Mostarci, sta vise cekate?!?!?!?!?!

Post Reply
Kopenhagen

#201 Re: Mostarci, sta vise cekate?!?!?!?!?!

Post by Kopenhagen »

blue_sky wrote:
Kopenhagen wrote:
Toto wrote:Apsurdno je Ultrasima i Red Army-u podvaljivat da su oni krivci za problem oko Stadiona BB i poslovnih prostora u Starom gradu.
Probem stadiona bb se rjesavao i mogao rijesiti krajem 1994 i pocetkom 1995 godine kada ga je EU administracija postavila na tapet. Tad Ultrasi nisu postojali ni na papiru a RA 1981 je bila u izgnanstvu. U Mostaru su tad bila dva tri "Rodjena" u "Getaldusu" koji su ko mastali da obnove Velez.
Stadion je dosao na tapet jer je bio gradsko vlasnistvo a odlukom HZHB je bio dojeljen Marinu Topicu, Peri Zeleniki u Jadranku Prlicu. EU Administracija je htjela vratiti u vlasnistvo sve sto je bilu u vlasnistvu grada a bilo mu je oteto, pa je tako dosao i stadion pod BB na red. Posto se radilo o ogromnom bogatstvu koje je trebalo vratiti pod ingerenciju grada i napravljena su dva atentati na Kosnika da bi mu se priprijetilo. Na kraju je Tudjman dobio po prnjokalici i morao je doci u Mostar i izvinuti se Kosniku i otrpiti da ga narod pljuje po ulicama.
Da ti budem iskren stadion u Vrapčićima sad izgleda mnogo ljepše od onog pod bijelim brijegom. :roll:
Mi vama u Kopenhagenu zelimo da nekada dobijete isti takav mocni stadion :lol:
Ne zahebavam se matere mi.Onog pod bijelim brijegom je pregazilo vrijeme,stara komunistička skalamerija koja prdi prazna ko god da dođe.Ovaj vamo po meni nekako "fudbalskiji",bolja travnata podloga,više raje nema atletske staze
prdimahovina

#202 Re: Mostarci, sta vise cekate?!?!?!?!?!

Post by prdimahovina »

Toto wrote:Ultrase i Red Army su HDZ-jugend i SDA-jugend.
Red Army je SDA jugend???

kakva glupost, jedna od jačih na ovom forumu. Naravno da nije, RA je (uglavnom) lijevo orijentirana grupa koja sa SDA ime veze kao i sa HDZ. malo pogledaj po google, po youtube, po stranicama RA.
Kopenhagen

#203 Re: Mostarci, sta vise cekate?!?!?!?!?!

Post by Kopenhagen »

prdimahovina wrote:

kakva glupost, jedna od jačih na ovom forumu. Naravno da nije, RA je (uglavnom) lijevo orijentirana grupa koja sa SDA ime veze kao i sa HDZ. malo pogledaj po google, po youtube, po stranicama RA.
Koliko znam SDA je dobila najviše glasova.Ko li glasa za tu SDA mili bože ?
prdimahovina

#204 Re: Mostarci, sta vise cekate?!?!?!?!?!

Post by prdimahovina »

Kopenhagen wrote:
prdimahovina wrote:

jesi li sam ovaj jaki argument smislio ili ti je neko pomogao?

Znači, po toj logici kada u nekom gradu neka stranka dobije najviše glasova, po automatizmu su i navijači kluba iz toga grada članovi te stranke?
Kopenhagen

#205 Re: Mostarci, sta vise cekate?!?!?!?!?!

Post by Kopenhagen »

Moža nisu članovi ali glasači očito jesu (što je i bitnije) :D
Nićifor

#206 Re: Mostarci, sta vise cekate?!?!?!?!?!

Post by Nićifor »

prdimahovina wrote:
jesi li sam ovaj jaki argument smislio ili ti je neko pomogao?

Znači, po toj logici kada u nekom gradu neka stranka dobije najviše glasova, po automatizmu su i navijači kluba iz toga grada članovi te stranke?
Pa ako nije tako, onda ili Velež nije nešto popularan klub u Mostaru, ili njegovi navijači ne glasaju. A u ovom drugom slučaju sami doprinose cijeloj situaciji, te stoga i nisu neka "opozicija".
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#207 Re: Mostarci, sta vise cekate?!?!?!?!?!

Post by -LIBERO- »

Opet se moram malo upetljati :D

RA je kao ultras grupa lijevo orijentisana,to znaju svi koji imaju bilo kakav dodir sa organizovanim navijanjem na ex yu prostorima :D
Al' jezgro RA cini 100-200 ljudi,i ne treba poistovjecivati sve navijace Veleza sa RA,sto je logicno.

