Muharem Bazdulj u društvu persona koje se ne kupaju

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...
Post Reply
User avatar
LBVIEW
Posts: 9164
Joined: 01/04/2010 22:35

#101 Re: Muharem Bazdulj u društvu persona koje se ne kupaju

Post by LBVIEW »

Zlocin&Kazna wrote: 23/02/2021 05:34 Tekst je pisan za određenu publiku, očigledno. Argumentacija je bezveze. Prosječan klix forumas moze napisati jednako jako argumentaciju zasto je npr. Srbima bilo bolje pod Osmanskom vladavinom nego sada.

Svaka iznesena tvrdnja u tekstu je žestok promašaj.
Uz to, nikakve diferencijacije izmedju Titovog i Slobinohg vakta, poistovjecivanje Jugoslavije sa Srbijom i Srbima, z brda - z dola, nit glave nit repa. :lol:
Teski kompleksas i ublehas kojeg ce, kao sto ce i onog bivseg rezisera :D , nabiti nogom u guzicu, nakon sto im vise ne bude trebao.
Last edited by LBVIEW on 23/02/2021 13:27, edited 1 time in total.
User avatar
LBVIEW
Posts: 9164
Joined: 01/04/2010 22:35

#102 Re: Muharem Bazdulj u društvu persona koje se ne kupaju

Post by LBVIEW »

bingov buraz wrote: 22/02/2021 23:13 Ima neka čudna povezanost nepridržavanja osnova higijene i vraćanja "veri pradedovskoj"

Kao da je ovo drugo uslovljeno prvim?

Prvo safun Muareme pa tek onda parfem.
:thumbup: :lol:
User avatar
LSD
Posts: 24108
Joined: 24/07/2007 08:26

#103 Re: Muharem Bazdulj u društvu persona koje se ne kupaju

Post by LSD »

Fikret Abdić, Emir Kusturica, Dževad Galijašević, Muharem Bazdulj itd

Kako srbi uvijek nafataju ovakve i slicne pokemone da rintaju za njihve interese ?
Škobo Habu
Posts: 6271
Joined: 19/06/2013 17:54
Location: Kod Sirogojna na sijelu.

#104 Re: Muharem Bazdulj u društvu persona koje se ne kupaju

Post by Škobo Habu »

Evenine wrote: 22/02/2021 20:49 Rijetko gadan tekst deklarisanog Jugoslavena i Srbina u ormaru Bazdulja. Kako se nije otvoreno izjasnio Srbinom, Muharem jos uvijek ne srbuje vec srbucka pomalo. U ovoj lekciji srbuckanja on izvodi statisticke i mentalne akrobacije da bi nam pojasnio da srpskog hegemonizma u SFRJ zapravo uopste nije bilo. Postojali su samo nezahvalni narodi. Svojom dobrotom i humanoscu Srbi su Slovencima stampali knjige na slovenackom, Hrvate i Albance edukovali a Muslimanima gradili dzamije.

Kakve li ironije, ovakve i slicne konstrukcije, ispisane manje vjestom rukom, su omiljena tema bas srpskih hegemona. U njima se citavoj listi naroda spocitava nezahvalnost prema Srbima i povremeno statisticki dokazuje da 90ih u Bosni srpske hegemonije i genocida nad Bosnjacima nije ni bilo. Jer broj Bosnjaka prije u odnosu na broj Bosnjaka poslije rata se nije znacajno mijenjao. Redukcionizam sudjenja o ishodu, a ne ideji i namjeri.

Navedenim narodima osta nejasno ko posadi i kad izraste drvo sa kojeg Srbi pobrase otrovne plodove u 80im. Iz koje paralelne dimenzije dodjose Milosevic, Cosic, Kapor, Karadzic i ekipa koja je huskala i naredjivala da se ide tenkovima preko nezahvalnih naroda. U kojoj vakuumiranoj vrecici i u kojoj hladnjaci su oni cekali. Ko ih odledi? Sta ih odledi?

Detalj koji mi je narocito gadan, i zbog kojeg i pisem ovo, je ironisanje o tome kako Hrvati napravise potpuno novi antiobiotik u SFRJ a sada nisu u stanju ni vakcine da uvezu. Pa ti nesposobni Hrvati bez Srba nisu nista u stanju da urade. Ovo kao da mu je Vucic licno diktirao.

