Muskarci upomoc!
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
PalaSa Marsa
-
amhrienizi
#327 Re: Muskarci upomoc!
Sedam mjeseci kasnije...nedavno se vratim na forum i procitam svoj prvobitni post. Neko mi je odmah rekao da sam malo pukla, sto i najvjerovatnije jesam u onon okruzenju kojem sam bila.
Sad sam citala neciju melodramu kao sto je on sam nazva, pitam se sta je sa njim bilo i njegovom Aidom od Amerike?
Mozda nekog interesuje sta je sa mnom bilo.
Poslije zivota vani, sa roditeljima i kasnije sama, mislim da tek poslije ovog emotivnog brodoloma mogu reci kako imam neko zivotno iskustvo. Ja sam uvijek mislila kako sam hrabra i kako mogu sama postici sve sa postenim radom kako su me i ucili roditelji, ali poslije ovoga sam tek naucila ko sam i cemu sam sve sposobna a ostaje mi jedino da skontam kako sam dopustila da dodje so onog svega sto je doslo.
Jeste bila sam zaljubljena i voljela sam ga, ostace on zauvijek u mom zivotu i kada sve izblijedi, i njegove slike, i miris njegovih obraza i njegovi topli pogledi prema meni i pogledi puni straha prema majci i dilema koju nije mogao rijesiti i izljevi ljubavi a nigdje akcije i hotel i stan i na kraju kako sam ja njega ostavila, zabila mu noz u ledja i porusila snove,ja koja sam mu bila sve a on koji nikad nije bio moj nego samo mamin sin...
Nije ona kriva, iako je dobila ono sto je htjela, kriv je on. I kriva sam ja, ali to je ok, jer sam se uspjela dohavizati, pa i ako poslije tolikog vremena, reci do ovdje i ne dalje!
Nevjerovatno ali istinito,krajem tog kobnog marta koji se sad cini tako daleko, poslije tri dana povedena u krevetu, bez hrane, pica, tusa...
skontam ma bolan zenska glavo sta ti je? Istusiram se, odem na cevape, kontam koliko mi je puta na njih ah krenuo u Londonu, ovdje mi preko puta najbolja cevabdzinica u gradu a ja tri dana lezim kao da sam nepokretna! Sta cekam?!?
Te lijepo maznem cevape, popijem kafu i prosetam. Petak suncan, ljudi sa dzume idu.Ja isto kao da sam se iz neke nocne more probudila.Ukljucim telefon i kompic, posaljem CV tek tako u neku firmu za koju sam nekad davno cula ali nikad nisam reagovala, opet me malo crnjak uhvati,citam vijesti, savsta se za tri dana desi, svijet se i dalje okrece,hm.
Zvoni mi telefon, zove me covjek u vezi prijave!
Malo popricamo, kaze u pon na razgovor da dodjem, u srijedu mi u inboxu ponuda za posao i ugovor!
Ispostavi se da je jedna forumasica citala moju pricu i dala direktoru moj CV. Koje ludilo i koja sreca u nesreci!!
Imam jos dvije sedmice do pocetka radnog odnosa. Ne mogu pa ne mogu naci neki manji ljepsi stan, vratim se u svoju staru sobu kod roditelja. Pare mi se izvlace nemilice, te pozurim i kupim neko malo auto tek toliko da opet malo po Sarajevu vozim, da se naviknem po sokacima i na pravoj strani voziti.
Smjestim se u sobu iz koje sam izasla sa 22, sad mi je 30.Pateticno zvuci, ali mi je to pa mozda bio i najveci crnjaka, vratiti se sa 30 roditeljima. Ali dobro, u procesu sam kupnje stana tako da je i to ok.
Vec duze od sest mjeseci sam na poslu, samo dragi Bog zna sto se je sve izdesavalo kako jeste i kako su se kockice poslozile. Da sam birala posao i kolege ne bih bolje probrala, jedva cekam pon da idem u kancelariju! Jedva cekam da se vratim sa odmora, na posao
U medjuvremenu skontam pa ok necu imati porodicu i djecu sad za sad, mogla bih dobiti jos neku diplomu, bosansku za promjenu, te se varatim na fakultet. Ona djeca na predavanjima uvijek ustupe mjesto. Ima ovo i svojih prednosti
Sa kolegicama idem na fitnes,osjecam se bolje nego ikad, skupila se i neka stara raja za izlaske i zezanje, pa tu se je nasao i jedan divan momak, koji mi je bio potpora i inspiracija a da toga ni sam nije svjestan bio, koji je bio tu ovo ljeto i do nedavno..Hvala mu gdje cuo i ne cuo
I da se vratim na onog momka i Aidu, kao i on ni ja se nigdje drugo nisam bolje ispricala i nisu mi otvorene oci kao na ovom forumu.Od totalnih stranaca koji mozda sinoc prodjose pored mene.
