Moze li u BiH covjek biti bogat da nije kriminalac?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

combe

#26 Re: Ma ajde

Post by combe »

Minnela wrote:
Nex wrote:
To Fahro care, imao si odlican intervju sinoc, bez srkleta, bez vrijedjanja, profesionalan.
Ma odlican intervju, kako da ne, nije jednu recenicu sastavio kako treba, profesionalno, nego sta.. :zzzz:
Slazem se . :lol:
I nije Fahro jedina karika ... pa su upiotni i oni koji ga dovode na tv da zajebava sirotinju . :x
combe

#27 Re: Moze li u BiH covjek biti bogat da nije kriminalac?

Post by combe »

in&san wrote:
combe wrote:
car-x wrote:meni se cini da je ovo tema cisto iz zavidluka. ako neko godinama nije placo porez i na racun toga se obogatio nije kriv on, nego drzava koja mu je to omogucila.

a to za hasu sarajlica ti ne vjerujem nikako. ne ulazim u to da li je placo porez ili nije, ali da je sam to reko u jednom intervjuu, to bi volio na pismeno da vidim.. mani se mahalskih prica..
Dobre ti logike,
Pa nije onda ni Raso kriv sto se narod nije naoruzao i pruzio otpor zlocincima a on je najavljivao te zlocine .
I u pravu si ti , jer je drzava jedini krivac sto je Fahro opljackao narod .
A vidi belaja , onaj najglavniji u drzavi u vrijeme fahrine pljacke sad je na sehidskom mezarju i njegov mezar danonocno cuvaju vojnici Armije BiH .
A upravo je njega Fahro dizao nebu pod oblake .
Racumica je jasna , jelde ! :zzzz:

combe i kumb lajkan o kome o cemu oni o svom rasi hahahah :lol:
Moram ti pojasniti,
Covjek je govorio o Rasi iz sarkazma kao sto sam i ja govorio a govorio sam da je sve potpuno jasno kao sto je jasno . Nikom nisu potrebni dokazi da je Raso planetarni zlocinac isto kao sto nikom nisu potrebni ni dokazi da je Farho planetarni mafijas.
Cini se da je sve ovo pretesko za tebe , Tesko pratis ... Sory :(
digger

#28 Re: Moze li u BiH covjek biti bogat da nije kriminalac?

Post by digger »

Jeff wrote:Znaci da li netko moze biti u Bosni bogat da nije kriminalac, lopov, utajivac poreza itd?
Vjerovatno da bi tema dala nesto interesantniji pogled u danasnjicu da je postavljena kao:

"Moze li u BiH neko DA SE OBOGATI a da nije kriminalac?"

Naravno, mora da ih ima dosta koji su samo radom sve postigli. Ali obzirom da ja ne zivim u BH, ne mogu nista dalje da dodam.
kub lajkan

#29 Re: Moze li u BiH covjek biti bogat da nije kriminalac?

Post by kub lajkan »

in&san wrote: combe i kumb lajkan o kome o cemu oni o svom rasi hahahah :lol:
Karadzic nije moj sunarodnjak i nije covjek kojeg bih na bilo koji nacin branio. Njega sam pomenuo samo kao primjer, a to sto ti nemas dio mozga za rezonovanje, ne mislim da je tvoja krivica. Priroda se poigrala, i tu se nista ne moze. Zali boze spermatozoida...
Pravda30

#30 Re: Moze li u BiH covjek biti bogat da nije kriminalac?

Post by Pravda30 »

combe wrote: Ti vec imas dokaze da je ta osoba lopov? Ako ih imas zasto ih ne dostavis sudu? Ili si samo bio informisan od nase nenadmasive informativne agencije "rekla kazala".
Dokazi da je ta osoba lopov su pred nasim ocima jer covjek je dosao u BiH go i bos i nema tog legalnog biznisa koji moze da donese toliku lovu u tako kratkom vremenu .
Vrijeme u kojem je stecena ta kolicina novca su najveci i neoborivi dokaz da se ta osoba obogatila na nelegalan nacin.
Kriminalci posjeduju i jednu za njih pogubnu karakteristiku da su pored drugih sposobnosti i svi odreda Glupi .
Da nije tako taj Fahro bi sjeo i sracunao Vrijeme i Lovu i vidio da jedno sa drugim nejde . Nejde pa nejde .