Dosta srbuckanja Muhareme. Vrijeme je da prosrbujes punim plucima.
Piše: Muharem Bazdulj

Znanje je moć i najbolji poklon, a poklonu se, je li, ne gleda u zube. Mada je tajming daleko od idealnog i mada su takve insinuacije u vreme dok se pokojnik još nije ni ohladio u najmanju ruku nepristojne, saznali smo, eto, i da je Đorđe Balašević sredinom osamdesetih godina participirao u zločinačkom projektu „velikosrpskog hegemonizma“ usmerenog prvenstveno protiv Albanaca na Kosovu i to tako što je pevao pesmu „Ne lomite mi bagrenje“, a Albanci su u vreme dok je on tu pesmu brutalno pevao bili najveće, ali nipošto i jedine, žrtve „velikosrpskog hegemonizma“.

Hajde da vidimo koliko je grozan i ogavan bio taj „velikosrpski hegemonizam“. Album „Bezdan“ na kojem se nalazi pesma „Ne lomite mi bagrenje“ objavljen je u junu mesecu 1986. Nekoliko nedelja pre nego je album objavljen, na čelo Predsedništva Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije, na najvažnije mesto u državi, na funkciju simboličkog naslednika samog Josipa Broza Tita, seda Sinan Hasani, etnički Albanac, pripadnik nacionalne manjine koja u tom trenutku, prema rezultatima poslednjeg popisa, predstavlja oko 7 posto stanovništva u SFRJ. Sinan Hasani nipošto nije nikakav simbolički Sejdo Bajramović, on je, današnjim rečnikom rečeno, legitimni predstavnik jugoslovenskih Albanaca, koliko je to moguće u jednopartijskoj državi. Kad skoro četvrt veka kasnije, u SAD-u, pripadnik manjine koja obuhvata oko 14 posto tamošnjeg stanovništva bude prvi put izabran za predsednika, isti ovi koji danas trube o „velikosrpskom hegemonizmu“ iz osamdesetih godina prošlog veka upiškiće se od sreće u patetičnoj egzaltaciji divljenja zemlji u kojoj je, eto, i to moguće.

Nakon završetka Drugog svetskog rata, procenat nepismenog stanovništva na Kosovu iznosio je 74 posto. Samo dvadeset i pet godina kasnije, osnovan je univerzitet na kojem je posle samo deset godina studiralo više od 26.000 redovnih studenata. Osamdesetih godina, u vreme kad su na Kosovu Albanci žrtve „velikosrpskog hegemonizma“ predvođenog Đorđem Balaševićem, tamo, proporcionalno gledajući, studira veći procenat mladih nego igde drugo u Jugoslaviji (26 studenata na hiljadu stanovnika, naspram 14 na hiljadu u Sloveniji i Hrvatskoj).

U isto to vreme, u susednoj Albaniji, živi između 120.000 i 150.000 Južnih Slovena koji nemaju apsolutno nikakva prava. Nemaju pravo na okupljanje u grupe veće od petoro, ne mogu komunicirati sa jugoslovenskom ambasadom, ne mogu da se zovu kako se zaista zovu pošto je izdat dekret da „državljani koji imaju neprikladna imena sa političkog, ideološkog i moralnog stanovišta i ponižavajuća prezimena, moraju ih zameniti“, a drugim dekretom se menjaju slovenski nazivi naselja u albanska.

Ali da, to je Enver Hodža, to nema veze, a Đorđe Balašević je kinjio Albance u Jugoslaviji.

Postoje i drugi statistički pokazatelji pogubnosti „velikosrpskog hegemonizma“ po Albance na Kosovu. Po popisu stanovništva iz 1948, na Kosovu je bilo 68 posto Albanaca i 27 posto Srba. U to vreme se Balašević još nije bio rodio, pa su „velikosrpski hegemonizam“ predvodili nešto suptilniji likovi poput Slobodana Penezića Krcuna i Aleksandra Rankovića. Rezultati njihovog rada jasno se vide 1981, kad se procenat Albanaca povećao na 77 posto, dok je procenat Srba pao na 15 posto.

Žrtve „velikosrpskog hegemonizma“ bili su i Hrvati. I to se dobro vidi iz statistike. 1948. godine, Srba je u Hrvatskoj bili 14.5 posto. Na posljednjem predratnom popisu (misli se na Drugi svetski rat) bilo ih je 16.8 posto, tako da je očito da im je ustaški genodid smanjio brojnost za 2.3 procentna poena. Očekivalo bi se da „velikosrpski hegemonizam“ barem malo pomogne u približavanje statistike prethodnom stanju. Ali, avaj, ne! 1981, Srba u Hrvatskoj po popisu je samo 11.6 posto. Procentualno gledano, više ih je koštalo tridesetak godina „velikosrpskog hegemonizma“ od četiri godine Endehazije.

