MOZE LI DIJASPORA SKUPITI 100 MILIONA MARAKA ZA POPLAVE?

Locked
fatality

#176 Re: AW: MOZE LI DIJASPORA SKUPITI 100 MILIONA MARAKA ZA POPL

Post by fatality »

todd_smith wrote:Covjece ako hoces kupuj, doniraj, ko ti brani? Ako neces, ne moras, niko te ne tjera. Ali nemoj suplje da cinis neki sevap. Kad si se tako pametan nasao i kad ste tako darezljivi onda posaljite nam jaja da idu uz onaj k*** koji smo dobili od dijaspore tokom rata.
Jao koliko si ljubomoran i koliko veze sa vezom nemas. Odi malo van bosne, malo se rastereti il ako nista zbari kakvu koku da ti bude lakse. Puci ces ako tako nastavis

sa fontela
Last edited by fatality on 19/05/2014 17:33, edited 1 time in total.
detroit-mercy

#177 Re: MOZE LI DIJASPORA SKUPITI 100 MILIONA MARAKA ZA POPLAVE?

Post by detroit-mercy »

todd_smith wrote:
Hell.is.here wrote:
todd_smith wrote:
To o cemu ti pricas je investicija. Biznis. Ne neka ljubav prema domovini ili sta vec. Kruske i jabuke.

I ovi ostali sto su se nakacili fino sam rekao, citajte malo, meni uopce ne smeta sto dolazi dijaspora i trosi, neka bujrum uvijek bilo. Ali nemoj price da ti cinis nekome uslugu jer sebi kupujes stan. To isto da i ja kazem sada dijaspora duguje dosta toga gradjanima BiH jer bez nas gradjana dijaspora ne bi imala kome da dodje, stoga zahvalite nam se. :-)

A ovaj zadnji komentar od @TrebamTe ti fino objasni sav mentalitet takvih osoba :wink:
Hahha mislis da imam i sad??
Nisam sve citao , ali od kupovine stana ili kupovine mlijeka ima porez koji ide drzavi...

Sent directly from hell!
Pa sta? I ja kada kupim tene od Adidasa mogu reci da izdrzavam narod i ekonomiju Tajlanda :-)
Iskreno koji je tebi kurac, je li se pravis glup ili si stvarno glup ili ti nesto smeta.
Covjece boziji, ja oko sebe imam toliko raje koja ima starce dole i koji uglavnom imaju 300tinjak KMova penzije :( . Sta mislis kako bi ti ljudi zivjeli od 300kmova da nije nas, njihove djece vani koja im salje lovu pa tako da imaju zivot dostojan covjeka. Sve te para koje se salju njima se trose na proizvode i usluge u BiH a ne na prozvode i usluge sa Marsa. Svaki put kod moji rade dole nesto oko kuce, a stalno nesto renoviraju, angazuju lokalnu radnu snagu koju placaju svjezom lovom, ne angazuju crnce iz Kameruna da im rade. Svaki puta kada neko odluci da dole kupi stan, napravi kucu, kupi lokal ta lova ulazi u domicilnu ekonomiju i pomze novcane tokove. Ja cak znam raje iz vana koja stedi u BiH bankama jer su kamate mnogo vise nego vani. Sve to ima uticaja na domacu ekonomiju, i svugdje u svijetu su takve stvari pozeljne samo kod nas se trazi dlaka u jajetu ne znam zbog cega. Pa i taj jebeni turizma u BiH je velikim dijelom baziram na posjetama nasih ljudi kuci koji se eto racunaju kao turisti :mrgreen: jer nesto ne vidim kolone stranaca koji opsjedaju nasa turisticka odredista :skoljka:
Tvoja komparacija patika koje kupis jednom u godini i time pomzes industriju Tajlanda ( u principu pomazes ali je taj procenat u mikronima) i stalnog novcanog priliva za koji u principu ne trosis nikakve resurse je :-) . Covjece, BiH od dijaspore dobija svjezu lovu, cash, i za tu lovu u principu ne daje nista zuzvrat. Toga se niti jedna ekonomija u svijetu ne bi odrekla, samo je kod nas par pametologa koji ce i tome naci manu.
Sta je tvoj point, agenda, sta te muci, jednostavno izrazi se jer ne kontam te nikako.
Btw, za sve one koji se ibrete gdje da posalju lovu, lova se vec skuplja uveliko i to na vise mjesta. Nije tesko pronaci, malo se Google upotrijebi i idemo dalje.
Btw, jebali vas vise i zubari, Hrvaska razradjuje cijelu strategiju kako u vrijeme turisticke posjete stranaca da im utusi i tu vrstu zdravstvene usluge u paketu samo se kod nas i to me gleda u zube.
Da Ceh dodje da popravlja zube u BiH svima bi vam bila usta puna kako smo uspjesni ali kad Bosanac iz vana dodje da trazi tu vrstu usluge onda ga posmatrate ko zadnje govno :skoljka: .
Karadoz