Ultrasi su deklerativno desno orijentisani,da ne kazem nesto vise od toga,salutiranje u nacistickom pozdravu :-) ,kukasti krstovi U i slicne gluposti.
Ali ni njih nema vise od 100-200 u tom jezgru grupe.

Tako da je smijenso pominjati sve skupa 400 ljudi kao neki bitniji faktor prilikom glasanja ,i nazivati ih SDA i HDZ omladincima :D
Optimus Prime

#208 Re: Mostarci, sta vise cekate?!?!?!?!?!

Post by Optimus Prime »

-LIBERO- wrote:Opet se moram malo upetljati :D

RA je kao ultras grupa lijevo orijentisana,to znaju svi koji imaju bilo kakav dodir sa organizovanim navijanjem na ex yu prostorima :D
Al' jezgro RA cini 100-200 ljudi,i ne treba poistovjecivati sve navijace Veleza sa RA,sto je logicno.

Ultrasi su deklerativno desno orijentisani,da ne kazem nesto vise od toga,salutiranje u nacistickom pozdravu :-) ,kukasti krstovi U i slicne gluposti.
Ali ni njih nema vise od 100-200 u tom jezgru grupe.

Tako da je smijenso pominjati sve skupa 400 ljudi kao neki bitniji faktor prilikom glasanja ,i nazivati ih SDA i HDZ omladincima :D
Ma ti ne glasaju uopste.
Sve u svemu, iz licnog iskustva sam mogao primjetiti da kad su u pitanju clanovi navijackih skupina u BiH, onda se uglavnom radi o vrlo neozbiljnim likovima.
prdimahovina

#209 Re: Mostarci, sta vise cekate?!?!?!?!?!

Post by prdimahovina »

Ja ovdje govorim o Red Army i na taj dio sam i odgovorio @Toto
I Red Army je kao grupa lijevo orijentirana (to ne mora značiti SDP). Jezgro mozda jeste oko 100-200 ljudi, ali često tu zna biti i oko 2000 ljudi, i ako svi zajedno stoje ispod petokrake i Titove slike i pjevaju pjesme u skladu s tim valjda to nešto govori. Nekome se to sviđa, nekome je to glupo, ali to je tako.
Mozda tu ima i ljudi koji glasaju za SDA, ali da je Red Army "SDA jugend" to je glupost neviđena.
oldplague

#210 Re: Mostarci, sta vise cekate?!?!?!?!?!

Post by oldplague »

Ajme, ća morete kakit. Za koga glasaju Mostarci raznih uzrasta, boja, vjera i navijačkih grupa možemo vidjeti iz toga ko se jagmio za mjesto gradonačelnika. Šta se lažete više! Bili su bez plata, kruha i vode mjesecima, a opet će za njih glasat. I kapak. Svakom po mjeri.
Nićifor

#211 Re: Mostarci, sta vise cekate?!?!?!?!?!

Post by Nićifor »

oldplague wrote:Ajme, ća morete kakit. Za koga glasaju Mostarci raznih uzrasta, boja, vjera i navijačkih grupa možemo vidjeti iz toga ko se jagmio za mjesto gradonačelnika. Šta se lažete više! Bili su bez plata, kruha i vode mjesecima, a opet će za njih glasat. I kapak. Svakom po mjeri.
Što jest, jest.
prdimahovina

#212 Re: Mostarci, sta vise cekate?!?!?!?!?!

Post by prdimahovina »

Nićifor wrote:
oldplague wrote:Ajme, ća morete kakit. Za koga glasaju Mostarci raznih uzrasta, boja, vjera i navijačkih grupa možemo vidjeti iz toga ko se jagmio za mjesto gradonačelnika. Šta se lažete više! Bili su bez plata, kruha i vode mjesecima, a opet će za njih glasat. I kapak. Svakom po mjeri.
Što jest, jest.
Pola mostaraca ne glasa nikako, za početak. A stvarno me više nervira taj stereotip: svi Bošnjaci SDA, svi Hrvati HDZ. I čim naslutite koje je nacije neko, odmah ga strpate u jednu od te dvije kategorije
Nićifor

#213 Re: Mostarci, sta vise cekate?!?!?!?!?!

