nemaš ti pojma šta uopšte želiš rećizbsn wrote:@Demografu, ne sporim ja istinitos tih karti, samo ti ne shvaćaš. Te karte pokazuju raspored jedinica ABiH u akciji Neretva 93 (službeni naziv akcije je drukčiji), znači dokle su jedinice došle.Alfons Kauders wrote:auuuu, dakle hafis i kolege su spasili ne samo neum, vec vjerovatno i ploce, mozda i dubrovnik, ston, pa sve do prevlake...ko zna, mozda bi sefer poslije herceg novog zavrnuo na sjever, do istre, a mozda bi i trst bio nas
1993 ARBiH krenula na more... u sta ljudi jos nece povjerovat u pm
![]()
i mojne ba gubit vrijeme na te rasprave o jeziku... jer doktor mene vec nekoliko dana ubjedjuje da se pise Hrvatski jezik s velikim H... baska sto ne konta razliku izmedju kolokvijalnog i knjizevnog jezika...
Znači jedno je ono šta je planirano, a drugo šta je ostvareno.
dakle pomjeranje jedinica ARBH NIJE UOPŠTE ni planirano južno od Mostara
a kamoli da su donekle i mogle doći, čak i napadi koji jesu planirani u gornjim zapadnim dijelovima ratišta su imali skoro nikakvog efekta
dakle kretenska spika o pokušajima ARBH da izađe kod Neuma su ništa durgo nego škutorsko-HVO verzije istine
jednako kao mnogobrojne četničke verzije ratnih situacija, od kojih je naravno najdrastičnija ona da je ARBH činila zločine u području Srebrenice protiv "srpske nejači", a ono nigdje grobova na lokalnom groblju od nekih civila, nego sve "junaci" zaslužni za odbranu "srpske otadžbine",
ali naravno četničke i škutorske verzije događaja ostaju da kruže u njihovim bolesnim mozgovima