Mrak, strah i nervoza na licima Sarajlija - država kao psihijatrija otvorenog tipa

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Ludzak

#351 Re: Mrak, strah i nervoza na licima Sarajlija - država kao psihijatrija otvorenog tipa

Post by Ludzak »

A kako će se smijati kada ih je većina u kreditima?
Gojeni H

#353 Re: Mrak, strah i nervoza na licima Sarajlija - država kao psihijatrija otvorenog tipa

Post by Gojeni H »

HAVANA wrote::lol: Nisu ni pankeri vise sto su nekad bili.Eki usitnit.
Jedne prilike ja na De Golu u PArizu, kad eto ti bljedolikog sa Bob Marley frizurom pita imam li euro za pive.
Naravno da se sazalim na francusku bijedu, vadim one kovanice rekoh: "imam 2". Kaze: "to bi bilo super!"
GLedam u njega, vidi sto me levat jos zahebava ... al' me ono sazaljenje prema EU bijedi :oops: nadjaca i sta cu, naravno da sam mu dao 2 eura. :D
Thorgerson

#354 Re: Mrak, strah i nervoza na licima Sarajlija - država kao psihijatrija otvorenog tipa

Post by Thorgerson »

Ja bih rekao da je sve u oku posmatraca, selektivne percepcije...

Ja ne znam kuda hoda postavljac teme, ali aj ovo nisam vidio na licima. Bas suprotno. Posebno sada kako je lijepo vrijeme.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#355 Re: Mrak, strah i nervoza na licima Sarajlija - država kao psihijatrija otvorenog tipa

Post by Chmoljo »

Thorgerson wrote:Ja bih rekao da je sve u oku posmatraca, selektivne percepcije...

Ja ne znam kuda hoda postavljac teme, ali aj ovo nisam vidio na licima. Bas suprotno. Posebno sada kako je lijepo vrijeme.
onda malo manje u suknjice gledaj :D
Banksy

#356 Re: Mrak, strah i nervoza na licima Sarajlija - država kao psihijatrija otvorenog tipa

Post by Banksy »

Raspad matične države + promjena društvenog sistema + agresija, rat, genocid, razaranja doma, raseljenje, stradali najbliži, sve to smo prošli u samo 4 godine, samo u Sarajevu brutalno ubijeno 11 000 ljudi x 7, 8 najbližih srodnika, skoro 100 000 onih koji su tragično izgubili člana porodice, i tako širom Bosne, svaki grad i selo. Količina i obim agresije, destrukcije, straha i traume je tako velik da je posttrauma produžena na decenije. I uz to, nepravedan i neriješen ishod, a onda, nakon svega, nepravda, kriminal, bezakonje i besperspektivno životarenje u nefunkcionalnoj državi. Da bi se ostalo normalno, moralo se imati baš jake živce i još jaču genetiku. Ja ih ne znam puno takvih...
Alfons Kauders

#357 Re: Mrak, strah i nervoza na licima Sarajlija - država kao psihijatrija otvorenog tipa

Post by Alfons Kauders »

Banksy wrote:Raspad matične države + promjena društvenog sistema + agresija, rat, genocid, razaranja doma, raseljenje, stradali najbliži, sve to smo prošli u samo 4 godine, samo u Sarajevu brutalno ubijeno 11 000 ljudi x 7, 8 najbližih srodnika, skoro 100 000 onih koji su tragično izgubili člana porodice, i tako širom Bosne, svaki grad i selo. Količina i obim agresije, destrukcije, straha i traume je tako velik da je posttrauma produžena na decenije. I uz to, nepravedan i neriješen ishod, a onda, nakon svega, nepravda, kriminal, bezakonje i besperspektivno životarenje u nefunkcionalnoj državi. Da bi se ostalo normalno, moralo se imati baš jake živce i još jaču genetiku. Ja ih ne znam puno takvih...
Zaboravila si Lagumdziju.
jao_situacije

