Jel sjediš na WC šolji dok ovo jedeš
Mrsanje - nacini ?
Moderator: anex
- anex
- Nindža revizor
- Grijem se na: čumur
- Vozim: točak skot
- Horoskop: imam
#7227 Re: Mrsanje - nacini ?
Možemo se mi zezati ali onaj ko hoce može sve.
-
#7228 Re: Mrsanje - nacini ?
Ma normala ba, zdrav doručak, energija, probava.
Ne fali ništa ni punomasnom jogurtu, minorne su razlike a neće škoditi, dapače.
Meni je bitnija raznovrsnost.
Ne mogu da se zamislim da svako jutro ili svako drugo doručkujem isto.
Međutim, ako je potreba i zdravlje u pitanju, alternative nema nego disciplina i samokontrola.
- Sanjarko
#7229 Re: Mrsanje - nacini ?
Ja godinama petit kes s mlijekom jeo ali sad sam odvikao od toga, kasno ga, navece kao veceru, jeo pa bi me drzao budnim do kasno, navece do 1 ili skoro 2 sata, sinoc opet komadic sira i malo cvekle, znaci nista hljeb i sl, legao oko ili prije 23 sata.
@anex Dok sam i kad sam jeo petit keks s mlijekom nalazi krvi bili uredni, urin ne znam, ne sjecam se, sad ne znam kakvi su, ne vade mi nalaz krvi, niti nalaz urina itd, a trebalim bi. Po zakonu i pravilima u HR svako 6 mjeseci trebaju mentalno bolesni da rade nalaze ove osnovne, a godisnje sistematski.
Ne znam kako je kod nas. Ali barem jednom u godini bi me trebali poslati da radim te osnovne nalaze. Nista niko, ni psihijatar, a ni iz porodicnog.
- anex
- Nindža revizor
- Grijem se na: čumur
- Vozim: točak skot
- Horoskop: imam
#7230 Re: Mrsanje - nacini ?
Nece te ni poslati ovi iz porodicne ambulante...Traži sam. Odeš i kažeš dajte mi uputnicu.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#7231 Re: Mrsanje - nacini ?
Voziti bajk na poso dnevno 23 km
S 103 na 96 a jucer sam 2 pizze pojo na poslu dzabaloke
Samo kretanje
S 103 na 96 a jucer sam 2 pizze pojo na poslu dzabaloke
Samo kretanje
- Sanjarko
#7232 Re: Mrsanje - nacini ?
Ma psihijatar po pravilu valjda treba uputiti porodičnom, a oni dalje.
Svako godinu dana po nekom pravilu, a u HR i kraće, svako 6 mjeseci.
Jer bosaurin i ove ostale tablete utiču na krv i ostalo.
Piše čak na njima da se trebaju kontrolisati nalazi, na tabletama.
- manuchao91
#7233 Re: Mrsanje - nacini ?
nema niušta bez fizicke aktivnosti
trčanje ,bicikl,plankovi i ostale vjezbe naravno uz umjerenu prehranu
ne postoje magicni čajevi ni tablete s kojim ces izgubiti kilograme
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#7234 Re: Mrsanje - nacini ?
Sa posebnim rezimom prehrane uz roditeljsku aktivnost trcanja za bebom 9 kila za mjesec dana.
Bez gladi nekad nisam mogao ni pojesti sve.
Da fale ona slatka sranja, fale itekako.
Ako ostvarim cilj od 15kg za dva mjeseca vjetovatno bih sebi dao oduska 1 sedmicno.
Bez gladi nekad nisam mogao ni pojesti sve.
Da fale ona slatka sranja, fale itekako.
Ako ostvarim cilj od 15kg za dva mjeseca vjetovatno bih sebi dao oduska 1 sedmicno.
- Bluemore
#7235 Re: Mrsanje - nacini ?
uglavnom se drugacije radi nego sada... kad si gladan jedi hranu a ne slakise...vjeshalica wrote: ↑25/09/2024 08:53Nemas ali imas inzulinsku rezistenciju. To ti je put u dijabetes.Optimus09 wrote: ↑24/09/2024 23:02 Sto ae tice sirove i svjeze hrane,najvise volim svjeze peceno janje
Ja sam ovisnik o slatku,dakle jeo ili ne jeo ujutro,uhvati me glad oko 9 ujutro ili 13 sati.Vecinom udarim po slatkisima.Probao sam i one protein plocice,nema neke velike fajde.Kako ovo sprijeciti ili sta probati da sprijeci glad do sljedeceg obroka?
Dijabetes nemam.
- vaučer
#7236 Re: Mrsanje - nacini ?
Hodanje je jedina potrebna vježba za gubitak kila. A prehrana je 99% faktor uspijeha.manuchao91 wrote: ↑29/09/2024 14:59 nema niušta bez fizicke aktivnosti
-
#7237 Re: Mrsanje - nacini ?
Istina je da manje hrane znači i gubitak kilograma, ali kad gubiš kilograme idu i snaga i mišići, zbog toga je idealno mršati uz trening snage.
Ne mora to biti teretana, sklekovi (starije osobe mogu i stojeći raditi gurajući se od zid, pa sve do horizontalnog skleka), iskoraci, stepenice su super za noge.
