Mozart against Islam

Rasprave o vjerskim temama.
neupucena

Post by neupucena »

..
Last edited by neupucena on 28/09/2006 16:16, edited 1 time in total.
Stari

Post by Stari »

horns&drums wrote:
Stari wrote:Fakat ... najprvo moram spomenuti da nisam bas redovan citalac haqanijevih pisanja na ovom forumu.
Nemas pojma sta propustas :D:D Idi objesi se odmah :D:D

Ili da se idem odmah baciti sa najveceg solitera ..u Ljubiji donjoj...
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

Nemoj Stari, Novalicka bi svenula :D:D
danas

Post by danas »

Emina1 wrote:Haqqani,radi li se ista drugo osim sto se bude na forumu? Stigne li se u dzamiju??
ma ja se pitam ono generalno -- stignu li ovi muslimani tipa haqqe i slicnih raditi ista drugo u zivotu... jer mescini nicim drugim se ne bave, nego samo pomno gledaju sta je ko napisao, snimio, rekao... te se nalaze uvrijedjeni svako malo... :roll:
Last edited by danas on 28/09/2006 15:59, edited 1 time in total.
horns&drums

Post by horns&drums »

E Angela... :D:D

Image
horns&drums

Post by horns&drums »

A wrote:Nema ga. Mozda je opet u avionu :oops:
Je l' Croatia Airlines :D ?

MOzda upali ovaj put :D
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

ndzlatar wrote:To ocisceno je bas govorilo suprotno. Vise su to radili neki drugi. To sto je rekao da ne postoji vjerodostojno Evandzelje i ne postoji to svi znaju i ne vidim sta je tu uvredljivo.
Islam kao religija prinzaje i Toru i Bibiliju kao prethodne objave, dok je Kur'an POSLJEDNJA OBJAVA. Ako ne postoji nijedno vjerodostojno Evandjelje, onda se trebamo zapitati cemu sva rasprava na ovom podforumu.

PS Jesam li ja toliko pukla, ili je Isa a.s. u stvari Isus? :shock: :? :shock:

Polako i ono malo vjere u meni ubiste :D
ndzlatar

Post by ndzlatar »

Hajd glupo je sad na ovom topicu da pricamo onu cijelu istu pricu o Nikejskom saboru itd. Naravno da Kur'an priznaje i Tevrat i Indzil i sve objave u njihovom izvornom neizmjenjenom obliku kakav nije sacuvan .
mIRCerka wrote:
ndzlatar wrote:To ocisceno je bas govorilo suprotno. Vise su to radili neki drugi. To sto je rekao da ne postoji vjerodostojno Evandzelje i ne postoji to svi znaju i ne vidim sta je tu uvredljivo.
Islam kao religija prinzaje i Toru i Bibiliju kao prethodne objave, dok je Kur'an POSLJEDNJA OBJAVA. Ako ne postoji nijedno vjerodostojno Evandjelje, onda se trebamo zapitati cemu sva rasprava na ovom podforumu.

PS Jesam li ja toliko pukla, ili je Isa a.s. u stvari Isus? :shock: :? :shock:

Polako i ono malo vjere u meni ubiste :D
Justin Time

Post by Justin Time »

Haqqani wrote: Kako bi si vi osjecali da citav svijet gleda neku predstavu u kojoj se glavni junak smije udrubljenim glavama vasih roditelja ???
Pa meni isto ne bi bilo drago, al nije to razlog da zapalim crkvu, džamiju il kakav drugi sakralni objekat, niti da kamenujem kakvu ambasadu...
Justin Time

Post by Justin Time »

dupli
Last edited by Justin Time on 29/09/2006 08:34, edited 1 time in total.
Justin Time

Post by Justin Time »

Haqqani wrote: Kako bi si vi osjecali da citav svijet gleda neku predstavu u kojoj se glavni junak smije udrubljenim glavama vasih roditelja ???
Pa meni isto ne bi bilo drago, al nije to razlog da zapalim crkvu, džamiju il kakav drugi sakralni objekat, niti da kamenujem kakvu ambasadu...
Gost123

Post by Gost123 »

ndzlatar wrote: To sto je rekao da ne postoji vjerodostojno Evandzelje i ne postoji to svi znaju i ne vidim sta je tu uvredljivo.
naravno.
koja je glupost ova prica s uvredljivoscu... kakve su fore glumiti laznu politicku korektnost? ok, kontam kad su u pitanje javne osobe, predsjednici, pape i slicni, jer posljedice su i politicke. ali ovo na forumu, izmedju teologa, filozofa, "obicnih" ljudi nema smisla. muslimani vjeruju da su sve objave osim kurana izmijenje, da nije sacuvan originalni oblik, pa prema tome ima i krivotvorina, stvari koje su ljudi dodali.
krscani ne priznaju muhameda kao bozijeg poslanika jer poslije isusa nema potreba da bog salje nekog drugog jer je punina objave dosegnuta u isusu.

ispade da je za krscanina ili muslimana uvreda svaka moguca kritika ili izjava koja se ne slaze s vidjenjem vjernika. glupost. za neke krscane i muslimane je uvredljiva teorija evolucije jer im kaze da su nastali iz zivotonjskoga svijeta... a to se kosi s njihovom verzijom iz svetih knjiga. sto sada? zabraniti sve knjige gdje se to spominje?
Haqqani

Post by Haqqani »

A wrote:Mislim da je bitno napomenuti: Haqqani nikog nije vrijedjao na ovoj temi (za ostale teme ne mogu garantovati, ne pratim bas sve). Njegove rijeci mogu smetati, njegovi stavovi mogu smetati. Ali niko nije rekao neprimjerenu ili grubu rijec.

