Muškarci i porođaj..........

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#126 Re: Muškarci i porođaj..........

Post by Truba »

seka wrote:crni komi, ti bi nas u drva poslao :? a ekologija :D
ne baš u drva ali povratak u realnost bi bio OK
recimo da se od toga ne pravi neki vanzemaljski događaj
OK bitno je za partikularnu obitelj i za majku i oca pogotovo ako je prvi put porod ili ako dugo nisu imali djece
međutim to je nešto što žene rade milijunima godina :mrgreen:
naravno da se treba poboljšati kvalitet života u svim segmentima
samo ponekad mislim da se pretjeruje...
te pažnja tetošenje ovo ono... prije ljudi nisu znali šta je depresija i postporođajni stres ili kako se to zove već
jer nisu imali vremena za to :mrgreen:
ne kažem da trudnice i rodilje ne treba paziti i držati kao kap vode na dlanu u pustinji ali moraju postojati neke granice
nemojte me pogrešno shvatiti :run: :sax: :bih:
Truba

#127 Re: Muškarci i porođaj..........

Post by Truba »

KARLEUŠA wrote:
komi wrote:jedna udata kooooka krenula u brdo po drva
ima tome mozda i 50 godina

i vratila se s djeteom u jednoj ruci a drvima u drugoj

eee to su bile žene :mrgreen:

naravno muškarac je bauštelao po njemačkoj da ne bi umrli od gladi
Moj komšo ti si izgleda jedini sa mnom ovdje koji znamo za šta su stvorene žene .
Evo @zoya piše da je prisustvovala porodjaju prijateljice.Hm šta kazati na to.

Stvarno je ovaj narod naopak.
kud baš name :lol: :lol: :lol: :lol: nisam ti ja od te tvoje priče :mrgreen:
Zoya

#128 Re: Muškarci i porođaj..........

Post by Zoya »

KARLEUŠA wrote:
komi wrote:jedna udata kooooka krenula u brdo po drva
ima tome mozda i 50 godina

i vratila se s djeteom u jednoj ruci a drvima u drugoj

eee to su bile žene :mrgreen:

naravno muškarac je bauštelao po njemačkoj da ne bi umrli od gladi
Moj komšo ti si izgleda jedini sa mnom ovdje koji znamo za šta su stvorene žene .
Evo @zoya piše da je prisustvovala porodjaju prijateljice.Hm šta kazati na to.

Stvarno je ovaj narod naopak.
Naopak? Evo da ti ja na to odgovorim. Prvo, jako mi je drago sto me je pitala da prisustvujem porodjaju, a to se desilo nakon sto mi se jednog dana isplakala i rekla u suzama da muz ne zeli da prisustvuje porodjaju jer je eto on zaduzen za "pravljenje djece", a ona za "ispaljivanje". Da meni tako moj muz kaze, ispalila bih ga nogom u usta, ali se to meni ne moze dogoditi jer srecom nisam magnet za takve male mozgove i jasno stavim do znanja sta bi voljela, sta mi se ne svidja, i sta bih htjela da promjenjim (nebitno jeli se ja ili on moramo mjenjati, samo da je u cilju poboljsanja veze).
Ja, kao i svaka dobra prijateljica sam sa odusevljenjem odreagovala i obecala joj da cu biti sa njom, makar taj porodjaj trajao dva dana, ali je nisam htjela ostaviti samu kao sto je to njen muz uradio. Kontrakcije ukljucujuci i sam porodjaj su trajale dobrih 20 sati, a ja sam za to vrijeme plakala sa njom, masirala joj ledja, drzala je za ruku za vrijeme napona, i ti meni pises da sam ja naopaka? Naopak je njen muz a i svi oni koji kao on i ti razmiljaju.
Kad je doticni odnosno njen muz dosao da vidi djete a usput me pitao " jeli, jeli se puno derala ona moja", doslo mi je ko ona mirella22 da ga tresnem nogom tu gdje treba, ali sam se plasila da mu se to ne bi svidjelo, a i nije bio vrijedan toga :)
@komi, mani se ti onoga sto si cuo od svojih majki, nana, tetki, kako su isle na drva u devetom mjesecu, i muzale krave dan iza porodjaja. Drugacija su sad vremena, drugacije su i zene a i muzevi (srecom). Mnogo dobrih stvari mi je zao sto se nije zadrzalo iz tih vremena, ovo mislim na postovanje stariji-mladji, vjera i sl, ali, upravo onaj dio gdje je zena bila masina za radjanje i odgajanje djece bez 0% sudjelovanja supruznika u tome, to mi je drago da nije ostalo isto.
pustopoljina

#129 Re: Muškarci i porođaj..........

