Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
- bijela
#876 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
dok je kupina, janje na ražnju u po grada je stvarno najmanji problem
- strong69
#877 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
bijela wrote:dok je kupina, janje na ražnju u po grada je stvarno najmanji problem
Zato mi i nije jasno da mnogi od jagnjeta ne vide vukove... Nego se uhvatili pecenog jagnjeta kao najveceg problema grada.
- emigrazione
#878 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
Treba kupinu odvesti negdje na glavušu 
- Toffee karamela
#879 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
Pa sad najbolje bi bilo unajmiti privatnog detektiva da istraži porijeklo gazde Aida. Mada bi rezultati mogli biti poražavajući po anti-istočnabosna lobi. Papanluk nema granica, a ja sam vazda tvrdila da od rođenih sarajevskih papaka nema gorih (čaršijanera).
- Ciprol
#880 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
u čemu se pronalazim? nisam iz istočne Bosne. ali zaista, porediti ljude koji su iz istočne Bosne sa četnicima i još poslije toga reći "Nit vidim da su pobijeni", zaista, svaka čast.xkupinax wrote:Ciprol wrote:xkupinax wrote:
ovo je zaista vrhunac..
Sta je vrhunac? I forumas ranije je istu stvar napisao.. nismo mi krivi sto se pronalazite. Vrhunac je priliv ljudi, koji su privatizovali ovaj grad, nametnuli neke izopacene obicaje i tradiciju, posijali strah. A oni koji su ga odbranili sada su u sjeni i nemaju nikakvih prava.
šta su, trebali biti pobijeni? ne bi ti smetali, a ne bi ni "uništili" Sarajevo?
- strong69
#881 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
A sad odjednom vise nisi "JA" nego "MI".xkupinax wrote: Sta je vrhunac? I forumas ranije je istu stvar napisao.. nismo mi krivi sto se pronalazite.
Edit: A evo tih sretnika o kojima ti pricas...
http://www.klix.ba/vijesti/bih/majka-na ... /120627088
http://www.klix.ba/vijesti/bih/na-lomac ... /120627112
-
xkupinax
#882 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
strong69 wrote:A sad odjednom vise nisi "JA" nego "MI".xkupinax wrote: Sta je vrhunac? I forumas ranije je istu stvar napisao.. nismo mi krivi sto se pronalazite.
Uh sto si se ti upalio
-
caros
#883 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
xkupinax wrote:Sigurno sjedis u udobnoj fotelji, dok neko sarajevsko dijete, ciji ti je otac i omogucio () konobarise po kaficima, sa po 2 fakulteta.
-
xkupinax
#884 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
strong69 wrote:A sad odjednom vise nisi "JA" nego "MI".xkupinax wrote: Sta je vrhunac? I forumas ranije je istu stvar napisao.. nismo mi krivi sto se pronalazite.
Edit: A evo tih sretnika o kojima ti pricas...
http://www.klix.ba/vijesti/bih/majka-na ... /120627088
http://www.klix.ba/vijesti/bih/na-lomac ... /120627112
Ma ti nisi normalan zivota mi.
-
xkupinax
#885 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
Blago tebi, ti rahat od pameticaros wrote:xkupinax wrote:Sigurno sjedis u udobnoj fotelji, dok neko sarajevsko dijete, ciji ti je otac i omogucio () konobarise po kaficima, sa po 2 fakulteta.
- strong69
#886 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
Nisam cim s tobom diskutujem. Ne znam koji mi je klinacxkupinax wrote:
Ma ti nisi normalan zivota mi.
- Ciprol
#887 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
bitno je da si ti shvatila šta su problemi sarajeva i da mrziš sve druge koji nisu iz sarajeva. samo nastavi tako!xkupinax wrote:Blago tebi, ti rahat od pameticaros wrote:xkupinax wrote:Sigurno sjedis u udobnoj fotelji, dok neko sarajevsko dijete, ciji ti je otac i omogucio () konobarise po kaficima, sa po 2 fakulteta.
.
- poznanik
#888 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
Ova je tema još juče otišla u k....

- tomsojer
#889 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
Kako se na njemackom, engleskom ili francuskom kaze "seljakluk" ili "papanluk"? Nesto u tom kontekstu?
- Banksy
#890 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
Ko je blesan uopšte?
''Jel to što imamo SFF znak da je Sarajevo grad kulture? Imamo mi i koridu. Zato, kažem, da, ovo je grad kulture a ovo je dio naše kulture.
Ali to su ljudi kojima ništa ne valja, ni most, ni Sarajevo, ni Kusturica, ni Bregović ...'' kaže Rifatbegović.
- sheilak
#891 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
mislim da ce svi razumjeti rijec primitivizam.tomsojer wrote:Kako se na njemackom, engleskom ili francuskom kaze "seljakluk" ili "papanluk"? Nesto u tom kontekstu?
