Mrsanje - nacini ?

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

dječak sa šibicama

#7476 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by dječak sa šibicama »

Voda brate, pasteta puna soli i dodataka, sunka takodje, somun takodje, sve sto uzrokuje skupljanje vode zbog tih emuglatora i soli.
manuchao91

#7477 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by manuchao91 »

ahahha ne znam sta rec ,jeben je zivot u kamionu ,suha hrana ,paštete,konzerve,supe i hljeb
nemam bas logistike da sebi spremam zdravo ,ko ker pa hajd...
al sva sreca ne ostajem dugo pa kad dodjem idem na trčanje ,vjezbanje i tako to..
imas jos jedna stvar doduše pijem dosta kafe ko svi šoferi ,nekada i 3 x dnevno sa šečerom..mozda me to malo zajebaje
ShnjaZZZ

#7478 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by ShnjaZZZ »

Zna put to uradit čovjeku. Ja sam jednom bio 7 dana vani došao 3 kile deblji iako sam po svim računicama trebao bit čak i donji.

Za 3-4 dana se izvagam zapravo sam smršo kilu i pol u odnosu na težinu prije puta.

Eto ne znam šta se dešava ali svaki put kad putujem tako je.
last mohicans

#7479 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by last mohicans »

Evo sto dječak veli, malo slanija i junk hrana, manje kretanja, navuku misići više vode, mogu oscilacije biti do 2 kg. Kamionđija, probaj kafe piti s hurmama ili onaj natren. Nije ni on zdarv, ali unese se pofina količina sećera ko pije dosta kafa na dan.
mayab

#7480 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by mayab »

@manuchao91 Probaj ti brate piti kafu bez ikakvog zaslađivanja , vjeruj, skontaćeš kako kafa konačno ima okus , pored gorčine
i da , ovo šta si jeo , sve slano , ili ekstra procesirana hrana (paštete) , supa , vjerovatno iz kesice...nema tu dobrote
manuchao91

#7481 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by manuchao91 »

mayab wrote: 11/06/2026 06:15 @manuchao91 Probaj ti brate piti kafu bez ikakvog zaslađivanja , vjeruj, skontaćeš kako kafa konačno ima okus , pored gorčine
i da , ovo šta si jeo , sve slano , ili ekstra procesirana hrana (paštete) , supa , vjerovatno iz kesice...nema tu dobrote
evo kafu sam od jučer izbacio mislim šećer ,al u kamionu kad sam 4 dana npr nemam kuhinju,nemam opreme ko kod kuce pa da mogu se bi raznorazna jela pravit,plinsku bocu imam al je sve veoma oskudno ,tako da ovih dana u kamoonu sam primoan jesti pašteše,sunku,supe,hljeb i konzerve ali kad i to jedem gledam da jedem jako malo ,vecinu puta sam pogladan ...i ne prenatrpavam se slatkišima
vaučer

#7482 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by vaučer »

Ponesi voća za grickanje između obroka. Em ćeš biti manje gladan, bolja probava i zdravije. Kilo jabuka i dobar. Konzerve ribe npr su bolja opcija od pastete.
skrbavi-admin

#7483 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by skrbavi-admin »

svaka cast sto robovski pokusavas da prezivis.... velika je zrtva.... :run: puno vozam po autocestama pa vidim na sta taj jadan zivot lici......
mayab

#7484 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by mayab »

manuchao91 wrote: 11/06/2026 09:13
mayab wrote: 11/06/2026 06:15 @manuchao91 Probaj ti brate piti kafu bez ikakvog zaslađivanja , vjeruj, skontaćeš kako kafa konačno ima okus , pored gorčine
evo kafu sam od jučer izbacio mislim šećer ,al u kamionu kad sam 4 dana npr nemam kuhinju,nemam opreme ko kod kuce pa da mogu se bi raznorazna jela pravit,plinsku bocu imam al je sve veoma oskudno ,tako da ovih dana u kamoonu sam primoan jesti pašteše,sunku,supe,hljeb i konzerve ali kad i to jedem gledam da jedem jako malo ,vecinu puta sam pogladan ...i ne prenatrpavam se slatkišima
Imaš plin, peci jaja , salatu začaš pripremiš, ako jedeš hljeb , jedi neki malo bolji , integralni , bijeli ukini , grickaj bademe i lješnjake , i nemoj piti cole i ostalo smeće... eto, znam da je to krvav posao , nekad kad vidim vas kamiondžije , samo kažem "koji hebeni posao , gdje pored fizičke spreme trebaš imati i konjske živce ..."
Altsa

