Motor za duga putovanja
-
#1 Motor za duga putovanja
Mozete li mi preporuciti jeftin,a pouzdan motor za duza putovanja. Samo da napomenem da sam stariji pocetnik,ali imam zelju da malo putujem. Hvala
- EFD22
- Grijem se na: trenje.
- Vozim: a i samo vozim.
#2 Re: Motor za duga putovanja
Ako možeš naći kakav polovan Suzuki Vstrom 650, oni su za duga putovanja top.
Ili Honda CB500X, Yamaha Tracer 7, ili eventualno MT-07.
Ili nove Kawasaki Versys 300, CF Moto 650 Adventura.
Ili Honda CB500X, Yamaha Tracer 7, ili eventualno MT-07.
Ili nove Kawasaki Versys 300, CF Moto 650 Adventura.
- skrbavi-admin
#3 Re: Motor za duga putovanja
moras naci optimum koji objedinjava sve kvalitete jednog dobrog turera - a tu je honda VFR cini mi se gospodar.....
-
#4 Re: Motor za duga putovanja
Hvala vam, ali ove honde su malo prejake za pocetnika
-
#5 Re: Motor za duga putovanja
Najvaznija pitanja na koja nisi dao odgovor.
-Da li si kada prije nesto vozio i sta(vrsta, snaga, kubici)
-Nov ili polovan?
-Do koliko para?
-Putovanje kada kazes, sta smatras pod tim? Jer putovanje je i 30 kilometara i 3000 kilometara.
-Kakvo putovanje. Da li ces asfaltom ili ces se penjati po nekim vukojexxx(sto svakako nije za pocetnika ali bolje je pitati)
-Sam ili sa suvozacem.
Ovo su pitanja od kojih ti jako zavisi preporuka.
-
#6 Re: Motor za duga putovanja
Nikad sjeo na motor. Tek polozio. Za pocetak krace rekacije dok se uhodam, a onda aBd malo po Evropizdruzdjo wrote: ↑20/05/2023 23:30Najvaznija pitanja na koja nisi dao odgovor.
-Da li si kada prije nesto vozio i sta(vrsta, snaga, kubici)
-Nov ili polovan?
-Do koliko para?
-Putovanje kada kazes, sta smatras pod tim? Jer putovanje je i 30 kilometara i 3000 kilometara.
-Kakvo putovanje. Da li ces asfaltom ili ces se penjati po nekim vukojexxx(sto svakako nije za pocetnika ali bolje je pitati)
-Sam ili sa suvozacem.
Ovo su pitanja od kojih ti jako zavisi preporuka.
-
#7 Re: Motor za duga putovanja
Uuuuuh. Zeznuto.
Iskreno ne znam sta da ti kazem.
Ja sam isto tako tek polozio(prosle godine krajem ljeta), ali sam vozao onako ilegalno od svoje 17-te. Ali sam isto tako znao kakav motor cu ganjati a kakav necu.
Moras prvo postaviti sebe na pravo mjesto. Da znas svoja ogranicenja, mogucnosti, zelje.
Obzirom da trebas prevaliti kilometara i kilometara, ja(samo ja) ti savjetujem nekog cruiser-a. Ja imam isto, i moze se fino putovati a opusteno. Nemoj ganjati neke jake i teske "zujalice" sa puno kubika. Znaci i ovo sto ti je savjetovano je za malo ozbiljnije vozace.
Pogledaj malo oglase.
- MehmedPasaMoric
#8 Re: Motor za duga putovanja
Treba prije svega da nadjes motor koji ti je udoban i koji ti najbolje odgovara u skladu sa tvojom visinom, tezinom, fizickom konstrukcijom itd. Ne moze ti niko preporuciti konkretan model jer niko ne zna sta tebi odgovara, fino odredi sebi budzet i obidji 5-6 razlicitih motora sa oglasa, svaki probaj i vidi sa kojim se najbolje osjecas. Inace uvijek vise volim ljude koji u zrelim godinama sjednu na motor prvi put od ove nafurane balavurdije u japankama i sorcevima, ja da se pitam ja ne bih ni dozvolio polaganje za motor prije 30te
- EFD22
- Grijem se na: trenje.
- Vozim: a i samo vozim.
#9 Re: Motor za duga putovanja
Ne znam je li za početnika, ali je definitivno za putovanja. A i nije teška za voziti, ovaj motorić ima finog momenta na niskim obrtajima, ne moraš stalno šaltati.
https://olx.ba/artikal/53181795/yamaha-tracer-700
https://olx.ba/artikal/53181795/yamaha-tracer-700