Moze li Dodik uz Ruse otcjepiti RS?

Ludzak

#26 Re: Moze li Dodik uz Ruse otcjepiti RS?

Post by Ludzak »

Dok je Amera RS se ne može odvojiti ;)
Šveđanin

#27 Re: Moze li Dodik uz Ruse otcjepiti RS?

Post by Šveđanin »

Amere po strani, RS se ne može odvojiti i sa njima i bez njih. Takođe, I sa rusima i bez njih.

Mission impossible.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
Ludzak

#28 Re: Moze li Dodik uz Ruse otcjepiti RS?

Post by Ludzak »

Ma pusti ti tu teoriju da nije moguće. Sve je moguće ;)
Mister Yes

#29 Re: Moze li Dodik uz Ruse otcjepiti RS?

Post by Mister Yes »

Rečeno hiljadu puta ali hajde da opet ponovimo. RS se može odcjepiti samo dogovorom i ako na to pristanu Bošnjaci. Nikako drugačije.
_mufljuz_

#30 Re: Moze li Dodik uz Ruse otcjepiti RS?

Post by _mufljuz_ »

sta ce mu rusi kad Domudnika finansiramo mi koNforno :lol: :mrgreen:

http://www.klix.ba/biznis/privreda/firm ... /140419064

mislim da nam narodno treba dat Darwinovu nagradu :lol:
BezDobrogNaslova

#31 Re: Moze li Dodik uz Ruse otcjepiti RS?

Post by BezDobrogNaslova »

Predizborna suplja prica... U principu smo mi svi ovde kusur velikim silama, i ako se te sile dogovore, mi cemo htjeli ne htjeli morati da se povinujemo. Dodik, kao i svi politicari, prica ono sto vecina naroda, u ovom slucaju srpskog voli da cuje, ali to u ovom trenutku nije nimalo realno. Isto tako je nerealna unitarna Bosna. Tako nam je kako nam je, sto se prije naviknemo, to bolje za sve.
hAZNADAR

#32 Re: Moze li Dodik uz Ruse otcjepiti RS?

Post by hAZNADAR »

Ludzak wrote:Dok je Amera RS se ne može odvojiti ;)
I sta to Ameri mogu uraditi, na koji nacin sprijeciti ako budale stvarno to urade.

Da posalju bombardere mozda i poravnaju im gradove u po Evrope? Sumnjam jer ovo nebi bio kosovski scenario gdje si sprjecavao egzodus milion ljudi - RS nebi u svojoj secesiji ispalila ni metka - dovoljno je samo da postave rampu i upute poruke mira susjedima.

Sankcije mozda? Sumnjam i u to jer sankcije su bile i ranije pa jesu li imale efekta na nacionalizam, patriotizam.

Da puste i pomognu Bosnjake da ih silom urazume? Sumnjam prvo u spremnost Bosnjaka da ratuju i oslobadjaju gradove koje mladja generacija ne moze ni na mapi pokazati. A i kada bi to bilo - bilo koja vojna pobjeda - povlaci i Oluju, egszodus a milion i kusur ljudi ne mozes otjerati odavde i da imas mogucnost za to - to je jednostavno neizvodljivo. Tako da ne mozemo vojno pobijediti i kada bi to mogli.

I kako to molim te Amerika moze sprijeciti secesiju? Stvara se mit svemocnog svjetskog policajca koji moze sve. Moze mnogo toga - ali ne moze i dalje promijeniti etnicku srpsku vecinu na pola drzave sta god bilo od RS i sta god bilo od RS ekonomije. Suverena nezavisna, ili ukinuta RS, prosperitetna RS ili u kamenom dobu,.. za nas je opet skoro isti q kada nas tamo nema i kada tamo nemamo perspektivu.

Takodjer je i sama pomisao na secesiju glupa jer je cak i u ocima velikosrba totalno neprakticna i nepotrebna. Oni u entitetu imaju sasvim dovoljno, a i bez eniteta opet imaju etnicku cistocu bas kao i Hrvati koji nemaju Herceg Bosne ali se zna i vidi kome pripada Siroki Brijeg,.... Onaj ko ima etnicku vecinu negdje jedino moze da uradi sa tim podrucjem sta hoce. Ameri ne zive u mojoj Banjaluci,.. i mogu samo osuditi ili aminovati ono sto vecina tamo odluci.

Mislim da se Bosnajci konacno trebaju odreci tog odvratnog i ludog podanickog stereotipa gdje nas neko od velikih cuva i stiti zato sto smo fini i poslusni.
spacek

#33 Re: Moze li Dodik uz Ruse otcjepiti RS?

Post by spacek »

Zar stvarno neko misli ozbiljno o Dodiku i RS i njihovim apetitima i ambicijama????
Pogledajte samo ovu mapu i nakaradu od teritorije koja pripada RS-u i pogledajte koliko je to veliko i znacajno za EU i Rusiju?
Dodik sebi pridaje veliku vaznost (misli da je neko i nesto) - a preko 50% teritorije je nenaseljeno i beskorisno!
Ocekivati da je jednoj Rusiji prioritet RS i njena bogatstva i eksploatisanje istih je vise nego smijesno - na mapi Evrope to je jedna crna mrlja - kome to moze biti interesantno bilo sa ekonomskog - bilo sa politickog stanovista?