Sta bi bilo da nisam postavila temu i dobila sve te komentare, ne znam, ali znam da su mi itekako otvorili oci i dali podrsku da radim pravu stvar.
Bilo je bola i patnje,suza i crnjaka, nije da nije, ali svaki put je sve bolje i sve manje i manje boli dok jednom prestane biti vazno i postane svejedno.
Nedavno poruka od njega, ja sam mu bila sve, za njih sviju je znao ali kako ga ja ovako izdadoh i da je sada na dnu zivota.
Hvala Bogu pa ja nisam tu sa njim.I hvala njemu sto sam tada znala a sada sam i svjesna da vrijedim vise od toga, sada znam sta zelim a sta sigurno ne zelim ni po cijenu ljubavi, hvala mu sto sam se otrijeznila, sto me je on spustio na tlo od moje zaljubljenosti u njega, sto sam onako grubo tresnula, bas mi je to trebalo. Hvala mu sto me je volio, sto sam ja njega voljela i sto znam da je to prelijepo i jedva cekam da opet volim. A voljena sam, to znam.
A hvala i jednoj predivnoj teti u porodicnom savjetovalistu, to mogu svakome toplo preporuciti!
Btw ona forumasica je sada dobila jos bolje radno mjesto! Sve se vraca ocito.
I jesu u pravu, tridesete su super!
xoxo
PS I Persen forte ja fakat dobar!
Sad sam citala neciju melodramu kao sto je on sam nazva, pitam se sta je sa njim bilo i njegovom Aidom od Amerike?
Mozda nekog interesuje sta je sa mnom bilo.
Poslije zivota vani, sa roditeljima i kasnije sama, mislim da tek poslije ovog emotivnog brodoloma mogu reci kako imam neko zivotno iskustvo. Ja sam uvijek mislila kako sam hrabra i kako mogu sama postici sve sa postenim radom kako su me i ucili roditelji, ali poslije ovoga sam tek naucila ko sam i cemu sam sve sposobna a ostaje mi jedino da skontam kako sam dopustila da dodje so onog svega sto je doslo.
Jeste bila sam zaljubljena i voljela sam ga, ostace on zauvijek u mom zivotu i kada sve izblijedi, i njegove slike, i miris njegovih obraza i njegovi topli pogledi prema meni i pogledi puni straha prema majci i dilema koju nije mogao rijesiti i izljevi ljubavi a nigdje akcije i hotel i stan i na kraju kako sam ja njega ostavila, zabila mu noz u ledja i porusila snove,ja koja sam mu bila sve a on koji nikad nije bio moj nego samo mamin sin...
Nije ona kriva, iako je dobila ono sto je htjela, kriv je on. I kriva sam ja, ali to je ok, jer sam se uspjela dohavizati, pa i ako poslije tolikog vremena, reci do ovdje i ne dalje!
Nevjerovatno ali istinito,krajem tog kobnog marta koji se sad cini tako daleko, poslije tri dana povedena u krevetu, bez hrane, pica, tusa...
Te lijepo maznem cevape, popijem kafu i prosetam. Petak suncan, ljudi sa dzume idu.Ja isto kao da sam se iz neke nocne more probudila.Ukljucim telefon i kompic, posaljem CV tek tako u neku firmu za koju sam nekad davno cula ali nikad nisam reagovala, opet me malo crnjak uhvati,citam vijesti, savsta se za tri dana desi, svijet se i dalje okrece,hm.
Zvoni mi telefon, zove me covjek u vezi prijave!
Imam jos dvije sedmice do pocetka radnog odnosa. Ne mogu pa ne mogu naci neki manji ljepsi stan, vratim se u svoju staru sobu kod roditelja. Pare mi se izvlace nemilice, te pozurim i kupim neko malo auto tek toliko da opet malo po Sarajevu vozim, da se naviknem po sokacima i na pravoj strani voziti.