[/quote]Dokazi i argumenti su ti .....cista NULA. Cinjenica je da ti nemas niti jednog dokaza da je ta osoba radila nezakonite radnje. To sto ti pricas su predrasude,naglabanja i jeftino prozivanje a to pred sudom nema nikakvu tezinu, cak sta vise i kaznjivo je.Ali koliko vidim slabo si upoznat a prvnim sistemom i funkcionisanjem istog.

Zato prije sto nekoga nazoves lopovom , moras pridonijeti i dokaze za to. Gdje, kada i sta je skrivila ta osoba. Za to moras pridonijeti pravne dokaze, dokumente(ako uopste znas sta to znaci) a ne dokaze à la "pa to se vidi od oka" i "prica narod".
Last edited by Pravda30 on 11/02/2005 15:38, edited 2 times in total.
Tornjak

#31 Re: Moze li u BiH covjek biti bogat da nije kriminalac?

Post by Tornjak »

Jeff wrote:Bas me zanima ime nekog bogatasa kojeg mediji u BiH jos nisu proglasili lopovom kriminalcem itd?

Da li u BiH postoji i jedan jedini tip koji ima lovu da nije popljuvan preko medija da je kriminalac i lopov? Znamo da su braca Sabanovici isto bili navodni igraci SDA, pa da trose lovu iz Cengicevih fondova, pa evo Fahro otvorio tornjeve ali on je (sto nije iskljuceno) "vec odavno kriminalac" barem u nekim medijima u BiH.

Znaci da li netko moze biti u Bosni bogat da nije kriminalac, lopov, utajivac poreza itd?

Ah da jos imam jedno pitanje na koje mozda netko moze odgovoriti, a to je zasto Senad Avdic ne pokrene dnevni list (navodno pismeni dnevni list) konkurenciju Avazu pa i on ne napravi tornjeve?
Nazalost nemoze jos! Sve ove brze kompanije koje se otvaraju to su sve kriminalci, da bi se u BIH otvorila jedna velika firma njoj vec treba nekoliko godina a ne 2 godine ili 4. Znaci ovdje jos vlada kapitalizam. Da su ovdje bogatasi imalo normalni oni bi pomagali zemlji da se sto prije razvije kako treba i pravili bi fabrike kako bi sto vise ljudi zaposlili ali ne nasi bogatasi samo gledaju kako ce sebi zgrabiti u dzep ebo ih caca.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

sve me možete pitati osim kako sam zaradio svoj prvi milijun
Pravda30

#33 Re: Moze li u BiH covjek biti bogat da nije kriminalac?

Post by Pravda30 »

combe wrote:Ovo je isto da te sad neko pita: imas li TI dokaze da je Radovan Karadzic ratni zlocinac? Ako TI nemas dokaze, onda je sve to oko Karadzica samo rekla-kazala...
Vise nego tacno .
samo glupi ljudi mogu potezati pitanje dokaza jer oni ne razumiju faktor Vrijeme i faktor Novac . A jedno bez drugog neide .
Ja imam pravne dokazeda je Radovan Karadzic zlocinac. Ne znam na kojoj planeti ti zivis i da li pratis sva sudenja u Tribunalu u Hagu. Tamo je osudeno na desetine "ljudi" zbog zlocina(neki i za cin genocida) a koji su bili pod nadleznoscu RK, i dobivali naredenja od istog. Dakle u sudu je vec dokazanao(kroz druge postupke ) da je RK saucensik u Genocidu. Dakle postoje pravni dokazi.
pitt

Post by pitt »

Naravno da moze ali je pitanje da li moze zadrzati taj status? posto Jeff vjerovatno misli na Fahru, ja sam ubjedjen da nije posteno zaradio svoje pare jer cim je bio u sprezi sa vladajucim garniturama, nisu to cista posla. Ja znam za jednog veopma uspjesnog bosanskog biznismena, cije je zlatno pravilo da se ne exponira. Covjek je vec davno milioner al o njemu se i ne pise iako dosta vremena provodi u Bosni. Jednostavno zeli da radi svoj posao i ne zeli medijsku paznju koja bi mozda mogla da naskodi njegovom imidzi ili jos gore da ugrozi njegov zivot i njegove bliznje.
in&san

#35 Re: Moze li u BiH covjek biti bogat da nije kriminalac?