#7485 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Altsa »

manuchao91 wrote: 11/06/2026 09:13
Koristi steviu umjesto rafiniranog secera. Ispocetka bude kafa neobicna ali se brzo naviknes.
problemnatravunu

#7486 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by problemnatravunu »

I ja odavno pijem kafu isključivo bez šećera i ičega , otkrio sam nove ukuse i užitke pri konzumaciji kafe
dječak sa šibicama

#7487 Re: Mrsanje - nacini ?

Uzmes Steviu, to je jedina dobra zamjena za secer je je prirodnog porijekla pa nije opasno kao kristalizirani secer. Natren ja nisam dugo dugo niti vidio, mislim da je prokazan kao vrlo nezdrav zasladjivac ali ne mogu tvrditi.

Utalis se sa drugim vozacima, najjace su vikend pauze i kad cujes nase jezike, skupite se i pravite rucak :D jedino dojam kvare vjecito pijani ukrajinci, poljaci.
manuchao91

#7488 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by manuchao91 »

Ovo nije Tinder
yoda82

#7489 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by yoda82 »

problemnatravunu wrote: 12/06/2026 17:57 I ja odavno pijem kafu isključivo bez šećera i ičega , otkrio sam nove ukuse i užitke pri konzumaciji kafe
Krenuo sa dva šećera, pa jedan, pa pola i zadnjih 6-7 godina bez šećera.
Sad je ne bi popio zašećerenu, da je nikad ne popijem. Isto Agda.

Da je još izbaciti slatkiše... :roll:
problemnatravunu

#7490 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by problemnatravunu »

yoda82 wrote: 13/07/2026 07:47
problemnatravunu wrote: 12/06/2026 17:57 I ja odavno pijem kafu isključivo bez šećera i ičega , otkrio sam nove ukuse i užitke pri konzumaciji kafe
Krenuo sa dva šećera, pa jedan, pa pola i zadnjih 6-7 godina bez šećera.
Sad je ne bi popio zašećerenu, da je nikad ne popijem. Isto Agda.

Da je još izbaciti slatkiše... :roll:
:thumbup:
shape of despair

#7491 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by shape of despair »

Džaba raspravljate. Malo je ko ko je bio debeo smršao, jednom debeo uvijek debeo.
Samo promjena ishrane dugoročno vodi rezultatima. Nikakve dijete,ali nikakve, posebno ne ove što se reklamiraju.
Kolegica je probala svaki mogući način: liposukcijska dijeta, neko topljenje sala u nekom salonu u nekim celofanima, banana dijeta, jede samo banane :shock: .
Smrša ona možda 4-5kg, a treba 20, zamor, psiha, opet na staro i sve ispočetka.
Ja praktikujem volumensku hranu, puna zdjela salate bez ulja, ostalo šta je na stolu, ali udarim po salati, to mi napuni želudac. Slatko zamjenim sa lubenicom i sl. I tako sam sa 110-111kg sletio na 81-83kg.
Da sam nekad bio malo gladan jesam, ali sam sam sebi kriv. Pojedem 300gr pite i znam da je to cca 800kcal a ono u šaku stane, želudac prazan ostane. A da sam sa salatom onom gore, pojeo bih 200gr i salate a bio pun satima
manuchao91

