Dakle, i dobrovoljci iz Rusije, Ukrajine, Grcke se ne mogu optuziti jer su bili tu da pomognu.
Cinili - ne cinili ratne zlocine.
AKO CEMO POSTENO U ISTOJ SU RAVNI. OVI 'TVOJI' SU ISTO TU BRANILI PRAVOSLAVLJE. OVI 'NASI' ZNA SE STA
***mislim stvarno ti je primjer. mislim da ni ti nisi shavato poentu vlastite misli
Bit ce ti jasnije ako polje kupusa zamislis kao BiH, zeceve kao nekog ko radi na unistenju kupusa a time i dovodi u pitanje opstanak i polja kao tvog vlasnistva, ja sam mudzahedin ili bilo koji drugi strani dobrovoljac, a policija je medjunarodna zajednica i Haski tribunal.
Mrzim kad moram crtati.
CUJ BOSNU KAO POLJE KUPUSA. ZNAS LI TI DA KOD NAS KUPUS RASTE SAMO U SEMBERIJI: OSTATAK BOSNE JE PREKO 500 m/nv.
PREMA TOME TVOJA AGROKUlTURNA METAFORA MI NE LEZI. A ZECEVI BASKA
***mi u eu ne mozemo zbog karadzica, mledica, MUPRS genocidnih tvorevina, a nikako zbog 'tih ljudi'. jer(bo) englezi, holandzani i ini drze i zesce
Ne bi nama trebale vize da ljudi opasnih namjera nisu olako dobili BiH pasose. Ako smo mi budale to ne znaci da je cijeli svijet budalast.
STVARNO SE PRAVIS LUD: I MOJOJ NENI JE JASNO DA BEZ REFORME MUP-a NEMA UBLAZAVANJA VIZNOG REZIMA. A KO NE DA MILICIJU JASNO JE ILI BI TREBAO SAD DA SE POSLUZIM METAFOROM BUKVE I MED(V)jEDA; AL I MENE MRZI DA CRTAM
***covjece ne shvatas poentu. ucesce i efekat mudzahedina u bosni je vise simbolicko nego sto je njihov stvarni doprinos. ali dosli su nam nasto kao kukavicje jaje. podvaljeni su nam.
Pa ko je kriv zbog toga. Bilo je i neke komande pa i ljudi koji su odlucivali u tim momentima. Ta kukavicija jaja se nisu morala uzeti, mogla su biti vracena nazad.
JA NE ZNAM KOLKO TI JE LJETA; AKO JE POMALO PITAJ BLIZE SVOJE DA TI POKUSAJU REKONSTRUIRATI JEDAN JEDINI DAN RECIMO 93., U SMISLU BLIZEG OKRUZENJA_RADIO IZVJESTAJA_IZDAJE SVIJETA I JALOVIH KONFERENCIJA CIJI JEINI CILJ JE BIO KUPOVINA VREMENA ZA ZAVRSETAK ZAPOCETOG PIRA
I TI SAD PITAS JESMO LI TREBALI UZETI KUKAVICJE JAJE?
JA MISLIM I DANAS DA JESMO I OPET BI BEZ OBZIRA NA KOLATERALNU STETU KOJU SMO PRETPILI I JOS TRPIMO.
SAMO TESKO JE TO ZAMISLITI IZ SADASNJE GLOBALPOLITICKE SITUACIJE. SAMO ONDA JE BILO VAZNO SACUVATI GLAVU_CARSIJU_KOMAD ZEMLJE. A NEKI SU NUDILI POMOC U MORU LICEMJERJA! NIKO JE TADA NIJE MOGAO ODBITI, CAK NI ONI DUZEG POGLEDA; JER KAZEM TI BILO JE BITI ILI NEBITI
medzutim mnogi od njih bili su podvrgnuti vojnoj hijerarhiji i dali su i svoje zivote. i ja zbog toga ne shvatam bosnjake koji pljuju po ljudima koji su im nejvise dali sto jedan drugome moze dati - ovaj nas kratki zivot.
Nisu oni nista Bosnjacima dali. To je bilo upuceno nekom drugom i to iz drugih razloga, a ne zbog BiH patriotizma.
ALUDIRAS NA TO DA SU SVOJE ZIVOTA POKLONILI BOGU; PA NARAVNO DA JE TAKO--IZ NJIHOVOG UGLA;
PA STA TAMO NEKOG ARAPA ZABOLI ZA TRAVNIK; TUZLU; MAGLAJ--AL BILA MU JE BITNA DZAMIJA I ONI LJUDI U NJOJ I NEJAC KOD KUCE.
A PATRIOTIZAM U MOM I TVOM SHVACANJU NJEMU NE ZNACI NISTA - NA KRAJU I ONI SU UGLAVNOM APATRIDI
a niko dtugi nas nije zaduzio- svi su nas ostavili na cjedulu, pogotovo oni kojima bi se trebali kao pravdati-na bilo koji nacin da sada pljujemo po ovima - ne dodzemo nikome nista
Ni ja se ne smatram duznim ali ipak treba ponekad reci i hvala. Recimo, NATO snagama koji su ucinili ono sto mi nismo mogli. Baciti na noge horde smrti i time omoguciti opstanak BiH i svakog covjeka koji BiH smatra svojom domovinom.