Post by in&san »

Pravda30 wrote:
combe wrote:Ovo je isto da te sad neko pita: imas li TI dokaze da je Radovan Karadzic ratni zlocinac? Ako TI nemas dokaze, onda je sve to oko Karadzica samo rekla-kazala...
Vise nego tacno .
samo glupi ljudi mogu potezati pitanje dokaza jer oni ne razumiju faktor Vrijeme i faktor Novac . A jedno bez drugog neide .
Ja imam pravne dokazeda je Radovan Karadzic zlocinac. Ne znam na kojoj planeti ti zivis i da li pratis sva sudenja u Tribunalu u Hagu. Tamo je osudeno na desetine "ljudi" zbog zlocina(neki i za cin genocida) a koji su bili pod nadleznoscu RK, i dobivali naredenja od istog. Dakle u sudu je vec dokazanao(kroz druge postupke ) da je RK saucensik u Genocidu. Dakle postoje pravni dokazi.

ovo je odgovor combe-tu na "sarkazme" ...
ViTeZ93

Post by ViTeZ93 »

U BIH je to nemoguce, negdje drugo je moguce ali ovdje nema teoretske sanse!
kub lajkan

#37 Re: Moze li u BiH covjek biti bogat da nije kriminalac?

Post by kub lajkan »

Pravda30 wrote:
Vise nego tacno .
TI IMAS ?!?!
Pravda30

#38 Re: Moze li u BiH covjek biti bogat da nije kriminalac?

Post by Pravda30 »

kub lajkan wrote:
Pravda30 wrote:
Vise nego tacno .
TI IMAS ?!?!
Imam pravne odluke iz tribunala u Hagu kao pravne dokaze a koji su dostupni svima, pa cak i TEBI.

http://www.icty.org

Procitaj ih pa se onda ponovo javi.
kub lajkan

#39 Re: Moze li u BiH covjek biti bogat da nije kriminalac?

Post by kub lajkan »

Pravda30 wrote:
kub lajkan wrote:
Pravda30 wrote: Ja imam pravne dokazeda je Radovan Karadzic zlocinac. Ne znam na kojoj planeti ti zivis i da li pratis sva sudenja u Tribunalu u Hagu. Tamo je osudeno na desetine "ljudi" zbog zlocina(neki i za cin genocida) a koji su bili pod nadleznoscu RK, i dobivali naredenja od istog. Dakle u sudu je vec dokazanao(kroz druge postupke ) da je RK saucensik u Genocidu. Dakle postoje pravni dokazi.
TI IMAS ?!?!
Imam pravne odluke iz tribunala u Hagu kao pravne dokaze a koji su dostupni svima, pa cak i TEBI.

http://www.icty.org

Procitaj ih pa se onda ponovo javi.

I tebi je "ja imam" i "dostupno je svima preko interneta" jedno te isto ?!

Da ne filozofiramo bezze... U slucaju F. Radoncica i ptice na granama znaju da je covjek utajio veliku sumu poreza (da ne lupam cifre, ali sigurno nije manje od dva miliona). Ostalo bi moglo biti rekla-kazala, ali ovo za porez je nesumnjivo. I za to nisu potrebni dokazi te vrste koju ti trazis...
blue033

Post by blue033 »

U Bosni se pošteno moze zaraditi nešto love, ali obogatiti nikako.

