Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
karanana wrote:ja sam cuo da su imali negdje kod kineske ambasade gore neku svoju celiju.
e jebiga, tu ja zivim
Meni je najjaci Mossadov podvig oslobadjanje talaca u sred Ugande, za vrijeme vladavine onog ljudozdera Idi Amina koji je podrzavao Palestince pa im je dopustio da slete sa otetim avionom i taocima-izraelskim gradjanima na Entebbe aerodrom u Kampali.
Mossad slijece na isti aerodrom bez da ih je iko primjetio, na neku sporednu pistu, izlaze sa djipovima i krecu ka aerodromskoj zgradi, upadaju unutra, likvidiraju otmicare, oslobadjaju taoce i regulrano se ukrcaju na avion i pravac tel Aviv.
Brkash malo, celija.
Akciju o kojoj govoris su izvrsili Izraelski komandosi (medju njima i mladi Benijamin Natanjahu, buraz mu je bio komandir akcije i tu je i poginuo), a ne Mosad.
Za malo skolovanije ''oko'' i osobu koja zna sta trazi/prati bila je divna prilika prije oko mjesec dana, tacnije na onim atletskim prvenstvima na stadionu Kosevo, gdje je nastupala i reprezentacija Izraela da se vidi a i primjeti prisustvo Mosada a i Shin- Beta ako me ''oko'' ne vara.
Zaista ih je bilo divno posmatrati i uistinu su ucinkoviti.
Majstori svog zanata.
Dust wrote:Za malo skolovanije ''oko'' i osobu koja zna sta trazi/prati bila je divna prilika prije oko mjesec dana, tacnije na onim atletskim prvenstvima na stadionu Kosevo, gdje je nastupala i reprezentacija Izraela da se vidi a i primjeti prisustvo Mosada a i Shin- Beta ako me ''oko'' ne vara.
Zaista ih je bilo divno posmatrati i uistinu su ucinkoviti.
Majstori svog zanata.
Ovo je bash zanimljivo. Naravno da ih je bilo puno Koshevo, Izraelci imaju gorkih iskustava sa atentatima na njihove sportiste. Nazalost, Sarajevo jeste zona velikog rizika za njih... Ne mozes nista iole pozitivno da napises o Izraelu ili Jevrejima uopste na Sa-X da te ne sasjeku dezurni Islamisti, a kamoli kako je kad njihovi sportisti igraju na nasim terenima.
"Izraelska vojna obavještajna agencija odigrala je veliku ulogu u ratu, ponajviše zahvaljujući Eliju Cohenu, izraelskom špijunu koji je, glumeći sirijskog povratnika iz Argentine, zadobio povjerenje sirijske vojske. Njegovim najvećim uspjehom smatra se sabotaža sirijske vojske na Golanskoj visoravni. Cohen je sirijskoj vojci predložio da zasade stabla eukaliptusa, koja vrlo brzo rastu čak do visine od 80 metara, kako bi sakrili vojne baze i spriječili izraelske avione da ih vide iz zraka. Izraelsko zrakoplovstvo je samo tražilo eukaliptuse i vrlo brzo razorilo sirijske utvrde na visoravni."
karanana wrote:ja sam cuo da su imali negdje kod kineske ambasade gore neku svoju celiju.
jos jedna knjiga koju preporucujem na ovu tematiku: by way of deception. cujem da je izasao i drugi dio.
sta mislite citaju li oni ovo? jesmo li u opasnosti?
Meni je takva tematika smiješna. Blago je reći smiješna. Ali je primamljiva i komercijalna.
Ko to još može razotkriti bilo što o najboljim svjetskim obavještajnim službama.
Joj što ne mogu neoguljenih oraha.
ono "m" fakat nije kratica za mahalsku obavjestajnu sluzbu mada dobro zvuchi - mahalska obavjestajna sluzba sarajevo, drvenija
ja teme
A lijepo sam im govorio da se sklone sa Drvenije...@zoom ih odmah provali
Kruži trač po kuloarima (according to charshi) da nekoliko obavještanih službi radi na tome da nas ometu na našem putu ka euro-atlantskim integracijama...
vidio ih ja cetvroricu, prije par godina kada je nasa ragbi reprezentacija u zenici igrala protiv izraela.
nakon minhena 1972 sa svakim izraelskim nacionalnim timom putuje mossad, dolaze u zemlju par dana ranije, spremaju mjere obezbjedjenja i putuju nazad.
Izraelu, ako se ne posmatra genocidna politika prema palestincima, se covjek moze samo diviti.
Sparta danasnje civilizacije. Sto vise covjek cita o njima, sve vise ih "cijeni".
Meni je fascinantan Mordechai Vanunu, lik pomilovan konacno 2004? Nije sala razotkriti nuklearnu silu
arzuhal wrote:Kruži trač po kuloarima (according to charshi) da nekoliko obavještanih službi radi na tome da nas ometu na našem putu ka euro-atlantskim integracijama...
arzuhal wrote:Kruži trač po kuloarima (according to charshi) da nekoliko obavještanih službi radi na tome da nas ometu na našem putu ka euro-atlantskim integracijama...