Smjestim se u sobu iz koje sam izasla sa 22, sad mi je 30.Pateticno zvuci, ali mi je to pa mozda bio i najveci crnjaka, vratiti se sa 30 roditeljima. Ali dobro, u procesu sam kupnje stana tako da je i to ok.
Vec duze od sest mjeseci sam na poslu, samo dragi Bog zna sto se je sve izdesavalo kako jeste i kako su se kockice poslozile. Da sam birala posao i kolege ne bih bolje probrala, jedva cekam pon da idem u kancelariju! Jedva cekam da se vratim sa odmora, na posao
U medjuvremenu skontam pa ok necu imati porodicu i djecu sad za sad, mogla bih dobiti jos neku diplomu, bosansku za promjenu, te se varatim na fakultet. Ona djeca na predavanjima uvijek ustupe mjesto. Ima ovo i svojih prednosti
Sa kolegicama idem na fitnes,osjecam se bolje nego ikad, skupila se i neka stara raja za izlaske i zezanje, pa tu se je nasao i jedan divan momak, koji mi je bio potpora i inspiracija a da toga ni sam nije svjestan bio, koji je bio tu ovo ljeto i do nedavno..Hvala mu gdje cuo i ne cuo
I da se vratim na onog momka i Aidu, kao i on ni ja se nigdje drugo nisam bolje ispricala i nisu mi otvorene oci kao na ovom forumu.Od totalnih stranaca koji mozda sinoc prodjose pored mene.
Sta bi bilo da nisam postavila temu i dobila sve te komentare, ne znam, ali znam da su mi itekako otvorili oci i dali podrsku da radim pravu stvar.
Bilo je bola i patnje,suza i crnjaka, nije da nije, ali svaki put je sve bolje i sve manje i manje boli dok jednom prestane biti vazno i postane svejedno.
Nedavno poruka od njega, ja sam mu bila sve, za njih sviju je znao ali kako ga ja ovako izdadoh i da je sada na dnu zivota.
Hvala Bogu pa ja nisam tu sa njim.I hvala njemu sto sam tada znala a sada sam i svjesna da vrijedim vise od toga, sada znam sta zelim a sta sigurno ne zelim ni po cijenu ljubavi, hvala mu sto sam se otrijeznila, sto me je on spustio na tlo od moje zaljubljenosti u njega, sto sam onako grubo tresnula, bas mi je to trebalo. Hvala mu sto me je volio, sto sam ja njega voljela i sto znam da je to prelijepo i jedva cekam da opet volim. A voljena sam, to znam.
A hvala i jednoj predivnoj teti u porodicnom savjetovalistu, to mogu svakome toplo preporuciti!
Btw ona forumasica je sada dobila jos bolje radno mjesto! Sve se vraca ocito.
I jesu u pravu, tridesete su super!
xoxo
PS I Persen forte ja fakat dobar!
Last edited by amhrienizi on 27/11/2011 17:26, edited 2 times in total.
- fatamorgana
#328 Re: Muskarci upomoc!
Haj' nek je na hajr izašlo, 
-
amhrienizi
#329 Re: Muskarci upomoc!
fatamorgana wrote:Haj' nek je na hajr izašlo,
Hvala ti.
jeste hvala Bogu
- znalac
#330 Re: Muskarci upomoc!
curo draga zasto da trosis svoj zivot uzalud, sve sto sam procitao ne ide tebi u korist...da si ne znam koliko zaljubljena ta ljubav ce ispariti...a ono najgore je da je on mamin sin i znaj da ce njemu njegova mama bit uvijek vaznija od tebe koja mu dajes i dusu i tojelo...prekini s njim sto prije i nadji nekog svojih godina
- žulijan asanž
#331 Re: Muskarci upomoc!
zašto alkohol smatraš antipodom vjere?theTruePath wrote:plonker wrote:Najbolje ti je to što si spomenula za vjeru, to su ti sad najbolje godine za to. Ovo života do sad si upropastila sa njim, a ostatak ćeš upropastiti sa vjerom.