Post by Nićifor »

prdimahovina wrote:
Nićifor wrote:
Što jest, jest.
Pola mostaraca ne glasa nikako, za početak. A stvarno me više nervira taj stereotip: svi Bošnjaci SDA, svi Hrvati HDZ. I čim naslutite koje je nacije neko, odmah ga strpate u jednu od te dvije kategorije
Pa tih pola su glasači SDA i HDZ-a. Da glasaju za, ne znam, Stranku zelenih, ona bi odnijela pobjedu i haman sama mogla da formira vlast.
vee-jay

#214 Re: Mostarci, sta vise cekate?!?!?!?!?!

Post by vee-jay »

prdimahovina wrote:
Nićifor wrote:
Što jest, jest.
cuj ne glasa :?
mozda ti nisi znao, ali uvijek se glasa... pa eno SDP izglasala Beslica :-) :D
prdimahovina

#215 Re: Mostarci, sta vise cekate?!?!?!?!?!

Post by prdimahovina »

kad bi malo razmislile sve te stranke koje žele te glasače o tome zašto pola ljudi ne izlazi na izbore - ko zna šta bi skontali.

A što se tiče SDP i Bešlića - pa nemoj glasati za SDP na slijedećim izborima i uradio si što si mogao
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#216 Re: Mostarci, sta vise cekate?!?!?!?!?!

Post by Toto »

Kopenhagen wrote:
prdimahovina wrote:

tacno
da je samo Red Army glaso za SDP imali bi bar 5 mjesta u Gradskom vijecu Mostara. Oni u stvari nisu ni izali na glasanje i tako su dali glasove SDA-u, isto kao sto i sad nisu izasli na izbore gradonacelnika i dali glasove na jabanu. Oni su od sve lijeve orijentacije ispali samo levati.
Geronimo81

#217 Re: Mostarci, sta vise cekate?!?!?!?!?!

Post by Geronimo81 »

prdimahovina wrote:
Nićifor wrote:
Što jest, jest.
to je istina ni jedan moj frend kao ni ja nismo glasali a mislim da je tako sa velikom vecinom mlađi mostaraca i sa lijeve i sa desne obale.
Toto

#218 Re: Mostarci, sta vise cekate?!?!?!?!?!

Post by Toto »

prdimahovina wrote:
Nićifor wrote:
Što jest, jest.
Evo si sam odgovorio zasto je Red Army SDA jugend. Vi ne mozete biti nikakve orijentacije jer po vasim izjavama vi ne glasate. Onaj ko ne glasa nema politicku orijentaciju i zato je levat jer svojim neizlaskom na izbore dajete glasove SDA-u/HDZ i zato ste SDA/hdz Jugend.

Vi ste istinski samo strastveni navijaci fudbala i Veleza i nista vise. Vi nemate pojma sta znaci ona petokrata na velezovom grbu i Velezova crvena boja. Da znate to cijeli Red Army bi izasao kolektivno na glasanje i poveli sa sobom bar jos jednog svog jarana. Kad je cijeli Velez mogao otic u partziane, jamit pusku i ginut za svoja politicka uvjerenje i orijentaciju mozete i vi izaci na izbore i jamit olovku da pokazete svoje orinetacije. Ne morate glasat ni za koga, mozete nacrtat velezov grb na glasckom lisiticu u zank postivanja prema Velezovcima koji su poginuli sa svoju politicki orijentaciju. Niko vam ne bi nista mogao a svak bi vam skinuo kapu, jer bi pokazli da imate svoj stav i svoju orinetaciju. Vas glas nebi nikome otisao nego bi na njemu bio Velezov grb. Ovako ste samo obicna rulja koja mlatara nekim carsafima i krpetinama koja nema politicke orijentacije i ne zna izraziti svoj stav i orijentaciju i daje glasove onima koji vas levate.
Velezovci koji danas igraju nisu nikako, ali bas nikako isti kao oni velezovci koji su osnovali Velez Oni su izgrali za petokraku a ovi igaraju za pare. A velezov grb nose na dresu samo zato da bi znali kome ce dodat loptu, da se ne bi brukali.
Ovo sto tvrdite da ste lijevo orijentisani je obicna laz jer to nikada nicim niste dokazali. To sto masete Velezovim zastavama i sto se bijete sa Ultrasima to je odlika levata a ne lijevo orijentisanih. Velez se nikada nije tukao sa Zrinjskim vec fer i sporski djelili sporski megdan jedan sa drugima, A treba da zante da je bilo igraca i Zrinjskog koji su nakacili petokraku ili su skrivali svoje suparnike sa fudbalskih igralista od fasista , ne zato sto su bili velezovci vec zato sto su bili mostarci i sto su se divili njihovoj hrabristi da se podegenece sa onima koji su imali pusku u rukama ne petarde . Ali vi to i ne znate vi, se samo znate medjusobno zaobadat jedni na druge za SDA/hdz sicar.
palermo

#219 Re: Mostarci, sta vise cekate?!?!?!?!?!

