Muškarci i porođaj..........
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- haubica_i_to_teshka
#151 Re: Muškarci i porođaj..........
E, ima da idem da vidim i to "cudo", pa makar me iznijeli na poluvremenu 
- bez_ideje
#152 Re: Muškarci i porođaj..........
@komi-sto je meni pravo,tebi je krivo i obratno........pa da ne bude zabune 
@Burek-nisam ti ja od tih fobicnih i plasljivih. U svakom slucaju kod carskog,nema previse drame i krvi ......ako nije sposoban za to nije se trebao ni lacat posla sa mnom.
@Burek-nisam ti ja od tih fobicnih i plasljivih. U svakom slucaju kod carskog,nema previse drame i krvi ......ako nije sposoban za to nije se trebao ni lacat posla sa mnom.
- burek_in_space
#153 Re: Muškarci i porođaj..........
bez_ideje wrote:@komi-sto je meni pravo,tebi je krivo i obratno........pa da ne bude zabune
Ti nisi, ali mozhda tvoj buduci jeste, a da ti za to ne saznash do odredjenog trenutka.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#154 Re: Muškarci i porođaj..........
iskreno ja se plašim kad mi krv treba vaditi ne znam kako bi podnio nešto kao porođaj + komplikacije 
- bez_ideje
#155 Re: Muškarci i porođaj..........
To je Burece ,da bi bio buduci uopste.......A stvari koje smatram bitnima rijesim na pocetku.Mislim da je fer sa moje strane,tako znamo oboje sta mozemo ocekivatiburek_in_space wrote:bez_ideje wrote:@komi-sto je meni pravo,tebi je krivo i obratno........pa da ne bude zabune
Ti nisi, ali mozhda tvoj buduci jeste, a da ti za to ne saznash do odredjenog trenutka.
- burek_in_space
#156 Re: Muškarci i porođaj..........
Upravo sam na ovo htio aludirati svojim javljanjem na ovu temu.bez_ideje wrote: To je Burece ,da bi bio buduci uopste.......A stvari koje smatram bitnima rijesim na pocetku.Mislim da je fer sa moje strane,tako znamo oboje sta mozemo ocekivati
Samo razgovor i fer i korektan odnos izmedju dvoje ljudi mogu rijeshiti sve eventualne nesuglasice.
U svakom sluchaju, zhelim ti shto lakshi porod, kada dodje vrijeme za njega.
-
Bellica
#157 Re: Muškarci i porođaj..........
Komi,
Onda nemoj ici, kod poroda ima i krvi i plodne vode, vristanja, bolova, pa ako se posteljica ne odljubi onda je moraju ginekolozi rucno odljubljivati...Ma u svakom slucaju ako se plasis krvi nemoj ici. A tvoja zena ce to razumjeti jer da te ne razumije, da ne poznaje tvoje strahove, vrline i mane, ne bi se ni udala za tebe. To je iskljucivo tvoja odluka, nikako zenina. Ona radi ono za sta ju je priroda odredila, da dijete nosi u utrobi i da ga rodi bilo priridno ili Carskim rezom. Uostalom, mnogo godina ranije, muskarci nisu nikako prisustvovali porodima, a danas, da je po nekima, po zakonu bi bili obavezni da prisustvuju porodu
Onda nemoj ici, kod poroda ima i krvi i plodne vode, vristanja, bolova, pa ako se posteljica ne odljubi onda je moraju ginekolozi rucno odljubljivati...Ma u svakom slucaju ako se plasis krvi nemoj ici. A tvoja zena ce to razumjeti jer da te ne razumije, da ne poznaje tvoje strahove, vrline i mane, ne bi se ni udala za tebe. To je iskljucivo tvoja odluka, nikako zenina. Ona radi ono za sta ju je priroda odredila, da dijete nosi u utrobi i da ga rodi bilo priridno ili Carskim rezom. Uostalom, mnogo godina ranije, muskarci nisu nikako prisustvovali porodima, a danas, da je po nekima, po zakonu bi bili obavezni da prisustvuju porodu
- bez_ideje
#158 Re: Muškarci i porođaj..........
Ja mislim da malo grijesis kod ovoga "to je iskljucivo tvoja odluka,nikako zenina"....na stranu moja ubjedjenja...vjerujem da ima zena koje NE ZELE prisustvo oca na porodjaju,pa je malo morbidno da se te zelje izostavljajuBellica wrote:Komi,
@burek-zahvaljujem
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#159 Re: Muškarci i porođaj..........
A sta je tu tacno vela havle♥ Julianna ♥ wrote:Ma dajte žene, biste li vi stvarno htjele da vam partneri budu nazočni tom činu??![]()
Vela havle ...