#358 Re: Mrak, strah i nervoza na licima Sarajlija - država kao psihijatrija otvorenog tipa

Post by jao_situacije »

Chmoljo wrote:
Thorgerson wrote:Ja bih rekao da je sve u oku posmatraca, selektivne percepcije...

onda malo manje u suknjice gledaj :D
ne gledam ja u suknje pa opet ne vidim to

doduše vidim smrknute face u redovima kad se nešto plaća, ili kad se vade neki papiri ali to je zbog te specifične situacije

penzioneri nisu veseli, ali ko bi to i očekivao od njih
ma_zdra'o

#359 Re: Mrak, strah i nervoza na licima Sarajlija - država kao psihijatrija otvorenog tipa

Post by ma_zdra'o »

Kako se čovjek udaljava od epicentra, recimo Baščaršije pa ide do granica kantona, zađe u Olovo, Vareš, taj mrak i potištenost kulminiraju. Nekad mi se ljudi čine kao živi mrtvaci. Mrtvi su, samo još nisu zvanično.

Al' onda odem u Čajniče, eh to je već druga dimenzija.
I svaki mali gradić u RS-u na istoku i jugoistoku BiH liči jedan na drugog po učmalosti i bijedi. Zapušteno i napušteno.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#360 Re: Mrak, strah i nervoza na licima Sarajlija - država kao psihijatrija otvorenog tipa

Post by Truba »

općenito govoreći djeca su nasmijana i mladi
kako se ide prema starijim generacijama mrak pada na oči :D
JThomas

#361 Re: Mrak, strah i nervoza na licima Sarajlija - država kao psihijatrija otvorenog tipa

Post by JThomas »

tragedije čovjek uglavnom nekako preživi i preboli. a kontinuirano, svakodnevno ubijanje u pojam ne možeš preboljeti, jer je kontinuirano...
jao_situacije

#362 Re: Mrak, strah i nervoza na licima Sarajlija - država kao psihijatrija otvorenog tipa

Post by jao_situacije »

Gojeni H wrote:
Alfons Kauders wrote:
Ja danas kad kazem da mi je najljepse na selu, ljudi misle da ih jebem, jer znaju da mi je vazda bilo da sam sto blize centru, kafanama itd.

Vise nije, dopizdi. Bolje je slusati pticice neko supcine. :)
Ne znaju sta je dobro. Popnem se na brdo, sjedim, ljepse mi je nego na Baliju i Palmi de Majorki zajedno ... samo nek' nema cekulara, motorki, busilica.
Gdje sam nedavno zavrsio iduci od Muske vode u Kladnju prema gdje-su-me-noge-nosile ... ne znam se vratit', djeca placu :D

Sta cu slusat' nekog sto je promasio na kladari?
Boli ga ku.rac za ovim, boli ga za onim, a leksaurine trosi k'o ja Orbit.
ehh priroda je čudo
Tomahawk11
Globalni moderator

#363 Re: Mrak, strah i nervoza na licima Sarajlija - država kao psihijatrija otvorenog tipa

Post by Tomahawk11 »

Pa kad odem na more, ako je malo mjesto, par dana i ne znam sta cu :mrgreen:
Onda se ispalim u neko vece mjesto.
E sad, zamisli zivis konstantno u jednom Varesu, Drvaru, Bileci, Cajnicu :cry:
Pa kakav ces biti nego mracan.
Tamo nema nista....nema posla, nema normalne prodavnice, nema nikakvih desavanja...nego onako, vegetiras....ko bukva u sumi :roll:

Eh, svi vole prirodu na vikend, 7 dana, odmor....ali malo ko hoce da zivi tako.
Thorgerson

#364 Re: Mrak, strah i nervoza na licima Sarajlija - država kao psihijatrija otvorenog tipa

Post by Thorgerson »

Ja opet kazem, nije brate toliko sve crno... Bio sam nedavno u Svicarskoj, istina nisam dugo vremena proveo, ali nisam vidio nesto da i tamo crkose od smjeha.

