Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
sahbazzz wrote: ↑28/04/2025 09:31
Mene je iznenadio Pecco. Ne kontam. Kad je pao MM mislio sam to je to, ne moze ga vise niko zaustavit.
Ocigledno mu Ducatijeva 25-ica nesto ne odgovara jer ono je bio tanak tempo za najbrzi motor.
Ne postoji univerzalni "najbrzi motor"... U zavisnosti od staze i motor/vozac se moraju prilagoditi. Ova je imala puno krivina, time je i razlika Ducati-jevih konja viska imala manje uticaja.
Ne postoji univerzalni najbrzi motor ali je njegov ipak "najbrzi" ili naupravljiviji, kako god to nazovemo, necemo se lagati.
Pogledaj kako Alex odveze trku, rijesi Fabia bez ikakvih problema. Da je MM ostao u igri a da je Pecco imao ovaj tempo ne moram ti ni govorit da bi bio 5,6 sekundi iza MM, i to na 4-tom mjestu.
Zarco zasluzio, dobar je ove godine, izvlaci maksimum iz Honde. Jos na domacem terenu.
Marquez pametan, konacno nije srljao i ode na 50+ bodova u odnosu na Pecca. Pecco je stigao 100 poena u odnosu na Fabia, ali ove okolnosti nisu ni blizu iste.
Ovo je najbolja trka MM 93 u karijeri, ne mogu se sjetiti da je ovako ikad odvozio.
Zarco je dobar, honda sve bolja generalno ali danas je sreca igrala veliku ulogu.
Fantasticna trka. Dosta pitanja poslije ove trke. Ducati se strasno mucio, ne sjecam se kad sam ih gledao u ovako "losem" izdanju.
MM se cijeli vikend zalio na famozni "osjecaj" na motoru, ali evo i u utrci mnogo problema za sviju, pad Alexa, Pecca, ocigledno tu nesto nije stimalo.
Da li je toliko znacila ta soft guma kod Yamahe, Aprillia-e i Honde ili su jednostavno smanjili razliku bice zanimljivo pratiti.
Mislim da prije medium nije bio optimalan izbor nego sto su ovi smanjili zaostatak. Jucer svi na softu pa Ducati 1-2-3. Jest da je jucer Bez bio ok, ali ovo je njihova staza pa ne racunam ih ovdje.
Gume, skriveni heroji kako ih nekad davno nazvase u auto moto sportu.
Kockanje sa softom se iplatilo, a da nije bilo kvara Fabio bi uzeo trku bez problema...
van Basten wrote: ↑01/09/2024 22:33
Ne volim ga sekunde ali ako ga psihofizičko zdravlje posluži Marques će dogodine brisati pod sa Bagnaiaom
Bezveze je samog sebe citirati, ali zaista nije trebalo biti nikakav vizionar niti neki veliki ekspert za moto gp pa da se predvidi na šta će ova sezona ličiti