Mrznja na relaciji Zenica-Sarajevo

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Chischo

Post by Chischo »

Slusaj daysleeperu
Ja nisam spomenuo ni fk sarajevo ni zelju,niti imam ista protiv sarajeva i zetre i koseva.
Ocigledno je da ti imas protiv zenice jer se radujes sto se stadion urusio a sto se tice tih elektro i telefonskih prikljucaka ne znam sta pokusavas s time reci,valjda da vam je standard bolji od zenickog(i jest bolji), ali upitaj se da li ste vi sarajlije zasluzne za to??
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Ne radujem se covjece samo se malo zajebajem.
Bolje je sto se urusilo, bar ce i to sredit, svjestan si da Bilino Polje mora biti napucano pravo ako hocemo da Spanija dodje igrat na njemu.

A vi budite pametni pa nemojte ponovit rasisticke ispade kao protiv Norveske zbog cega ste izgubili tekmu protiv Danske.

A ovo sto se tice prikljucaka, procitaj post prije mog koji je nineac postavio, to je njemu bilo upuceno.

Kako god, ja ne mrzim Zenicu, i ne vidim razlog sto bi neko mrzio Sarajevo, ja cu u Zenicu uvijek otici bez ikakvih predrasuda.
zzzzz

Post by zzzzz »

"Sto te nije porusilo"
"Ubilo ga"
"Dotuklo ga

Odakle ovaj nacin govora u Zenici,mislim na koristenje srednjeg roda cak kad se radi o odredjenoj osobi ili osobama.
glasnost

Post by glasnost »

ti su stihovi proizvod ogranicenog uma i nemoj pokusavati u tome traziti bilo kakvo pravilo ili smisao :zzzz:
Chischo

Post by Chischo »

zzzzz wrote:"Sto te nije porusilo"
"Ubilo ga"
"Dotuklo ga

Odakle ovaj nacin govora u Zenici,mislim na koristenje srednjeg roda cak kad se radi o odredjenoj osobi ili osobama.
Gdje??? :? :? :?
Daysleeper je sarajlija koliko sam ja mogao skontati????
Chischo

Post by Chischo »

glasnost wrote:ti su stihovi proizvod ogranicenog uma i nemoj pokusavati u tome traziti bilo kakvo pravilo ili smisao :zzzz:
:sad: :sad:
Nije svako tako plemenito bice kao ti, pa da ga je priroda nagradila sposobnoscu sklapanja prostih i prosto-prosirenih recenica.
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Chischo wrote:
"Ubilo ga"
"Dotuklo ga

A kakve veze ove rijeci imaju sa mnom?
nineac

Post by nineac »

prvo pročitajte onaj post za zetru i koševo pa pričajte!!! Nisam reko da su EP i BH Telecom dali pare za zetru i koševo, ali jesu međunarodne institucije, i treba nesporim, ali netreba na obnovljene objekte, opet tražiti donacije, dok po cijeloj BiH, ne samo zenici zjape porušeni, zastarjeli sportski objekti!
Drugo, općina strai grad ili novi grad zajerdno nemaju više stanovnika, a ako sarajevo ima više navijača onda ste stvarno djeca!
Pa kod nas na svaku utakmicu dodje 5-6 hiljada ljudi, o važnim utakmicama da ne govorim! kod vas stadion može biti pun samo ako željo igra, i to ako su vremenski uslovi vrhunski!
Ostale utakmice 2.000 maksimalno!
nemojte gluposti valjat!
Njemačka kada je igrala jedva ste skupili 10.000 ljudi, i baho što je dodo 2.000 to je to, kako vas nije sramota!
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Drugo, općina strai grad ili novi grad zajerdno nemaju više stanovnika

Prije rata a prema popisu stanovništva iz 1991. godine Općina Novi Grad je imala 136.746 stanovnika.
Prema posljednim statističkim podacima službe za opću upravu na ovom lokalitetu trenutno živi 112.403 stanovnika.

http://www.novigradsarajevo.ba/stream/a ... hp?pid=310

STANOVNIŠTVO
Općina Stari Grad 2000. - 49971 stanovnika.

http://www.pksa.com.ba/bosanski/poslovn ... igrad.html

Zenica, Stanovništvo: prije drugog svjetskog rata grad je imao 15.000 stanovnika, pred ovaj rat imala je 150.000 žitelja koliko i danas. U strukturi zenièkog stanovništva registrovani su pripadnci razlièitih naroda kultura vjera i obièaja povezanim dubokim tradicijama skladnog života.