Sad o temi:

Haqqani, ja bih voljela, a to govorim po ko zna koji put, da ti kazes sta mislis o tome.

Nije lako dokuciti sta ti zelis postici ovom temom, koja je poruka.
Na osnovu nekih kratkih odgovora koje si dao, na pocetku diskusije, pomislim da smatras da ta opera ne treba da se prikazuje, jer vrijedja osjecanja vjernika; da je zapad prestao cijeniti svoju vjeru; da to nije umjetnost. Sam si rekao da je to - znak razuma.

Odjednom dolazi drugi citat, koji govori da je to sve zajedno "ne-afera", tj, da nije bilo razloga da se odustaje od prikazivanja, jer nikakve prijetnje nije ni bilo. Da je taj potez cisto marketinski, te da je opera mogla najnormalnije da bude odigrana.

Ovo me posdjeca na ono :" Ne djelim ja plaaaate gospodjo ..., ja sam samo javioooo vj`eeest:):):)"
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Haqqani wrote:

Ovo me posdjeca na ono :" Ne djelim ja plaaaate gospodjo ..., ja sam samo javioooo vj`eeest:):):)"
onda nemoj reagovati na postove raje, jer raja kritikuje ono sto ti copy paste....
Haqqani, ne mozes imati i jare i pare....
Haqqani

Post by Haqqani »

mIRCerka wrote:
Haqqani wrote:

onda nemoj reagovati na postove raje, jer raja kritikuje ono sto ti copy paste....
Kako da ne reagujem , kad se odmah saspe i drvlje i kamenje na mene , a ja prenio vijest ???
zzzzz

Post by zzzzz »

Justin Time wrote:
Vjerovatno bi zapalio autora, umjesto crkve, dzamije, ambasade :D . Sve ima svoje granice pa i "umjetnost"...ili bi bar trebalo da ima
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Haqqani wrote:
mIRCerka wrote:
Haqqani wrote:

Kako da ne reagujem , kad se odmah saspe i drvlje i kamenje na mene , a ja prenio vijest ???
ti samo prenosis vijesti....
pa sto se nisi ajvio na konkurs sto je sa-x portal objavio, traze novinara saradnika.... ovako smaras ljude, i vjernike i nevjernike i krivovjernike...

evo sad smo haman sami, mozemo civilizovano razgovarati...
Haqqani

Post by Haqqani »

mIRCerka wrote:
Haqqani wrote:
mIRCerka wrote: onda nemoj reagovati na postove raje, jer raja kritikuje ono sto ti copy paste....
ti samo prenosis vijesti....
pa sto se nisi ajvio na konkurs sto je sa-x portal objavio, traze novinara saradnika.... ovako smaras ljude, i vjernike i nevjernike i krivovjernike...

evo sad smo haman sami, mozemo civilizovano razgovarati...
Ja koliko vidim da je uobicanena stvar prenijeti vijest na forumu , i onda se pokrene rasprava.

NPR: predsjednistvo napadnuto bojama...
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Haqqani wrote:
Ja koliko vidim da je uobicanena stvar prenijeti vijest na forumu , i onda se pokrene rasprava.

vecina tih tema su teme koje se ticu svih nas, a izvini, svaka tema koju ti postavis je vezana za religiju, sto ja postujem, ali ko ne misli kao ti je islamofob i nije patriota i sta sve ne... za razliku od mnogih drugih religioznih forumasha, ti posjedujes kulturu dijaloga, ali jarane, dosadniji si od mene i mojih macaka :D kontas:D
Haqqani

Post by Haqqani »

mIRCerka wrote:
Haqqani wrote:

vecina tih tema su teme koje se ticu svih nas, a izvini, svaka tema koju ti postavis je vezana za religiju, sto ja postujem, ali ko ne misli kao ti je islamofob i nije patriota i sta sve ne... za razliku od mnogih drugih religioznih forumasha, ti posjedujes kulturu dijaloga, ali jarane, dosadniji si od mene i mojih macaka :D kontas:D

To je moja sfera interesovanja , a vi ne pokazujete nimalo tolerancije .

I na kraju krajeva ovo je podforum religija .

P.S. lud sam za mackama :)
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Haqqani wrote:
mIRCerka wrote:
Haqqani wrote:

ko je to VI? Toliko o toleranciji.
PS Idem uspavati Gizma
PPS imam ja jos macaka, bujrum dodji po jednu :D
PPPS Laku noc
Haqqani

Post by Haqqani »

Opera " Idomeneo " se izvodi vec 226 godina , i sad se nadje jedan kvaziumjetnik da unosi nekakve licne frustracije . Haj sto je to uvreda za Islam i muslimane , vec je to uvreda za Mozarta samog.
Haqqani

Post by Haqqani »

mIRCerka wrote:
Haqqani wrote:
mIRCerka wrote: vecina tih tema su teme koje se ticu svih nas, a izvini, svaka tema koju ti postavis je vezana za religiju, sto ja postujem, ali ko ne misli kao ti je islamofob i nije patriota i sta sve ne... za razliku od mnogih drugih religioznih forumasha, ti posjedujes kulturu dijaloga, ali jarane, dosadniji si od mene i mojih macaka :D kontas:D

ko je to VI? Toliko o toleranciji.
PS Idem uspavati Gizma
PPS imam ja jos macaka, bujrum dodji po jednu :D
PPPS Laku noc
Persiram te , zar ne vidis .

Napala si me da pljujem po evandjeljima , sto nije istina .
Haqqani

Post by Haqqani »

Po meni nije toliko problem izvodjenja same opere , koliko je problem snimanje filma - opere po navedenom scenariu .
Post Reply