Spear wrote:Pozdrav ljudi.
Potrebni su mi savjeti i preporuke oko kupovine motora.
Nemam nikakvog iskustva sa motorima. U idealnom svijetu i idealnim okolnostima krenuo bi od kawa 250 ali ponuda kod nas malo reći očajna.
iako imam veliku strast prema motorima i pratim situaciju i sta se dogadja, nemam to "zivo" iskustvo sa njima pa me zanimaju savjeti vas kojih već vozite.
Ne bi previse dao za prvi motor jer ono, svasta se može desiti, maksimalni budzet mi je 4000 KM. Najviše me zanima Honda Hornet 600, ali tu su još kao Suzuki Bandit, Suzuki SV650 i tako tog tipa. Čine mi se kao dobra kombinacija, dovoljno moći, a ne ipak previše da se odma userem na motoru kad sjednem

Nisam neki speed fanatic, meni su motori nesto prelijepo i jednostavno zelim da imam jednog i da uzivam. Treba mi motor sa ono vozikanje po gradu/posao sta vec i ono za puta na more ili nesto tako.
Sigurno ima motora za koje ja nisam čuo ili nešto pa dajte savjeta ljudi. Sta je isplativo, relativno lako za odrzavat i tako, konkretno situacija u bih/sarajevo.
I također koliko će me doći polaganje za motor pošto i to trebam odraditi.
Lijep pozdrav ljudi.
Horneta sam vozio punih 6 godina... Naked model je kod mene bio, 1998 godina proizvodnje
Presao nekih 40k kilometara sa njim i nikada nisam imao niti jednog problema
Onako, iz licnog iskustva, svaka preporuka za Horneta !

Hornet je u sustini CBR 600F, samo bez oklopa... Ista masina (PC 25 masina koja se ugradjivala i u CBR), isto podvozje itd...
Ja bi ti jos dodatno preporucio da trazis model poslije 2003. godine, posto je na tim modelima prednja felga 17" (na modelu 1998-1999 je prednja bila 16" pa zna biti problem sa kupovinom prednje gume) a imaju i ljepsi, spicastiji rep
Posto si pocetnik, moram te i upozoriti - Hornet je prilicno zivahan motor i za pocetnika moze biti malo "zivcan" za kontrolisati... Posebno ako pretjeras sa gasom u prve 3 brzine. Jaka je masina za njegovu tezinu a dodatno, prilicno je lagan na prednjem kraju pa zna biti otimanja upravljaca kad ga "odvrnes"... Meni je ovo bilo extra

ali pocetnika bi taj zivcanluk mogao prepasti i eventualno dovesti do pada
Za Suzuki SV650 ne mogu dati misljenje jer nisam nikada imao ili vozio taj motor ali vazda mi se svidjao blentavi zvuk njegove V-twin masine.
Zavisi sve od toga sta ti preferiras, ako volis miran rad i da zavrces masinu u obrtajima, onda kupi Horneta
Ako hoces blentav zvuk, elasticniji motor u nizim obrtajima a ne smetaju ti vibracije V twin-a, kupi Suzuki SV650
sheilak wrote:meni klixoris skuter predlozi...

Ramzess Veliki wrote:
Zašto ne, zavisi za šta ti treba. Ima djevojaka koje deru R mašine mnogo jače od njegovog ili mog motora.
Limit je u tvojoj glavi, nigdje više.

Vidi ti njih dvoje sto su se raspricali o meni