http://www.zenica.ba/geografija.php

Znaci te dvije opcine imaju vise stanovnika nego Zenica, toliko o tome ko zivi od placanja cijih racuna.
zzzzz

Post by zzzzz »

Chischo wrote:
"Ubilo ga"
"Dotuklo ga

Kakve ovo veze ima sa Daysleeper, odnosi se izmedju ostalog na rijeci poznate zenicke pjesme, a i moze se cuti od Zenicana npr. ne kazu "ga je pretuko" nego "ga je pretuklo". Znam da je daleko od teme ali eto bio sam iznenadjen tako blizu a toliko razlika, u govoru na primjer.
radijator

Post by radijator »

nineac wrote:a ako sarajevo ima više navijača onda ste stvarno djeca!
:lol: :lol: :lol: :-)
sekiracija1

Post by sekiracija1 »

nemoj te se zajebavati sa Zenicom OKA MOG :)
Dead Man Walking

Post by Dead Man Walking »

Gori ste vi koji se spustate na taj nivo da se ubjedjujete sa smogovcima. To kako "nemaju" kompleks Sarajeva najbolje se ocituje na forumu njihovog smjesnog kluba.
glasnost

Post by glasnost »

a sta ti radis na forumu tog smijesnog kluba, nego li lijecis svoju kompleksasku dusu :lol:
Dead Man Walking

glasnost wrote:a sta ti radis na forumu tog smijesnog kluba, nego li lijecis svoju kompleksasku dusu :lol:
isto ono sti ti na forumu grada Sarajeva...

doduse nije bas isto... na sportskom forumu ocekujes info o sportu, a ne mrznju usmjerenu ka jednom gradu :(

i baj d vej... ne radim nista vec odavno, jednom je i previse :-)
glasnost

Post by glasnost »

ja ne idem na forume nasih klubova jer mislim da su zaista smijesni, ako sve to uporedis sa onim sto nogomet danas zaista predstavlja i sta mozes vidjeti srijedom na malom ekranu.
a na forumu grada sarajeva sam zato sto je ovo najbolji forum u bih i zato sto je otvoren za sve ljude dobre volje. nadam se da iz mojih postova nije nikad zracila ksenofobija, ali ni bilo kakve verbalne uravnilovke da su sve saralije ovakve, sandzaklije onakve...

ali isto tako ne dam da se vrijedja grad u kojem sam rodjen i koji neizmjerno volim. pokusaj da me shvatis. vrati scroller gore nekoliko postova i vidjeces da sam osudio zenicke izgrednike.

ja nemam bilo kakav kompleks spram grada sarajeva. sta vise, volim taj grad.
Dead Man Walking

nista licno protiv tebe... nisam ni rekao da ste svi isti, mada vecina jeste...

uocljiva je tendencija vas zenicana da na drugim forumima sve svaljujete na par balavih pojedinaca, a kada ste svoji na svom (citaj taj isti forum) ja ne vidim da iko ikoga osudi... nego onako, bratski, kolektivno, mrze i psuju sve sto dolazi i sa...
glasnost

Post by glasnost »

ono sto kazem ovdje tebi uvijek govorim i medju rajom i cesto budem meta pogleda punih prezira. ali tebi isto tako kazem: autori odvratnih stihova su ljudi sa socijalnog dna koji su ujedno zrtve ovih mucnih deset godina i nikakvog kucnog odgoja, odnosno odgoja ulice ( je li iko ovdje cuo za blatushu?) taj forum koji spominjes je njihova tribina i neka ti to bude orijentir kakav ne treba biti i da ne upraznjavas ovdje prezir ´prema svemu sto je zenicko´ kao sto jesi vec nazvavsi kompleksasima sve smogovce. eto, i ja sam neki smogovac. i kompleksas, vidis, nisam.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

