Murat Šabanović

jugoslovennakvadrat

#51 Re: Murat Šabanović

Post by jugoslovennakvadrat »

Tačno je da Murat Šabanović nije kriv , ali se "velika riba hvata preko manje ribe".Na udicu staviš peša da bi uhvatio soma.Murat je u ribarskom žargonu samo "peš"!
karanana

#52 Re: Murat Šabanović

Post by karanana »

a zar je bas morao dinamitom dici?
zar nije bilo dovoljno da podigne sva okna ili kako se vec zovu one pregrade, u isto vrijeme?
VMG

#53 Re: Murat Šabanović

Post by VMG »

Kako se to sve drugacije prezentira u odnosu na ono sto si vidio i dozivio.
muha_sa

#54 Re: Murat Šabanović

Post by muha_sa »

jugoslovennakvadrat wrote:Tačno je da Murat Šabanović nije kriv , ali se "velika riba hvata preko manje ribe".Na udicu staviš peša da bi uhvatio soma.Murat je u ribarskom žargonu samo "peš"!
koga bi ti u muriju umjesto Murata :?
BHCluster

#55 Re: Murat Šabanović

Post by BHCluster »

Treba tuzilastvo za ratne zlocine Bosne i Hercegovine podignuti tuzbu protiv Dobrice Cosica, iredom jednog po jednog iz srbije, za nesprecivanje genocida i slicno.
jugoslovennakvadrat

#56 Re: Murat Šabanović

Post by jugoslovennakvadrat »

BHCluster wrote:Treba tuzilastvo za ratne zlocine Bosne i Hercegovine podignuti tuzbu protiv Dobrice Cosica, iredom jednog po jednog iz srbije, za nesprecivanje genocida i slicno.
Bilo bi to tako da Srbi nisu i suviše politički moćni, pa kontrolišu sve!To se nikada neće desiti što si napisao!Nikada, Srbi to nikada neće dozvoliti, jer srpska politika je dominanatna, vidi se to!
sinuhe

#57 Re: Murat Šabanović

Post by sinuhe »

Pucanj u prazno. Ne znaju sta ce od sebe pa ce Muratu i Sabanu :D pisati potjernice.
muha_sa

#58 Re: Murat Šabanović

Post by muha_sa »

jugoslovennakvadrat wrote:
BHCluster wrote:Treba tuzilastvo za ratne zlocine Bosne i Hercegovine podignuti tuzbu protiv Dobrice Cosica, iredom jednog po jednog iz srbije, za nesprecivanje genocida i slicno.
Bilo bi to tako da Srbi nisu i suviše politički moćni, pa kontrolišu sve!To se nikada neće desiti što si napisao!Nikada, Srbi to nikada neće dozvoliti, jer srpska politika je dominanatna, vidi se to!
:lol: :lol: :lol: :lol:

-ama :-) nema dalje :thumbup: koga bi ti hapsio umjesto Murata :?
cindrlimindrli

#59 Re: Murat Šabanović

Post by cindrlimindrli »

jugoslovennakvadrat wrote:srpska politika je dominanatna, vidi se to!
Jasta nego dominantna, vidi kako samo paradiraju.

BHCluster

#60 Re: Murat Šabanović

Post by BHCluster »

Jasta je sto se moglo vidjeti u slucaju protiv Divjaka, Ganica i aktuelno u slucaju Jurisic :-) :-) :-)
BatoS

#61 Re: Murat Šabanović

Post by BatoS »

Za sad ti dobro ide ovo trolanje.
heckler

#62 Re: Murat Šabanović

Post by heckler »

Optuznice moze i Kantonalno Tuziteljstvo da digne, a te silne srpske politicke dominacije u pederaciji se ni kokoske ne boje :-)
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#63 Re: Murat Šabanović

Post by KatarinaKosaca »

