Mrak, strah i nervoza na licima Sarajlija - država kao psihijatrija otvorenog tipa
- Ludzak
#351 Re: Mrak, strah i nervoza na licima Sarajlija - država kao psihijatrija otvorenog tipa
A kako će se smijati kada ih je većina u kreditima?
- pirpa
- Gojeni H
#353 Re: Mrak, strah i nervoza na licima Sarajlija - država kao psihijatrija otvorenog tipa
Jedne prilike ja na De Golu u PArizu, kad eto ti bljedolikog sa Bob Marley frizurom pita imam li euro za pive.HAVANA wrote:Nisu ni pankeri vise sto su nekad bili.Eki usitnit.
Naravno da se sazalim na francusku bijedu, vadim one kovanice rekoh: "imam 2". Kaze: "to bi bilo super!"
GLedam u njega, vidi sto me levat jos zahebava ... al' me ono sazaljenje prema EU bijedi
- Thorgerson
#354 Re: Mrak, strah i nervoza na licima Sarajlija - država kao psihijatrija otvorenog tipa
Ja bih rekao da je sve u oku posmatraca, selektivne percepcije...
Ja ne znam kuda hoda postavljac teme, ali aj ovo nisam vidio na licima. Bas suprotno. Posebno sada kako je lijepo vrijeme.
Ja ne znam kuda hoda postavljac teme, ali aj ovo nisam vidio na licima. Bas suprotno. Posebno sada kako je lijepo vrijeme.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#355 Re: Mrak, strah i nervoza na licima Sarajlija - država kao psihijatrija otvorenog tipa
onda malo manje u suknjice gledajThorgerson wrote:Ja bih rekao da je sve u oku posmatraca, selektivne percepcije...
- Banksy
#356 Re: Mrak, strah i nervoza na licima Sarajlija - država kao psihijatrija otvorenog tipa
Raspad matične države + promjena društvenog sistema + agresija, rat, genocid, razaranja doma, raseljenje, stradali najbliži, sve to smo prošli u samo 4 godine, samo u Sarajevu brutalno ubijeno 11 000 ljudi x 7, 8 najbližih srodnika, skoro 100 000 onih koji su tragično izgubili člana porodice, i tako širom Bosne, svaki grad i selo. Količina i obim agresije, destrukcije, straha i traume je tako velik da je posttrauma produžena na decenije. I uz to, nepravedan i neriješen ishod, a onda, nakon svega, nepravda, kriminal, bezakonje i besperspektivno životarenje u nefunkcionalnoj državi. Da bi se ostalo normalno, moralo se imati baš jake živce i još jaču genetiku. Ja ih ne znam puno takvih...
- Alfons Kauders
#357 Re: Mrak, strah i nervoza na licima Sarajlija - država kao psihijatrija otvorenog tipa
Zaboravila si Lagumdziju.Banksy wrote:Raspad matične države + promjena društvenog sistema + agresija, rat, genocid, razaranja doma, raseljenje, stradali najbliži, sve to smo prošli u samo 4 godine, samo u Sarajevu brutalno ubijeno 11 000 ljudi x 7, 8 najbližih srodnika, skoro 100 000 onih koji su tragično izgubili člana porodice, i tako širom Bosne, svaki grad i selo. Količina i obim agresije, destrukcije, straha i traume je tako velik da je posttrauma produžena na decenije. I uz to, nepravedan i neriješen ishod, a onda, nakon svega, nepravda, kriminal, bezakonje i besperspektivno životarenje u nefunkcionalnoj državi. Da bi se ostalo normalno, moralo se imati baš jake živce i još jaču genetiku. Ja ih ne znam puno takvih...
- jao_situacije
#358 Re: Mrak, strah i nervoza na licima Sarajlija - država kao psihijatrija otvorenog tipa
ne gledam ja u suknje pa opet ne vidim toChmoljo wrote:onda malo manje u suknjice gledajThorgerson wrote:Ja bih rekao da je sve u oku posmatraca, selektivne percepcije...
doduše vidim smrknute face u redovima kad se nešto plaća, ili kad se vade neki papiri ali to je zbog te specifične situacije
penzioneri nisu veseli, ali ko bi to i očekivao od njih
- ma_zdra'o
#359 Re: Mrak, strah i nervoza na licima Sarajlija - država kao psihijatrija otvorenog tipa
Kako se čovjek udaljava od epicentra, recimo Baščaršije pa ide do granica kantona, zađe u Olovo, Vareš, taj mrak i potištenost kulminiraju. Nekad mi se ljudi čine kao živi mrtvaci. Mrtvi su, samo još nisu zvanično.
