Mostar sevdah reunion

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

vedderedi

Post by vedderedi »

Evo i ja pustio "Cudna jada..."

BOL BOLUJE CELEBICA BIBAAAA

hajmo svi, da vas cujem! :D
vedderedi

Post by vedderedi »

Pogledajte na ovom linku za BB King-ov Blues Club u Los Angelesu, ko nastupa 06.09.2006. ;)

http://www.inthemarketplace.com/cgi-bin ... e=2006/9/1
Kaiser

Post by Kaiser »

bAkcILL wrote:
...pa vjerovatno ne osjetis primjesu dzeza...

papak
1) ne osjetim primjesu "dzeza" u MSR-ovim obradama sevdalinki, bas me zanima gdje si to cuo jazz?

2) sve i da je tako, ne znam sta bi jazz radio u sevdalinkama?
mala-i

Post by mala-i »

papak[/quote]

2) sve i da je tako, ne znam sta bi jazz radio u sevdalinkama?[/quote]

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ova ti je dobra..........vrhunska!
Sinapsa

Post by Sinapsa »

evo jedna zvornicka, kafanska interpretacija pjesme "Emina" ;-)

http://rapidshare.de/files/29610974/Emina.rm.html
anais_nin

Post by anais_nin »

krov wrote:vidi, vidi, a niko da odgovori na temu 'ima li ko' gdje molim i prosim njihov najnoviji album "The legends of life" :x
ja nemam jos uvijek, ali cim nabavim (sto ce vjerovatno biti tek kad vidim Dragog, ili Sandija i Mishu) proslijedicu ti kopiju....
Anka

Post by Anka »

Ovakvom obradom oni su sevdalinku učinili "slušljivom" i za strance.
Ja bih veoma volela da odem na koncert izvorne sevdalinke, ali, toga nema....

http://www.sevdalinke.com/muzika.php

100% Himzo 1/2
anais_nin

Post by anais_nin »

Kaiser wrote:Malo je off topic jer je pitanje bilo ide li ko na koncert, ali pošto se počelo iznositi i mišljenje o MSR da se i ja pridružim.

Iako nisam muzički obrazovan, pa to ne mogu stručno tvrditi, mislim da je MSR poguban za sevdalinku, da ni najmanje ne radi na njenoj promociji kako se to obično govori, nego su jednostavno do balčaka iskomercijalizirali jednu tako tananu muzičku formu i od nje napravili kafansku pjesmu od koje su zgrnuli vjerovatno veliku lovu.

To je moje mišljenje :shock:
mislim da svako ima pravo na svoje misljenje..,....dozivljaj muzike je veoma subjektivan....ja znam da ja nisam objektivna jer sam mostarka i izuzetno sam ponosna na MSR i njihov uspjeh...to je bend koji je uradio vise za promociju BiH i nase muzike i kulture u poslijeratnim godinama nego ijedan drugi....to samo po sebi mi je dovoljno da ih gotivim....

ali iskreno ja volim njihove interpretacije nasih tradicionalnijih melodija, jer su novije, svjezije, orginalne, imaju njihovog duha, znam prepoznati odmah nesto sto su oni radili....i napravili su interesantnu kombinaciju sevdaha i ciganskih pjesama, skupili neke ljude koji su stari majstori :D meni najbitnije od svega sto osjetim na njihovim koncertima, isto kao i kad zasviraju kad sjedimo negdje skupa, onako spontano, za raju, da sviraju iz dushe....mene to apsolutno ponese :D jos kao sto rekoh, kad vidim i cujem muju santica, jeza me prodje :D

ali kao sto rekoh ovo nema veze sa objektivnoscu, ovo je moj subjektivni dozivljaj tog benda :D
Sinapsa

Post by Sinapsa »

@anais_nin i @krov,

nemam ni ja album "Legends of life" ali imam nesto drugo interesantno za vas....poslao sam vam na PM pa pogledajte....mozda vam se svidi :)
ahmed&nedzad

Post by ahmed&nedzad »

Sinapsa wrote:@anais_nin i @krov,

nemam ni ja album "Legends of life" ali imam nesto drugo interesantno za vas....poslao sam vam na PM pa pogledajte....mozda vam se svidi :)
A što samo njima?! :-?
Sinapsa

Post by Sinapsa »

Gargamel wrote:
Sinapsa wrote:@anais_nin i @krov,

A što samo njima?! :-?
objasnio sam ti na PM zasto ;-)
Odisej

Post by Odisej »