Svako onaj ko misli da može brzinom kakvom smo svi svjedoci da se ljudi bogate, neka fino ode u banku uzme kredit od nekoih 20 000 KM i uz POŠTEN rad prema trendovima bogaćenjima u BIH, za nekih 3-4 godine a očekivati je da ima 5-10 miliona KM, aj sad fino manite se foruma i na bogaćenje svi kad živite u državi takvog prosperiteta.
buddha

#41 Re: Ma ajde

Post by buddha »

bosmen wrote: Bravo majstore,
Nek puknu dušmani
Jashta. Jebesh dushmane koji plachaju porez drzhavi i koji smatraju da tako treba. Ko je vidio od drzhave hajra...ha ya
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

Post by Bobi »

komi wrote:sve me možete pitati osim kako sam zaradio svoj prvi milijun
Ne bi nikad ni zaradio da ti nisam ja rekao kako sam zaradio svoj prvi milion(milijun) :D.
Fighter2

Post by Fighter2 »

Kratak odgovor: ne moze.
A stvarno sta ste se digli svi protiv Fahre. Jadni mali Sandzaklija koji ne zna sta da misli. Nepismeni mali idiot koji umjesto da je na mjestu Oslobodjenja napravio one "silose", posmatrajuci to kao svoj najveci trijumf, izgradio nekoliko kucica za jadne Srebrenicane ili bilo koga drugog. Pravi Bosnjak i patriota nema sta. Ako mislite da je Fahro zaradio tornjeve na posten nacin, naplacujuci onu bljuvotinu po jednu marku, grdno se varate. Primjera radi, uzmite danasnji avaz i prebojte sve smrtovnice. Najmanja kosta 20, dok citava strana kosta 1000 KM. Sramota! I uzas.
laliberty

Post by laliberty »

bosmen wrote:Najveći problem u ovoj državi jeste kada musliman ima pare,kada se izdigne iznad ostalih.
Musliman je jedino dobar kada radi od plate do plate i kada se ne petlja ni u što.
Gospodo,
prošlo je to vrijeme.
Nešto se ne sjećam da je ikada na ovom forumu bilo rasprave o Lijanovićima,Čavkunoviću,Bobaru itd,itd.
Bravo Fahro,
Samo naprijed a pojedinci neka lelemudaju da li si plaćao porez ili nisi.

cuj zar nisu trenutno lijanovici problem u drzavi hmmm sto se tice ne placenih carina, ali u pravu si
za ovo : Najveći problem u ovoj državi jeste kada musliman ima pare,kada se izdigne iznad ostalih , :)

pozdrav
Harizmatican1

#45 Re: Moze li u BiH covjek biti bogat da nije kriminalac?

Post by Harizmatican1 »

Jeff wrote:Bas me zanima ime nekog bogatasa kojeg mediji u BiH jos nisu proglasili lopovom kriminalcem itd?

Da li u BiH postoji i jedan jedini tip koji ima lovu da nije popljuvan preko medija da je kriminalac i lopov? Znamo da su braca Sabanovici isto bili navodni igraci SDA, pa da trose lovu iz Cengicevih fondova, pa evo Fahro otvorio tornjeve ali on je (sto nije iskljuceno) "vec odavno kriminalac" barem u nekim medijima u BiH.

Znaci da li netko moze biti u Bosni bogat da nije kriminalac, lopov, utajivac poreza itd?

Ah da jos imam jedno pitanje na koje mozda netko moze odgovoriti, a to je zasto Senad Avdic ne pokrene dnevni list (navodno pismeni dnevni list) konkurenciju Avazu pa i on ne napravi tornjeve?
Pa moj skolski drug koji je jedva zavrsio osam razreda
obogatio se u ratu i sad ima svojih 100 radnika,
a prije rata je imao golfa keca...
Fair Life

Post by Fair Life »

car-x wrote: ...kopex sarajlic (nadam se da vas je dosta culo za njega) je svojevremeno bio kovac. potkivo je konje i tako zaradio za put u njemacku. u njemackoj je radio i zaradio prvi kamion, MAN.. s kamionom se vratio u bosnu i nekad 60-ih i 70-ih godina bio jedan od prvih autoprevoznika u mojoj mahali. radeci kamionom kupio je bager, pa rovokopac, pa grtalicu, i tako u nedogled.. pa onda prva cisterna. pa jos jedna..