HVALA I JA VELIM. NISAM TI BA JA OD ONIH KOJI MRZE RUKU KOJA TE HRANI: A NAS I JESTE PREHRANILA EVROPA I AMERIKA. AMERIKA SA KLINTONOM JE i KONKRETNO POMOGLA.
ALI KADA??
I ZASTO TAKO KASNO??
ZASTO SU HTJELI DA VJERUJU U KRO-SRB ANTI-BOS LAZI KAD JE BILO OCITO KO KOGA ZASTO I KAKO!!
***pricas obicne stupiditete, besmislice. samo kazem da ne trebamo zbog bin ladena, londonskih terorista i sl. osjecati bilo kakav teret na ledzima.
Zasto mislis da ja osjecam teret zbog navedenog?
Ja osjecam teret zbog ratnih zlocina pocinjenih u BiH od strane ABiH ili od ljudi koji su istoj "pomagali" i tako uprljali lice jedne ispravne, odbrambene borbe.
JA NE OSJECAM TARET ZA ZLOCINE POCINJENE OD STRANE ARBIH; RADILO SE OD POJEDINACNIM ZLOCINCIMA; NELJUDIMA KOJI TREBAJU BITI A NEKI I JESU ULOVLJENI I BACENI IZA RESETAKA; ALI TO SU OSOBE DJELOVALE IZ LICNOG PORIVA; NISU IMALI POLITICKE I AKADEMSKE MENTORE; ZA NJIH NISMO GLASALI; NIKO OD BOSNJAKA NIJE NI OPTUZEN DA JE ORGANIZOVAO POKOLJ: POJEDINCI SU U HAGU ZATO STO NISU PROCESUIRALI POCINIOCE POCINJENOG NEDJELA
A SRBI SU PLEBISCITARNO GLASALI I JOS UVIJEK GLASAJU ZA MASINU SMRTI S D S; MISLIM DA TI JE JASNO STA HOCU DA KAZEM
Takodje osjecam teret kada cujem da je u S. Arabiji ubijen covjek iz samog vrha al-kaide a koji je imao bosanski pasos.
PA ON NIJE BIO TERORISTA KAD JE PRIJE TOLIKO GODINA DOBIO PASOS: OZENIO DRZAVLJANKU BIH I ISKORISTIO LEGALNO PRAVO: A AKO MISLIS DA MU JE TO PRAVO TREBALO USKRATITI SAMO ZBOG BRADE I REDOVNOG NAMAZA JA NE MISLIM: BILA BI CISTA DISKRIMINACIJA: A MI HOCEMO DEMOKRATIJU: NIJE MU NA CELU PISALO DA CE SE KASNIJE OTISNUTI U TERORIZAM I SLICNE AKKTIVNOSTI: MISLIM KO BI TO ONDA MOGAO ZNATI
na kraju vidim da srbi sa svojim krvavim bremenom nemaju nikakvih problema iako su pocinioci i njihove vjere i nacije. i nemaju problem. ne osjecaju se t(ij)esno u kozi. a vecina ih je na bilo koji nacin ucestvovala u krvavom piru. i glasanjem na izborima, naravno
To je vec problem ljudi koji tako misle. Meni je stalo da strana u sukobu kojoj ja pripadam ima cisto lice. Dakle da osudi i sankcionise svaki cin koji ide na stetu ljudskog roda, covjecanstva. Bilo da je pocinjen od druge strane a jos vise ako se radi o budalama sa sopstve strane.
Tesko je saprati blato ratnog zlocina sa lica. Skoro da je i nemoguce.
A sto se genocida tice, tek ce se za 50 godina shvatiti sta znaci pociniti takvo sto. Iza svake price o Srbiji ce i nakon tih 50 godina stajati cinjenica da je pocinila genocid, zlocin protiv covjecanstva, jedini u Evropi poslije WW2. A posto je tesko ocekivati da ce to osuditi, onda ce i dalje biti dozivljavani na takav nacin.
Zelis li i ti imati takav imidz?[/quote]
RAHMETLI ALIJA SE VEC DAVNO IZVINUO I OSUDIO I U MOJE I TVOJE IME IAKO BESPOTREBNO:
BLATO RATNOG ZLOCINA SE I TEKAKO BRZO SAPIRA ZABORAVOM I KRATKOM PAMECU; IDE TO I BRZE NEGO MISLIMO: KONTAKTIRAM JA SA GERMANIMA: NE JEDE NJIH HOLOKAUST BAR ONE STARIJE BAS PUNO: SLEGNU RAMENIMA I PRAVE SE LUDI: DOBRO NEKI I OSUDE AL MLAKO: STA IH DERE JE GLOBA KOJU SU PLACALI I PLACAJU: DERU IH ZIDIVSKE ORGANIZACIJE KOJE IH STALNO PODSJECAJU; TO JE STO SE TICE SAVRAMENIKA HOLOKAUSTA; FALA BOGU VELIKA VECINA MLADIH SU OPERISANI OD TOGA
by the way ako cemo nastaviti dijalog reci mi kako da kopiram tvoje stavove da se ne bih patio sa velikim slovima i sl.