Moze li se vlast u Sarajvu obracunati sa mafijom?

Shahab

Post by Shahab »

TheGodfather001 wrote:Ma ne moramo mi ici u Zagreb,Beograd ili ostale gradove koji se bore protiv kriminala,ja sam bio svjedok na Dobrinji kakav je sastav stanovnistva bio,sve narkomani,dileri,klosari,i u roku 5 dana sve je ocisceno,ljudi poceli da setaju,mladi da izlaze bez straha da li ce im neko oteti mobitel,ili slicno.Najgora stvar u ovoj prici je sto mi imamo policijske odrede koji su uvjezbani i koji kotiraju medju najboljim i najefikasnijim na svijetu samo je problem sto su njima svezane ruke.Ja sam pratio citav tok akcije,i svaki korak jer je moja firma bila kao supervizor,i imamo sjajne strucnjake,i ljude koji imaju mozak i iskustvo,sto su pokupili i vani i ovdje.Akcija savrsena,rezultat vise nego idealan.Ja mislim da ce dosta ljudi sa podrucja Novog grada i Dobrinje potvrditi misljenje da je to mjesto postalo sigurnije za zivot.A sve kad je planski i extremno odradjeno.Pozdrav
Da ciscenje se moze odraditi u kratkom vremenu. Organizuje se bosanska "sablja" krene se ostro i ukratkom vremenu sve je odradjeno.
Nije problem u operativnom dijelu posla vec u korumpiranom politickom vrhu.
Drzava znaci zdrave institucije a prije svega najvaznija od svih...policija.
Svi se sjecamo kako je zavrsio Ismet Dahic kada je krenuo u obracun sa podzemljem. U tome je problem u orijentalnim despotima, korumpiranim jalijasima koji drze vlast u Sarajevu posljednjih petnaest godina..i koji nisu sposobni a ni zainteresirani za izgradnju institucija.

Eto u Sarajevu nema ni Dodika ni Srba...
Papanka

Post by Papanka »

SARAJVO :shock:
Papanka

Post by Papanka »

pitah jednog drota...Boga ti...kako ja znam ko dila drogu i gdje se okupljaju narkoman...a veze nemam sa konzumiranjem istih... pa kako onda vi ne znate..to je nemoguce...zasto ne radite nesto an tome....
a drot me pogleda..blagim telecim pogledom i rece...pa sta bi mi radili kada bi zatvorili sve kriminalce...
Bosanski_Amerikanac

Post by Bosanski_Amerikanac »

Mafija - polticari - policija rade zajedno u sve ijednoj drzavi na kugli zemaljskoj. Tako da ce mafija uvijek postojati, samo ce se mijenjati imena, likovi ili familije.

A te svoje zelje o ciscenju grada i drzave od kriminala i mafijasa ostavite za glumce tipa Bruca Willisa i ostale glupe "heroje".

Bez jake mafije nema jake drzave. A dokaz vam je USA.
Fair Life

Post by Fair Life »

Bosanski_Amerikanac wrote:Mafija - polticari - policija rade zajedno u sve ijednoj drzavi na kugli zemaljskoj. Tako da ce mafija uvijek postojati, samo ce se mijenjati imena, likovi ili familije.

A te svoje zelje o ciscenju grada i drzave od kriminala i mafijasa ostavite za glumce tipa Bruca Willisa i ostale glupe "heroje".

Dakle... svakog dana u svakom trenutku sve vise napredujemo!
pofalicki

Post by pofalicki »

Bosanski_Amerikanac wrote:Mafija - polticari - policija rade zajedno u sve ijednoj drzavi na kugli zemaljskoj. Tako da ce mafija uvijek postojati, samo ce se mijenjati imena, likovi ili familije.

Znas ameru da u BiH ne postoji zakon o porijeklu imovine...problem nisu celo i clici, oni nestanu preko noci ako je to potrebno...problem su Hilmo Selimovic, Radoncic i slicni njima...pokrali su imovinu koju smo ja i ti stvarali a danas se u javnosti predstavljaju kao uspjesni biznismeni...to se zove SKANDAL!!!
jugoistocnjak

Post by jugoistocnjak »

Malo si se nespretno izrazio.
Korektnije bi bilo rece da je u jakoj drzavi sve snazno, pa cak i mafija. Inace mafije ne rade na jacanju drzave nigdje, vec koriste slabosti te iste.
BHG

Post by BHG »

s mafijom se moze obracunat jedino kad se otvori novi goli otok....samo ga nema ko otvorit jer bi se i oni morali odma preseliti...
Shahab

Post by Shahab »

Sve se svodi na institucije i kadar....na efikasnog policijskog komesara i moralnog premijera....i sve je cisto za sedam dana...Sablja.
sekiracija

Post by sekiracija »

