se otrijeznila, sto me je on spustio na tlo od moje zaljubljenosti u njega, sto sam onako grubo tresnula, bas mi je to trebalo. Hvala mu sto me je volio, sto sam ja njega voljela i sto znam da je to prelijepo i jedva cekam da opet volim. A voljena sam, to znam.

A hvala i jednoj predivnoj teti u porodicnom savjetovalistu, to mogu svakome toplo preporuciti!

Btw ona forumasica je sada dobila jos bolje radno mjesto! Sve se vraca ocito.

I jesu u pravu, tridesete su super!
xoxo

PS I Persen forte ja fakat dobar! :zzzz:
Last edited by amhrienizi on 27/11/2011 17:26, edited 2 times in total.
fatamorgana

#328 Re: Muskarci upomoc!

Post by fatamorgana »

Haj' nek je na hajr izašlo, :thumbup:
amhrienizi

#329 Re: Muskarci upomoc!

Post by amhrienizi »

fatamorgana wrote:Haj' nek je na hajr izašlo, :thumbup:

Hvala ti.
jeste hvala Bogu :)
znalac

#330 Re: Muskarci upomoc!

Post by znalac »

curo draga zasto da trosis svoj zivot uzalud, sve sto sam procitao ne ide tebi u korist...da si ne znam koliko zaljubljena ta ljubav ce ispariti...a ono najgore je da je on mamin sin i znaj da ce njemu njegova mama bit uvijek vaznija od tebe koja mu dajes i dusu i tojelo...prekini s njim sto prije i nadji nekog svojih godina
žulijan asanž

#331 Re: Muskarci upomoc!

Post by žulijan asanž »

theTruePath wrote:
plonker wrote:Najbolje ti je to što si spomenula za vjeru, to su ti sad najbolje godine za to. Ovo života do sad si upropastila sa njim, a ostatak ćeš upropastiti sa vjerom.
Girl, get some real life i slušaj roditelje :wink:

hajd ne provaljuj se ,,,mozda se u ovim teskim trenutcima trebala posvetiti alkoholu? :skoljka: :-)
zašto alkohol smatraš antipodom vjere?
znalac

#332 Re: Muskarci upomoc!

Post by znalac »

znalac wrote:curo draga zasto da trosis svoj zivot uzalud, sve sto sam procitao ne ide tebi u korist...da si ne znam koliko zaljubljena ta ljubav ce ispariti...a ono najgore je da je on mamin sin i znaj da ce njemu njegova mama bit uvijek vaznija od tebe koja mu dajes i dusu i tojelo...prekini s njim sto prije i nadji nekog svojih godina

tek sad vidjeh da se to sve vec zavrsilo...izgleda da sam htio dati dobar savjet

PS mani se vjere :D nadji drugog, ima ih bar po Sarajevu koliko hoces
amhrienizi

#333 Re: Muskarci upomoc!

Post by amhrienizi »

znalac wrote:
znalac wrote:curo draga zasto da trosis svoj zivot uzalud, sve sto sam procitao ne ide tebi u korist...da si ne znam koliko zaljubljena ta ljubav ce ispariti...a ono najgore je da je on mamin sin i znaj da ce njemu njegova mama bit uvijek vaznija od tebe koja mu dajes i dusu i tojelo...prekini s njim sto prije i nadji nekog svojih godina

tek sad vidjeh da se to sve vec zavrsilo...izgleda da sam htio dati dobar savjet

PS mani se vjere :D nadji drugog, ima ih bar po Sarajevu koliko hoces

:D da, bio bi u pravu isto kao sto si i sada!
eluna

#334 Re: Muskarci upomoc!

Post by eluna »

ajde drago mi da si došla sebi :)
honky tonk

#335 Re: Muskarci upomoc!

Post by honky tonk »

svega na dunjaluku. budala najvise.
Neradnik

#336 Re: Muskarci upomoc!

Post by Neradnik »

e sto volim kad je neko realan pa u svoje ime prica.
honky tonk

#337 Re: Muskarci upomoc!

Post by honky tonk »

neki se ocigledno pronalaze.
Neradnik

#338 Re: Muskarci upomoc!

Post by Neradnik »

znaš li đe češ :lol:
sarajevo999999

#339 Re: Muskarci upomoc!

Post by sarajevo999999 »

Moj savjet ti je da ako je on stvarno u Francuskoj,ima pare a ne zeli na utakmicu Touluse-PSG ostavi ga,to nije nikakav covjek
ho oponopono

#340 Re: Muskarci upomoc!

Post by ho oponopono »

...slažem se za tridesete! 8-)
sha_ba

#341 Re: Muskarci upomoc!

Post by sha_ba »

sarajevo999999 wrote:Moj savjet ti je da ako je on stvarno u Francuskoj,ima pare a ne zeli na utakmicu Touluse-PSG ostavi ga,to nije nikakav covjek
:lol:
dusa_raskopuša

#342 Re: Muskarci upomoc!

Post by dusa_raskopuša »

Sretno s knjigom. :-D

I drago mi je sto si napokon 'pronasla' sebe. :)
GriFoN

#343 Re: Muskarci upomoc!

Post by GriFoN »

Kakav materijal imaš za knjigu, a ti je pišeš o iskustvima vani :razz:
amhrienizi

#344 Re: Muskarci upomoc!

Post by amhrienizi »

:) :) :) :)
sha_ba

#345 Re: Muskarci upomoc!

Post by sha_ba »

amhrienizi wrote::) :) :) :)
eno je!!!! pa sta se samo smijes zeno, pricaj!!! :)
eluna

#346 Re: Muskarci upomoc!

Post by eluna »

sha_ba wrote:
ENO GA!!!!!! ....... šta napadaš curu - uhvatio je napad smijeha - pusti je .............. ili se pridruži :D
illuminated

#347 Re: Muskarci upomoc!

Post by illuminated »

...
amhrienizi

#348 Re: Muskarci upomoc!

Post by amhrienizi »

eluna wrote:
sha_ba wrote:
ENO GA!!!!!! ....... šta napadaš curu - uhvatio je napad smijeha - pusti je .............. ili se pridruži :D
:D :D
amhrienizi

#349 Re: Muskarci upomoc!

Post by amhrienizi »

sha_ba wrote:

aaaaa sta da vam kazem zivot je lijep!!

nevjerovatno u cemu covjek bude i koliko zapravo malo treba da nam bude bolje. i ljepse. i svakm danom nesto novo otkrijem. sebe otkrivam. druge. nas, vas i sviju zajedno. u biti sam postala puno hrabrija nego sto sam bila. a bila sam dosta hrabra. iskusnija. to nisam bila. pametnija. uvijek moze bolje. jesam li rekla sretnija? :D a da je bilo tesko, bilo je... ali kao i sve pa i ono prodje!
amhrienizi

#350 Re: Muskarci upomoc!

Post by amhrienizi »

ne znam smijem li ovu sliku ovdje postati,ali ovo me ona sad najbolje opisuje :D

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/ ... 9642_n.png

i njemu i materi mu... :lol:
Post Reply