Post by pustopoljina »

mojoj nani je od 5oro djece,jedno umrlo...a i ona zamalo s njim.
ne vidim nista romanticno ni dobro u tom vremenu. prije je bilo normalno 10 puta radjati,a dobar prosjek je bio da ih 7oro ostane zivo.
ako rodis nedonosce- stavis ga u kakvu kutiju, natrpas vunom pa stavis uz sporet i molis boga da prezivi...
ne dao bog da se takva vremena vrate.
oduvijek su zene radjale...pa da...a prosjecni zivotni vijek bio 45 godina. kome se sad umire sa 45?
HAVANA

#130 Re: Muškarci i porođaj..........

Post by HAVANA »

Ma fenomenalan osjećaj je to doživjeti i prisustvovati radjanju tvog djeteta a pored toga i mojoj ženi je bilo lakše kad sam ja tu.
Prošli smo sve zajedno pa možemo i to. :-D
Jes da ja nisam skičo ko ona :D

Gore mi je bilo dok su bili trudovi :shock: :-) drži me za ruku tepa...kad :shock: evo ga,evo ga aaajjjjjj ufati me za kosu i tegli kukala ti majka :lol: :lol: još me napada ti si kriv :twisted: :evil: pa onda prodje pa tepa...pa opet aaaajjjjjjjjjjj :-)
i tako 9 sati prvi put a drugi smo već bili štela. :D
burek_in_space

#131 Re: Muškarci i porođaj..........

Post by burek_in_space »

HAVANA wrote:Ma fenomenalan osjećaj je to doživjeti i prisustvovati radjanju tvog djeteta a pored toga i mojoj ženi je bilo lakše kad sam ja tu.
Prošli smo sve zajedno pa možemo i to. :-D
Jes da ja nisam skičo ko ona :D

Gore mi je bilo dok su bili trudovi :shock: :-) drži me za ruku tepa...kad :shock: evo ga,evo ga aaajjjjjj ufati me za kosu i tegli kukala ti majka :lol: :lol: još me napada ti si kriv :twisted: :evil: pa onda prodje pa tepa...pa opet aaaajjjjjjjjjjj :-)
i tako 9 sati prvi put a drugi smo već bili štela. :D
Jashta nego si kriv, shto nisi pazio?! :oops: :mrgreen:
Gospoda Ministarka

#132 Re: Muškarci i porođaj..........

Post by Gospoda Ministarka »

.
Last edited by Gospoda Ministarka on 17/01/2012 12:54, edited 1 time in total.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#133 Re: Muškarci i porođaj..........

Post by ladyblue18 »

Karleusa :oops: opomena!
pustopoljina

#134 Re: Muškarci i porođaj..........

Post by pustopoljina »

...
Loulou

#135 Re: Muškarci i porođaj..........

Post by Loulou »

Zoya wrote:Kad je doticni odnosno njen muz dosao da vidi djete a usput me pitao " jeli, jeli se puno derala ona moja", doslo mi je ko ona mirella22 da ga tresnem nogom tu gdje treba...
:lol:

:run:
Irm@

#136 Re: Muškarci i porođaj..........

Post by Irm@ »

HAVANA wrote:Evo jednog ponosnog Tate ,prisustvovao dva puta i volio bi jos jednom al ne mogu dragu da premuntam :(
Sta fali,jedinstven dozivljaj a i puno pomognes voljenojJedino malo je teretli kad je tezak porod,ziv se isekira a ne mogu ga ja rodit,doktor koljenom po stomaku pritisce umalo ga ne spucah sakom i onda carobni trenutak i sve ok :)
Gore mi je kad su oni trudovi 2 minute mi tepa a onda kaze evo ga pocinje ajjj ajjj i pljus,ti si kriv,vakav si nakav si pa prodje pa opet ispocetka. :D
Meni super i ne propustajte to,djeca su zlato i hocu svaki tren pa i taj da osjetimo svi zajedno.
Ufff Hocu jos jedno,odo se ja prisunjat :D
Bogme sam zaplakala (vjerovatno jer sam u PMS ali nebitno) :-D :D :)

inace..ja sumnjam da cu roditi aBd prirodnim putem vec sam ja to mislila na carski..naime ja sam hiperosjetljiva osoba.. ne podnosim ni najmanju bol ali bash..a kazu da je bol poroda 4 puta tezi od bolova u slucaju menstruacije..meni je ova druga uh! nisam jednom zavrsila u hitnoj na injekcijama, tih dana non- stop sam na tabletama tako da iako mi je jako zao i nekako bih voljela da mi ga/ju daju onako gnjecavog :)
a inace Onog mog niko ne bi mogao natjerati da ne prisustvuje porodu..iako on zeli 5 djece..e pa nije ovo zelim zelis :-D :D
Bellica

#137 Re: Muškarci i porođaj..........