U Bosni i Hercegovini, poznato je, „velikosrpski hegemonizam“ se naročito bešćutno obračunavao sa Muslimanima odnosno Bošnjacima. Otkad se u Bosni i Hercegovini uopšte popisuje stanovništvo, uvek su Srbi odnosno pravoslavni imali relativnu većinu, sledili su Muslimani, pa naposletku, kao najmalobrojniji, Hrvati. Usred najgoreg „velikosrpskog hegemonizma“, međutim, 1971. godine, Muslimani u Bosni i Hercegovini po brojnosti pretiču Srbe. Takođe, prema podacima poznatog zagovornika „velikosrpskog hegemonizma“ Husnije Kamberovića, u periodu od 1969. do 1980, u BiH je izgrađeno više od 800 džamija, što će reći da je građena po jedna džamija na svakih pet dana, odnosno 6 mesečno, odnosno 72 godišnje. Pa da, sve se uklapa, poznato je da „velikosrpski hegemonizam“ naročito mrzi islam.

Što se tiče Crnogoraca, njih pola miliona je od strane više od osam miliona Srba bilo toliko brutalno „hegemonisano“ da su u toj okrutnoj hegemonijadi u razmeri 16:1 zapravo i nestali. Crnogoraca, ako niste znali, više nema. I Milo Đukanović i Mijo Popović i Tamara Nikčević i ini su puki hologrami, kreirani od manipulacijama sklonog „velikosrpskog hegemonizma“ koji od sveta skriva da je uništio ceo jedan narod.

Naposletku, to što su pod „velikosrpskim hegemonizmom“ Slovenci prvi put dobili priliku da se fakultetski obrazuju na svom jeziku, a Makedonci da svoj jezik uopšte zvanično i imaju i na njemu štampaju knjige, samo po sebi dovoljno govori.

A najbolji dokaz koliko je „velikosrpski hegemonizam“ poguban, vidi se po tome što su svi ovi narodi, nakon što su se rešili „velikosrpskog hegemonizma“ izišli na zelenu granu. Pod „velikosrpskim hegemonizmom“ u Hrvatskoj je izmišljen i patentiran jedan od najboljih i najefikasnijih antibiotika na svetu, a danas nisu u stanju ni da uvezu stranih vakcina u dovoljnom i potrebnom im broju. Pod „velikosrpskim hegemonizmom“ Sarajevo je zaslužilo i organizovalo Olimpijske igre, a danas je Bosna i Hercegovina najmnogoljudnija među ono malo evropskih država koje se mogu nabrojati prstima jedne ruke, a koje nemaju nijednu olimpijsku medalju. Pod „velikosrpskim hegemonizmom“ broj Albanaca na Kosovu je konstantno rastao, a sada, evo, uglavnom pada.

Puna je javnost „regionalnih dušebrižnika“ koji trube o opasnostima „velikosrpskog hegemonizma“. Istorija je, međutim, učiteljica života, a ona nas, videli smo, jasno i nedvosmisleno uči da „velikosrpskog hegemonizma“ treba da se čuvaju jedino – Srbi.
Znakovita i pomalo zlokobna zadnja recenica. Uciteljica zivota nas uci kada Srbi krenu sa pricama o ugrozbi treba da se cuvaju jedino - nesrbi.
Gdje tekst objavljen? Sajt Politike? :roll:

Sve u svemu, čovjek mora baš nisko pasti da piše ovakve pamflete. Nikakvih analitičkih kriterija, nikakvog zdravog rezonovanja - osim ljubljenja Vučićeve guzice za koji minut pojavljivanja u njegovim medijima.
Evenine
Posts: 788
Joined: 30/12/2020 13:22

#105 Re: Muharem Bazdulj u društvu persona koje se ne kupaju

Post by Evenine »

Škobo Habu wrote: 23/02/2021 14:47
Evenine wrote: 22/02/2021 20:49 Rijetko gadan tekst deklarisanog Jugoslavena i Srbina u ormaru Bazdulja. Kako se nije otvoreno izjasnio Srbinom, Muharem jos uvijek ne srbuje vec srbucka pomalo. U ovoj lekciji srbuckanja on izvodi statisticke i mentalne akrobacije da bi nam pojasnio da srpskog hegemonizma u SFRJ zapravo uopste nije bilo. Postojali su samo nezahvalni narodi. Svojom dobrotom i humanoscu Srbi su Slovencima stampali knjige na slovenackom, Hrvate i Albance edukovali a Muslimanima gradili dzamije.