MAJSTRI će nastupiti i u Goraždu , ja mislim 24 avgusta u večernjim satima u okviru goraždansog dijela SFF..
RADUJEM SE !
FAtka

Post by FAtka »

a :)
Last edited by FAtka on 19/08/2006 12:01, edited 4 times in total.
stardust_rnr

Post by stardust_rnr »

zna li neko hoce li biti koncert u Tuzli? cula sam da bi trebao bit sledece sedmice al nema nigdje nikakkve obavijesti... :sad:
stranac2

Post by stranac2 »

Vidim da ste u sevdahu pa evo vam ovaj mali linkić :kravata:

http://www.megaupload.com/se/?d=LNPXVGB3

filmić je malo povelik ali ko čeka taj i dočeka !
DUREX

Post by DUREX »

stranac2 wrote:Vidim da ste u sevdahu pa evo vam ovaj mali linkić :kravata:

E,lave...ne radi ti ovaj link.... :(
stranac2

Post by stranac2 »

DUREX wrote:

u primijetio sam izvini sada radim na postavljanju ... uno momento...
tigris

Post by tigris »

Jordan26 wrote:slusam svaki boziji dan onu Cudna jada od Mostara grada..odvrnem do daske to to...i topim se od ljepote... :D
isto tako :) i bila sam na koncertu u coloseumu kad je i ljiljana batler pjevala sa njima i kad je pocela ta cudna jada....raja se raspojasala......napila sam se to vece :-) :-)

ili biljana :? ugl znate ko je...............strasna je svaka joj cast...
anais_nin

Post by anais_nin »

tigris wrote:
Jordan26 wrote:slusam svaki boziji dan onu Cudna jada od Mostara grada..odvrnem do daske to to...i topim se od ljepote... :D
isto tako :) i bila sam na koncertu u coloseumu kad je i ljiljana batler pjevala sa njima i kad je pocela ta cudna jada....raja se raspojasala......napila sam se to vece :-) :-)

ljiljana, ljiljana, mocna mama :D
stranac2

Post by stranac2 »

stranac2 wrote:
DUREX wrote:

u primijetio sam izvini sada radim na postavljanju ... uno momento...
http://www.megaupload.com/?d=6INI1W9F
dok. o MSR

ovo fercera pass:forzavelez
tigris

Post by tigris »

anais_nin wrote:
tigris wrote:

ljiljana, ljiljana, mocna mama :D
slusaj ti ....dupe ala j.lo :oops: ja se tebi obracam na msn- koji put neki dan a ti se pravis da me ne vidis :oops: :roll: :D :D

dalje....ne javis li se pm-om ima da ti skresem i mostar i sevdah ljilju i batlera i matlera isva redom dok sevdah ne padne :oops: :D :D :D
anais_nin

Post by anais_nin »

tigris wrote: slusaj ti ....dupe ala j.lo :oops: ja se tebi obracam na msn- koji put neki dan a ti se pravis da me ne vidis :oops: :roll: :D :D

dalje....ne javis li se pm-om ima da ti skresem i mostar i sevdah ljilju i batlera i matlera isva redom dok sevdah ne padne :oops: :D :D :D
nisam ja na MSN :D (ovo javno objasnjenje jer ne desava se to samo tebi)...u mostaru na poslu mi je ostao MSN setiran na automatsko logovanja cim se kompjuter upali....obrati paznju na to koliko je sati kad me vidis "online" :lol: :D sta li si to brezobrazno mom sefu napricala :lol: :D stize PP
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

Post by Nosferatu »

Ima li iko od vas da zna gdje mogu naci informacije o turneji Mostar Sevdah Reuniona po Americi? Evo nocas se peglam vec sat vremena, bio sam na oficijalnoj i 10 drugih nekih stranica ljudi koji obicno organizuju pEvaljke ali nisam nasao nikakve informacije. Sve sto znam je da dolaze u Arizonu 10 Septembra, cuo sam da imaju i show u Californiji ali konkretno me interesuje ima li koji koncert u Chicagu ili St. Louise-u. Pa ako ko sta zna, neka mi posalje pp ili neka stavi ovdje za druge gradjane dijasporce (znam da nismo supci zasluzili, al' utefterite nam to u teku, kao i sve do sad) - da se ne desi blam Zabranjenog Pusenja u Chicagu od 35 dusa.
Post Reply