Post by Bobi »

glasnost wrote:ono sto kazem ovdje tebi uvijek govorim i medju rajom i cesto budem meta pogleda punih prezira. ali tebi isto tako kazem: autori odvratnih stihova su@ ljudi sa socijalnog dna koji su ujedno zrtve ovih mucnih deset godina i nikakvog kucnog odgoja, odnosno odgoja ulice ( je li iko ovdje cuo za blatushu?) taj forum koji spominjes je njihova tribina i neka ti to bude orijentir kakav ne treba biti i da ne upraznjavas ovdje prezir ´prema svemu sto je zenicko´ kao sto jesi vec nazvavsi kompleksasima sve smogovce. eto, i ja sam neki smogovac. i kompleksas, vidis, nisam.
Pa koji to ljudi sa socijalnog dna znaju koristiti racunar,internet i pisati po forumu?... :-) Djechko...ti si malo izgubio vezu sa stvarnoshtju ...:D.Osobe koje ti spominjesh (sa dna socijalnog statusa) prezivljavaju od prvog do prvog a ne surfaju po internetu.
Ustvari...kako to donosish neke zakljuchke o zenici a tamo si negdje..sta ti ja znam..minimum 2000 km odavde.Zato... :D postedi nas svoje
odbrane.Sa ovakvim kao ti zenica bi jos bila nizhe nego sto jest.

END!
nineac

Post by nineac »

Jebiga kada su forumi klubova i njihove web stranice bolje uređene od samih klubova!
Jao onaj me sa podacim dotuko, nemam rječi!
Od 1991 godien nije bilo popisa stanovništva a on priča nešto tamo što neko pretpostavlja!
ma boli me k.... i za Sarajevo i Zenicu, da hoćemo svi zajedno propast u crnu rupu pa ispočetka krenuti! Mi se prepiremo o nekakvim glupostima a raja nema šta jesti u oba grada! jebo i čelik i sarajevo, sve sami manekeni! Isto kao da igraju za Real a ne za bosanske klubove!
Mi se svađamo ko je za šta kriv a oba grada su jedno veliko selo! nemamo poštene putne veze između SA i ZE a mi o popisu stanovništva!
Pa kislejak ima bolju ekonomsku moć od oba grada! jebo fudbal, hajmo radit!
glasnost

Post by glasnost »

- nisam 2000 km, nego 0 km odavdje- je li- u zenici

- 1 sat koristenja interneta u klubu- 1 KM

- koristenje ni racunara ni interneta nije neka nauka. za par dana se da savladati

- znas li koliko ljudi u nasoj bosni zivi ispod granice siromastva?

- postedi i ti mene svojih proizvoljnih ocjena o meni. imam pravo biti ovdje i pisati ovdje
Bobi
Forum administrator

Post by Bobi »

glasnost wrote:- nisam 2000 km, nego 0 km odavdje- je li- u zenici

- 1 sat koristenja interneta u klubu- 1 KM

- koristenje ni racunara ni interneta nije neka nauka. za par dana se da savladati
Pa kako se meni chini ti si negdje u dijaspori a sad si valjda na "odmoru" u Zenici.Nije mi jasno kako najnizhi socijalni sloj povjezujesh sa mrznjom prema sarajevu....veze s vezom.Pa nije Zenica onaj silni narod sto sjedi za vrijeme radnog vremena u Staroj Carshiji i ispija kafice i sokove po vazdan.De se malo okreni oko sebe...prodji neurednim ulicama...zaviri i oronule zgrade!
A to da rachunari i internet nije neki bauk okachi machku o rep.Evo ovdje na forumu dolaze ljudi 4 godine pa opet kad im se zaglavi explorer pochnu kukati na sve strane kako ih neko hacka,kako imaju viruse,kako ovo..kako ono a ustvari pogrijeshe u kucanju adrese... :-)
Bobi
Forum administrator

Post by Bobi »

znas li koliko ljudi u nasoj bosni zivi ispod granice siromastva?
Jah...i jedina zanimacija im je da surfaju u net klubovima i shire mrznju prema Sarajevu.Ti ces mi pricati o siromashtvu..ma daj...dignut ces guzicu za par dana i adio Bosna..ko va j... :-)
glasnost

