daddy-kool wrote:Ako se poveže sa Zakonom o državnoj službi FBiH, to bi bilo da pravovjerni HDZ budu namireni kod kuće.
stvari se mogu u interpretirati kako kome odgovara, ali preseljenje institucija bilo gdje = vise para u toj sredini. nije to sami ni direktan nacin kroz zaposlenje vec i na indirektan jer da i ti i ja sutra dobijem posao u trnovu svaki dan bi tamo ostavljali 4-5 maraka za dorucak, kafu...
vrti se lova, vise se trosi, izdaju se stanovi...
pazi, ne mislim ja da je to dobro ili lose, vec da to moze biti neka vrsta strateskog opredjeljenja.
takav je npr slucaj istocno sarajevo kojeg ovdje svi na forumu cesto predstavljaju kao mjesto koje zivi na racun sarajeva, ali lukavica zapravo parazitira na racun ostatka rs-a, a ne sarajeva. U lukavici imas par drzavnih insttucija a nemas nijednu u puno vecoj bijeljini, prijedoru, doboju...
naravno da nije posteno, ali to je neka vrsta politicke odluke i mirenja istoka i zapada ili tako nesto.
to isto fedracija moze uraditi a mostarom ili nekim drugim gradom. nista konkretno ni pozitivno, vec cisto malo prelivanja da se neko mjesto ozivi iz raznih pobuda