Al' onda odem u Čajniče, eh to je već druga dimenzija.
I svaki mali gradić u RS-u na istoku i jugoistoku BiH liči jedan na drugog po učmalosti i bijedi. Zapušteno i napušteno.
Al' onda odem u Čajniče, eh to je već druga dimenzija.
I svaki mali gradić u RS-u na istoku i jugoistoku BiH liči jedan na drugog po učmalosti i bijedi. Zapušteno i napušteno.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#360 Re: Mrak, strah i nervoza na licima Sarajlija - država kao psihijatrija otvorenog tipa
općenito govoreći djeca su nasmijana i mladi
kako se ide prema starijim generacijama mrak pada na oči
kako se ide prema starijim generacijama mrak pada na oči
- JThomas
#361 Re: Mrak, strah i nervoza na licima Sarajlija - država kao psihijatrija otvorenog tipa
tragedije čovjek uglavnom nekako preživi i preboli. a kontinuirano, svakodnevno ubijanje u pojam ne možeš preboljeti, jer je kontinuirano...
- jao_situacije
#362 Re: Mrak, strah i nervoza na licima Sarajlija - država kao psihijatrija otvorenog tipa
ehh priroda je čudoGojeni H wrote:Ne znaju sta je dobro. Popnem se na brdo, sjedim, ljepse mi je nego na Baliju i Palmi de Majorki zajedno ... samo nek' nema cekulara, motorki, busilica.Alfons Kauders wrote:
Ja danas kad kazem da mi je najljepse na selu, ljudi misle da ih jebem, jer znaju da mi je vazda bilo da sam sto blize centru, kafanama itd.
Vise nije, dopizdi. Bolje je slusati pticice neko supcine.
Gdje sam nedavno zavrsio iduci od Muske vode u Kladnju prema gdje-su-me-noge-nosile ... ne znam se vratit', djeca placu![]()
Sta cu slusat' nekog sto je promasio na kladari?
Boli ga ku.rac za ovim, boli ga za onim, a leksaurine trosi k'o ja Orbit.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#363 Re: Mrak, strah i nervoza na licima Sarajlija - država kao psihijatrija otvorenog tipa
Pa kad odem na more, ako je malo mjesto, par dana i ne znam sta cu
Onda se ispalim u neko vece mjesto.
E sad, zamisli zivis konstantno u jednom Varesu, Drvaru, Bileci, Cajnicu
Pa kakav ces biti nego mracan.
Tamo nema nista....nema posla, nema normalne prodavnice, nema nikakvih desavanja...nego onako, vegetiras....ko bukva u sumi
Eh, svi vole prirodu na vikend, 7 dana, odmor....ali malo ko hoce da zivi tako.
Onda se ispalim u neko vece mjesto.
E sad, zamisli zivis konstantno u jednom Varesu, Drvaru, Bileci, Cajnicu
Pa kakav ces biti nego mracan.
Tamo nema nista....nema posla, nema normalne prodavnice, nema nikakvih desavanja...nego onako, vegetiras....ko bukva u sumi
Eh, svi vole prirodu na vikend, 7 dana, odmor....ali malo ko hoce da zivi tako.
- Thorgerson
#364 Re: Mrak, strah i nervoza na licima Sarajlija - država kao psihijatrija otvorenog tipa
Ja opet kazem, nije brate toliko sve crno... Bio sam nedavno u Svicarskoj, istina nisam dugo vremena proveo, ali nisam vidio nesto da i tamo crkose od smjeha.
Zato opet kazem, ima sigurno do posmatraca. Sta bi sad je trebao zakljuciti, svicarci su psihijatrija? A vjerovatno im je vecini glavni problem na koje ce egzoticno ostrvo ici ove godine, itd.
I inace, kod nas je glavno - crna hronika. Ne znam, ne pratim strane portale, ali evo klix fura samo dvije vrste vijesti POLITIKA - CRNA HRONIKA. 95% vijesti je ovo. Sport uleti tu i tamo. Muzika - ne do bog. Daj politike, daj crnila. Vijesti isto tako. I najposjecenijij je portal.