pa je danas tu gdje jeste.. pa ce se opet naci neko da za njega kaze da je kriminalac.. kao i za sve ostalo.. samo zato sto ima vise nego neko drugi.. to sto je cojk sve postigo svojim radom je sasvim svejedno...
Ni blizo slicnosti sa slucajem Radoncic. Sarajlic tanko, a dugacko prede zadnjih 50 (pedeset godina)... bez podrske politickog establismenta. On nije napravio posao kroz rat, i u nekoliko godina. On je bio kovac, kazes, pa polako... kvrc, kvrc... od klepanja motike (preko Njemacke) do prvog slepera.

A Radoncic ? Pravo iz KOS-a.
KUPUJMO DOMACE wrote:Brojne su indicije da je Radoncica iz Titograda u Sarajevo poslao KOS; Oficir KOS-a Nikola Radujko priznaje da je poznavao Fahrudina i brata Sekija! Radoncicevu predratnu suradnju sa KOS-om je "provalio" visoki politicar i diplomata iz Crne Gore.

Kakve su zadatke dobijali novinari koji su suradjivali sa KOS-om. Splitska "Nedjeljna Dalmacija" uoci rata objavila izvjestaj KOS-a u kojem se kao jedan od suradnika spominje Fahrudin Radoncic. Zasto je zagrebacki "Danas" raskinuo suradnju sa danasnjim vlasnikom "Avaza"?
...
Radoncic je tokom crnogorskog dijela svoje karijere bio dugogodisnji saradnik zloglasnog KOS-a, Kontraobjavjestajne sluzbe bivse JNA. Radoncic je, prema ovom crnogorskom izvoru, u KOS-u bio zaveden pod kodnim imenom "Scepo", a izvjestaje je podnosio visokom oficiru ove sluzbe Nikoli Radujku.
...
No,krenimo redom u rasvjetljavanju slucaja "Radujko & Scepo" i pogledajmo kako se u cijelu tu pricu uklapa lik Fahrudina Radoncica. PRANJE KOS-a Centralna kontraobavjestajna grupa (KOG) predstavljala je vrh Kontraobavjestajne sluzbe JNA (KOS) i smatralo se da se onaj ko se nalazi u sastavu KOG-a nalazi u najuzem vrhu kontraobavjestajne sluzbe. KOG je, pored centrale u Beogradu, imao tri detasmana: Zagreb, Sarajevo i Skopje. Iz skopskog detasmana su pored Makedonije pokrivani Crna Gora, Kosovo i Sandzak.

U prvoj polovini 80-ih godina u Skopju se na celu detasmana KOG-a nalazio Nikola Radujko, profesionalni oficir JNA i vrsni obavjestajac, koji ce kasnije biti premjesten u centralu KOG-a u Beogradu. Visokopozicionirani oficir KOG-a tvrdi da je upravo u to vrijeme Radujko vrbovao Fahrudina Radoncica kao suradnika sluzbe. Nepoznanica je da li je do poznanstva doslo preko Fahrudinovog brata Semsudina Sekija Radoncica koji je sluzio vojni rok u Skopju ili nekom drugom linijom. U svakom slucaju, Fahrudin Radoncic je brzo napredovao u sluzbi gdje je nosio najvisu mogucu ocjenu - vrsni obavjestajac.