Vala bas vela havle
-
♥ Julianna ♥
#160 Re: Muškarci i porođaj..........
Vela havle da to žene žele.
- ladyblue18
#161 Re: Muškarci i porođaj..........
A sta je pogresno u tome? Hoces li mi objasniti molim te stvarno me interesuje?♥ Julianna ♥ wrote:Vela havle da to žene žele.
Ona ne ide da se hebe sa drugim muskarcem pa da muz prisustvuje tome, vec zena radja novi zivot, a ti to predstvaljas kao nesto sramotno.
Ne znam sta je pogresno ako zena i muskarac zele da on prisustvuje porodjaju? Il je to mozda kakva nemoralna i nelegalna radnja.
-
♥ Julianna ♥
#162 Re: Muškarci i porođaj..........
Nije nemoralan ni nelegalan ginekološki pregled, pa treba li muškarac i tome da prisustvuje? Nije nemoralna ni operacija žući, ni rektalni pregled, treba li i tome da prisustvuje? Mislim..nije to ništa što već nije vidio, a u pitanju je njegova partnerica
Ma uostalom, što muškarci ne bi i porađali svoju djecu, mislim stvarno, to su i njihova djeca?
Ma uostalom, što muškarci ne bi i porađali svoju djecu, mislim stvarno, to su i njihova djeca?
-
todd_smith
#163 Re: Muškarci i porođaj..........
ladyblue18 wrote:A sta je pogresno u tome? Hoces li mi objasniti molim te stvarno me interesuje?♥ Julianna ♥ wrote:Vela havle da to žene žele.
Ona ne ide da se hebe sa drugim muskarcem pa da muz prisustvuje tome, vec zena radja novi zivot, a ti to predstvaljas kao nesto sramotno.
Ne znam sta je pogresno ako zena i muskarac zele da on prisustvuje porodjaju? Il je to mozda kakva nemoralna i nelegalna radnja.
-
somethings
#164 Re: Muškarci i porođaj..........
E jebiga, uspoređivat rektalni pregled sa rađanjem zajedničkog djeteta. 
-
♥ Julianna ♥
#165 Re: Muškarci i porođaj..........
Pa zajedničko dijete ne donose rode, nit ono na svijet dolazi nekom posebnom čarolijom, šta je razlika? Ginekološki, rektalni, dentalni pregled ko pregled - ništa u odnosu na to šta se sve može vidjeti u porođajnoj sali tokom porođaja.
-
somethings
#166 Re: Muškarci i porođaj..........
... osim što nakon određenog vremena izađe djetence, plod vaše ljubavi, a ne zub ili pantljičara.
- bez_ideje
#167 Re: Muškarci i porođaj..........
"ogadit ce mu se"
"vela havle"
"vela havle"
-
Gospoda Ministarka
#168 Re: Muškarci i porođaj..........
.
Last edited by Gospoda Ministarka on 17/01/2012 13:14, edited 2 times in total.
- bez_ideje
#169 Re: Muškarci i porođaj..........
vidjet ce ONO
....al ne onako
.......vec...

-
♥ Julianna ♥
#170 Re: Muškarci i porođaj..........
Žao mi je, ali to mi nije prirodno, niti prihvatljivo. Možda sam jedna od rijetkih žena koje ovako misle. VOljela bih da se istomišljenice jave, ako ih ima.
Moglo bi se o ovome još diskutovati, ali mislim da bismo prešli granicu dobrog ukusa, zato je bolje ostaviti svakom mogućnost izbora.
Moglo bi se o ovome još diskutovati, ali mislim da bismo prešli granicu dobrog ukusa, zato je bolje ostaviti svakom mogućnost izbora.
- ladyblue18
#171 Re: Muškarci i porođaj..........
E svasta i ovdje covjek moze procitati. 
- bez_ideje
#172 Re: Muškarci i porođaj..........
Ja odgovorno tvrdim da je prica o rodi,prvobitno namjenjena "muskarcima" 
-
♥ Julianna ♥
#173 Re: Muškarci i porođaj..........
Da li onda od muškaraca treba očekivati i da idu sa ženama na gin.preglede? Pogotovo kada se radi o teškim zahvatima ili kad se nastoji utvrditi neka ozbiljna dijagnoza? I tu je ženi potrebna podrška..
-
Gospoda Ministarka
#174 Re: Muškarci i porođaj..........
.
Last edited by Gospoda Ministarka on 17/01/2012 13:13, edited 1 time in total.
- bez_ideje
#175 Re: Muškarci i porođaj..........
Na gin. pregledu dobijes dijagnozu,ne zajednicko dijete.
Pretstavljas trudnocu kao bolest i neugodu.
Pretstavljas trudnocu kao bolest i neugodu.