Multikulturalnost, multinacionalnost ... lažemo li sami sebe

Locked
OpusDei

#301 Re: Multikulturalnost, multinacionalnost ... lažemo li sami

Post by OpusDei »

aiwa wrote:@OpusDei

Sta sam ja slagao,da nisam mozda rekao da su se ljudi iz Prijedora samoprotjerali,kao sto neki govore?
Mislim prvenstveno na ono sto si rekao da policija ne mora cuvati vjerske objekte u RSu.

Mi bi bili najsretniji da su Bosnjaci Prijedora, Zvornika, Srebrenice, Foce..imali sudbinu Srba iz Zenice, Tuzle i Sarajeva.
aiwa

#302 Re: Multikulturalnost, multinacionalnost ... lažemo li sami

Post by aiwa »

Nisam upucen sta se desavalo u Prijedoru,ali znam da je u jedinicama VRS iz tog dijela Krajine bio ogroman broj Bosnjaka i Hrvata. Cak su u jednoj brigadi cinili trecinu brojnog sastava.
Mnogo bolje znam sta se sesavalo u Podrinju.
Damir_5

#303 Re: Multikulturalnost, multinacionalnost ... lažemo li sami

Post by Damir_5 »

plain vanilla wrote: ovi nabrojani jesu odron od ljudi, ali odakle tebi pravo da govoris je li neko ko fol ili je pravi Bosnjak ili Bosanac
jel ti izdajes te potvrde, da ubuduce ljudi ne budu samoizjasnjeni nego ih ti etiketiraj

i ti pricas o multi-kulti? :-)
Cuj odakle mi pravo? Pa nije tajna da ce Zlaja prodati ako treba i Aminu za vlast, a kamoli Bosnjake. Cisto sumnjam da se on 1% osjeca Bosnjakom. Nikad ga nisam cuo da je rekao rijec Bosnjak, a kamoli nesto vise. Da je Adil beg bio prosjak, nikad Zlaja ne bi usao u Bosnjacki institut.

Sto se tice Fahre, za njega se zna isto, njemu je lova pocetak i kraj cijele filozofije. K'o fol "bosnjastvo" mu je samo stepenica blize ka toj lovi.

U biti te dvije osobe nece trepnuti, a prodati ce Bosnjake za losu veceru, sto je naravno praksa vec pokazala.
Last edited by Damir_5 on 07/02/2013 20:16, edited 1 time in total.
OpusDei

#304 Re: Multikulturalnost, multinacionalnost ... lažemo li sami

Post by OpusDei »

aiwa wrote: Mnogo bolje znam sta se sesavalo u Podrinju.
Znas li ko je bio Milan Lukic? Dragoljub Kunarac?
Damir_5

#305 Re: Multikulturalnost, multinacionalnost ... lažemo li sami

Post by Damir_5 »

aiwa wrote:Nisam upucen sta se desavalo u Prijedoru,ali znam da je u jedinicama VRS iz tog dijela Krajine bio ogroman broj Bosnjaka i Hrvata. Cak su u jednoj brigadi cinili trecinu brojnog sastava.
Mnogo bolje znam sta se sesavalo u Podrinju.
Hehe, tI stvarno u praksi dokazujes onu Dobrice Cosica o inventivnosti Srba u laganju. :D
aiwa

#306 Re: Multikulturalnost, multinacionalnost ... lažemo li sami

Post by aiwa »

[/quote]
Mislim prvenstveno na ono sto si rekao da policija ne mora cuvati vjerske objekte u RSu.

Mi bi bili najsretniji da su Bosnjaci Prijedora, Zvornika, Srebrenice, Foce..imali sudbinu Srba iz Zenice, Tuzle i Sarajeva.[/quote]

Nemoj misliti da su najebali svi Bosnjaci kao ovi iz navedenih mjesta. Npr.sto niko nije dirao Trebinjce,Zepljane i ove iz nekih djelova Posavine,i jos mnoge,a moglo se,nije da nije.
aiwa

#307 Re: Multikulturalnost, multinacionalnost ... lažemo li sami

Post by aiwa »

@OpusDei

Lukici i Kunarac su blize tebi u Sarajevu nego meni,a sad su oni globalno "popularni",i babe znaju ko su,pogotovo Lukici rodjaci...
Damir_5

#308 Re: Multikulturalnost, multinacionalnost ... lažemo li sami

Post by Damir_5 »

aiwa wrote: Nemoj misliti da su najebali svi Bosnjaci kao ovi iz navedenih mjesta. Npr.sto niko nije dirao Trebinjce,Zepljane i ove iz nekih djelova Posavine,i jos mnoge,a moglo se,nije da nije.
Evo ga opet? A onaj Srdjan Aleksic? Gdje i zbog cega je ubijen Srdjan Aleksic? Zato sto niko nije dirao Bosnjake u Trebinju? Nemoj vise zivota ti aiwa.
OpusDei

#309 Re: Multikulturalnost, multinacionalnost ... lažemo li sami

Post by OpusDei »

Prema optužnici, grupa od oko 70 žena, dece i starih ljudi zatvorena je 14. juna 1992. godine u kuću u Pionirskoj ulici, koja je potom zapaljena, a na one koji su pokušali da pobegnu kroz prozore pucano je.