Kakve li ironije, ovakve i slicne konstrukcije, ispisane manje vjestom rukom, su omiljena tema bas srpskih hegemona. U njima se citavoj listi naroda spocitava nezahvalnost prema Srbima i povremeno statisticki dokazuje da 90ih u Bosni srpske hegemonije i genocida nad Bosnjacima nije ni bilo. Jer broj Bosnjaka prije u odnosu na broj Bosnjaka poslije rata se nije znacajno mijenjao. Redukcionizam sudjenja o ishodu, a ne ideji i namjeri.

Navedenim narodima osta nejasno ko posadi i kad izraste drvo sa kojeg Srbi pobrase otrovne plodove u 80im. Iz koje paralelne dimenzije dodjose Milosevic, Cosic, Kapor, Karadzic i ekipa koja je huskala i naredjivala da se ide tenkovima preko nezahvalnih naroda. U kojoj vakuumiranoj vrecici i u kojoj hladnjaci su oni cekali. Ko ih odledi? Sta ih odledi?

Detalj koji mi je narocito gadan, i zbog kojeg i pisem ovo, je ironisanje o tome kako Hrvati napravise potpuno novi antiobiotik u SFRJ a sada nisu u stanju ni vakcine da uvezu. Pa ti nesposobni Hrvati bez Srba nisu nista u stanju da urade. Ovo kao da mu je Vucic licno diktirao.

Dosta srbuckanja Muhareme. Vrijeme je da prosrbujes punim plucima.
Piše: Muharem Bazdulj

Znanje je moć i najbolji poklon, a poklonu se, je li, ne gleda u zube. Mada je tajming daleko od idealnog i mada su takve insinuacije u vreme dok se pokojnik još nije ni ohladio u najmanju ruku nepristojne, saznali smo, eto, i da je Đorđe Balašević sredinom osamdesetih godina participirao u zločinačkom projektu „velikosrpskog hegemonizma“ usmerenog prvenstveno protiv Albanaca na Kosovu i to tako što je pevao pesmu „Ne lomite mi bagrenje“, a Albanci su u vreme dok je on tu pesmu brutalno pevao bili najveće, ali nipošto i jedine, žrtve „velikosrpskog hegemonizma“.

Hajde da vidimo koliko je grozan i ogavan bio taj „velikosrpski hegemonizam“. Album „Bezdan“ na kojem se nalazi pesma „Ne lomite mi bagrenje“ objavljen je u junu mesecu 1986. Nekoliko nedelja pre nego je album objavljen, na čelo Predsedništva Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije, na najvažnije mesto u državi, na funkciju simboličkog naslednika samog Josipa Broza Tita, seda Sinan Hasani, etnički Albanac, pripadnik nacionalne manjine koja u tom trenutku, prema rezultatima poslednjeg popisa, predstavlja oko 7 posto stanovništva u SFRJ. Sinan Hasani nipošto nije nikakav simbolički Sejdo Bajramović, on je, današnjim rečnikom rečeno, legitimni predstavnik jugoslovenskih Albanaca, koliko je to moguće u jednopartijskoj državi. Kad skoro četvrt veka kasnije, u SAD-u, pripadnik manjine koja obuhvata oko 14 posto tamošnjeg stanovništva bude prvi put izabran za predsednika, isti ovi koji danas trube o „velikosrpskom hegemonizmu“ iz osamdesetih godina prošlog veka upiškiće se od sreće u patetičnoj egzaltaciji divljenja zemlji u kojoj je, eto, i to moguće.

Nakon završetka Drugog svetskog rata, procenat nepismenog stanovništva na Kosovu iznosio je 74 posto. Samo dvadeset i pet godina kasnije, osnovan je univerzitet na kojem je posle samo deset godina studiralo više od 26.000 redovnih studenata. Osamdesetih godina, u vreme kad su na Kosovu Albanci žrtve „velikosrpskog hegemonizma“ predvođenog Đorđem Balaševićem, tamo, proporcionalno gledajući, studira veći procenat mladih nego igde drugo u Jugoslaviji (26 studenata na hiljadu stanovnika, naspram 14 na hiljadu u Sloveniji i Hrvatskoj).

U isto to vreme, u susednoj Albaniji, živi između 120.000 i 150.000 Južnih Slovena koji nemaju apsolutno nikakva prava. Nemaju pravo na okupljanje u grupe veće od petoro, ne mogu komunicirati sa jugoslovenskom ambasadom, ne mogu da se zovu kako se zaista zovu pošto je izdat dekret da „državljani koji imaju neprikladna imena sa političkog, ideološkog i moralnog stanovišta i ponižavajuća prezimena, moraju ih zameniti“, a drugim dekretom se menjaju slovenski nazivi naselja u albanska.