#7492 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by manuchao91 »

shape of despair wrote: 15/07/2026 09:01 Džaba raspravljate. Malo je ko ko je bio debeo smršao, jednom debeo uvijek debeo.
Samo promjena ishrane dugoročno vodi rezultatima. Nikakve dijete,ali nikakve, posebno ne ove što se reklamiraju.
Kolegica je probala svaki mogući način: liposukcijska dijeta, neko topljenje sala u nekom salonu u nekim celofanima, banana dijeta, jede samo banane :shock: .
Smrša ona možda 4-5kg, a treba 20, zamor, psiha, opet na staro i sve ispočetka.
Ja praktikujem volumensku hranu, puna zdjela salate bez ulja, ostalo šta je na stolu, ali udarim po salati, to mi napuni želudac. Slatko zamjenim sa lubenicom i sl. I tako sam sa 110-111kg sletio na 81-83kg.
Da sam nekad bio malo gladan jesam, ali sam sam sebi kriv. Pojedem 300gr pite i znam da je to cca 800kcal a ono u šaku stane, želudac prazan ostane. A da sam sa salatom onom gore, pojeo bih 200gr i salate a bio pun satima
i ja to nešto kontam.Svo moji drugovi npr koji su bili debeli sa 20 i nesto godina i sada su nakon 15 godina i dalje debeli.
NE znam kako to ide jednostavno smrsaju oni al se vrate brzo na staro.

I kao dijete sjecam se djece koja su debela bila ,i sada kao odtrasli ljudi su debeli
dječak sa šibicama

#7493 Re: Mrsanje - nacini ?

Logicno, zivotne navike jedenja su i dovele do gojenja, nije ni od hormona ni "prima mi se sve sto pojedem" :D

Dok se ne promijene navike, covjek ce biti gojazan.

Isto ko sa cigaretama, dok si ovisan ne mozes bez njih, kad bacis onda ti se gade i ne razumijes zasto si bio ovisan o necem tako gadnom i smrdljivom. Hrana je takodje neka vrsta ovisnosti, uglavnom psiholosko pitanje.
Kad se odviknes od nezdrave hrane u velikim kolicinama, lako je bez toga, stvarno nije potrebno jesti ini cevape ni pizzu ni kilo hljeba ni cips ni smoki ni kifla nista od toga. Lijepo se zivi i bez tog junk fooda, ne fali mi ni pasteta ni kobasica ni cevap ni burek, dakle sve je u glavi.
manuchao91

#7494 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by manuchao91 »

dječak sa šibicama wrote: 15/07/2026 18:32 Logicno, zivotne navike jedenja su i dovele do gojenja, nije ni od hormona ni "prima mi se sve sto pojedem" :D

Dok se ne promijene navike, covjek ce biti gojazan.

Isto ko sa cigaretama, dok si ovisan ne mozes bez njih, kad bacis onda ti se gade i ne razumijes zasto si bio ovisan o necem tako gadnom i smrdljivom. Hrana je takodje neka vrsta ovisnosti, uglavnom psiholosko pitanje.
Kad se odviknes od nezdrave hrane u velikim kolicinama, lako je bez toga, stvarno nije potrebno jesti ini cevape ni pizzu ni kilo hljeba ni cips ni smoki ni kifla nista od toga. Lijepo se zivi i bez tog junk fooda, ne fali mi ni pasteta ni kobasica ni cevap ni burek, dakle sve je u glavi.
aa druze vidi mora se malo i fizicki aktivirat.Ja kad vozac kamiona poslije svake ture kad dodjem kuci prvo sto uradim idem trčati ili brzo hodanje jedno8 km.Nema dana kad nisam u kamionu da nesto ne vjezbam,da li sklekovi,trbusnjaci ,trčanje,hodanje,tegovi,uze za preskakakanje.Čak i kad odem na turu npr sad u Zagrebu sam bio dva dana odlucio sam da odem po hljeb u centar udaljen 4 km u jednom smjeru a imao sam pekaru preko puta,pjeske naravno.

Najlaskse je govorit sve mi se prima,ili to je genetski.Mogu se i ja strašno udebljati u kaminu i govoriti svi vozači su debeli,to je od nekretanja,sjedenja..
Post Reply