Post by Bellica »

kiki-miki wrote:Na današnjoj ženskoj kafici započele smo priču o porođaju i prisustvu druge „jače“ polovine porođaju.Neke od nas su bile izričito protiv toga kao muškarcu se ogadi žena poslije, kao što će on meni da me još više nervira što mi je to napravio,itd.

Po mom ličnom mišljenju (iako nemam djece) je da bi otac mog djeteta morao prisustvovati porođaju, jer to je naše dijete, da vidi kako je to za mene (a ne samo da kaže hoću još najmanje petero djece), što smatram da bi nas sam taj čin mogao još više povezati i učvrstiti našu vezu, i kao zadnje – to je neko iskušenje za njega da vidim u stvari koliko je on kao ličnost jak (jer ne želim slabića pored sebe). :D

Zanima me vaš stav drage moje – da li biste insistirale na njegovom prisustvu i zbog čega da ili ne, da li su prisustvovali ako već imate djece, i da li bi to ponovile.......

A i vaš stav dragi moji – da li biste i zašto ( i za i protiv prisustva), ali i da li su već neki od vas prisustvovali porođaju, kako je to djelovalo na vas, na vaš stav prema majci vaše djece, da li biste to opet uradili,..........Pišite
Dok sam radila u bolnici, vidjela sam puno muskaraca koji su prisustvovali porodu. Hm, bilo je svega, ali ipak veliki plus za hrabrost. A sto se mene tice (nisam jos ni udata, a nisam ni radjala), pa tu odluku bih prepustila muzu, ako ima zelje i snage da pristvuje, onda je ok, a ako ne zeli, a ne nema ni snage (desi se da muzevi izgube svijest, pa onda treba i njima pruzati zdr. pomoc), onda neka nece, to mu nikako ne bih mogla zamjeriti. Tu odluku bih njemu ostavila na volju, ne bih se ljutila ni kad bi prisustvovao ni kad ne bi. Nego, mozda cu malo otici s teme, ali moram napisati nesto s porodilista. Naime, muz nije prisustvovao porodu, ali je cekao ispred, zove zena babicu i pita "Mozete li otici do mog muza, pa se odmah vratiti ovamo?" Babica, zbunjena otisla, vratila se pa se javila zeni i rekla joj da je napravila ono sto je trazila i usput pitala, zasto ju je zamolila da ode do njenog muza. Kaze zena, pa ja sam vristala i samo sam htjela da mi potvrdite da li se moje vristanje toliko cuje da ga i moj muz cuje, da on vidi koliko ja patim?" Samo da naglasim, ovo je bilo prije rata kad su babice bile ljubazne i da ne kazem usluzne :)
djana h

#138 Re: Muškarci i porođaj..........

Post by djana h »

Moj dragi muz je dvaput vrlo vjesto izbjegao moj porodjaj,ali treci put :wink: :mrgreen: .Odlucicu se na trece dijete samo radi toga da on prisustvuje porodu i da barem vidi kako je meni u tim casovima.
Mada mi prijateljice savjetuju da ga postedim jer ce doktori imati vise posla oko njega nego oko mene i bebe,necu da ih poslusam.
Truba

#139 Re: Muškarci i porođaj..........

Post by Truba »

opet osjećam kao neko nabijanje krivice muškima između redova

ponavljam :mrgreen: ne radite nešto što su vam muški nametnuli nego ono za šta vam je tijelo stvoreno

i valjda će u budućnosti biti kakva izvantjelesna oplodnja i razvoj bebe 9 mjeseci da rasteretimo žene ovog teškog bremena :cry: :cry: :cry:
Njanjo

#140 Re: Muškarci i porođaj..........

Post by Njanjo »

umm ja ne kontam zasto se vecina price ovdje svodi na neki "konflikt" izmedju zene i muza....zar nije djete plod ljubavi supruznika....mislim da nebi trebalo da jedni drugima nabijaju bilo sta na nos, jbg pravljenje djeteta je zajednicka odluka (osim u nekim nakaradnim slucajevima :D). Niko ne kaze da je zenama lako cak naprotiv.
Moram se sloziti sa Komi ovdje, covjek je upravu, zene nerade nista za sta nisu "predvidjene" sto se tice porodjaja, samo je do muza hoce li biti tu da joj da podrsku.Vjerujem da je zeni lakse kad se moze izderati na nekoga u tim trenutcima :D Kad se moja bude poradjala vala cu bit tu pa makar se unesvjestio....fino dam doktoru ili sestri kameru, stavim par jastuka oko sebe, pripremim lavor hladne vode i mirna Bosna :D
Truba

#141 Re: Muškarci i porođaj..........