- emigrazione
#892 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
E upravo ja o ovome pricam. Danas sam imao frku na poslu sa kolegom, momak za 10 na ranu da ga privijes ali jebiga smeta mu meza na gradilistu, a on iz Srebrenice. Pa cekaj malo covjece, gradiliste radnici... jok. Neko ga je negdje pogresno naucio da se janjetina ne jede po Sarajevu, da je to papanski, da je isto jeo je u pozoristu ili negdje na nekom gradilistu, na sred ulice, u stanu
- Ciprol
#893 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
ma skontali smo da nije janje problem :/emigrazione wrote:E upravo ja o ovome pricam. Danas sam imao frku na poslu sa kolegom, momak za 10 na ranu da ga privijes ali jebiga smeta mu meza na gradilistu, a on iz Srebrenice. Pa cekaj malo covjece, gradiliste radnici... jok. Neko ga je negdje pogresno naucio da se janjetina ne jede po Sarajevu, da je to papanski, da je isto jeo je u pozoristu ili negdje na nekom gradilistu, na sred ulice, u stanu
- emigrazione
#894 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
Ma da, problem je sam cin prinosenja komada pecenog mesa ustima na gradilistu, u centralnoj gradskoj opstini. Jel to to
- Ciprol
#895 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
naravno. jer to nije običaj u sarajevu, nego su to donijeli iz istočne Bosne. mislim, u sarajevu se ne jede janjetina, samo piletina.emigrazione wrote:Ma da, problem je sam cin prinosenja komada pecenog mesa ustima na gradilistu, u centralnoj gradskoj opstini. Jel to to
- MedenoSrce
#896 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
Nek se poznanik i ja oko neceg slozimopoznanik wrote:Ova je tema još juče otišla u k....![]()
- tataćusak
#897 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
Ja sam iz istočne Bosne,Sandžaka,Kosova, odnosno iz svih mjesta prema kojima Vi poštovani forumaši imate predrasude. Mi ne želimo tvoje Sarajevo i tvoju kulturu. Mi svi gore pobrojani imamo svoju kulturu, porijeklo i običaje koje nosimo svuda sa sobom gdje got da smo. A evo ti dole jednog TVOG SARAJLIJE koji ti savršeno paše:
Nele nema namjeru vratiti se u svoje rodno Sarajevo i BiH, ali dodaje da nije zaboravio odakle je došao
Nele Karajlić: Nisam zaboravio odakle sam, niti sam na prodaju
Nele Karajlić kaže da mu je žao što su ljudi u našoj zemlji i poslije 16 godina od rata podijeljeni.
- Muka mi je što je skeč iz "Top liste nadrealista" pod nazivom "Ja čitam" postao stvarnost. Ako se sjećate, tu igram profesora koji objašnjava kako se riječ "Ja čitam" izgovara na jeziku Bošnjaka, Srba i Hrvata. Naravno na sva tri jezika izgovara se potpuno isto, ali taj profesor ističe da je taj izgovor drastično različit u odnosu na prvi ili drugi jezik koji se govori u BiH. To je tada bilo smiješno, ali sada kada je taj skeč postao stvarnost je žalosno", priča za "Express" nekadašnji pjevač "Zabranjenog pušenja" sa stalnom adresom u Beogradu.
Nele nema namjeru vratiti se u svoje rodno Sarajevo i BiH, ali dodaje da nije zaboravio odakle je došao, te da se nikada nije trudio da izbriše sarajevski akcenat ili prestane pričati ijekavicom.
- Neki su svašta radili, ali ja sam ostao dosljedan. Nisam na prodaju, objašnjava on
U ovom slučaju si ti profesor kojeg tvoj dragi nele glumi, profesor kojemu je bitno je li janje skinuto sa koLca ili je iz tanjira sa viljuškom i nožem. Ti se pronađi o ovom postu
Nele nema namjeru vratiti se u svoje rodno Sarajevo i BiH, ali dodaje da nije zaboravio odakle je došao
Nele Karajlić: Nisam zaboravio odakle sam, niti sam na prodaju
Nele Karajlić kaže da mu je žao što su ljudi u našoj zemlji i poslije 16 godina od rata podijeljeni.
- Muka mi je što je skeč iz "Top liste nadrealista" pod nazivom "Ja čitam" postao stvarnost. Ako se sjećate, tu igram profesora koji objašnjava kako se riječ "Ja čitam" izgovara na jeziku Bošnjaka, Srba i Hrvata. Naravno na sva tri jezika izgovara se potpuno isto, ali taj profesor ističe da je taj izgovor drastično različit u odnosu na prvi ili drugi jezik koji se govori u BiH. To je tada bilo smiješno, ali sada kada je taj skeč postao stvarnost je žalosno", priča za "Express" nekadašnji pjevač "Zabranjenog pušenja" sa stalnom adresom u Beogradu.
Nele nema namjeru vratiti se u svoje rodno Sarajevo i BiH, ali dodaje da nije zaboravio odakle je došao, te da se nikada nije trudio da izbriše sarajevski akcenat ili prestane pričati ijekavicom.
- Neki su svašta radili, ali ja sam ostao dosljedan. Nisam na prodaju, objašnjava on
U ovom slučaju si ti profesor kojeg tvoj dragi nele glumi, profesor kojemu je bitno je li janje skinuto sa koLca ili je iz tanjira sa viljuškom i nožem. Ti se pronađi o ovom postu
- zahvalan
#898 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
Necu nasjesti na cetnicku propagandu o Istocnoj Bosni, to su moji Bosnjaci.
Janje nije okrenuto nego je doneseno ispeceno. znaci kad jedem cevape u Zelji ja sam ljakse jer gdje ces jesti u centru grada.
Kao sto neko rece stidite se svojih korijena
Dj s muzikom tuc tuc + saka boba = FGR
Janje nije okrenuto nego je doneseno ispeceno. znaci kad jedem cevape u Zelji ja sam ljakse jer gdje ces jesti u centru grada.
Kao sto neko rece stidite se svojih korijena
Dj s muzikom tuc tuc + saka boba = FGR
- tataćusak
#899 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
Nego, hodal' se ovim mostom? Valjal' šta