Zato opet kazem, ima sigurno do posmatraca. Sta bi sad je trebao zakljuciti, svicarci su psihijatrija? A vjerovatno im je vecini glavni problem na koje ce egzoticno ostrvo ici ove godine, itd. :-)

I inace, kod nas je glavno - crna hronika. Ne znam, ne pratim strane portale, ali evo klix fura samo dvije vrste vijesti POLITIKA - CRNA HRONIKA. 95% vijesti je ovo. Sport uleti tu i tamo. Muzika - ne do bog. Daj politike, daj crnila. Vijesti isto tako. I najposjecenijij je portal.

Dakle, mediji nevjerovatno truju ovaj narod. Ja sam vijesti i tv prestao gledati i osjecaj je nevjerovatan. Tu i tamo JA ODABEREM sta cu pogledati, koji intervju na youtube. A ne da mi oni serviraju sta i kako. Isto je i sa portalima. Najgore mi je kad neko ne znam prebaci na RTRS, kaze da vidim sta oni pricaju, pregleda vijesti i onda jebe sve od - do, kopa pusku iz dvorista, ovako, onako... Neki dan jaranu govorim, pa reko koji ti je, sta pratis ta govna? Ja ne gledam nase vijesti, a kamo li da gledam jos sumske. Al djaba, sve redom mazohisti. :-)
stakasa

#365 Re: Mrak, strah i nervoza na licima Sarajlija - država kao psihijatrija otvorenog tipa

Post by stakasa »

Thorgerson wrote:
Dakle, mediji nevjerovatno truju ovaj narod. Ja sam vijesti i tv prestao gledati i osjecaj je nevjerovatan. Tu i tamo JA ODABEREM sta cu pogledati, koji intervju na youtube. A ne da mi oni serviraju sta i kako. Isto je i sa portalima. Najgore mi je kad neko ne znam prebaci na RTRS, kaze da vidim sta oni pricaju, pregleda vijesti i onda jebe sve od - do, kopa pusku iz dvorista, ovako, onako... Neki dan jaranu govorim, pa reko koji ti je, sta pratis ta govna? Ja ne gledam nase vijesti, a kamo li da gledam jos sumske. Al djaba, sve redom mazohisti. :-)
Ovo je posebna prica i nema sumnje da utice na stanje nacije. Ja ne znam da li je to planirano ili iz cistog neznanja ali lici na klasicno ispiranje mozga. Tema obicno ne traje duze od dva tri dana, najcesce samo dan ali to sto traje - probise mozak. Jedno te isto, na svim kanalima a ima ih tristo. I sutra ko da nista nije ni bilo
tranquil

#366 Re: Mrak, strah i nervoza na licima Sarajlija - država kao psihijatrija otvorenog tipa

Post by tranquil »

stakasa wrote:
Thorgerson wrote:
Ovo je posebna prica i nema sumnje da utice na stanje nacije. Ja ne znam da li je to planirano ili iz cistog neznanja ali lici na klasicno ispiranje mozga. Tema obicno ne traje duze od dva tri dana, najcesce samo dan ali to sto traje - probise mozak. Jedno te isto, na svim kanalima a ima ih tristo. I sutra ko da nista nije ni bilo
:thumbup:
Samo prestanak gledanja naših dnevnika i političkih emisija mi je popravio kvalitet života. Što uhvatim online - uhvatim, a i to je negativa, da mi je riješiti se i toga. Ali TV je najgori.
stakasa

#367 Re: Mrak, strah i nervoza na licima Sarajlija - država kao psihijatrija otvorenog tipa

Post by stakasa »

tranquil wrote:
stakasa wrote:
Thorgerson wrote:
Samo prestanak gledanja naših dnevnika i političkih emisija mi je popravio kvalitet života. Što uhvatim online - uhvatim, a i to je negativa, da mi je riješiti se i toga. Ali TV je najgori.
Majke mi divim ti se. Nije lako uvidit i iskobeljat se kada si "poklopljen", ipak je najlekse prihvatit za daljinski kada se izvalis na kaucu
Bodkin

#368 Re: Mrak, strah i nervoza na licima Sarajlija - država kao psihijatrija otvorenog tipa

Post by Bodkin »

jao_situacije wrote:
Gojeni H wrote:
Alfons Kauders wrote:
Ja danas kad kazem da mi je najljepse na selu, ljudi misle da ih jebem, jer znaju da mi je vazda bilo da sam sto blize centru, kafanama itd.

