Mrzim sunčanje!!!

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Neelix

#76 Re: Mrzim sunčanje!!!

Post by Neelix »

sunce je zakon

dabogda se nikad vrijeme ne promijenilo :P

hocel taj august, makarska hir aj kammmmmmmmmmmmm
Skyfox

#77 Re: Mrzim sunčanje!!!

Post by Skyfox »

danas izgorio sa 40 faktorom :shock:

kao veliki fan mora i sunca odricem se svega toga... jednostavno postalo je opasno...
pustopoljina

#78 Re: Mrzim sunčanje!!!

Post by pustopoljina »

volim sunce-iz hlada :D
ali volim visoke temperature-ne volim zimu.
Kraljica_Suza

#79 Re: Mrzim sunčanje!!!

Post by Kraljica_Suza »

Ja sam bijela ko zid, ma ko da sam iz groba ustala!! A evo ljeto vec naveliko odmice...al dzaba, ne mogu ja lezati mirno na suncu nema teorije. ucrva se! plus toliko postanem nervozna i zivcana kad mi upece da je to nepodnosljivo.
Samo se 'fatam hlada i vjecito ostanem bijela, eventualno malo pocrvenim.
Prosle godine u proljece sam navalila u solarij i dobijem ja boje, dok mi nisu pocele neke flekice izbacivati po tijelu..pa kad sam to vidjela pobudalila sam jer nisam u zivotu imala na tijelu ni najmanju packu..i shvatim da je to od nehigijene solarija pa prestanem ici...boja se, naravno, isprala vrlo brzo, kao i flekice koje sam dobila.

Kako rece pustopoljina (cini mi se), trebalo bi mi mjesec dana da boravim na moru da bih imala zadovoljavajuce rezultate, al to je naprosto nemoguce u ovakvim okolnostima jel :D

Zbog bjeline mojih nogu, ne nosim ni suknjice ni sorceve..vjecito u hlacama...i pravo mi krivo...jer i dok je majica sa bretelicama na meni, ljudi me cudno gledaju ko da sam dosla sa sjevernog pola :D kakve bih tek poglede dobila (ako ne i komentare) da obucem sorc :D hajd ebo narod ne ugadjam njima, al posto se ja neugodno osjecam, onda radije nosim lagane pantalone.

pa eto...mozda bude nekad nafake da se utalim mjesec dana na kakvom primorju i usrecim se. jel tako pustopoljina? :D
Šeherzada
Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....

#80 Re: Mrzim sunčanje!!!

Post by Šeherzada »

I ja mrzim suncanje.Sreca pa sam tamnijeg tena i brzo primam boju,cim prvo sunce ja vec crna :-D
Irm@

#81 Re: Mrzim sunčanje!!!

Post by Irm@ »

ja OBOZAVAM sunce i suncanje i cvarenje po cijeeeli dan :-D
kaze meni Dragi: super sunce je najveci izvor vitamina D dobro za kosti...nema straha od osteoporoze...
nema...ali zato ima od raka :-D :D
al hajd :D ja idem na more da se suncam...okupam se samo da se mogu cvariti da mi ne bude prevruce :-D
davno sam vec odlucila selim se negdje gdje je vjecno sunce :-D
ružmarin-a

#82 Re: Mrzim sunčanje!!!

Post by ružmarin-a »

Što, je l to sramota biti bijel, nisi bio na moru :roll:
ja i kad dođem s mora bijela sam

volim sunčanje od :6 -9 h prije podne
17-20 h popodne

- Tada je index zračenja normalan i ne izaziva iritaciju kože
- Na taj način se zdravo dobija promjena boje kože/pigmentacija
- Meni su out zrveni, prepečeni ljudi, oguljeni, koji dobrovoljno pristaju na silovanje svoje kože
- In sul, po meni, "bijeli" ljudi koji njeguju svoju kožu

Htjeli mi priznati li ne, sunčanje prije deceniju, 2, 3 i više i sunčanje danas ne svrstava se više u sinonimnu kategoriju :-)
wileyX

#83 Re: Mrzim sunčanje!!!

Post by wileyX »

Ja idem na plazu ne zbog viska vremena nego nekad mi bude stvarno dosadno pa odem nako samo da ono sto se kaze Bogu sate kradem :lol: Ne kontam one ljude sto odu na more pa budu na plazi od 6 do 7-8 navece i onda vrate kuci i fale se kako su pocrnili.Cemu to jel sad znaci da su sta ljepsi ili nesto drugo?
Za ovu gore,nema veze sto si bjelji ten koze to je sasvim normalno nema sta da ti bude krivo.Primjetio sam na dosta zena da im jako ljepo stoji bjel ten bolje nego recimo nekim koje idu u solarijum.U zimu recimo prodje jedna crna a svi ostali bjeli,i sta to znaci sad ,hiljade ljudi budale samo ona eto pametna i ljepa.Nego to su ti tzv nametnuti trendovi,neko sjedi u kancelariji citav dan i smislja kako zaraditi pare,tj milione.Ma znas kad take umru,pa kazu steta u PM mlada je bila a umrla od toga i toga.Mislim nisam staromodan i to,zaboli me svako radi sa svojim tjelom sta hoce i kako hoce.et uzmi primjer deen-a napuco usne i sta sad ispade da je ljepsi :lol: :lol:
Loulou

#84 Re: Mrzim sunčanje!!!

