todd_smith wrote:Hell.is.here wrote:todd_smith wrote:
To o cemu ti pricas je investicija. Biznis. Ne neka ljubav prema domovini ili sta vec. Kruske i jabuke.
I ovi ostali sto su se nakacili fino sam rekao, citajte malo, meni uopce ne smeta sto dolazi dijaspora i trosi, neka bujrum uvijek bilo. Ali nemoj price da ti cinis nekome uslugu jer sebi kupujes stan. To isto da i ja kazem sada dijaspora duguje dosta toga gradjanima BiH jer bez nas gradjana dijaspora ne bi imala kome da dodje, stoga zahvalite nam se.
A ovaj zadnji komentar od @TrebamTe ti fino objasni sav mentalitet takvih osoba

Hahha mislis da imam i sad??
Nisam sve citao , ali od kupovine stana ili kupovine mlijeka ima porez koji ide drzavi...
Sent directly from hell!
Pa sta? I ja kada kupim tene od Adidasa mogu reci da izdrzavam narod i ekonomiju Tajlanda

Iskreno koji je tebi kurac, je li se pravis glup ili si stvarno glup ili ti nesto smeta.
Covjece boziji, ja oko sebe imam toliko raje koja ima starce dole i koji uglavnom imaju 300tinjak KMova penzije

. Sta mislis kako bi ti ljudi zivjeli od 300kmova da nije nas, njihove djece vani koja im salje lovu pa tako da imaju zivot dostojan covjeka. Sve te para koje se salju njima se trose na proizvode i usluge u BiH a ne na prozvode i usluge sa Marsa. Svaki put kod moji rade dole nesto oko kuce, a stalno nesto renoviraju, angazuju lokalnu radnu snagu koju placaju svjezom lovom, ne angazuju crnce iz Kameruna da im rade. Svaki puta kada neko odluci da dole kupi stan, napravi kucu, kupi lokal ta lova ulazi u domicilnu ekonomiju i pomze novcane tokove. Ja cak znam raje iz vana koja stedi u BiH bankama jer su kamate mnogo vise nego vani. Sve to ima uticaja na domacu ekonomiju, i svugdje u svijetu su takve stvari pozeljne samo kod nas se trazi dlaka u jajetu ne znam zbog cega. Pa i taj jebeni turizma u BiH je velikim dijelom baziram na posjetama nasih ljudi kuci koji se eto racunaju kao turisti

jer nesto ne vidim kolone stranaca koji opsjedaju nasa turisticka odredista
Tvoja komparacija patika koje kupis jednom u godini i time pomzes industriju Tajlanda ( u principu pomazes ali je taj procenat u mikronima) i stalnog novcanog priliva za koji u principu ne trosis nikakve resurse je

. Covjece, BiH od dijaspore dobija svjezu lovu, cash, i za tu lovu u principu ne daje nista zuzvrat. Toga se niti jedna ekonomija u svijetu ne bi odrekla, samo je kod nas par pametologa koji ce i tome naci manu.
Sta je tvoj point, agenda, sta te muci, jednostavno izrazi se jer ne kontam te nikako.
Btw, za sve one koji se ibrete gdje da posalju lovu, lova se vec skuplja uveliko i to na vise mjesta. Nije tesko pronaci, malo se Google upotrijebi i idemo dalje.
Btw, jebali vas vise i zubari, Hrvaska razradjuje cijelu strategiju kako u vrijeme turisticke posjete stranaca da im utusi i tu vrstu zdravstvene usluge u paketu samo se kod nas i to me gleda u zube.
Da Ceh dodje da popravlja zube u BiH svima bi vam bila usta puna kako smo uspjesni ali kad Bosanac iz vana dodje da trazi tu vrstu usluge onda ga posmatrate ko zadnje govno

.