Image
Seoskivaralica

#34 Re: Moze li Dodik uz Ruse otcjepiti RS?

Post by Seoskivaralica »

Mislim da je jadna sama konstatacija da se BiH moze dijeliti , ....
Naravno ispunjeni su neki preduslovi za to , ali nema neke sile koja je u stanju to da obavi , recimo da je 92 tu bila jna a sad truba , Bosnjaci bili ono jugonostalgici ,tek se pocelo pricati o Bosni , nisi bio ni opredjeljen kako treba , imali 465 lovackih puski , poDjekoji pistolj , isl ,....
92' se ne moze vise ponoviti , Bosnjacke glave vise nisu isprane tudjom ideologijom ,cast ovim newage debilsuzima ,koji ne kontaju ni zasto je rat bio ,na ignoranciji , gdje se radi na pomirenju ili bar pokusaju istog , bez iskrenog priznanja i otklona od zle krvi i genocidne politike nikad se katarza nece dozivjeti u ovom bh srpskom korpusu....kako se moze poistovjecivati smrt i ubistvo to samo zna ubica...mi smo krivi sto smo zivi ,,,

Ipak ponovo se gledaju opijumi za mase koji se serviraju za nas preko Drine , fol nasi pobjedjuju na naKim zvijezdama , fol oni nas vole ....mislim da pojedine kanale treba svrstati u kategoriju CN , ULTRA ,Disney isl . Gdje se pricaju price za malu djecu..

Niko nama pomoci ne moze , niti zeli , ....
Samo sami mozemo sebi pomoci , prestati KUDITI sve oko sebe ,nije sve sjajno ali ciniti da to postane ,graditi pozitivan stav o drzavi u kojoj zivimo ,bar mi koji je smatramo svojom majkom , ne macehom ,jer nemamo rezervnu .
Nikad se ne odreci Visegrada , Zvornika , Foce , Trebinja , Bilece , Srebrenice , Bijeljine , Brckog , Doboja , Banjaluke , Drvara , Prijedora , Bosanskog Petrovca , Bosanskog Novog , Bosanskog Broda , Mrkonjic Grada , Jajca i svih mjesta koja nam je AVNOJ priznao posto je bilo i prije AVNOJ-a otimacina pa za vrijeme njeg i poslije se planiralo , nije im poslo za rukom , ....

Podjela sad bi sigurno podigla vecu prasinu nego rat 92' ,....nisu iste karte na stolu sad se moze ponuditi samo dio djela BiH , gdje mi imamo pravo da trazimo sve ili nista ....Zna to Mico isuvise dobro , zato i balansira na tankoj zici , nema tu ni pozadine ni ciste prijetnje .....samo shuplja....

Toliko o njima , mi samo ne smijemo zaboraviti s kim sjedimo i pricamo kad covjek kaze ,necemo o ratu ' i to kad ga pitas zasto ne doseli u Sarajevo kad mu je blize na posao....
Jasno ko dan .......

Branili i oDbranili , zivjeli i zivimo , nikakav nas vise farbac ne moze ofarbati u tudje boje....Tu smo i ne idemo nigdje....
Podrska 1 martu.....
in_Africa

#35 Re: Moze li Dodik uz Ruse otcjepiti RS?

Post by in_Africa »

Ovo u Ukrajini mora biti lekcija za Bosnu. Licno mislim da je ovo samo negativno za srbe.
AkHolic

#36 Re: Moze li Dodik uz Ruse otcjepiti RS?

Post by AkHolic »

Seoskivaralica wrote: Samo sami mozemo sebi pomoci , prestati KUDITI sve oko sebe ,nije sve sjajno ali ciniti da to postane ,graditi pozitivan stav o drzavi u kojoj zivimo ,bar mi koji je smatramo svojom majkom , ne macehom ,jer nemamo rezervnu
Što je Turska ?
Seoskivaralica

#37 Re: Moze li Dodik uz Ruse otcjepiti RS?

Post by Seoskivaralica »

Za Bosnjake isto sto i Austrija , ako se razumijemo na sta mislis...
Mi nikad necemo imati odnos prema drugoj drzavi kao rezervnoj , naravno mi nismo dosli u ovu zemlju da je zovemo Otadzbina ili djedovina ili jos sta novije ,,,,
Navijao sam za BiH i kad smo igrali protiv Azerbejdzana ....
Ja nemam druge zemlje ni drzave van ove...
Svi su za nas bili okupatori mimo nasih zadnjih kraljeva ...svaki savez nije isao nama na ruku , mi smo se uvijek prilagodjavali i pokoravali , nekad je to islo nama u prilog nekad ne , ....smatram da smo dosta pametniji izasli iz ovog zadnjeg rata...
Dodik moze svasta pricati ali ne i uraditi...
Mister Yes

#38 Re: Moze li Dodik uz Ruse otcjepiti RS?

Post by Mister Yes »

Ali da smo na gadnoj lokaciji to svakako jesmo :sad:

Image
Locked