Baš su politički moćni... nema šta :roll: Do juče su u glas , a sve od 1999 horski govorili da je Kosovo Srbija, danas plaču za nekoliko uvezanih opština
BHCluster

#64 Re: Murat Šabanović

Post by BHCluster »

Maverick78

#65 Re: Murat Šabanović

Post by Maverick78 »

Neka ih, ovo je extra, bice jos jedna klasicna blamaza kao i u slucajevima Jurisic, Ganic, Divjak, a i ona sa navodnim vadjenjem organa na Kosovu. Toliko su sami iskompromitovali slucaj da ga vise niko ne smarta za ozbiljno. Prvo sa Zutom kucom koja je toliko udaljena od aerodroma da se tu takve operacije ni u teoriji nisu mogli izvoditi. Pa posle su nasli kao neku kliniku u Pristini ili Tirani, ne sjecam se vise. A vrhunac je bio svjedok koji je na zivo vadio organe iz ljudskog organizma, a izvadjeni organi bi uz takav postupak trebali ostati citavi jelte da bi se mogli prodati posle... pa jedino ako je Dejvid Koperfild bio :-) kakve su to budaletine Boze ti me sacuvaj :-)
slucajni prolaznik

#66 Re: Murat Šabanović

Post by slucajni prolaznik »

udrch wrote:
slucajni prolaznik wrote:... Rusenjem te brane bilo bi prouzroceno masovno ubistvo, i to ne samo Srba (ili pravoslavaca, kako mnogima vise odgovara), nego i tadasnjih Muslimana, danas Bosnjaka nizvodno od Visegrada sve do Djerdapskog jezera. Bila bi nacinjena takva materijalna steta, da bi je BiH morala otplacivati jos decenijama.
nas Bošnjake nizvodno je bolila kita šta će da bude sa nama..
već smo bili protjerani i pozatvarani po logorima..
Boga smo molili da je digne..
nažalost znao sam prije kraja da on nema čime da je sruši..
jedan moj rođak je radio na gradnji brane i baš je kod njega živio za to vrijeme..
dok smo se mi ostali radovali i sa nestrpljenjem očekivali šta će da bude on se samo smijao i obrazložio to jednostavno rečenicom: "da Murat ima čime da digne, ona bi prvo bila dignuta, pa bi se onda javio u dnevnik da još i Kukanjcu jebe mater"..

Brana je bila aktuelna pocetkom aprila '92., kada jos nije bilo protjerivanja i logora, ne lazi @udrch.

Osim toga, Muratovo "rusenje" brane je bila vrhunska tajna, da je blefirao znalo je izuzetno malo ljudi. Ti u nekom zvornickom selu to nikako nisi mogao znati tada. I usput, pitaj rodjaka da li je Visegradsku branu ikako i moguce srusiti dinamitom ili slicnim miniranjem, ukoliko ikako i zna, armirac je, tesar, sta li... :-) Pardon, gradj. inzenjer niskogradnje :oops:
udrch

#67 Re: Murat Šabanović

Post by udrch »

slucajni prolaznik wrote:
udrch wrote:
slucajni prolaznik wrote:... Rusenjem te brane bilo bi prouzroceno masovno ubistvo, i to ne samo Srba (ili pravoslavaca, kako mnogima vise odgovara), nego i tadasnjih Muslimana, danas Bosnjaka nizvodno od Visegrada sve do Djerdapskog jezera. Bila bi nacinjena takva materijalna steta, da bi je BiH morala otplacivati jos decenijama.
nas Bošnjake nizvodno je bolila kita šta će da bude sa nama..
već smo bili protjerani i pozatvarani po logorima..
Boga smo molili da je digne..
nažalost znao sam prije kraja da on nema čime da je sruši..
jedan moj rođak je radio na gradnji brane i baš je kod njega živio za to vrijeme..
dok smo se mi ostali radovali i sa nestrpljenjem očekivali šta će da bude on se samo smijao i obrazložio to jednostavno rečenicom: "da Murat ima čime da digne, ona bi prvo bila dignuta, pa bi se onda javio u dnevnik da još i Kukanjcu jebe mater"..