Sudija Robinson je izjavio da je utvrđeno da je tom prilikom živo izgorelo najmanje 59 ljudi. Prema njegovim rečima, dokazano je da je Milan Lukić lično zatvorio vrata kada je ušla poslednja žrtva, ubacio zapaljivu napravu u kuću i pucao na one koji su pokušali da pobegnu kroz prozore. Mada nema dokaza da je Sredoje zapalio kuću ili pucao na ljude, Pretresno veće je, uz protivno mišljenje sudije Robinsona, zaključilo da je on, svojim prisustvom, doprineo ubistvu 59 ljudi.

--
OpusDei

#310 Re: Multikulturalnost, multinacionalnost ... lažemo li sami

Post by OpusDei »

aiwa wrote: Nemoj misliti da su najebali svi Bosnjaci kao ovi iz navedenih mjesta. Npr.sto niko nije dirao Trebinjce,Zepljane i ove iz nekih djelova Posavine,i jos mnoge,a moglo se,nije da nije.
Znaci ipak priznajes sta ste radili Bosnjacima o Podrinju...

Usput, vise su Srbi "dirali" Bosnjake u Trebinju i Posavini nego Bosnjaci Srbe u Sarajevu.
hinterland00

#311 Re: Multikulturalnost, multinacionalnost ... lažemo li sami

Post by hinterland00 »

Ipak niti hrvatski ni bošnjački zločini u ratu u BIH se ne mogu uspoređivati s onim srpskim jer su srpski bili konstantni od prvog do zadnjeg dana dok ovi drugi uglavnom iz osvete.
aiwa

#312 Re: Multikulturalnost, multinacionalnost ... lažemo li sami

Post by aiwa »

Damir_5 wrote:
Evo ga opet? A onaj Srdjan Aleksic? Gdje i zbog cega je ubijen Srdjan Aleksic? Zato sto niko nije dirao Bosnjake u Trebinju? Nemoj vise zivota ti aiwa.
Ono sto hocu da kazem je da u ovim i mnogim drugim mjestima nije bilo masovnih zlocina,iz prostog razloga jer ih ti ljudi svojim prethodnim ponasanjem nisu isprovocirali. Tvoji postovi su na nivou desetogodisnjeg djeteta,i zato me zaobidji svojim pitanjima. A onaj momak iz Trebinja je inace ziv i zivi negdje u inostranstvu,cisto da se zna...
It_is_a_Leclerc

#313 Re: Multikulturalnost, multinacionalnost ... lažemo li sami

Post by It_is_a_Leclerc »

aiwa wrote:Ja nisam katedralu nisam ni spomenuo,nego pravoslavnu crkvu,citaj.
1.Da li tu crkvu obezbjedjuje policija 24/7?
2.Da li je ubijen policajac koji je sjedio u kolima pored te crkve?

Ja znam da policajac nije ubijen ZBOG TOGA sto cuva crkvu,vec ga je ubio narkoman zbog nerasciscenih racuna,ali to ne mjenja cinjenicu da u Sarajevu pravoslavna crkva mora imat obezbjedjenje!
Upravu si.
Inače, u RS-u džamije nemaju obezbjeđenja, jer su mučki, genocidaški porušene u toku projekta stvaranja etnički čiste para-državne tvorevine. Svaki pokušaj obnove džamija završi onako kako je završilo sa Ferhadijom...

Prosto je bezobrazno tako izvratiti teze.
aiwa

#314 Re: Multikulturalnost, multinacionalnost ... lažemo li sami

Post by aiwa »

hinterland00 wrote:Ipak niti hrvatski ni bošnjački zločini u ratu u BIH se ne mogu uspoređivati s onim srpskim jer su srpski bili konstantni od prvog do zadnjeg dana dok ovi drugi uglavnom iz osvete.
Ma ja,Srbin cim se rodi on je zlocinac,a u zadnje vrijeme pocela se djeca s kamama radjati. :lol:
JThomas

#315 Re: Multikulturalnost, multinacionalnost ... lažemo li sami

Post by JThomas »

sami provociraju...
Damir_5

#316 Re: Multikulturalnost, multinacionalnost ... lažemo li sami

Post by Damir_5 »

aiwa wrote: Ono sto hocu da kazem je da u ovim i mnogim drugim mjestima nije bilo masovnih zlocina,iz prostog razloga jer ih ti ljudi svojim prethodnim ponasanjem nisu isprovocirali. Tvoji postovi su na nivou desetogodisnjeg djeteta,i zato me zaobidji svojim pitanjima. A onaj momak iz Trebinja je inace ziv i zivi negdje u inostranstvu,cisto da se zna...
:lol: :lol:
U Trebinju nije bilo masovnih zlocina? Dragi aiwa, zavaljujes se svakim komentarom sve dublje i dublje. Ako ovako nastavis morati cu traziti onaj citat Dobrice Cosica, jer ti si praktican primjer onog o cemu je on pisao i grijehota ga je ne zakaciti pored tvojih komentara.
hinterland00

#317 Re: Multikulturalnost, multinacionalnost ... lažemo li sami

Post by hinterland00 »

aiwa wrote:
hinterland00 wrote:Ipak niti hrvatski ni bošnjački zločini u ratu u BIH se ne mogu uspoređivati s onim srpskim jer su srpski bili konstantni od prvog do zadnjeg dana dok ovi drugi uglavnom iz osvete.
Ma ja,Srbin cim se rodi on je zlocinac,a u zadnje vrijeme pocela se djeca s kamama radjati. :lol:
Presude haškog suda dokazuju da su 96% zločina počinili Srbi.
Locked