#178 Re: MOZE LI DIJASPORA SKUPITI 100 MILIONA MARAKA ZA POPLAVE?

Post by Karadoz »

Guverner Centralne banke Kemal Kozarić kaže da je nemjerljiva važnost ovih investicija u našu zemlju i da ih vlast treba ohrabrivati!

Dobrim poznavaocima prilika stanja bh. ekonomije, gdje proizvoda kao novostvorene vrijednosti gotovo da i nema, gdje najveći dio budžetskih sredstava pojedu institucije i javni sektor, koji se financiraju iz budžeta, jasno je da novac dijaspore čini najznačajniju komponrntu koja zatvara defiit tekućih računa Bosne i Hercegovine.

Kada se tome doda još priliv novca, koji prilikom godišnjih odmora i posjeta porodicama unese dijaspora, cifra od 3 milijarde sigurno se udvostrucuje, pa i više. Taj novac se obrće, kruži, otud i razlog zašto se kod nas izgađuju samo trgovački centri, a proizvodnjom se ne želi baviti, niti država, niti pojedinci koji imaju mogućnost, čekaju se doznake, bilo one putem banaka i pošta, bilo one iz ruke u ruku.

http://www.youtube.com/watch?v=YXDUhXnRO0s
todd_smith

#179 Re: MOZE LI DIJASPORA SKUPITI 100 MILIONA MARAKA ZA POPLAVE?

Post by todd_smith »

Karadoz wrote:
Googlerica wrote:
Karadoz wrote:
Mnogi koji žive u dijaspori redovno šalju novac u BiH

Međutim zabrinjavajuće je da visina doznaka, u odnosu na ranije godine pada, na šta upozoravaju i ekonomisti. Ono što može biti pogubno za građane BiH je što će taj novac jednom nestati, kaže ekonomista Svetlana Cenić: “Ti ljudi praktično izdržavaju dobar dio stanovništva. To je ono što se mi često pitamo kako preživljavamo. Šalje se da bi se preživjelo i kako ćete to usmjeriti u bilo šta. To su sve pojedinačne doznake. To pokazuje kakva smo mi država i da nas zaboli uvo što živimo na tome misleći da će to biti vječno”.
nove generacije dijaspore ce manje ulagati u BiH
Nakon ovih komentara nisam zacudjen, mi stari imamo osjecanja iz mladosti, mladji koji nailaze na ove reakcije ista gube. Problem u BiH je sto smatra da onima koji zive vani novac raste na grani pa da ga jednostavno naberu i posalju.
Vjeruj kada pogledas i cujes komentare omladine iz dijaspore, komentari u ovoj temi su sasvim opravdani.

Znam licno stotine mladjih osoba iz dijaspore, jer sam licno povezan sa istima kroz razlicite organizacije, i nevjerovatan broj imaju "svoja" misljenja da u Bosni:

-Svi zele da ih iskoriste samo za pare
-Svaki momak/djevojka gleda iskljucivo kako da se uvali za papire
-Svako ko nije musliman je cetnik/ustasa zedan krvi
-U Bosni nema posla jer su svi lijeni i glupi i samo vole da mole njihove roditelje za pare

i tako dalje i tako dalje

Furanje na Islam i Bosnjake, dok se ubijaju alkoholom i jos slicnim radnjama necu ni da spominjem.