Ali da, to je Enver Hodža, to nema veze, a Đorđe Balašević je kinjio Albance u Jugoslaviji.

Postoje i drugi statistički pokazatelji pogubnosti „velikosrpskog hegemonizma“ po Albance na Kosovu. Po popisu stanovništva iz 1948, na Kosovu je bilo 68 posto Albanaca i 27 posto Srba. U to vreme se Balašević još nije bio rodio, pa su „velikosrpski hegemonizam“ predvodili nešto suptilniji likovi poput Slobodana Penezića Krcuna i Aleksandra Rankovića. Rezultati njihovog rada jasno se vide 1981, kad se procenat Albanaca povećao na 77 posto, dok je procenat Srba pao na 15 posto.

Žrtve „velikosrpskog hegemonizma“ bili su i Hrvati. I to se dobro vidi iz statistike. 1948. godine, Srba je u Hrvatskoj bili 14.5 posto. Na posljednjem predratnom popisu (misli se na Drugi svetski rat) bilo ih je 16.8 posto, tako da je očito da im je ustaški genodid smanjio brojnost za 2.3 procentna poena. Očekivalo bi se da „velikosrpski hegemonizam“ barem malo pomogne u približavanje statistike prethodnom stanju. Ali, avaj, ne! 1981, Srba u Hrvatskoj po popisu je samo 11.6 posto. Procentualno gledano, više ih je koštalo tridesetak godina „velikosrpskog hegemonizma“ od četiri godine Endehazije.

U Bosni i Hercegovini, poznato je, „velikosrpski hegemonizam“ se naročito bešćutno obračunavao sa Muslimanima odnosno Bošnjacima. Otkad se u Bosni i Hercegovini uopšte popisuje stanovništvo, uvek su Srbi odnosno pravoslavni imali relativnu većinu, sledili su Muslimani, pa naposletku, kao najmalobrojniji, Hrvati. Usred najgoreg „velikosrpskog hegemonizma“, međutim, 1971. godine, Muslimani u Bosni i Hercegovini po brojnosti pretiču Srbe. Takođe, prema podacima poznatog zagovornika „velikosrpskog hegemonizma“ Husnije Kamberovića, u periodu od 1969. do 1980, u BiH je izgrađeno više od 800 džamija, što će reći da je građena po jedna džamija na svakih pet dana, odnosno 6 mesečno, odnosno 72 godišnje. Pa da, sve se uklapa, poznato je da „velikosrpski hegemonizam“ naročito mrzi islam.

Što se tiče Crnogoraca, njih pola miliona je od strane više od osam miliona Srba bilo toliko brutalno „hegemonisano“ da su u toj okrutnoj hegemonijadi u razmeri 16:1 zapravo i nestali. Crnogoraca, ako niste znali, više nema. I Milo Đukanović i Mijo Popović i Tamara Nikčević i ini su puki hologrami, kreirani od manipulacijama sklonog „velikosrpskog hegemonizma“ koji od sveta skriva da je uništio ceo jedan narod.

Naposletku, to što su pod „velikosrpskim hegemonizmom“ Slovenci prvi put dobili priliku da se fakultetski obrazuju na svom jeziku, a Makedonci da svoj jezik uopšte zvanično i imaju i na njemu štampaju knjige, samo po sebi dovoljno govori.

A najbolji dokaz koliko je „velikosrpski hegemonizam“ poguban, vidi se po tome što su svi ovi narodi, nakon što su se rešili „velikosrpskog hegemonizma“ izišli na zelenu granu. Pod „velikosrpskim hegemonizmom“ u Hrvatskoj je izmišljen i patentiran jedan od najboljih i najefikasnijih antibiotika na svetu, a danas nisu u stanju ni da uvezu stranih vakcina u dovoljnom i potrebnom im broju. Pod „velikosrpskim hegemonizmom“ Sarajevo je zaslužilo i organizovalo Olimpijske igre, a danas je Bosna i Hercegovina najmnogoljudnija među ono malo evropskih država koje se mogu nabrojati prstima jedne ruke, a koje nemaju nijednu olimpijsku medalju. Pod „velikosrpskim hegemonizmom“ broj Albanaca na Kosovu je konstantno rastao, a sada, evo, uglavnom pada.