U KOS-u je 1987. donesena odluka da se mimo republickih Sluzbi drzavne bezbjednosti vrsi prodor u sve segmente drustva sa ciljem pravljenja suradnicke mreze na terenu. Do tada je vazilo zakonski regulisano pravilo da se KOS jedino uz odobrenja republickih SDB-ova mogao baviti civilnim licima - da ih prati ili pridobija kao suradnike. Od 1987. vise nisu trebala nikakva odobrenja od civilnih organa vlasti da se "vrsi prodor na teren", u sfere politike, privrede ili medija. Svi suradnici KOS-a su tada dobili zadatak da dostave spisak svojih rodbinskih, poznanickih ili prijateljskih veza kako bi se izvrsila procjena na koga od tih ljudi bi se "moglo ici" odnosno s kim bi se mogla uspostaviti suradnja. Ovi procesi traju tokom 1988. i 1989. da bi prije visestranackih izbora 1990. bila donesena odluka da se totalno prekidaju svi odnosi sa republickim MUP-ovima, odnosno SDB-ovima sto je formulirano kroz zahtjev da se od njih uzimaju sve potrebne informacija, ali da se njima ne prosljedjuje nista. Paralelno sa procesom stvaranja suradnicke mreze, pravi se i politicka agenturna mreza. U to vrijeme Fahrudin Radoncic radi u Gradskom komitetu Saveza komunista (GK SK) Titograd gdje su, naravno, mogli raditi samo odabrani i provjereni kadrovi.

Prekid suradnje KOS-a i republickih SDB-ova je znacio
da se preslo na teren specijalnog rata. Tako se 1991.
formira OPERA - odjeljenje za propagandni rat, sa
sjedistem u Domu avijacije u Zemunu. U sastav OPERE
ulaze najveci eksperti iz oblasti psihologije, strucnjaci za
rukovanje elektronskom tehnikom, novinari, kljucni ljudi
iz vojnog vrha kao sto su general Slobodan Rakocevic,
general Vojislav Radovic, general Zivan Mircetic...
Koordinaciju nad radom OPERE je vodio tadasnji nacelnik
KOS-a Aleksandar Vasiljevic. Radilo se pod devizom da
"nijedna akcija nema puni efekat ukoliko je ne prati i
adekvatna psiholosko-propagandna djelatnost."

Dva kljucna suradnika OPERE iz Hrvatske su bili ljudi sa
kodnim nazivima Ljudevit i Kondor. Suradnik cije je
sifrovano ime bilo Ljudevit a pravo Radenko Radojcic
bio je sef arhiva CK SK Hrvatske. U CK SK Hrvatske, kao
i u drugim arhivima centralnih komiteta, nalazile su se
informacije drzavne bezbjednosti. Podaci koje je
dostavljao suradnik Ljudevit bili su utoliko znacajniji sto
isti podaci nisu dostavljani u Savezni sekretarijat
unutrasnjih poslova i Saveznu drzavnu bezbjednost.
Treba napomenuti da je od njihovog formiranja postojalo
stalno rivalstvo ministarstava unutrasnjih poslova i
drzavne bezbjednosti Srbije i Hrvatske. U takvoj
konstelaciji snaga savezna drzavna bezbjednost, koja je
djelovala unutar SUP-a, bila je tijelo bez dovoljno
informacija i podataka, buduci da republicki MUP-ovi
zbog vlastitog rivaliteta saveznu sluzbu nisu htjeli
servisirati. Radojcic je bio znacajan i zbog ukazivanja na
pojedince na koje je KOS mogao racunati u Hrvatskoj.
Suradnik Kondor bio je Slavko Malobabic, koji je dugo
vremena radio kao sef kabineta Stanka Stojcevica,
predsjednika CK SK Hrvatske. Dokumenti koje su slali
Kondor i Ljudevit isli su linijom: detasman Zagreb
(zapecacena koverta) - Beograd Slobodan Rakocevic, koji
otvara kovertu i konacno na ruke sefu KOS-a
Aleksandru Vasiljevicu. Bez suvisnih posrednika. U to
vrijeme Fahrudin Radoncic radi kao dopisnik
zagrebackog nedjeljnika Danas iz Podgorice. U sluzbi mu
je kodno ime Scepo. Ilustrativno je da je ovo kodno ime
izabrano kao skracenica od imena Scepan sto je lik iz
crnogorske historije, covjek koji se lazno predstavljaoi
cak jedno vrijeme vladao Crnom Gorom kao car Scepan
Mali.