Girl, get some real life i slušaj roditelje
hajd ne provaljuj se ,,,mozda se u ovim teskim trenutcima trebala posvetiti alkoholu?![]()
- znalac
#332 Re: Muskarci upomoc!
znalac wrote:curo draga zasto da trosis svoj zivot uzalud, sve sto sam procitao ne ide tebi u korist...da si ne znam koliko zaljubljena ta ljubav ce ispariti...a ono najgore je da je on mamin sin i znaj da ce njemu njegova mama bit uvijek vaznija od tebe koja mu dajes i dusu i tojelo...prekini s njim sto prije i nadji nekog svojih godina
tek sad vidjeh da se to sve vec zavrsilo...izgleda da sam htio dati dobar savjet
PS mani se vjere
-
amhrienizi
#333 Re: Muskarci upomoc!
znalac wrote:znalac wrote:curo draga zasto da trosis svoj zivot uzalud, sve sto sam procitao ne ide tebi u korist...da si ne znam koliko zaljubljena ta ljubav ce ispariti...a ono najgore je da je on mamin sin i znaj da ce njemu njegova mama bit uvijek vaznija od tebe koja mu dajes i dusu i tojelo...prekini s njim sto prije i nadji nekog svojih godina
tek sad vidjeh da se to sve vec zavrsilo...izgleda da sam htio dati dobar savjet
PS mani se vjerenadji drugog, ima ih bar po Sarajevu koliko hoces
- eluna
#334 Re: Muskarci upomoc!
ajde drago mi da si došla sebi 
- honky tonk
#335 Re: Muskarci upomoc!
svega na dunjaluku. budala najvise.
- Neradnik
#336 Re: Muskarci upomoc!
e sto volim kad je neko realan pa u svoje ime prica.
- honky tonk
#337 Re: Muskarci upomoc!
neki se ocigledno pronalaze.
- Neradnik
#338 Re: Muskarci upomoc!
znaš li đe češ 
-
sarajevo999999
#339 Re: Muskarci upomoc!
Moj savjet ti je da ako je on stvarno u Francuskoj,ima pare a ne zeli na utakmicu Touluse-PSG ostavi ga,to nije nikakav covjek
- ho oponopono
#340 Re: Muskarci upomoc!
...slažem se za tridesete! 
-
sha_ba
#341 Re: Muskarci upomoc!
sarajevo999999 wrote:Moj savjet ti je da ako je on stvarno u Francuskoj,ima pare a ne zeli na utakmicu Touluse-PSG ostavi ga,to nije nikakav covjek
- dusa_raskopuša
#342 Re: Muskarci upomoc!
Sretno s knjigom.
I drago mi je sto si napokon 'pronasla' sebe.
I drago mi je sto si napokon 'pronasla' sebe.
-
GriFoN
#343 Re: Muskarci upomoc!
Kakav materijal imaš za knjigu, a ti je pišeš o iskustvima vani
-
sha_ba
#345 Re: Muskarci upomoc!
eno je!!!! pa sta se samo smijes zeno, pricaj!!!amhrienizi wrote:![]()
![]()
![]()
- eluna
#346 Re: Muskarci upomoc!
ENO GA!!!!!! ....... šta napadaš curu - uhvatio je napad smijeha - pusti je .............. ili se pridružisha_ba wrote:eno je!!!! pa sta se samo smijes zeno, pricaj!!!amhrienizi wrote:![]()
![]()
![]()
-
amhrienizi
#348 Re: Muskarci upomoc!
eluna wrote:ENO GA!!!!!! ....... šta napadaš curu - uhvatio je napad smijeha - pusti je .............. ili se pridružisha_ba wrote:eno je!!!! pa sta se samo smijes zeno, pricaj!!!amhrienizi wrote:![]()
![]()
![]()
-
amhrienizi
#349 Re: Muskarci upomoc!
sha_ba wrote:eno je!!!! pa sta se samo smijes zeno, pricaj!!!amhrienizi wrote:![]()
![]()
![]()
aaaaa sta da vam kazem zivot je lijep!!
nevjerovatno u cemu covjek bude i koliko zapravo malo treba da nam bude bolje. i ljepse. i svakm danom nesto novo otkrijem. sebe otkrivam. druge. nas, vas i sviju zajedno. u biti sam postala puno hrabrija nego sto sam bila. a bila sam dosta hrabra. iskusnija. to nisam bila. pametnija. uvijek moze bolje. jesam li rekla sretnija?
-
amhrienizi
#350 Re: Muskarci upomoc!
ne znam smijem li ovu sliku ovdje postati,ali ovo me ona sad najbolje opisuje
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/ ... 9642_n.png
i njemu i materi mu...
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/ ... 9642_n.png
i njemu i materi mu...