Ali hvala Bogu pored takvih ima i dosta normalne mlade raje, koja vec sakuplja pare iz dijaspore za osobe kojima to treba nakon poplava.
detroit-mercy

#180 Re: MOZE LI DIJASPORA SKUPITI 100 MILIONA MARAKA ZA POPLAVE?

Post by detroit-mercy »

Karadoz wrote:Guverner Centralne banke Kemal Kozarić kaže da je nemjerljiva važnost ovih investicija u našu zemlju i da ih vlast treba ohrabrivati!

Dobrim poznavaocima prilika stanja bh. ekonomije, gdje proizvoda kao novostvorene vrijednosti gotovo da i nema, gdje najveći dio budžetskih sredstava pojedu institucije i javni sektor, koji se financiraju iz budžeta, jasno je da novac dijaspore čini najznačajniju komponrntu koja zatvara defiit tekućih računa Bosne i Hercegovine.

Kada se tome doda još priliv novca, koji prilikom godišnjih odmora i posjeta porodicama unese dijaspora, cifra od 3 milijarde sigurno se udvostrucuje, pa i više. Taj novac se obrće, kruži, otud i razlog zašto se kod nas izgađuju samo trgovački centri, a proizvodnjom se ne želi baviti, niti država, niti pojedinci koji imaju mogućnost, čekaju se doznake, bilo one putem banaka i pošta, bilo one iz ruke u ruku.

http://www.youtube.com/watch?v=YXDUhXnRO0s
Kome bolan pricas, nekom kompleksasu kome je svak ziv kriv za njegovu mizeriju. Strasno.
Googlerica

#181 Re: MOZE LI DIJASPORA SKUPITI 100 MILIONA MARAKA ZA POPLAVE?

Post by Googlerica »

detroit-mercy wrote:[Ja cak znam raje iz vana koja stedi u BiH bankama jer su kamate mnogo vise nego vani.
:lol: :skoljka:
Trebam te

#182 Re: MOZE LI DIJASPORA SKUPITI 100 MILIONA MARAKA ZA POPLAVE?

Post by Trebam te »

:bih:
todd_smith wrote:
Trebam te wrote:Realno receno ljudi u Bosni su totalno izgubili komaps...njima je svak kriv!!!

Medjutim dijaspora se davno izdigla iznad bosanskog pomodarstva i vec odavno ne obraca paznju na nesposobnost i korupciju koji haraju dole, vec ce iz domovinskih razloga naci priliku i poslati pomoc sto vec rade... :izet:

Vi nas nemozete toliko mrzjeti koliko mi mozemo domovinu voljeti!!!

Kad je toliko volis, nauci pravopis/pravilno pricati jezik iste :-)

Boldirano...neka ti je Bog na pomoci mogu samo reci

vrijeme cini svoje, a mozda nemam visoku skolu/fax...opet jedna mala tipicna primitivna surovost kompleksasa koji vidi mali detalj na velikoj slici a nemoze da skonta koju poruku slika salje...
todd_smith

#183 Re: MOZE LI DIJASPORA SKUPITI 100 MILIONA MARAKA ZA POPLAVE?

Post by todd_smith »

Ne moze

Jarane ako ti treba fax da znas napisati ne moze odvojeno, onda nemam ja dalje sta pricati.
Itakoto

#184 Re: MOZE LI DIJASPORA SKUPITI 100 MILIONA MARAKA ZA POPLAVE?

Post by Itakoto »

Cuj oni ovdje "samo" kupuju i koriste nase zubare a ne ostavljaju novac. :D Nasmija me pravo. Naravno da ljudi kupuju i ocekuju nesto za SVOJ novac. Ali razmisli da njih nema? Za koga bi radili ti silni zubari i trgovci? :D
Havatar

#185 Re: MOZE LI DIJASPORA SKUPITI 100 MILIONA MARAKA ZA POPLAVE?

Post by Havatar »

I sta kaze to sto su Bosnjaci i sto im je vvazan Islam je nesto lose :roll: .
Havatar

#186 Re: MOZE LI DIJASPORA SKUPITI 100 MILIONA MARAKA ZA POPLAVE?