Post by Truba »

ajd da se može podijeliti bol
da se može pomoći podmetanjem svojih leđa :mrgreen: da se
može naizmjenično rađati :mrgreen:
da se olakša ženama

ja ne znam kako će u mome slučaju biti... oću li nazočiti glede i unatoč porođaju :mrgreen:
bez_ideje

#142 Re: Muškarci i porođaj..........

Post by bez_ideje »

Sto se mene tice,ko svoje dijete nije spreman docekati kad se rodi....od mene ga sigurno nece ni docekati. Nema tu nikakvog nabijanja krivice ni bilo sta drugo.......to je cista stvar principa,ako podjednako zele djete......podjednako ce dijeliti sve sto se tice tog djeteta!
Truba

#143 Re: Muškarci i porođaj..........

Post by Truba »

tako je

pola u tvojoj pola u mojoj utrobi :mrgreen:
♥ Julianna ♥

#144 Re: Muškarci i porođaj..........

Post by ♥ Julianna ♥ »

Ma dajte žene, biste li vi stvarno htjele da vam partneri budu nazočni tom činu?? :roll:

Vela havle ...
Bellica

#145 Re: Muškarci i porođaj..........

Post by Bellica »

♥ Julianna ♥ wrote:Ma dajte žene, biste li vi stvarno htjele da vam partneri budu nazočni tom činu?? :roll:

Vela havle ...
Ako hoce neka bude, a ako nece ne mora, necu se ljutiti ni zbog jednog niti drugog izbora. Ni u kojem slucaju ne smatram da muskarac koji ne prisustvuje porodu manje voli svoju zenu ili dijete, svasta, to bi bilo bolesno i pomisliti. Naravno da je voli, pa valjda zive zajedno, dijete cekaju, sta ima veze ako ne bude, ustvari meni je simpaticnije kad ceka ispred, kao u filmovima, onim starijim. U svakom slucaju, neka sam odluci, svaka odluka koju bi donio, ne bi umanjila moju ljubav ili postovanje prema njemu.
Njanjo

#146 Re: Muškarci i porođaj..........

Post by Njanjo »

Bellica wrote:
♥ Julianna ♥ wrote:Ma dajte žene, biste li vi stvarno htjele da vam partneri budu nazočni tom činu?? :roll:

Vela havle ...
Ako hoce neka bude, a ako nece ne mora, necu se ljutiti ni zbog jednog niti drugog izbora. Ni u kojem slucaju ne smatram da muskarac koji ne prisustvuje porodu manje voli svoju zenu ili dijete, svasta, to bi bilo bolesno i pomisliti. Naravno da je voli, pa valjda zive zajedno, dijete cekaju, sta ima veze ako ne bude, ustvari meni je simpaticnije kad ceka ispred, kao u filmovima, onim starijim. U svakom slucaju, neka sam odluci, svaka odluka koju bi donio, ne bi umanjila moju ljubav ili postovanje prema njemu.

potpisujem :D
♥ Julianna ♥

#147 Re: Muškarci i porođaj..........

Post by ♥ Julianna ♥ »

I ja :thumbup:
bez_ideje

#148 Re: Muškarci i porođaj..........

Post by bez_ideje »

Tvoji postovi govore dovoljno za tebe,tako da cu se manit corava posla crtajuci ti ono sto propustas vidjeti u postovima.Zaboli mene cosak za vasa natezanja,novokomponovanu "musku ugrozenost" i sl....meni je kristalno jasno da se covjek vrijedan pomena ne krije iza price "otisla mi baba uu stalu,vratila se s djetetom" ...moze citav Balkan lizat podove po kafnama kada im se djeca budu radjala,ja ako se odlucim na dijete znam gdje ce otac tog djeteta biti.
Truba

#149 Re: Muškarci i porođaj..........

Post by Truba »

ako je apravi muškarac u pitanju nećeš se pitati ni za šta :P
burek_in_space

#150 Re: Muškarci i porođaj..........

Post by burek_in_space »

bez_ideje wrote:Tvoji postovi govore dovoljno za tebe,tako da cu se manit corava posla crtajuci ti ono sto propustas vidjeti u postovima.Zaboli mene cosak za vasa natezanja,novokomponovanu "musku ugrozenost" i sl....meni je kristalno jasno da se covjek vrijedan pomena ne krije iza price "otisla mi baba uu stalu,vratila se s djetetom" ...moze citav Balkan lizat podove po kafnama kada im se djeca budu radjala,ja ako se odlucim na dijete znam gdje ce otac tog djeteta biti.

Poshtujem tvoj stav, ali ga ne razumijem.

Shta ako tvoj buduci muzh i otac tvog/vasheg djeteta prilikom porodjaja iskazhe fobiju od krvi, onesvijesti se ili neki belaj usljed napada panike napravi?! :-) Mislish li da bi bilo produktivno insistirati na njegovom prisustvu?!
Post Reply