Mrtvi su u modi

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

mostarac wrote:
mIRCerka wrote:
mostarac wrote: ja zaista ne vidim problem sa naljepnicom preko onako stare smrtovnice.
stara ili ne, smrtovnica je smrtovnica...mislim to je priblizno slicno kad bi sad neko rekao JA ZAISTA NE VIDIM CEMU PANIKA OKO EXPLOZIVA NA ALIJINOM MEZARU....kazem priblizno...jer ovdje vise nista nije 'sveto'....
i do kad bi ta smrtovnica trebala biti "sveta"
Smrtovnica, bilo cija da je, treba biti uvije SVETA...znaci, da RAD ili PARK, ko vec odrzava to, pocisti s vremena na vrijeme bandere i stubove...ali da se ne lijepe reklame i oglasi po tome...nikada...zasto ti na nadgrobne spomenike clanova svoje familije ne naljepis reklamu za stranku? zato sto to djeluje bolesno....

mislim, to je ravno vicu kad je Mujo zvao oglase i htio objavit citulju majci i kazu mu ZA TE PARE IMATE JOS PRAVO NA 5 RIJECI, i onda je citulja glasila UMRLA MILA MAMA. PRODAJEM GOLFA DVICU, MALO PRESHAO...
daduli_sa

Post by daduli_sa »

Mislim da su i jedni i drugi u pravu!
Zaista, posmrtnica je nesto sto nebi trebali da diramo, na bilo koji nacin, jednostavno trebaju komunalne sluzbe da svako malo poskidaju stare i to je to. Iskreno, da sam licno prolazio pored nekoga i vidio da lijepi bilokakvu naljepnicu na posmrtnicu - sam bi ga opomenuo. I trazio da skine sada sve zajedno. Jer ipak, posmrtnica je posmrtnica. Nije vjecna i zato je i ne treba dirati tok je na vidnom mjestu. Sve dok stoji gdje jeste ona ima svoju funkciju.
Isto tako sad ne treba skakati po momku koji je postao sliku, uradio, pogrijesio i hajd sad, ispravljeno i idemo dalje. ŠBBKBB nam sad ne treba, familija i osjecanja, onome ko je pod zemljom je svakako svejedno.
mostarac

Post by mostarac »

mIRCerka wrote:
mostarac wrote:
mIRCerka wrote: stara ili ne, smrtovnica je smrtovnica...mislim to je priblizno slicno kad bi sad neko rekao JA ZAISTA NE VIDIM CEMU PANIKA OKO EXPLOZIVA NA ALIJINOM MEZARU....kazem priblizno...jer ovdje vise nista nije 'sveto'....
i do kad bi ta smrtovnica trebala biti "sveta"
Smrtovnica, bilo cija da je, treba biti uvije SVETA...znaci, da RAD ili PARK, ko vec odrzava to, pocisti s vremena na vrijeme bandere i stubove...ali da se ne lijepe reklame i oglasi po tome...nikada...zasto ti na nadgrobne spomenike clanova svoje familije ne naljepis reklamu za stranku? zato sto to djeluje bolesno....

mislim, to je ravno vicu kad je Mujo zvao oglase i htio objavit citulju majci i kazu mu ZA TE PARE IMATE JOS PRAVO NA 5 RIJECI, i onda je citulja glasila UMRLA MILA MAMA. PRODAJEM GOLFA DVICU, MALO PRESHAO...
obzirom da komunalna preduzeca u nas to ne rade to znaci da stoji zauvijek i treba bit sveta zauvijek pa makar i tri godine stajala tu, a ne bi trebala vise od 7 dana. Necu vise polemisat o ovome sa tobom iz prostog razloga sto mislim da vise glumis nego sto stvarno mislis tako i onda u svemu tome pricas bisere.
daduli_sa

Post by daduli_sa »

Mostarac, Mirci, RUCNA! :D
De ba smanjite brzinu malo! Upravo ste oboje, na svoj nacin.

Mostarac, ne znam kako je kod vas ali ovdje skidaju posmrtnice. Ne vidim kad , ko i kako ali ne vidjam tako stare nigdje da stoje.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Mostarac, ja ti opet kazem, zivo mi se fucka sta ti ili bilo ko od online sagovornika misli o tome....
ovo je forum, mjesto gdje imam pravo napisati sta mislim i osjecam...
a forumsko tapsanje po ramenu mi ne treba...jer ako icega imam, podrske ovdje bas i nemam osim kad se svadjamo oko Zelje i Sarajeva...
uzdravlje
PS daduli, ovdje rucna ne pomaze, vec ZEMLJA ZRAK :D
daduli_sa

Post by daduli_sa »

mIRCerka wrote: PS daduli, ovdje rucna ne pomaze, vec ZEMLJA ZRAK :D
Rucna iz kola :D
Ona bi odmah ratovala... cccccc :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

evo kako to u Mostaru rjesavaju:
Upozorenje političkim strankama i ostalim: Zabranjeno postavljanje plakata na stabla

Obratite Odjel za ekonomiju, komunalne i inspekcijske poslove Gradske uprave Mostar upozorio je građane i političke stranke kako je zabranjeno postavljanje plakata na stabla, odnosno drvorede, te da ...

... će sve one osobe koje oglase postave usprkos zabrani biti kažnjene. Protiv pravnih i fizičkih osoba koja i dalje budu postavljale plakate, oglase, i druge neprimjerene pozive čime se trajno oštećuju stabla i ujedno Grad čine neurednim, nadležni organi podnijeti kaznene prijave prema važećim zakonskim propisima, dok će propagandne poruke biti uklonjene na trošak osoba koje su postavljale plakate.

Posebnu pozornost, Odjel za komunalne poslove stavlja na predstojeći predizborni period te upozorava stranke da svoje poruke i obavještenja postavljaju na mjesta koja su predvidjela za oglašavanje.

(Bljesak.info)
cernica

Post by cernica »

Kad vec komunalno ne skida stare smrtovnice to je trebao skinut ovaj sto je ljepio politicki plakat (kad je vec htio na taj direk da ga naljepi) ili da plakat priljepi preko smrtovnice (da se ne vidi). Tipican primjer povrsnih ljudi (ili je to namjerno uradio?).

Ali neka fotografije, barem skrece paznju da se bude obazriv ubuduce i u drugim situacijama, a takodjer pokazuje kakvih ljudi ima, a bogami i kakve su nam sluzbe. Bolje biti kritican nego sutit. Od kriticnosti mozda nesto i bude, ali od sutnje - nikad nista.
Post Reply