Dakle, mediji nevjerovatno truju ovaj narod. Ja sam vijesti i tv prestao gledati i osjecaj je nevjerovatan. Tu i tamo JA ODABEREM sta cu pogledati, koji intervju na youtube. A ne da mi oni serviraju sta i kako. Isto je i sa portalima. Najgore mi je kad neko ne znam prebaci na RTRS, kaze da vidim sta oni pricaju, pregleda vijesti i onda jebe sve od - do, kopa pusku iz dvorista, ovako, onako... Neki dan jaranu govorim, pa reko koji ti je, sta pratis ta govna? Ja ne gledam nase vijesti, a kamo li da gledam jos sumske. Al djaba, sve redom mazohisti.
Zato opet kazem, ima sigurno do posmatraca. Sta bi sad je trebao zakljuciti, svicarci su psihijatrija? A vjerovatno im je vecini glavni problem na koje ce egzoticno ostrvo ici ove godine, itd.
I inace, kod nas je glavno - crna hronika. Ne znam, ne pratim strane portale, ali evo klix fura samo dvije vrste vijesti POLITIKA - CRNA HRONIKA. 95% vijesti je ovo. Sport uleti tu i tamo. Muzika - ne do bog. Daj politike, daj crnila. Vijesti isto tako. I najposjecenijij je portal.
Dakle, mediji nevjerovatno truju ovaj narod. Ja sam vijesti i tv prestao gledati i osjecaj je nevjerovatan. Tu i tamo JA ODABEREM sta cu pogledati, koji intervju na youtube. A ne da mi oni serviraju sta i kako. Isto je i sa portalima. Najgore mi je kad neko ne znam prebaci na RTRS, kaze da vidim sta oni pricaju, pregleda vijesti i onda jebe sve od - do, kopa pusku iz dvorista, ovako, onako... Neki dan jaranu govorim, pa reko koji ti je, sta pratis ta govna? Ja ne gledam nase vijesti, a kamo li da gledam jos sumske. Al djaba, sve redom mazohisti.
- stakasa
#365 Re: Mrak, strah i nervoza na licima Sarajlija - država kao psihijatrija otvorenog tipa
Ovo je posebna prica i nema sumnje da utice na stanje nacije. Ja ne znam da li je to planirano ili iz cistog neznanja ali lici na klasicno ispiranje mozga. Tema obicno ne traje duze od dva tri dana, najcesce samo dan ali to sto traje - probise mozak. Jedno te isto, na svim kanalima a ima ih tristo. I sutra ko da nista nije ni biloThorgerson wrote:
- tranquil
#366 Re: Mrak, strah i nervoza na licima Sarajlija - država kao psihijatrija otvorenog tipa
stakasa wrote:Ovo je posebna prica i nema sumnje da utice na stanje nacije. Ja ne znam da li je to planirano ili iz cistog neznanja ali lici na klasicno ispiranje mozga. Tema obicno ne traje duze od dva tri dana, najcesce samo dan ali to sto traje - probise mozak. Jedno te isto, na svim kanalima a ima ih tristo. I sutra ko da nista nije ni biloThorgerson wrote:
Samo prestanak gledanja naših dnevnika i političkih emisija mi je popravio kvalitet života. Što uhvatim online - uhvatim, a i to je negativa, da mi je riješiti se i toga. Ali TV je najgori.