LAZNI NOVINAR SCEPAN MALI

Skolski primjer rada novinara-suradnika sluzbe je,
recimo, vezan za slucaj kada je u OPERI zakljuceno kako
u istocnoj Bosni treba stvoriti rivalitet izmedju Harisa
Redzica i Nurifa Rizvanovica koji su ocijenjeni kao
moguci organizatori otpora u predstojecoj agresiji na
BiH. Tako je preko KOS-a najprije postavljen eksploziv
ispod kamiona Harisa Redzica. Potom OPERA pravi tekst,
koji potpisuje i u Vecernjim novinama objavljuje
novinar-suradnik sluzbe Ljubisa Sobot kako je Nurif
Rizvanovic, bivsi oficir JNA, postavio eksplozivnu
napravu pod kamion Harisa Redzica da bi ga eliminisao
iz politike, a za sebe stvorio prostor da bude lider u
istocnoj Bosni. Tekst je napravljen dobro, reklo bi se
dokumentovano. Za laike je izgledao potpuno ubjedljivo.
Pravi cilj je bio: zbuniti ljude, unijeti konfuziju, pridobiti
ih za neku ideju, a onda koristeci sva sredstva to
ostvariti u praksi.

Kada je iz Podgorice (Titograda) dosao u Sarajevo,
dopisnik Danasa Fahrudin Radoncic je tvrdio da je u
Sarajevo stigao jer je izgubio posao u Gradskom
komitetu Saveza komunista buduci da je crnogorsku
antibirokratsku revoluciju nazvao "sovinistickim
pokretom polupijane rulje".
Sumnju u autenticnost
Radonciceve price o razlozima dolaska u BiH je izazvala
splitska Nedjeljna Dalmacija koja u martu 1992.
objavljuje izvjestaj KOS-a o bezbjednosno-politickoj
situaciji u BiH u kom se, izmedju ostalog, navodi:

"Posebno treba iskoristiti nase saradnike
muslimanske i hrvatske nacionalnosti koji bi
organizovali akcije napade na JNA. Mi smo u sve
uputili." slijedi nabrajanje imena medju kojima je i
ime Fahrudina Radoncica.
Nedjeljnoj Dalmaciji se u
optuzbama da je Radoncic KOS-ovac pridruzio i tadasnji
lider HDZ-a Mate Boban koji je svaku priliku koristio da
ukaze na KOS-ovske aktivnosti Fahrudina Radoncica.
Radoncic je kontinuirane optuzbe Mate Bobana za spregu
sa KOS-om tumacio revansizmom buduci da je u
Danasu, februara 1992. objavljen kompromitirajuci
dokument o Mati Bobanu kojim se tadasnji lider HDZ-a
proziva zbog suradnje sa KOS-om. "Sve se svodi na
zelju Mate Bobana da me dezavuise kao javnu
licnost kako bi minimizirao dokumentaciju koja je o
njemu objavljena u Danasu", objasnjavao je Radoncic
tvrdeci da ga Boban neopravdano sumnjici kao novinara
koji je ovaj dokument dostavio redakciji Danasa. Stvar
se dodatno zakomplicirala kada je zagrebacki Vecernji
list objavio informaciju SDB BiH namijenjenu
Predsjednistvu RBiH u kojoj se kaze kako je
"muslimanski krizni stab" u kojem su, pored Fahrudina
Radoncica, Ferid Selmanovic, Habib Idrizovic i Murat
Dizdarevic u vrijeme martovskih barikada u Sarajevu
podijelio 4.000 automata Muslimanima u Sarajevu.
Potpisnik DB-ove informacije je bio tadasnji podsekretar
SDB-a Brana Kvesic. Naravno, Sarajlijama je poznato
da u vrijeme martovskih barikada Bosnjacima niko nije
podijelio ni 400, a pogotovo ne 4.000 automata. Ostalo
je jedino sporno kako da se novinar Radoncic nasao na
spisku organizatora otpora protiv JNA upravo po matrici
kakva je navedena u KOS-ovoj informaciji
da za
"inscenirane" napade na JNA treba koristiti suradnike
muslimanske i hrvatske nacionalnosti.