Post by Havatar »

Itakoto wrote:Cuj oni ovdje "samo" kupuju i koriste nase zubare a ne ostavljaju novac. :D Nasmija me pravo. Naravno da ljudi kupuju i ocekuju nesto za SVOJ novac. Ali razmisli da njih nema? Za koga bi radili ti silni zubari i trgovci? :D
Morali bi se staviti na raspolaganje utrpanom Kinezu.
Trebam te

#187 Re: MOZE LI DIJASPORA SKUPITI 100 MILIONA MARAKA ZA POPLAVE?

Post by Trebam te »

todd_smith wrote:Ne moze

Jarane ako ti treba fax da znas napisati ne moze odvojeno, onda nemam ja dalje sta pricati.

Boli me za neznam ili ne znam,...ha bolan ne treba mi to u zivotu...vazno je da mogu pomoci kad god treba tj: imam veca m..a od tebe i takvih kojima zalossno smeta 'ne zajedno i odvojeno'... ha ja kontas li!!! :lol: :lol:
todd_smith

#188 Re: MOZE LI DIJASPORA SKUPITI 100 MILIONA MARAKA ZA POPLAVE?

Post by todd_smith »

Jebes comedy central, citati vase komentare ovdje je bolje. :lol:

Jedno i ne procita nego izmisli da sam nesto rekao, drugo se uhvati Islama/Bosnjaka iz posta koje nema nikakve veze sa istim, trece spominje da ima muda jer daje pare :lol:

Jarane ako ces ti dati te pare, da bi se mogao po forumu kurciti, dzaba ih dajes vjeruj mi. I nemas muda nego novcanik. Ja licno nemam potrebu anonimusu na forumu da se pravdam koliko sam i sta sam uradio za ostecene u poplavama. Ali sta ces, bice da nemam muda znaci.
Karadoz

#189 Re: MOZE LI DIJASPORA SKUPITI 100 MILIONA MARAKA ZA POPLAVE?

Post by Karadoz »

Trebam te wrote:

Boli me za neznam ili ne znam,...ha bolan ne treba mi to u zivotu...vazno je da mogu pomoci kad god treba tj: imam veca m..a od tebe i takvih kojima zalossno smeta 'ne zajedno i odvojeno'... ha ja kontas li!!! :lol: :lol:
Mi koji smo otisli iz BiH nakon ili u toku rata.. ovo je troool, nismo imali priliku da naucimo gdje da maksuz dodamo H jal J da nije petorica neg peterica da nije bio nego biJo.. Svemu tome je kriv Titin pravopis.. inace ako te u zivotu spasi to sto znas pisati negaciju onda ne trazi pomoc dijaspore nego brate zasuci rukave pa krampaj...
Itakoto

#190 Re: MOZE LI DIJASPORA SKUPITI 100 MILIONA MARAKA ZA POPLAVE?

Post by Itakoto »

Da si se barem malo informisao na internetu o godisnjem deficitu privrednog sistema BiH, brojkama o uvozu i izvozu ove drzave... To sto dijasporac ode u zubara, frizera, restoran je potpuno identicno jednom eksportu van BiH. 2013 je godisnji priliv deviza od dijaspore prestigao polovicu ukupnog godisnjeg izvoza iz BiH. Ali kome dalje pisati kad ce se kolega vrlo brzo okrenuti prici o stereotipovima iz dijaspore? :roll:
Last edited by Itakoto on 19/05/2014 17:54, edited 1 time in total.
luckylaka

#191 Re: MOZE LI DIJASPORA SKUPITI 100 MILIONA MARAKA ZA POPLAVE?

Post by luckylaka »

Ima li neko da prekine ovu glupu diskusiju .
Trebam te

#192 Re: MOZE LI DIJASPORA SKUPITI 100 MILIONA MARAKA ZA POPLAVE?

