KARLEUŠA wrote:komi wrote:jedna udata kooooka krenula u brdo po drva
ima tome mozda i 50 godina
i vratila se s djeteom u jednoj ruci a drvima u drugoj
eee to su bile žene
naravno muškarac je bauštelao po njemačkoj da ne bi umrli od gladi
Moj komšo ti si izgleda jedini sa mnom ovdje koji znamo za šta su stvorene žene .
Evo @zoya piše da je prisustvovala porodjaju prijateljice.Hm šta kazati na to.
Stvarno je ovaj narod naopak.
Naopak? Evo da ti ja na to odgovorim. Prvo, jako mi je drago sto me je pitala da prisustvujem porodjaju, a to se desilo nakon sto mi se jednog dana isplakala i rekla u suzama da muz ne zeli da prisustvuje porodjaju jer je eto on zaduzen za "pravljenje djece", a ona za "ispaljivanje". Da meni tako moj muz kaze, ispalila bih ga nogom u usta, ali se to meni ne moze dogoditi jer srecom nisam magnet za takve male mozgove i jasno stavim do znanja sta bi voljela, sta mi se ne svidja, i sta bih htjela da promjenjim (nebitno jeli se ja ili on moramo mjenjati, samo da je u cilju poboljsanja veze).
Ja, kao i svaka dobra prijateljica sam sa odusevljenjem odreagovala i obecala joj da cu biti sa njom, makar taj porodjaj trajao dva dana, ali je nisam htjela ostaviti samu kao sto je to njen muz uradio. Kontrakcije ukljucujuci i sam porodjaj su trajale dobrih 20 sati, a ja sam za to vrijeme plakala sa njom, masirala joj ledja, drzala je za ruku za vrijeme napona, i ti meni pises da sam ja naopaka? Naopak je njen muz a i svi oni koji kao on i ti razmiljaju.
Kad je doticni odnosno njen muz dosao da vidi djete a usput me pitao " jeli, jeli se puno derala ona moja", doslo mi je ko ona mirella22 da ga tresnem nogom tu gdje treba, ali sam se plasila da mu se to ne bi svidjelo, a i nije bio vrijedan toga
@komi, mani se ti onoga sto si cuo od svojih majki, nana, tetki, kako su isle na drva u devetom mjesecu, i muzale krave dan iza porodjaja. Drugacija su sad vremena, drugacije su i zene a i muzevi (srecom). Mnogo dobrih stvari mi je zao sto se nije zadrzalo iz tih vremena, ovo mislim na postovanje stariji-mladji, vjera i sl, ali, upravo onaj dio gdje je zena bila masina za radjanje i odgajanje djece bez 0% sudjelovanja supruznika u tome, to mi je drago da nije ostalo isto.