Puna je javnost „regionalnih dušebrižnika“ koji trube o opasnostima „velikosrpskog hegemonizma“. Istorija je, međutim, učiteljica života, a ona nas, videli smo, jasno i nedvosmisleno uči da „velikosrpskog hegemonizma“ treba da se čuvaju jedino – Srbi.
Znakovita i pomalo zlokobna zadnja recenica. Uciteljica zivota nas uci kada Srbi krenu sa pricama o ugrozbi treba da se cuvaju jedino - nesrbi.
Gdje tekst objavljen? Sajt Politike? :roll:

Sve u svemu, čovjek mora baš nisko pasti da piše ovakve pamflete. Nikakvih analitičkih kriterija, nikakvog zdravog rezonovanja - osim ljubljenja Vučićeve guzice za koji minut pojavljivanja u njegovim medijima.
Neka Muki izbaci cjenovnik da vidim ima li me igdje :D
detroit-mercy
Posts: 13188
Joined: 07/04/2009 16:54
Location: povis jajca

#106 Re: Muharem Bazdulj u društvu persona koje se ne kupaju

Post by detroit-mercy »

Mene bas interesuje sta se u covjeku preokrene pa postane ovakav apologeta tih rezima koji nikome ne sluze na ponos.
Sta je to, novac, drustveni status, prkos okolini iz koje dolaze, ucjene. Pri ovoj pameti ne vjerujem da bi ikome mogao pisati panagerike, pa cak ni osobama koje to zasluzuju a kamo li zadnjem ljudskom hamelju :-).
User avatar
LBVIEW
Posts: 9164
Joined: 01/04/2010 22:35

#107 Re: Muharem Bazdulj u društvu persona koje se ne kupaju

Post by LBVIEW »

detroit-mercy wrote: 23/02/2021 17:53 Mene bas interesuje sta se u covjeku preokrene pa postane ovakav apologeta tih rezima koji nikome ne sluze na ponos.
Sta je to, novac, drustveni status, prkos okolini iz koje dolaze, ucjene. Pri ovoj pameti ne vjerujem da bi ikome mogao pisati panagerike, pa cak ni osobama koje to zasluzuju a kamo li zadnjem ljudskom hamelju :-).
Srbijanska *icka. :D
detroit-mercy
Posts: 13188
Joined: 07/04/2009 16:54
Location: povis jajca

#108 Re: Muharem Bazdulj u društvu persona koje se ne kupaju

Post by detroit-mercy »

LBVIEW wrote: 23/02/2021 18:10
detroit-mercy wrote: 23/02/2021 17:53 Mene bas interesuje sta se u covjeku preokrene pa postane ovakav apologeta tih rezima koji nikome ne sluze na ponos.
Sta je to, novac, drustveni status, prkos okolini iz koje dolaze, ucjene. Pri ovoj pameti ne vjerujem da bi ikome mogao pisati panagerike, pa cak ni osobama koje to zasluzuju a kamo li zadnjem ljudskom hamelju :-).
Srbijanska *icka. :D
U Muharemovom slucaju mislim da nije icka :skoljka:
Evenine
Posts: 788
Joined: 30/12/2020 13:22

#109 Re: Muharem Bazdulj u društvu persona koje se ne kupaju

Post by Evenine »

detroit-mercy wrote: 23/02/2021 17:53 Mene bas interesuje sta se u covjeku preokrene pa postane ovakav apologeta tih rezima koji nikome ne sluze na ponos.
Sta je to, novac, drustveni status, prkos okolini iz koje dolaze, ucjene. Pri ovoj pameti ne vjerujem da bi ikome mogao pisati panagerike, pa cak ni osobama koje to zasluzuju a kamo li zadnjem ljudskom hamelju :-).
Neko u Sarajevu mu se popisho u kornfleks pa je odlucio da promijeni adresu.

U jednom intervjuu je spomenuo da se preselio bas u Beograd da bi zivio u najvibrantnijem gradu gdje se govori njegov jezik. Zaljubio se u Beograd na prvi susret, tako rece. Usput je spomenuo da 85% kupaca njegovih knjiga dolazi iz Srbije.

Jedno vrijeme je bio drugosrbijanac pa mu se neko opet popisho u kornfleks i onda se poceo druziti sa nacionalistickim shundashima srpskog spisateljstva ala Vladimir Kecmanovic. To je karinash koji je napisao roman o BH ratu "Osama". Iako sam iz samog naslova a i nakon 10 minuta slusanja intervjua sa ovim vec znao kakav ce roman biti, procitao sam nekoliko stranica. Nije omanuo. Narativ ala "Lepa sela lepo gore". Bosnjaci su shaneri, cakijasi koji govore "occam nije rat onakav kako mi prikazujemo, svegam i mi bi klllaaali". Ukratko, lazna historija ugodna srpskom uhu i oku.

