MUSKA BEBA NADJENA U KONTEJNERU NA GRBAVICI
-
Hierarchia
#1 MUSKA BEBA NADJENA U KONTEJNERU NA GRBAVICI
Sinoc iza 22 na Grbavici nadjena jos jedna beba u kontejneru. Musko. Zamotano u PVC kesu. Strasno.... 
Last edited by Hierarchia on 01/12/2006 19:39, edited 1 time in total.
-
mamica papucarka
#2 Re: MUSKA BEBA NADJENA U KONTEJNERU NA GRBAVICI
Hierarchia wrote:Sinoc iza 22 nadjena jos jedna beba u kontejneru. Musko. Zamotano u PVC kesu. Strasno....
-
Vozdra_123
- karanana
-
Hierarchia
Ne vjerujem da je rodjena na Kosevu. Vjerovatno u nekom stanu ili kuci. 
-
mamica papucarka
ne mora znacit, ali se najsecse desava da djevojka ostane trudna,a nije udata, pa radi "sramote" udavi dijete.otherside wrote:Upravo sam cula ovu strahotu. Kako ce ljudi (pretpostavljam da je barem dvoje upetljano)koji su ucestvovali u ovom zlocinu moci dalje zivjeti cak i pod uslovom da nikad krivicno ne odgovaraju...
U mom komisliku prije rata je bio takav slucaj. A nedavno sam cula i za drugi, skoro identican.
Uglavnom, ja bih njima kesu na glavu pa u kontejner.
-
Hierarchia
Pa ne znam sta da se desilo, sramota ili ne, sta moze covjeka natjerati da to uradi. Meni je to nepojmljivo.mamica 31 wrote:ne mora znacit, ali se najsecse desava da djevojka ostane trudna,a nije udata, pa radi "sramote" udavi dijete.otherside wrote:Upravo sam cula ovu strahotu. Kako ce ljudi (pretpostavljam da je barem dvoje upetljano)koji su ucestvovali u ovom zlocinu moci dalje zivjeti cak i pod uslovom da nikad krivicno ne odgovaraju...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
U mom komisliku prije rata je bio takav slucaj. A nedavno sam cula i za drugi, skoro identican.![]()
-
mamica papucarka
i meni je nepojmljivo, ali eto, ima takvih ljudiHierarchia wrote:Pa ne znam sta da se desilo, sramota ili ne, sta moze covjeka natjerati da to uradi. Meni je to nepojmljivo.mamica 31 wrote:ne mora znacit, ali se najsecse desava da djevojka ostane trudna,a nije udata, pa radi "sramote" udavi dijete.otherside wrote:Upravo sam cula ovu strahotu. Kako ce ljudi (pretpostavljam da je barem dvoje upetljano)koji su ucestvovali u ovom zlocinu moci dalje zivjeti cak i pod uslovom da nikad krivicno ne odgovaraju...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
U mom komisliku prije rata je bio takav slucaj. A nedavno sam cula i za drugi, skoro identican.![]()
meni je nepojmljivo da kod zene koja rodi dijete, ne proradi majcinski instikt.
- otherside
ma nema sanse da 9 mjeseci krije trudnocu. moze se poroditi u tajnosti ali njena trudnoca je jos nekome morala biti poznata. mozda ovdje nije majka ubila svoje djete, ko zna?mamica 31 wrote:ne mora znacit, ali se najsecse desava da djevojka ostane trudna,a nije udata, pa radi "sramote" udavi dijete.otherside wrote:Upravo sam cula ovu strahotu. Kako ce ljudi (pretpostavljam da je barem dvoje upetljano)koji su ucestvovali u ovom zlocinu moci dalje zivjeti cak i pod uslovom da nikad krivicno ne odgovaraju...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
mamica papucarka
vjeruj da moze.otherside wrote:ma nema sanse da 9 mjeseci krije trudnocu. moze se poroditi u tajnosti ali njena trudnoca je jos nekome morala biti poznata. mozda ovdje nije majka ubila svoje djete, ko zna?mamica 31 wrote:ne mora znacit, ali se najsecse desava da djevojka ostane trudna,a nije udata, pa radi "sramote" udavi dijete.otherside wrote:Upravo sam cula ovu strahotu. Kako ce ljudi (pretpostavljam da je barem dvoje upetljano)koji su ucestvovali u ovom zlocinu moci dalje zivjeti cak i pod uslovom da nikad krivicno ne odgovaraju...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
nedavno sam cula za slucaj da zena uopste nije znala da je trudna.
Dosla doktoru jer je boli stomak. A ona se poradja
I za to trebas biti dijagnoza
moja profesorica je bila jako debela zena. I dok nije otisla na porodiljni niko nije skonto da je zena trudna.
-
SherlockHolmes
jadno dijete.
inace, da ste vi u tom komsiluku, dosad bi se garant saznalo. bilo bi i i vise kandidata.
-
Hierarchia
I meni je nejasno kako neko moze skrivati trudnocu. Uostalom, i kad je nezeljena trudnoca, valjda postoji abortus ili nesto slicno. Ne shvatam kako neko moze radi sramote i komsiluka ubiti zivo dijete.otherside wrote:Btw, trudnoca nije samo povecanje stomaka vec i mucnina, povracanje, cesto promjene ponasanja, navika, stvari koje bliza okolina mora primjetiti. Ma progovorice komsiluk, ne sumnjam....