Brana je bila aktuelna pocetkom aprila '92., kada jos nije bilo protjerivanja i logora, ne lazi @udrch.

Osim toga, Muratovo "rusenje" brane je bila vrhunska tajna, da je blefirao znalo je izuzetno malo ljudi. Ti u nekom zvornickom selu to nikako nisi mogao znati tada. I usput, pitaj rodjaka da li je Visegradsku branu ikako i moguce srusiti dinamitom ili slicnim miniranjem, ukoliko ikako i zna, armirac je, tesar, sta li... :-) Pardon, gradj. inzenjer niskogradnje :oops:
brana je zauzeta koliko znam 14. aprila..
Bijeljina je izmasakrirana za dva dana, prije napada na Zvornik..
Zvornik su napali 8. aprila i očistili, a 7. aprila je Karakaj bio pod kontrolom Arkanovaca..o zločinima u gradu i na Diviču ti mogu naširoko i po imenima ako treba..
svi viđeniji ljudi koji nisu pobjegli, političari, mesari, doktori, profesori, ali i njihovi sinovi su ubijani na licu mjesta..zatim mlađe koje su odokativno optužili za otpor..
stanovništvo koje je zatečeno u gradu i koje se nije povuklo prema Tuzli prije napada ili prema Kamenici nakon napada je sakupljano i odvođeno..
u Drinjači su već počinjeni zločini i ona je očišćena..
u prijevodu, vrlo malo je Bošnjaka ostalo na obalama Drine da bi im ovo rušenje moglo toliko naškoditi..doduše u to vrijeme većini nije bila poznata sudbina Bošnjaka u Janji i Kozluku..meni kao tinejdžeru još manje..

moj rođak rahmetli je bio mladić, vjerujem da mu je rad na brani bio među prvim poslovima..ne znam šta je bio po struci, ali u tvrdoću brane i potrebne količine da se sruši vjerovatno nije bio upućen..
on je svoj stav temeljio na tome da je Murat dovoljno lud da to uradi ako ima..on je svoje mišljenje izgradio bar 2,3 godine prije rata, a Murat je u međuvremenu nastavio u istom pravcu..a s obzirom da to nije uradio, onda nema..a svoj stav Murat je i sam potvrdio kasnije kada je govorio da je u to vrijeme bio spreman žrtvovati i svog sina Bajazida..moj sadašnji prvi komšija je iz Višegrada, znao je Murata odranije..ima isto mišljenje..da je imao dovoljno da je sruši on bi to tih dana uradio, ne bi uopće nikom prijetio..

i mani se ovakvog načina diskusije..ja sam ti rekao iz prve ruke, info iz zbjegova u kojim sam tad bio, a izašao sam iz svoje kuće 8. aprila i ni sam ne znam gdje sam sve bio, šta se pričalo, molilo i osluškivalo..
za Bijeljinu i Zvornik, rat je samo i trajao do prije preuzimanja ove brane od strane užičkog korpusa..
sve što su četnici zauzeli kada je u pitanju Bijeljina (cijela opština) i Zvornik dio zauzeli su tih prvih dana..u gornjem dijelu su zauzeli još Kula grad 26. aprila, a ostatak opštine će zauzeti tek u februaru 1993. godine..
dio koji danas pripada opštini Sapna nisu nikada zauzeli..

znači, ipak si ti taj koji laže..
udrch

#68 Re: Murat Šabanović

Post by udrch »

@slucajni prolaznik

zaboravio sam te pitati, jel ti znaš gdje dođe ova đerdapska brana i koliko jebene ravnice ima do te brane..
sva voda iz sve tri brane, Višegradske, Bajine Bašte i Zvorničke bi se već razlila prije Bijeljine na nivo do jednog metra..
i da je srušena ne bi prouzrokovala nikakav masovan zločin, jer su se oni već bili pripremili..
jedino dobro koje je taj potez mogao donijeti bilo je rušenje mostova i nestanak akumulacija što bi otežalo dostavu oružja preko Drine..
theTruePath