Vise nije, dopizdi. Bolje je slusati pticice neko supcine. :)
Ne znaju sta je dobro. Popnem se na brdo, sjedim, ljepse mi je nego na Baliju i Palmi de Majorki zajedno ... samo nek' nema cekulara, motorki, busilica.
Gdje sam nedavno zavrsio iduci od Muske vode u Kladnju prema gdje-su-me-noge-nosile ... ne znam se vratit', djeca placu :D

Sta cu slusat' nekog sto je promasio na kladari?
Boli ga ku.rac za ovim, boli ga za onim, a leksaurine trosi k'o ja Orbit.
ehh priroda je čudo
Ma vi ste ostarili. To je ocigledno :D
ultima_palabra

#369 Re: Mrak, strah i nervoza na licima Sarajlija - država kao psihijatrija otvorenog tipa

Post by ultima_palabra »

Ti trebaš određivati šta ćeš gledati na TV, a ne da ti TV diktira dan. Na TV-u gledam samo sport, ostalo su sve serije i filmovi direktno sa računara. Na zapadu mlađa raja uopšte nema TV u kući.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#370 Re: Mrak, strah i nervoza na licima Sarajlija - država kao psihijatrija otvorenog tipa

Post by _BataZiv_0809 »

Kad sam isao da skopim ugovor sa Telemahom, boba mi je falila da uzmem samo internet. Jedino zbog Lige Sampiona imam tv. Ni dokumentarce vise ne gledam na tv, vec na yt.
wewa

#371 Re: Mrak, strah i nervoza na licima Sarajlija - država kao psihijatrija otvorenog tipa

Post by wewa »

ziviJo 24kitchen :D
Banksy

#372 Re: Mrak, strah i nervoza na licima Sarajlija - država kao psihijatrija otvorenog tipa

Post by Banksy »

Thorgerson wrote:
Ja opet kazem, nije brate toliko sve crno... Bio sam nedavno u Svicarskoj...
:lol:

(Nevezano za ostatak posta... :D)
stakasa

#373 Re: Mrak, strah i nervoza na licima Sarajlija - država kao psihijatrija otvorenog tipa

Post by stakasa »

ultima_palabra wrote:Ti trebaš određivati šta ćeš gledati na TV, a ne da ti TV diktira dan. Na TV-u gledam samo sport, ostalo su sve serije i filmovi direktno sa računara. Na zapadu mlađa raja uopšte nema TV u kući.
Pred majkom daljinski, jednostavno sam bespomocan
statixx

#374 Re: Mrak, strah i nervoza na licima Sarajlija - država kao psihijatrija otvorenog tipa

Post by statixx »

tranquil wrote: Samo prestanak gledanja naših dnevnika i političkih emisija mi je popravio kvalitet života. Što uhvatim online - uhvatim, a i to je negativa, da mi je riješiti se i toga. Ali TV je najgori.
Thorgerson

#375 Re: Mrak, strah i nervoza na licima Sarajlija - država kao psihijatrija otvorenog tipa

Post by Thorgerson »

Banksy wrote:
Thorgerson wrote:
Ja opet kazem, nije brate toliko sve crno... Bio sam nedavno u Svicarskoj...
:lol:

(Nevezano za ostatak posta... :D)
Hehe...a ovako kad izvuces... :D

Ali bio sam kod rodjaka. I onda se vratio u ovu vukojebinu. :D
Post Reply