Ne mora to biti teretana, sklekovi (starije osobe mogu i stojeći raditi gurajući se od zid, pa sve do horizontalnog skleka), iskoraci, stepenice su super za noge.
- vaučer
#7238 Re: Mrsanje - nacini ?
Da, možeš i hoćeš gubiti i mišićnu masu uz salo, to je drugi problem i više je vezan za brzinu kojom gubiš kile, u kolikom si deficitu i s koliko mišićne mase počinješ proces gubljenja kila. Ali vježbe ti neće puno ubrzati sam proces mršavljenja - to je gotovo pa skroz definirano prehranom. Vježbanje ti može pomoći s nešto dodatnih potrošenih kalorija i naravno ako si već aktivan i imaš solidnu mišićnu masu - pomaže ti da sačuvaš više nego bi inače. Ali masu ćeš gubiti sigurno, što ne znači da moraš izgubiti snagu i pokretljivost. Upravo zato mislim da je hodanje, bržim tempom i ako je moguće uzbrdo, najbolja vježba i sve što ti treba ako nisi od teretane ili sporta. To je vježba za cijelo tijelo, jednostavna, jeftina i svima dostupna. Nabij dnevno 10-15 tisuća koraka i ne treba ti ništa drugo.merk030 wrote: ↑30/09/2024 11:05 Istina je da manje hrane znači i gubitak kilograma, ali kad gubiš kilograme idu i snaga i mišići, zbog toga je idealno mršati uz trening snage.
- nepass1
#7239 Re: Mrsanje - nacini ?
Samo smanjiti kasiku. Ja prestao pusiti i odmah idu grickalice i druga sranja, bonbone me ubise. Pored svog trcanja nabacio sam 6kg. Od 14.08. imam 281km pretrcan sa pejsom 5:39
Malo jace od 8km dnevno
Malo jace od 8km dnevno
- manuchao91
#7240 Re: Mrsanje - nacini ?
nije istina,znam ljudi u 50-ti i 60-tim ko čačkalice .Komsija 1945 godište radi od jutra do mraka na svojoj njivi i oko zivotinja na farmi.Vitak i u kondiciji.mali_balon wrote: ↑24/09/2024 20:34 dzaba vam je raja to sve......kada se dodje u odedjene godine i casa vode se primi....dzaba jednostavno metabolizam uspori.....sta nam je radit..duplo vise vjezbat a manje jest sto bi se reklo ganjat kalorisjki deficiti i ne jest gluposti....
samo smanjiti kolicine....umjesto dva tanjira graha sa suhim kostima kobasicom i pola hljeba, pojesti pola tanjira sa kriskom hljeba i bez kostiju i kobasice.....
A znam momaka koji se ne cuvaju pa stomačine izvalili sa 28 godina.
Ništa se ne moze primati ako vjezbas i regulišeš ishranu.Nemojte se izvlačiti na godine bezveze
- okanomalo
#7241 Re: Mrsanje - nacini ?
zaboravljas genetiku. vecina zena se sa godinama udeblja a to krece sa menopauzom.ko ima srece pa mu genetika pomogne taj je odrzi liniju.manuchao91 wrote: ↑02/10/2024 11:55nije istina,znam ljudi u 50-ti i 60-tim ko čačkalice .Komsija 1945 godište radi od jutra do mraka na svojoj njivi i oko zivotinja na farmi.Vitak i u kondiciji.mali_balon wrote: ↑24/09/2024 20:34 dzaba vam je raja to sve......kada se dodje u odedjene godine i casa vode se primi....dzaba jednostavno metabolizam uspori.....sta nam je radit..duplo vise vjezbat a manje jest sto bi se reklo ganjat kalorisjki deficiti i ne jest gluposti....
samo smanjiti kolicine....umjesto dva tanjira graha sa suhim kostima kobasicom i pola hljeba, pojesti pola tanjira sa kriskom hljeba i bez kostiju i kobasice.....
Ništa se ne moze primati ako vjezbas i regulišeš ishranu.Nemojte se izvlačiti na godine bezveze
- Sanjarko
#7242 Re: Mrsanje - nacini ?
Ne samo genetika, nego i hormoni, preciznije hormonalni disbalans zbog necega, od stitne pa nadalje.okanomalo wrote: ↑02/10/2024 14:17zaboravljas genetiku. vecina zena se sa godinama udeblja a to krece sa menopauzom.ko ima srece pa mu genetika pomogne taj je odrzi liniju.manuchao91 wrote: ↑02/10/2024 11:55nije istina,znam ljudi u 50-ti i 60-tim ko čačkalice .Komsija 1945 godište radi od jutra do mraka na svojoj njivi i oko zivotinja na farmi.Vitak i u kondiciji.mali_balon wrote: ↑24/09/2024 20:34 dzaba vam je raja to sve......kada se dodje u odedjene godine i casa vode se primi....dzaba jednostavno metabolizam uspori.....sta nam je radit..duplo vise vjezbat a manje jest sto bi se reklo ganjat kalorisjki deficiti i ne jest gluposti....