:? :roll: :zzzz: :x 8) ?
:zzzz: 8-) :-D :zzzz: .
Nego gdje je najbolje otic pojesti janjetinu sa raznja u Sarajevu?
Maraschino

Post by Maraschino »

sekiracija[b] wrote::? :roll: :zzzz: :x 8) ?
:zzzz: 8-) :-D :zzzz: .[/b]Nego gdje je najbolje otic pojesti janjetinu sa raznja u Sarajevu?

joj sekiracijo, ti nam citav roman ispisa :lol:

moze li rezime :D
Liberalism

Post by Liberalism »

...s
Shahab

Post by Shahab »

Kako se može kad se hoće...jedan čestit policajac Miletić i sjajni Kebo...odmah rezultati u borbi protiv kriminala.
Radi se o dugotrajnoj istrazi...a informacije kažu da su posebno nervozni Radončić i omiljeni piljar familije Izetbegović......kažu da je Kelmendi suvlasnik novog Avazovog tornja...i svašta nešto...o tom potom.
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

sekiracija wrote::? :roll: :zzzz: :x 8) ?
:zzzz: 8-) :-D :zzzz: .
Nego gdje je najbolje otic pojesti janjetinu sa raznja u Sarajevu?
Kod Stake na Vracama.
Tariq_rambo

Post by Tariq_rambo »

Jel to USA imaju jaku mafiju. Previse si puta Kuma pregledao, familije, hehehhehehe

Biznismeni su glavni kriuminalci na legalan nacin. Pusti ti price o likovima, familijama.
DrugaGimnazija

Post by DrugaGimnazija »

meho_puzic wrote:Vlast u Sarajevu = Mafija tako da nema sanse da se to desi, jedino neka revolucija ili tako nesto pa da se mafija skine sa vlasti.
Revolucija?! Imamo izbore svake 2 godine. Možemo ih skinuti da želimo, ali sudeći po reakcijama na Ćelinu zakašnjelu smrt, u kojima ga u zvijezde okivaju, mi želimo da nam vladaju kriminalci, dok se mi žalimo kako nam je teško...
wooki071

Post by wooki071 »

i prije rata je u ovome gradu vladala mafija i bilo je razno raznih obracuna ali nikada kao sada. Sada nam gradom vlada Albanska mafija i korumptovani politicari
Shahab

Post by Shahab »

Sarajevo
Spektakularna akcija MUP-a FBiH doživjela fijasko

Odbijen prijedlog za pritvaranje devetorice osumnjičenih

Naser, Liridon i Besnik Keljmendi, Muhamed Ali Gaši, Džeko Rugovci, Fuad i Faruk Nikći, Fatmir Mujaj i Amir Kasumić više nisu u obavezi da se jave Tužilaštvu

Evo naslova iz kriminalnog Avaza.....kakvo dno predstavlja taj paranoični kepec Radončić.....
Deset u pola

Post by Deset u pola »

Ipak mislim da je sve do građana a ne do političara ili mafijaša (to je isto).
Nijedan političar ne može biti gori od svojih birača.
Shahab

Post by Shahab »

Deset u pola wrote:Ipak mislim da je sve do građana a ne do političara ili mafijaša (to je isto).
Nijedan političar ne može biti gori od svojih birača.
Baš tako...kakav narod takva vlast...
Motokultivator

Post by Motokultivator »

Ma sve je to meni jasno, ovo smjena vlasti i to, al sto mi moremo trabunjat, da ne kazem sra....
Na kraju se uvijek prica svede. OK, ovi ne valjaju, hajd da ih smijenimo, a gdje su ti dobri, pa da oni dodju. Pozicija, opozicija, narod, sve isto. Licno, ne vidim neke razlike. :shock:
bekrija_swe

Post by bekrija_swe »

MOze samo treba volja nije problem napraviti par akcija pola ih pobiti a pola strpati an dozivitnu
Motokultivator

Post by Motokultivator »

bekrija_swe wrote:MOze samo treba volja nije problem napraviti par akcija pola ih pobiti a pola strpati an dozivitnu
Mislis naroda, da ne kazem gradjana. Jer ja ne vidim nikakvu razliku izmedju vlasti i "gradjana"
Shahab

Post by Shahab »

Kakav kalkulantski i kukavicki intervju prodekana. Kao on ne bi djelio mafiju po krvnim zrncima i svi su krivi i niko nije kriv sto je se mafija raspojasala u Sarajevu.
Svakom djetetu u Sarajevu je jasno da se radi o sukobu sandzacke i albanske mafije za kontrolu trgovine drogom....i da je sarajevska politika na strani albanske mafije...
Uvazeni profesor ne bi djelio mafiju po krvnim zrncima ali nema objasnjenja zasto nema norveske ili austrijske mafije (ima kriminalaca ali nema mafije ) ali ima albanska, srpska, turska, arapska......
Post Reply