#69 Re: Murat Šabanović

Post by theTruePath »

Najgore je sto nije srusio branu

ili kako rece,em nas drina odnjela em nas cetnici poklali,isto nam je
udrch

#70 Re: Murat Šabanović

Post by udrch »

theTruePath wrote:Najgore je sto nije srusio branu

ili kako rece,em nas drina odnjela em nas cetnici poklali,isto nam je
ma nije isto..danas bi ova zemlja imala veću teritoriju bar..imali bi opet divička polja..
ionako HE Višegrad koristi Šumska, a ove dvije nizvodno isključivo Srbija, bez plaćanja opštinama bilo kakve naknade koja je prije rata bila obavezna..
Only1

#71 Re: Murat Šabanović

Post by Only1 »

Radoncic i Lagumdzija ovih dana se bave izdajom drzave i naroda pa nemaju vremena da brane heroje poput Murata Sabanovica. Bosnje nikad pameti doci.
slucajni prolaznik

#72 Re: Murat Šabanović

Post by slucajni prolaznik »

udrch wrote:@slucajni prolaznik

zaboravio sam te pitati, jel ti znaš gdje dođe ova đerdapska brana i koliko jebene ravnice ima do te brane..
sva voda iz sve tri brane, Višegradske, Bajine Bašte i Zvorničke bi se već razlila prije Bijeljine na nivo do jednog metra..
i da je srušena ne bi prouzrokovala nikakav masovan zločin, jer su se oni već bili pripremili..
jedino dobro koje je taj potez mogao donijeti bilo je rušenje mostova i nestanak akumulacija što bi otežalo dostavu oružja preko Drine..
@udrch, ti prodajes kompjutorske miseve, dobro to radis i ostani u toj oblasti. Ne znam ni ja tacno, nemam ni priblizne podatke, ali mogu komotno tvrditi da bi plivni val visegradskog jezera, nakon rusenja brane, porusio sve ispred sebe, pa cak i sve tri nabrojane brane. Stavise, njegova snaga bi, vodama iz tih jezera, bila i pojacana, i demolirala sve ispred sebe, mozda cak i Beograd poplavila. U pravu si, ravnica Srema ublazila bi stetu, ali bi zato i ono tek izleglo sremskomitrovacko pile bez jedne noge, ili ono sabacko coravo krme, bilo „pozlaceno“ i fakturisano Vladi RBiH, kasnije – svima nama, i skupo naplaceno.

Ti sada stavi na vagu tezinu retardirane i primitivne zelje za osvetom rusenjem te brane i unistenjem „svega srpskog“ i vjerovatne konsekvence takvim idiotskim cinom.

Muratova jedina olaksavajuca okolnost je cinjenica da visegradsku branu nije moguce „srusiti“ dinamitom i prostim miniranjem za nekoliko sati, koliko je on imao na raspolaganju. Tu cinjenicu su znali svi relevantni strucnjaci, samim time i vlasti u Sarajevu. To su znali i u Beogradu, odnosno – upravo oni koji su danas zatrazili krivicnu odgovornost protiv Murata zbog cina terorizma i izazivanja opce opasnosti. Cini se da jedini nije znao general Kukanjac, i da je jedini on nasjeo na Muratov blef.
The 51st State

#73 Re: Murat Šabanović

Post by The 51st State »

slucajni prolaznik wrote:
udrch wrote:@slucajni prolaznik

@udrch, ti prodajes kompjutorske miseve, dobro to radis i ostani u toj oblasti. Ne znam ni ja tacno, nemam ni priblizne podatke, ali mogu komotno tvrditi da bi plivni val visegradskog jezera, nakon rusenja brane, porusio sve ispred sebe, pa cak i sve tri nabrojane brane. Stavise, njegova snaga bi, vodama iz tih jezera, bila i pojacana, i demolirala sve ispred sebe, mozda cak i Beograd poplavila. U pravu si, ravnica Srema ublazila bi stetu, ali bi zato i ono tek izleglo sremskomitrovacko pile bez jedne noge, ili ono sabacko coravo krme, bilo „pozlaceno“ i fakturisano Vladi RBiH, kasnije – svima nama, i skupo naplaceno.