Sam Radoncic je tada tvrdio da se oko njega stvara veo
obavjestajca koji cas radi za Albance, cas za KOS, cas za
Muslimane. "Sutra ce se onda samo reci da je to
obavjestajac kojeg je ubila jedna od nezadovoljnih
strana", objasnjavao je. Medjutim, da je Radoncic dobro
kotirao u obavjestajnim mrezama koje je unutar SDA i
Armije BiH pleo KOS-ovac Fikret Muslimovic (a
oslanjajuci se na provjerene KOS-ovske mreze preuzete
iz JNA) pokazalo se vec mjesec dana kasnije kada je
Fahrudin Radoncic, zahvaljujuci Muslimovicu, postavljen
na mjesto sefa kabineta tadasnjeg nacelnika Staba
ARBiH.
Iz tog perioda sugovornici ga se sjecaju kao
raskosno talentovanog poltrona kojem je u ciscenju
obuce nadredjenih oficira GS ARBiH jedino mogao
parirati Sakib Mahmuljin...
Mrzi me pisati vise, mada bi se o "gazda Fahri" mogla "sitna" knjiga napisati. Ako KOS pogura posao - lako je. Primjer: gazda Jezda i Delfina banka... Sve se da uriktati dok se igra kako "propis" nalaze...
kub lajkan

#47 Re: Moze li u BiH covjek biti bogat da nije kriminalac?

Post by kub lajkan »

Harizmatican1 wrote:

Jaro, jel' to ti nas farbas? Pa jel' stvarno mislis da mi necemo skontati da si ti protiv njega zato sto je on musliman?
:D
combe

#48 Re: Moze li u BiH covjek biti bogat da nije kriminalac?

Post by combe »

kub lajkan wrote:
in&san wrote: combe i kumb lajkan o kome o cemu oni o svom rasi hahahah :lol:
Karadzic nije moj sunarodnjak i nije covjek kojeg bih na bilo koji nacin branio. Njega sam pomenuo samo kao primjer, a to sto ti nemas dio mozga za rezonovanje, ne mislim da je tvoja krivica. Priroda se poigrala, i tu se nista ne moze. Zali boze spermatozoida...
Moji sunarodnici nisu ni Raso ni Fahro i na tu cinjenicu mogu biti sto i jesam veoma , veoma ponosan .
I nemoj se odmah ljutiti sto sam ti iskreno rekao da nisi u stanju pratiti ovakvu diskusiju. To je moje misljenje koje sam stekao na osnovu tvojih replika. Ti ne samo da me nisi doveo u nedoumicu vec si moje misljenje potvrdio , na zalost.
Opet ti ponavljam,
Zar su potrebni neki dokazi da je Raso planetarni zlocinac a Fahro planetarni lopovcina, Mafijas ?
Meni nisu a zalim svakog onog kome su ti dokazi potrebni .
Jasno ?
Meyra

Post by Meyra »

"Moze li u BiH biti covjek bogat a da nije kriminalac?"

Da bi se odgovorilo na ovo pitanje treba prvo ustanoviti sta je kriminal,
jer je ovdje jos uvijek u trendu socijalisticki aspekt:
da su svi ljudi "koji se snalaze" kriminalci dok se mnogo vrsta takvog "kriminala" u kapitalizmu smatra sposobnoscu za zivot i veoma se cijeni.

Neko je rekao (ne znam ko) "socijalizam je ravnomjerna podjela siromastva na sve clanove drustva...." , a kapitalizam po mome misljenju, pruza sansu da jedni uzmu vise i onda oni koji ne znaju , ostaju kratkih rukava.

Meyra (kratkih rukava)

:-) :-) :-) :-) :-) :-)
Harizmatican1

#50 Re: Moze li u BiH covjek biti bogat da nije kriminalac?

Post by Harizmatican1 »

kub lajkan wrote:
Harizmatican1 wrote:

Jaro, jel' to ti nas farbas? Pa jel' stvarno mislis da mi necemo skontati da si ti protiv njega zato sto je on musliman?
:D
Ma nisam protiv njega , sto bih bio

mozda sutra budem kod njega radio... :-)

samo istinu govorim...

inace on je srbin kao i ja i zivi u bijeljini.
Post Reply