Post by glasnost »

nisam ba nikakva dijaspora i ne znam zasto si uopce narajcan protiv dijaspore. i ma sta ti mislio o mome objasnjenju socijalnog fenomena mrznje, nisi mi ponudio svoje objasnjenje. otkud oni nakaradni stihovi?
istina, ne hodam plaho po net klubovima jer imam net doma, ali sam se u par navrata svega nagledao ( odsustvo elementarne odgojenosti- na rubu tuce u klubu, pregledanje eksplicitnih erotskih sadrzaja) da sam pomislio da bi bio red da ih gazda izbaci vani.
uz to sam mislio da je par dana dovoljno da naucis tipkati po forumu i pregledati stranice fudbalskih klubova, a ne da rjesavas neke uobicajene probleme. i vidis, to je cak pozitivna stvar da ljudi nauce osnove racunara zbog zelje da prate online sadrzaje koji ih interesiraju. slicna stvar se dogodila u slucaju fenomena severina. ja sam prvi put koristio internet kad mi je trebao neki materijal za maturski rad u srednjoj skoli, pa sam ga skoro poslije toga uveo i kuci.

i umjesto da se ovako castimo, hajde da barem malo doprinesemo rjesenju problema. vidi li neko izlaz?
glasnost

Post by glasnost »

Zvanicnici NK “Celik” kockaju se zivotima publike

Uprkos zabrani otvorena zapadna tribina Bilinog polja

ZENICA - Zvuci nevjerovatno, ali odgovorni zvanicnici NK Celik odlucili su da ne provedu rjesenje nadlezne inspekcije i gradskih otaca koji su u petak izdali, zbog bezbjednosti, nalog o zabrani koristenja do daljnjeg zapadne tribine stadiona Bilino polje u Zenici, pri cemu je naredjeno i da se osigura i zabrani kretanje pjesacima podno tribine. “Obavjestavamo vas da je NK Celik Zenica poduzeo sve za sanaciju nadstresnice zapadne tribine “Bilinog polja”. Zapadna tribina bice u funkciji tokom Treceg memorijalnog turnira “Jasmin Hajduk i ostale legende NK Celik”. Ocekujemo dolazak vjerne zenicke publike”, saopcio je u petak Celik. “Vec dva dana dezinformise se javnost da je zapadna tribina van funkcije. Nije inspekcija zabranila koristenje tribine, nego su donijeli rjesenje kojim se nalaze da na urusenom dijelu objekat dovedemo u prvobitno stanje. Ispunili smo sve nalozeno. U subotu ce biti pustena u funkciju zapadna tribina. Pozivamo navijace da dodju”, izjavio je Samir Skrgo, direktor NK Celik. On nije znao odgovoriti na pitanje kad je zadnji put zapadna tribina i nadstresnica atestirana. “To je radjeno prije rata. U toku je rekonstrukcija (svlacionica na istocnoj strani stadiona) i angazovan je Masinski fakultet iz Sarajeva. Ocekujemo atest po zavrsetku statickih i dinamickih proracuna”, objasnio je Skrgo. Na pitanje da li je zasjedala tehnicka komisija, prema rjesenju inspekcije jedina nadlezna da da zeleno svjetlo za koristenje tribine, Skrgo je slagao, ne trepnuvsi: “Toga u rjesenju nema”. U Opcini Zenica doznajemo da je na inspekciju, prije izdavanja rjesenja u kojem pise “Koristenje zapadne tribine stadiona “Bilino polje” uslovljava se izvrsenjem naloga iz ovog rjesenja i stucnim misljenjem Tehnicke komisije” - bilo pritisaka iz NK Celik i mocnika okupljenih oko kluba da se rjesenje ne izda. Tako su, eto, mocnici i, zasto ne reci neodgovorni, bez trunke savjesti, ali i mozga iz NK Celik odlucili da prvo sve pokusaju zataskati, potom lobirali da se rjesenje ne izda, a onda saopstili da je popularni “Zapad” bezbjedan. Uz to, nakon lazi, pozvali su “vjerne navijace” na utakmice. Mi pitamo nadlezne, prije svega tuzioca, sta ce biti i ko ce odgovarati ukoliko dodje do katastrofe. .............. Ko ferma inspekciju i zdrav razum............... Dvije armirane ploce stiropora duzine pet metara i tezine nekoliko stotina kilograma stropostale su se sa nadstresnice u cetvrtak “same od sebe” sa visine od 20-ak metara pred ulaz u samoposlugu i u foaje podno zapadne tribine stadiona. Iako je tribina, koja prima i do osam hiljada gledalaca, dok staticari ne kazu poslednju rijec i ne izvrsi se sanacija, prema nalogu inspekcije trebala biti zatvorena za upotrebu, zvanicnici NK Celik su odlucili da je - puste u funkciju vec u subotu.

E. BESLIC

OSLOBODJENJE
Post Reply