Post by palermo »

:run:
Toto wrote: Evo si sam odgovorio zasto je Red Army SDA jugend. Vi ne mozete biti nikakve orijentacije jer po vasim izjavama vi ne glasate. Onaj ko ne glasa nema politicku orijentaciju i zato je levat jer svojim neizlaskom na izbore dajete glasove SDA-u/HDZ i zato ste SDA/hdz Jugend.

Vi ste istinski samo strastveni navijaci fudbala i Veleza i nista vise. Vi nemate pojma sta znaci ona petokrata na velezovom grbu i Velezova crvena boja. Da znate to cijeli Red Army bi izasao kolektivno na glasanje i poveli sa sobom bar jos jednog svog jarana. Kad je cijeli Velez mogao otic u partziane, jamit pusku i ginut za svoja politicka uvjerenje i orijentaciju mozete i vi izaci na izbore i jamit olovku da pokazete svoje orinetacije. Ne morate glasat ni za koga, mozete nacrtat velezov grb na glasckom lisiticu u zank postivanja prema Velezovcima koji su poginuli sa svoju politicki orijentaciju. Niko vam ne bi nista mogao a svak bi vam skinuo kapu, jer bi pokazli da imate svoj stav i svoju orinetaciju. Vas glas nebi nikome otisao nego bi na njemu bio Velezov grb. Ovako ste samo obicna rulja koja mlatara nekim carsafima i krpetinama koja nema politicke orijentacije i ne zna izraziti svoj stav i orijentaciju i daje glasove onima koji vas levate.
Velezovci koji danas igraju nisu nikako, ali bas nikako isti kao oni velezovci koji su osnovali Velez Oni su izgrali za petokraku a ovi igaraju za pare. A velezov grb nose na dresu samo zato da bi znali kome ce dodat loptu, da se ne bi brukali.
Ovo sto tvrdite da ste lijevo orijentisani je obicna laz jer to nikada nicim niste dokazali. To sto masete Velezovim zastavama i sto se bijete sa Ultrasima to je odlika levata a ne lijevo orijentisanih. Velez se nikada nije tukao sa Zrinjskim vec fer i sporski djelili sporski megdan jedan sa drugima, A treba da zante da je bilo igraca i Zrinjskog koji su nakacili petokraku ili su skrivali svoje suparnike sa fudbalskih igralista od fasista , ne zato sto su bili velezovci vec zato sto su bili mostarci i sto su se divili njihovoj hrabristi da se podegenece sa onima koji su imali pusku u rukama ne petarde . Ali vi to i ne znate vi, se samo znate medjusobno zaobadat jedni na druge za SDA/hdz sicar.
malo preoštro rečeno, ali tačno. Smiješno je govoriti o lijevoj orijentaciji veleža u ovakvoj konstelaciji snaga. Titine slike, i čitava ikonografija koja se pojavljuje na utakmicama su više izraz sentimenta nego opredjeljenja.
I naravno, opet da se vrazimo na ono što je Toto rekao, nisu ovi mladi momci, pokatkad i sama djeca krivi za to, nego prije svega SDP.........ljutio se neko li ne na to.
BaileyS

#220 Re: Mostarci, sta vise cekate?!?!?!?!?!

Post by BaileyS »

Toto wrote:

tacno
da je samo Red Army glaso za SDP imali bi bar 5 mjesta u Gradskom vijecu Mostara. Oni u stvari nisu ni izali na glasanje i tako su dali glasove SDA-u, isto kao sto i sad nisu izasli na izbore gradonacelnika i dali glasove na jabanu. Oni su od sve lijeve orijentacije ispali samo levati.
Za sta ce im 5 mjesta? Da ih poklone Ljubi Beslicu i HDZ-u? Ili mozda da tih pet kaze, mi ne saradjujemo sa nacionalnim strankama i zato su nasi glasovi na ledu. To mu dodje isto kao da nisi izasao na izbore.
palermo

#221 Re: Mostarci, sta vise cekate?!?!?!?!?!