Post by Loulou »

Evo jedan zanimljiv članak:
http://zadovoljna.com.hr/clanak//dijete ... etama.html

Mene sunce minimalno viđa ne samo zato što ne mogu zamislit višesatno (ma ni manje od toga) "roštiljanje" na suncu, nego zato što mi je ten takav da je dovoljno da 5 minuta prošetam ulicom bez hlada i da mi koža dobije pink boju :-? .
Thnx but no thnx (upravo iz razloga koje je navela ružmarina-a, post s kojim se u potpunosti slažem). Činjenica je da tamnjenje usljed sunčanja uzrokuje i prijevremeno starenje kože...a što će mi još i to? :D
Povrh svega, boja koju dobiju ljudi kvarcajući se po solarijima mi je... hm... pomalo gadna. :-?
A najsmješnije mi je kad čujem neke djevojke kad kažu: "Ne mogu obuć' suknju, nisam pocrnila...bijele su mi noge..." :lol:
JThomas

#85 Re: Mrzim sunčanje!!!

Post by JThomas »

mrzim. zaista mrzim. iz dna duše mrzim. jednostavno ne vidim poentu.

ništa posebno, samo da se upišem :D
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#86 Re: Mrzim sunčanje!!!

Post by KatarinaKosaca »

Ove sam godine našla jedini kutak hlada na otoku na kojem sam bila, na jednom molu. Onda skočim, okupam se, uzadjem iz vode, obrisem se, presvucem kostim, obučem šorc i majicu i legnem u hlad. I sve tako... I opet tako me je uhvatilo malo sunce i izašla mi fleka na licu od alergije na sunce. :oops: :cry: :cry:
Loulou

#87 Re: Mrzim sunčanje!!!

Post by Loulou »

JThomas wrote:mrzim. zaista mrzim. iz dna duše mrzim. jednostavno ne vidim poentu.
:lol:
KatarinaKosaca wrote:Ove sam godine našla jedini kutak hlada na otoku na kojem sam bila, na jednom molu. Onda skočim, okupam se, uzadjem iz vode, obrisem se, presvucem kostim, obučem šorc i majicu i legnem u hlad. I sve tako... I opet tako me je uhvatilo malo sunce i izašla mi fleka na licu od alergije na sunce. :oops: :cry: :cry:
Ko još ima i alergiju na sunce, stvarno je...nagrebusio... :-?
Daphna

#88 Re: Mrzim sunčanje!!!

Post by Daphna »

Mrzim sunčanje... Ali mi vala nešto žao što me ovog ljeta ipak neće "opaliti" :mrgreen: morsko sunce :roll: :sad:
Irm@

#89 Re: Mrzim sunčanje!!!

Post by Irm@ »

cim to bude moguce prva cu kupiti plac na Suncu :-D :D
mofo33

#90 Re: Mrzim sunčanje!!!

Post by mofo33 »

crnci se mazu tamo-nekim-kremama da im koza pobijeli
a bijelci se prze na sve moguce nacine da potamne
meni nista nije jasno :-)
Cholina_Lokica

#91 Re: Mrzim sunčanje!!!

Post by Cholina_Lokica »

ja volim sunce, volim suncanje :jump: i ne gorim :mrgreen: et samo da vam kazem....
Sunrise00

#92 Re: Mrzim sunčanje!!!

Post by Sunrise00 »

Volim sunce, suncanje, al' nit' gorim, nit' crnim :D :D
Topla voda

#93 Re: Mrzim sunčanje!!!

Post by Topla voda »

nikad se ne suncam,a uvijek s mora dodjem takav.... da me oni cigancici sto prose na semaforima, na romskom pitaju da im dam sta para :D
ružmarin-a

#94 Re: Mrzim sunčanje!!!

Post by ružmarin-a »

jašta

samo
želja da se bude drugačiji pa makar i privremeno
želja za D vitaminom :D
želja za grijanjem starih kostiju
želja za promjenom
robovanje trendovima
ćisti hedonizam
Jazz_Junkie

#95 Re: Mrzim sunčanje!!!

Post by Jazz_Junkie »

Uvijek sam se mrzio suncati. Ako odem na bazene, citavo vrijeme provedem u vodi zbog cega brze izgorim. :D Inace nisam nikada mogao dobiti boju, pogotovo ne na stomaku. :D Nekada davno izlazim iz bazena, kad cujem dvije curice od kojih jedna veli "vidi ovog jest bijel ko sir". Pa dosta mi je vise toga. Sto me ne moze unistiti, samo me jaca. :D
Post Reply