Valjda je do raje.
Evenine
Posts: 788
Joined: 30/12/2020 13:22

#110 Re: Muharem Bazdulj u društvu persona koje se ne kupaju

Post by Evenine »

Zlocin&Kazna wrote: 23/02/2021 05:34 Tekst je pisan za određenu publiku, očigledno. Argumentacija je bezveze. Prosječan klix forumas moze napisati jednako jako argumentaciju zasto je npr. Srbima bilo bolje pod Osmanskom vladavinom nego sada.

Svaka iznesena tvrdnja u tekstu je žestok promašaj.
Tehnicki tacno! Povecao im se broj a i ostvarili su tehnoloski progres u odnosu na srednji vijek.
belfy
Posts: 6033
Joined: 06/08/2007 09:00

#111 Re: Muharem Bazdulj u društvu persona koje se ne kupaju

Post by belfy »

LSD wrote: 23/02/2021 14:22 Fikret Abdić, Emir Kusturica, Dževad Galijašević, Muharem Bazdulj itd

Kako srbi uvijek nafataju ovakve i slicne pokemone da rintaju za njihve interese ?
ovo moras pitati @51st State
User avatar
addem
Posts: 2283
Joined: 13/02/2004 00:00

#112 Re: Muharem Bazdulj u društvu persona koje se ne kupaju

Post by addem »

Jel ovo muharem poceo pisati ekavicom
Evenine
Posts: 788
Joined: 30/12/2020 13:22

#113 Re: Muharem Bazdulj u društvu persona koje se ne kupaju

Post by Evenine »

Ko smo mi da preispitujemo Muharemovu logiku.

Broj stanovnika Srbije
Pred dolazak Turaka: 400,000
Nakon odlaska Turaka: 1,700,000

User avatar
LBVIEW
Posts: 9164
Joined: 01/04/2010 22:35

#114 Re: Muharem Bazdulj u društvu persona koje se ne kupaju

Post by LBVIEW »

Pa dobro, ako su drugi propali sto vise nisu sa Srbijom, kako to da je i Srbija propala? :D
Evenine
Posts: 788
Joined: 30/12/2020 13:22

#115 Re: Muharem Bazdulj u društvu persona koje se ne kupaju

Post by Evenine »

LBVIEW wrote: 24/02/2021 13:40 Pa dobro, ako su drugi propali sto vise nisu sa Srbijom, kako to da je i Srbija propala? :D
Vatikan, Njemacka, Iluminati, Masoni. Udruzeni pothvat bez kojeg bi Srba bilo 80 meleona a Srbija jaka ko Japan.
doktor78
Posts: 1891
Joined: 14/09/2006 11:02

#116 Re: Muharem Bazdulj u društvu persona koje se ne kupaju

Post by doktor78 »

Evo i Oslobođenje ga je konačno od.ebalo. Ne znam šta su do sad čekali, nije ovo njegov prvi ispad sa Handkeom, možda samo najočitiji
User avatar
Black swan
Posts: 57358
Joined: 17/03/2004 09:36
Location: U sredistu elementarnih nepogoda

#117 Re: Muharem Bazdulj u društvu persona koje se ne kupaju

Post by Black swan »

Prema zakoniku kanonskog prava nijedan katolik ne bi trebao citati oslobodjenje
Posebice su se pokazali prosle godine
Oprostili smo
Al nikad zaboravili
User avatar
Porodice Foht
Posts: 1835
Joined: 14/01/2019 04:56

#118 Re: Muharem Bazdulj u društvu persona koje se ne kupaju

Post by Porodice Foht »

Bazduljanje nastavljeno i s Handkeom u Kustinom drustvu. E, crni Muareme, sta od sebe napravi!
User avatar
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Posts: 44336
Joined: 09/05/2013 13:56
Location: ...da ti pricam prstima..kad padne haljina...

#119 Re: Muharem Bazdulj u društvu persona koje se ne kupaju

Post by _BataZiv_0809 »

Pa Badzuljevo odusevljenje Handkeom je odavno poznato. Dovoljno je bilo pogledati Magazin Oko na RTS kad je ovaj dobio Nobela, Bazdulj se topio od dragosti.

Da se mi razumijemo Handke nije samo negator genocida, nego i jedan vraski dobar pisac.