- stakasa
#367 Re: Mrak, strah i nervoza na licima Sarajlija - država kao psihijatrija otvorenog tipa
Majke mi divim ti se. Nije lako uvidit i iskobeljat se kada si "poklopljen", ipak je najlekse prihvatit za daljinski kada se izvalis na kaucutranquil wrote:stakasa wrote:Ovo je posebna prica i nema sumnje da utice na stanje nacije. Ja ne znam da li je to planirano ili iz cistog neznanja ali lici na klasicno ispiranje mozga. Tema obicno ne traje duze od dva tri dana, najcesce samo dan ali to sto traje - probise mozak. Jedno te isto, na svim kanalima a ima ih tristo. I sutra ko da nista nije ni biloThorgerson wrote:
Dakle, mediji nevjerovatno truju ovaj narod. Ja sam vijesti i tv prestao gledati i osjecaj je nevjerovatan. Tu i tamo JA ODABEREM sta cu pogledati, koji intervju na youtube. A ne da mi oni serviraju sta i kako. Isto je i sa portalima. Najgore mi je kad neko ne znam prebaci na RTRS, kaze da vidim sta oni pricaju, pregleda vijesti i onda jebe sve od - do, kopa pusku iz dvorista, ovako, onako... Neki dan jaranu govorim, pa reko koji ti je, sta pratis ta govna? Ja ne gledam nase vijesti, a kamo li da gledam jos sumske. Al djaba, sve redom mazohisti.![]()
Samo prestanak gledanja naših dnevnika i političkih emisija mi je popravio kvalitet života. Što uhvatim online - uhvatim, a i to je negativa, da mi je riješiti se i toga. Ali TV je najgori.
-
Bodkin
#368 Re: Mrak, strah i nervoza na licima Sarajlija - država kao psihijatrija otvorenog tipa
Ma vi ste ostarili. To je ociglednojao_situacije wrote:ehh priroda je čudoGojeni H wrote:Ne znaju sta je dobro. Popnem se na brdo, sjedim, ljepse mi je nego na Baliju i Palmi de Majorki zajedno ... samo nek' nema cekulara, motorki, busilica.Alfons Kauders wrote:
Ja danas kad kazem da mi je najljepse na selu, ljudi misle da ih jebem, jer znaju da mi je vazda bilo da sam sto blize centru, kafanama itd.
Vise nije, dopizdi. Bolje je slusati pticice neko supcine.
Gdje sam nedavno zavrsio iduci od Muske vode u Kladnju prema gdje-su-me-noge-nosile ... ne znam se vratit', djeca placu![]()
Sta cu slusat' nekog sto je promasio na kladari?
Boli ga ku.rac za ovim, boli ga za onim, a leksaurine trosi k'o ja Orbit.
- ultima_palabra
#369 Re: Mrak, strah i nervoza na licima Sarajlija - država kao psihijatrija otvorenog tipa
Ti trebaš određivati šta ćeš gledati na TV, a ne da ti TV diktira dan. Na TV-u gledam samo sport, ostalo su sve serije i filmovi direktno sa računara. Na zapadu mlađa raja uopšte nema TV u kući.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#370 Re: Mrak, strah i nervoza na licima Sarajlija - država kao psihijatrija otvorenog tipa
Kad sam isao da skopim ugovor sa Telemahom, boba mi je falila da uzmem samo internet. Jedino zbog Lige Sampiona imam tv. Ni dokumentarce vise ne gledam na tv, vec na yt.
- wewa
- Banksy
#372 Re: Mrak, strah i nervoza na licima Sarajlija - država kao psihijatrija otvorenog tipa
Thorgerson wrote:
Ja opet kazem, nije brate toliko sve crno... Bio sam nedavno u Svicarskoj...
(Nevezano za ostatak posta...
- stakasa
#373 Re: Mrak, strah i nervoza na licima Sarajlija - država kao psihijatrija otvorenog tipa
Pred majkom daljinski, jednostavno sam bespomocanultima_palabra wrote:Ti trebaš određivati šta ćeš gledati na TV, a ne da ti TV diktira dan. Na TV-u gledam samo sport, ostalo su sve serije i filmovi direktno sa računara. Na zapadu mlađa raja uopšte nema TV u kući.
-
statixx
#374 Re: Mrak, strah i nervoza na licima Sarajlija - država kao psihijatrija otvorenog tipa
tranquil wrote: Samo prestanak gledanja naših dnevnika i političkih emisija mi je popravio kvalitet života. Što uhvatim online - uhvatim, a i to je negativa, da mi je riješiti se i toga. Ali TV je najgori.
- Thorgerson
#375 Re: Mrak, strah i nervoza na licima Sarajlija - država kao psihijatrija otvorenog tipa
Hehe...a ovako kad izvuces...Banksy wrote:Thorgerson wrote:
Ja opet kazem, nije brate toliko sve crno... Bio sam nedavno u Svicarskoj...
![]()
(Nevezano za ostatak posta...)
Ali bio sam kod rodjaka. I onda se vratio u ovu vukojebinu.