U jednom bh. gradu je djevojka zatrudnila, nije od sramote smjela ni abortirati. Rodila je dijete kuci, majka i ona su ga poslije poroda ugusile i bacile u kantu. Neko je to, slucajno, vidio. Sjecam se da se pricalo kako je ona krila tu trudnocu, oblacila siroke majice i slicno.
-
array
Rio De Janeiro? Jesi i našao s čim ćeš ga porediti. Sarajevo a bogami i svaki drugi istočnoevropski grad može samo sanjati da bude kao jedan od najljepših gradova na svijetu - Rio de Janeiro.repeater wrote:sarajevo - novo rio de janeiro.karanana wrote: Zamislite strahotu jadnog siromaha koji je caprkao po kontejneru za koricom hljeba a nasao ljudsko bice.
strava.
Da si rekao Sarajevo - nova Rumunija znao bih šta hoćeš da kažeš.
-
SherlockHolmes
eto, vidis cega se sjecas. btw, bez pritiska i sa strane, nije tesko znati sve. medjutim, upravo te price i stvaraju pritisak koji neka od ovih majki (nije nemoguce ni da je ona mlada ili maloljetna) ne mogu prebiti preko svojih ledja. zasto/kako je druga prica, ali ukoliko zaista zelimo smanjiti broj ovakvih slucajeva, bilo bi bolje da se malo po malo rjesavamo mahalanja.Hierarchia wrote:I meni je nejasno kako neko moze skrivati trudnocu. Uostalom, i kad je nezeljena trudnoca, valjda postoji abortus ili nesto slicno. Ne shvatam kako neko moze radi sramote i komsiluka ubiti zivo dijete.otherside wrote:Btw, trudnoca nije samo povecanje stomaka vec i mucnina, povracanje, cesto promjene ponasanja, navika, stvari koje bliza okolina mora primjetiti. Ma progovorice komsiluk, ne sumnjam....
U jednom bh. gradu je djevojka zatrudnila, nije od sramote smjela ni abortirati. Rodila je dijete kuci, majka i ona su ga poslije poroda ugusile i bacile u kantu. Neko je to, slucajno, vidio. Sjecam se da se pricalo kako je ona krila tu trudnocu, oblacila siroke majice i slicno.
-
SherlockHolmes
nije tacno. dobar dio tih 80% ria o kojim pricas je ljepota u odnosu na ono sto se kod nas moze vidjeti.repeater wrote:array - tebi je puko' club med od glavu. raspitaj se malo o slamovima ria, a oni cine samo neki 80% grada. samo.
- otherside
Ne kontam kakve veze ima mahalanje sa ubistvom jer ako me logika i dalje sluzi ovo je pravo, jezivo ubistvo!SherlockHolmes wrote:eto, vidis cega se sjecas. btw, bez pritiska i sa strane, nije tesko znati sve. medjutim, upravo te price i stvaraju pritisak koji neka od ovih majki (nije nemoguce ni da je ona mlada ili maloljetna) ne mogu prebiti preko svojih ledja. zasto/kako je druga prica, ali ukoliko zaista zelimo smanjiti broj ovakvih slucajeva, bilo bi bolje da se malo po malo rjesavamo mahalanja.Hierarchia wrote:I meni je nejasno kako neko moze skrivati trudnocu. Uostalom, i kad je nezeljena trudnoca, valjda postoji abortus ili nesto slicno. Ne shvatam kako neko moze radi sramote i komsiluka ubiti zivo dijete.otherside wrote:Btw, trudnoca nije samo povecanje stomaka vec i mucnina, povracanje, cesto promjene ponasanja, navika, stvari koje bliza okolina mora primjetiti. Ma progovorice komsiluk, ne sumnjam....
I sta sad, ako se smanji mahalanje, budale nece ubijati djecu, nece biti silovanja, nece biti kriminala, pljacki? What?
-
Hierarchia
Pa naravno. Ali ja mislim da je to vise problem patrijarhalnog shvatanja koje je kod nas jos zabetonirano. Ne vidim nista skandalozno da djevojka zatrudni prije braka. Ja bih svoju kcerku podrzala i da zatrudni i sa 16, a komsiluk neka prica sta hoce. Ionako me to nikad nije ni zanimalo. Ovu pricu znam jer je bila sokantna i dugo se o njoj pisalo u medijima. Nije bilo sokantno njeno sakrivanje trudnoce, nego to sto je ubila dijete, i jos sa majkom u kooperaciji.SherlockHolmes wrote:eto, vidis cega se sjecas. btw, bez pritiska i sa strane, nije tesko znati sve. medjutim, upravo te price i stvaraju pritisak koji neka od ovih majki (nije nemoguce ni da je ona mlada ili maloljetna) ne mogu prebiti preko svojih ledja. zasto/kako je druga prica, ali ukoliko zaista zelimo smanjiti broj ovakvih slucajeva, bilo bi bolje da se malo po malo rjesavamo mahalanja.Hierarchia wrote:I meni je nejasno kako neko moze skrivati trudnocu. Uostalom, i kad je nezeljena trudnoca, valjda postoji abortus ili nesto slicno. Ne shvatam kako neko moze radi sramote i komsiluka ubiti zivo dijete.otherside wrote:Btw, trudnoca nije samo povecanje stomaka vec i mucnina, povracanje, cesto promjene ponasanja, navika, stvari koje bliza okolina mora primjetiti. Ma progovorice komsiluk, ne sumnjam....