Ali, u Banjaluci je primljen ko kralj, odlikovan i dobio statuu ne zato sto je dobar pisac, nego zato sto je negator genocida.
User avatar
Grean
Posts: 6789
Joined: 30/11/2013 19:47

#120 Re: Muharem Bazdulj u društvu persona koje se ne kupaju

Post by Grean »

Najinteresantnije na ovoj zakljucanoj temi je kako su moderatori, moralne vertikale, udruzenim snagama sto direktno i otvoreno sto uvijeno branile Muharema Bazdulja :D

Nikad ne vidjeh toliki broj moderatora ukljucenih na jednoj temi. Naravno njihovo pravo ali sam se malo zijanio zasto je toliko bitan.
doktor78
Posts: 1891
Joined: 14/09/2006 11:02

#121 Re: Muharem Bazdulj u društvu persona koje se ne kupaju

Post by doktor78 »

_BataZiv_0809 wrote: 08/05/2021 21:44 Pa Badzuljevo odusevljenje Handkeom je odavno poznato. Dovoljno je bilo pogledati Magazin Oko na RTS kad je ovaj dobio Nobela, Bazdulj se topio od dragosti.

Da se mi razumijemo Handke nije samo negator genocida, nego i jedan vraski dobar pisac.

Ali, u Banjaluci je primljen ko kralj, odlikovan i dobio statuu ne zato sto je dobar pisac, nego zato sto je negator genocida.
:thumbup:
Na top-listi Laguninih izdanja njegove knjige su u samom vrhu. Čisto sumnjam da bi tako bilo da se većina Srba prije toga nije upoznala sa njegovim političkim stajalištima iz 90-ih
User avatar
problemnatravunu
Posts: 10727
Joined: 26/10/2014 07:41
Location: Sarajevo

#122 Re: Muharem Bazdulj u društvu persona koje se ne kupaju

Post by problemnatravunu »

_BataZiv_0809 wrote: 08/05/2021 21:44 Pa Badzuljevo odusevljenje Handkeom je odavno poznato. Dovoljno je bilo pogledati Magazin Oko na RTS kad je ovaj dobio Nobela, Bazdulj se topio od dragosti.

Da se mi razumijemo Handke nije samo negator genocida, nego i jedan vraski dobar pisac.

Ali, u Banjaluci je primljen ko kralj, odlikovan i dobio statuu ne zato sto je dobar pisac, nego zato sto je negator genocida.
Eee, da, to je tužno da tužnije biti ne može....kakvo pomračenje uma kod ovih srpskih "lidera" :-?
Apropo Handkea, imal đe link za neku njegovu dobru knjigu?Stvarno bi volio procitati, vidjeti kako piše, bez da razmisljam o njegovim bolesnim stavovima
User avatar
KatarinaKosaca
Posts: 20065
Joined: 30/08/2008 17:28
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#123 Re: Muharem Bazdulj u društvu persona koje se ne kupaju

Post by KatarinaKosaca »

problemnatravunu wrote: 08/05/2021 23:36 Eee, da, to je tužno da tužnije biti ne može....kakvo pomračenje uma kod ovih srpskih "lidera" :-?
Apropo Handkea, imal đe link za neku njegovu dobru knjigu?Stvarno bi volio procitati, vidjeti kako piše, bez da razmisljam o njegovim bolesnim stavovima
Želeći se posvetiti samo književnom kvalitetu bez predrasuda na silu sam čitala njegove knjige jednu po jednu u nadi da će mi se neka malo svidjeti. Nijedna. Smarač kao pisac, dosadan. Pokušaj, možda sa "Golmanov steah od penala". Jedina koja, ne dobra, ali može se nekako pročitati.
breuer
Posts: 4605
Joined: 06/07/2009 15:44

#124 Re: Muharem Bazdulj u društvu persona koje se ne kupaju

Post by breuer »

Dobitnik Nobela za književnost pjeva Halida u tipičnom balkanskom ambijentu...sarajevski krug dvojke na aparatima :D

a ja, tu je i Muharem Bazdulj...
User avatar
mayab
Posts: 20457
Joined: 06/03/2008 13:00
Location: SARAJEVO

#125 Re: Muharem Bazdulj u društvu persona koje se ne kupaju

Post by mayab »

KatarinaKosaca wrote: 08/05/2021 23:40
problemnatravunu wrote: 08/05/2021 23:36 Eee, da, to je tužno da tužnije biti ne može....kakvo pomračenje uma kod ovih srpskih "lidera" :-?
Apropo Handkea, imal đe link za neku njegovu dobru knjigu?Stvarno bi volio procitati, vidjeti kako piše, bez da razmisljam o njegovim bolesnim stavovima
Želeći se posvetiti samo književnom kvalitetu bez predrasuda na silu sam čitala njegove knjige jednu po jednu u nadi da će mi se neka malo svidjeti. Nijedna. Smarač kao pisac, dosadan. Pokušaj, možda sa "Golmanov steah od penala". Jedina koja, ne dobra, ali može se nekako pročitati.
Ima li je "đe đaba" za skinut , stvarno ne bih da knjigu ikako plaćam i finansiram smrada :?: HVALA
Post Reply