Post by Trebam te »

Itakoto wrote:Cuj oni ovdje "samo" kupuju i koriste nase zubare a ne ostavljaju novac. :D Nasmija me pravo. Naravno da ljudi kupuju i ocekuju nesto za SVOJ novac. Ali razmisli da njih nema? Za koga bi radili ti silni zubari i trgovci? :D

Ljudi su dole izgubili kompas i lupaju, i nazalost najvise ko biva malo pismeniji...

Ali, mi dijaspora ne obracajmo paznju na palamudonje, vec organizujmo sto mozemo i pomozimo Bosni jer Bosni pomoc treba...treba onoj djecici sto tuzno sjede na madracama u prihvatnim centrima ne kontajuci sta im se desilo, treba ljudima koji su u sekundi ostali bez icega...trebamo svi pomoci!!!

Volim Bosnu pomazem i pomoci cu dok imam i ja!!!

todd_smith

#193 Re: MOZE LI DIJASPORA SKUPITI 100 MILIONA MARAKA ZA POPLAVE?

Post by todd_smith »

luckylaka wrote:Ima li neko da prekine ovu glupu diskusiju .
Upravo. Zovi @Chmolja neka brise/gasi ovo.
Trebam te wrote:

Ljudi su dole izgubili kompas i lupaju, i nazalost najvise ko biva malo pismeniji...

Ali, mi dijaspora ne obracajmo paznju na palamudonje, vec organizujmo sto mozemo i pomozimo Bosni jer Bosni pomoc treba...treba onoj djecici sto tuzno sjede na madracama u prihvatnim centrima ne kontajuci sta im se desilo, treba ljudima koji su u sekundi ostali bez icega...trebamo svi pomoci!!!

Volim Bosnu pomazem i pomoci cu dok imam i ja!!!

A evo ti druga iz dijaspore, znaci ne ja, nego dijaspora na istoj ovoj temi
mangos wrote: Nedam ni centa!
Ali ja kompleksas, koji je ljubomoran na tebe jer si iz dijaspore :wink:
Itakoto

#194 Re: MOZE LI DIJASPORA SKUPITI 100 MILIONA MARAKA ZA POPLAVE?

Post by Itakoto »

A u BiH nema ovakvih ili sta?
todd_smith

#195 Re: MOZE LI DIJASPORA SKUPITI 100 MILIONA MARAKA ZA POPLAVE?

Post by todd_smith »

Kako se tema zove?
Itakoto

#196 Re: MOZE LI DIJASPORA SKUPITI 100 MILIONA MARAKA ZA POPLAVE?

Post by Itakoto »

Pa ti je miniras i pokusavas ogaditi onima koji ti se ocito gade. Aspirin u ruku ili izadji na svjez zrak.
Karadoz

#197 Re: MOZE LI DIJASPORA SKUPITI 100 MILIONA MARAKA ZA POPLAVE?

Post by Karadoz »

todd_smith wrote:Kako se tema zove?
Hajde da malo pljujemo dijasporu... sa naglaskom lovu saljite a ne dolazite (dalmatinski fol)
todd_smith

#198 Re: MOZE LI DIJASPORA SKUPITI 100 MILIONA MARAKA ZA POPLAVE?

Post by todd_smith »

Ali fino se loptica prebacuje nakon ovog "centa" :wink:
biscanka2

#199 Re: MOZE LI DIJASPORA SKUPITI 100 MILIONA MARAKA ZA POPLAVE?

Post by biscanka2 »

Karadoz wrote:
Trebam te wrote:

[/quote

:thumbup: :thumbup:
:oops: Ma pusti ga bolan. Ti se ovdje mozes razguliti ovaj te skontati nece.
Diplomirani je to, ha ja ( cast jednom dijelu njih- mislim onim casno diplomiranim ). :lol: :lol:
Nego svaka cast svima koji pomazu i ne zaboravljaju svoju domovinu ili domovinu njihovih roditelja. :bih:
Havatar

#200 Re: MOZE LI DIJASPORA SKUPITI 100 MILIONA MARAKA ZA POPLAVE?

Post by Havatar »

Itakoto wrote:Pa ti je miniras i pokusavas ogaditi onima koji ti se ocito gade. Aspirin u ruku ili izadji na svjez zrak.
:thumbup:
Locked