Da ciscenje se moze odraditi u kratkom vremenu. Organizuje se bosanska "sablja" krene se ostro i ukratkom vremenu sve je odradjeno.TheGodfather001 wrote:Ma ne moramo mi ici u Zagreb,Beograd ili ostale gradove koji se bore protiv kriminala,ja sam bio svjedok na Dobrinji kakav je sastav stanovnistva bio,sve narkomani,dileri,klosari,i u roku 5 dana sve je ocisceno,ljudi poceli da setaju,mladi da izlaze bez straha da li ce im neko oteti mobitel,ili slicno.Najgora stvar u ovoj prici je sto mi imamo policijske odrede koji su uvjezbani i koji kotiraju medju najboljim i najefikasnijim na svijetu samo je problem sto su njima svezane ruke.Ja sam pratio citav tok akcije,i svaki korak jer je moja firma bila kao supervizor,i imamo sjajne strucnjake,i ljude koji imaju mozak i iskustvo,sto su pokupili i vani i ovdje.Akcija savrsena,rezultat vise nego idealan.Ja mislim da ce dosta ljudi sa podrucja Novog grada i Dobrinje potvrditi misljenje da je to mjesto postalo sigurnije za zivot.A sve kad je planski i extremno odradjeno.Pozdrav
Nije problem u operativnom dijelu posla vec u korumpiranom politickom vrhu.
Drzava znaci zdrave institucije a prije svega najvaznija od svih...policija.
Svi se sjecamo kako je zavrsio Ismet Dahic kada je krenuo u obracun sa podzemljem. U tome je problem u orijentalnim despotima, korumpiranim jalijasima koji drze vlast u Sarajevu posljednjih petnaest godina..i koji nisu sposobni a ni zainteresirani za izgradnju institucija.
Eto u Sarajevu nema ni Dodika ni Srba...