Ti sada stavi na vagu tezinu retardirane i primitivne zelje za osvetom rusenjem te brane i unistenjem „svega srpskog“ i vjerovatne konsekvence takvim idiotskim cinom.

Muratova jedina olaksavajuca okolnost je cinjenica da visegradsku branu nije moguce „srusiti“ dinamitom i prostim miniranjem za nekoliko sati, koliko je on imao na raspolaganju. Tu cinjenicu su znali svi relevantni strucnjaci, samim time i vlasti u Sarajevu. To su znali i u Beogradu, odnosno – upravo oni koji su danas zatrazili krivicnu odgovornost protiv Murata zbog cina terorizma i izazivanja opce opasnosti. Cini se da jedini nije znao general Kukanjac, i da je jedini on nasjeo na Muratov blef.
cijelo vrijeme proturas pro-cetnicku propagandu ali tebi na obraz, jedino kome bi se mogo ispostaviti racun je muratu :wink: , cuj bosna da plati...
racionalista

#74 Re: Murat Šabanović

Post by racionalista »

Brana je trebala biti srušena po svaku cijenu. Međutim, sa materijalno tehničkim kapacitetom sa kojim je Muratova grupa raspolagala to nije bilo moguće. Maksimalno što je mogao uraditi je da izazove plivni val naglim otvaranjem klapni brane. Plavni valovi nemaju maksimalan devastirajući učinak kao u slučaju kada dođe do istovremenog pucanja brane i pražnjenja cjelokupne akumulacije vode. Murat je išao na blef, jer da je ko od naših šta planirao oko rušenja brane vjerovatno bi se konsultovali sa inženjerima koji su pravili tu branu, a neko bi već obezbijedio i projektnu dokumentaciju pomoću koje bi se mogle odrediti "slabe" tačke. Ništa nije neuništivo tako ni ta Višegradska brana.
ravno

#75 Re: Murat Šabanović

Post by ravno »

jugoslovennakvadrat wrote:Političko Sarajevo je uvijek bilo jako sebično, samo vidi sebe i nikoga više, kao da je samo Sarajevo bitno a svi ostali ništa.Uvijek se spominje samo stradanje Sarajeva a šta je sa drugim mjestima i opštinama koje su imale još žešća ratišta? Sve je palo u zaborav, samo se o Sarajevu telali.

Političko Sarajevo neće pomoći Muratu Šabanoviću!

Političko Sarajevo je bitno samo sebi!
E, ako je ovo najveći domet srpskih (četničkih) tajnih službi - nemamo se više čega plašiti. Četniče, taman da je sve to tako, to je unutarbošnjačko pitanje i vi četnici to ne možete iskoristiti. Haj malo opleti po srpskim prodavanim organima, a Dačić ti se ljubi sa Tačijem nakon svega i izvinjava se; šta bi sa manastirima po Kosovu (bez Metohije); kako to vi nećete u NATO, a njihova Bond Steel baza u srcu Srbije preuzela poslove Indžirlika; ma da ne nabrajam dalje, sve do......a šta vam tek u fudbalu uradiše "separatisti" - i tu ste propali kao i vaša sestra Grčka. Još da vam tajkuni sa kiparskih računa popuše cifre (k'o što i hoće) - i onda do Tokija! Četniče, ako ste spali na Murata Šabanovića (a ne damo ni njega) - AFERIM, kenjčino!
Post Reply