Post by palermo »

BaileyS wrote:
Toto wrote:

tacno
Za sta ce im 5 mjesta? Da ih poklone Ljubi Beslicu i HDZ-u? Ili mozda da tih pet kaze, mi ne saradjujemo sa nacionalnim strankama i zato su nasi glasovi na ledu. To mu dodje isto kao da nisi izasao na izbore.
Znaš i sam da nije tako, da oni imaju 5 više mjesta nego bi drugi imao pet manje, možda baš Lijanovići........i sve bi moglo biti drugačije. Problem je ipak u tome što nemaju tih pet mjesta, i ne promijene li metode rada, neće ih nikada ni imati.
Veliki sam kritičar SDP-a, posebno sa stanovišta lokalnog rada, ali objektivno i SDA je ovdje pokazala potpuno odsustvo bilokakvog političkog umjeća. Što zapravo ne čudi, kada se zna njihovo čelništvo.
vee-jay

#222 Re: Mostarci, sta vise cekate?!?!?!?!?!

Post by vee-jay »

palermo wrote: Znaš i sam da nije tako, da oni imaju 5 više mjesta nego bi drugi imao pet manje, možda baš Lijanovići........i sve bi moglo biti drugačije. Problem je ipak u tome što nemaju tih pet mjesta, i ne promijene li metode rada, neće ih nikada ni imati.
Veliki sam kritičar SDP-a, posebno sa stanovišta lokalnog rada, ali objektivno i SDA je ovdje pokazala potpuno odsustvo bilokakvog političkog umjeća. Što zapravo ne čudi, kada se zna njihovo čelništvo.
a drugi subjekti su kao pokazali neko umjece?
prdimahovina

#223 Re: Mostarci, sta vise cekate?!?!?!?!?!

Post by prdimahovina »

Toto wrote:
prdimahovina wrote:
Evo si sam odgovorio zasto je Red Army SDA jugend. Vi ne mozete biti nikakve orijentacije jer po vasim izjavama vi ne glasate. Onaj ko ne glasa nema politicku orijentaciju i zato je levat jer svojim neizlaskom na izbore dajete glasove SDA-u/HDZ i zato ste SDA/hdz Jugend.
stvarno ne znam iz čega si iskonstruisao to da "po vasim izjavama vi ne glasate". Znam dosta ljudi koji glasaju, ali isto dosta ljudi koji ne glasaju. Ja lično sam svaki put glasao, i morio sve prijatelje da izađu na glasanje, pa taman da pošaraju glasački listić, ali i taj čin je nešto. Dosta ljudi ne konta da je prednost glasanja na tzv otvorenim listama, što možeš zaokružiti samo jedno ime koje ti se sviđa od 50-100 ponuđenih. SDA je pokušavala da preko svojih ljudi u upravi "poklopi" Velež, što im nije uspjelo, najviše zbog Red Army.

Problem je što je pravo teško nekoga nagovoriti da izađe na izbore, pogotovo od mlađe raje zato što je mišljenje da su SVI političari šupljaci i lopovi i da se NIŠTA neće promijeniti.
Nekako je najprirodnije da ljudi lijeve orijentacije glasaju za lijeve stranke. npr za SDP. Ali i SDP bi se trebao dobro zamisliti zašto nije privukao te ljude koji jednostavno vape za nekom strankom za koju bi mogli glasati.
prdimahovina

#224 Re: Mostarci, sta vise cekate?!?!?!?!?!

Post by prdimahovina »

Toto wrote:
Kopenhagen wrote:
prdimahovina wrote: Red Army je SDA jugend???

tacno
A koliko je vas iz dijaspore glasalo? Kad već dijelite likcije po forumima, što niste organizovali neku kampanju da se animiraju glasači. Da ste to uradili, umjesto da krivite RA, ne bi SDP imao 5 nego 10 vijećnika
Toto

#225 Re: Mostarci, sta vise cekate?!?!?!?!?!

Post by Toto »

prdimahovina wrote:
stvarno ne znam iz čega si iskonstruisao to da "po vasim izjavama vi ne glasate".
Pola mostaraca ne glasa nikako, za početak.
Ovo je tvoja izjava za pocetak. Ako je SDA pobijedio i za njega glasala ona pola lijevog mostara - sto glasa; Red Army socijaledemokratske orijentacije a socijaldemokrati mostara nemaju ni za germe, onda brato moj znaci: da su i RA bili medju onima sto nisu glasali... a to da nesto ne stima izmedju socojaldemokratije Red Army-ja i socijalademokratije mostara, to se vidi i na semaforu u Gradskom vijecu.

A ako te instereuje sta je to sto ne stima: imas sve opjevano u predhodnim postovima ove teme
Post Reply