morsko prase

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
Fillmore

#151 Re: morsko prase

Post by Fillmore »

Hvala jos jednom za sve komplimente!:)

Evo jos metro Mimija:

Image
Svemirco

#152 Re: morsko prase

Post by Svemirco »

Fillmore wrote:Mislim da svi zamorci probiraju. Probao sam skoro svaku vrstu hrane koja se pojavila kod nas i uvijek bi neke sjemenke vise jeli, a neke manje. Vjerovatno je Vitakraft hrana u pitanju. Ni moji je ne vole. Bezobraznici.:)
Hvala ti što postojiš :) Upravo Vita(l)kraft. Baš je ne ljubi. Danas ću poslije posla navratiti u onaj pet-shop iza Sarajke po ovu što si predložio, mislim da je oni imaju. Vrijedi probati, sve za malu njušku moju (melting....)

A Gitza je mladica mala, ima svega 2 mjeseca. Kad je isfrustrirana ona nosi kućicu svoju na ledjima kao puž :lol:
KuRbLa_

#153 Re: morsko prase

Post by KuRbLa_ »

Mimi je pravi zavodnik :D
Je li se napokon utvrdilo je li Gitza pojelA ili je pojeO? :D
Svemirco

#154 Re: morsko prase

Post by Svemirco »

Joj Žiška sa cvjetićem u kosi :D :D :D

Što ti je savremen muškarac, pa ne može on na foto-sešn svakakav, pa ja :lol:
Fillmore wrote:Hvala jos jednom za sve komplimente!:)

Evo jos metro Mimija:

Image
Fillmore

#155 Re: morsko prase

Post by Fillmore »

Da, samo se tamo prodaje.
Svemirco

#156 Re: morsko prase

Post by Svemirco »

KuRbLa_ wrote:Mimi je pravi zavodnik :D
Je li se napokon utvrdilo je li Gitza pojelA ili je pojeO? :D
Gitza kako joj piše u rodnom listu ili Gica u narodu je prava mala gospođica, hvala na pitanju :roll:
KuRbLa_

#157 Re: morsko prase

Post by KuRbLa_ »

Svemirco wrote:Gitza kako joj piše u rodnom listu ili Gica u narodu je prava mala gospođica, hvala na pitanju :roll:
Samo neka je ziva i zdrava :)
KuRbLa_

#158 Re: morsko prase

Post by KuRbLa_ »

Pao snijeg.....sad ce nasi prasici da se bune i prave nered sto nema svjeze trave :D Pripremite se za veliku borbu sa njima :P Barem je tako sa mojim jer uvijek je ljut kada nema svjeze trave...previse sam ga razmazio :-)

Image
kockica_kockica

#159 Re: morsko prase

Post by kockica_kockica »

KuRbLa_ wrote:Pao snijeg.....sad ce nasi prasici da se bune i prave nered sto nema svjeze trave :D Pripremite se za veliku borbu sa njima :P Barem je tako sa mojim jer uvijek je ljut kada nema svjeze trave...previse sam ga razmazio :-)

Image

ma vidi ga samo kako je sweet.... :-D
Svemirco

#160 Re: morsko prase

Post by Svemirco »

Da malo osvježim temu :)

Evo moje male Gice od prije par dana...

Image

Image
kockica_kockica

#161 Re: morsko prase

Post by kockica_kockica »

Svemirco wrote:Da malo osvježim temu :)

Evo moje male Gice od prije par dana...

Image

Image

svemirko ovo tvoje malo stvorenje poraslo i jos uvijek je preslatko Image
Svemirco

#162 Re: morsko prase

Post by Svemirco »

Da, vise nije maza mala, sad je maza velika :lol: :lol: :lol:
Friesian

#163 Re: morsko prase

Post by Friesian »

ja imam dva muzijaka... jedan je onaj sa glatkom dlakom a jedan je cupav... ima li neko zenku na poklon? ja sam ranije imao jednu ali je od starosti uginula...
Cholina_Lokica

#164 Re: morsko prase

Post by Cholina_Lokica »

Svemirco wrote:Da, vise nije maza mala, sad je maza velika :lol: :lol: :lol:
hajd mi je posudi da je malo izgnjaviim :D :D :D kako je slatkaaaaaaa
NATAŠA

#165 Re: morsko prase

Post by NATAŠA »

Friesian wrote:ja imam dva muzijaka... jedan je onaj sa glatkom dlakom a jedan je cupav... ima li neko zenku na poklon? ja sam ranije imao jednu ali je od starosti uginula...
imam ja (možda zvuči glupo,ali mislim da je ženkica...ne razumijem se baš),pa ako je želiš rado ću ti je pokloniti
Friesian

#166 Re: morsko prase

Post by Friesian »

evo mojih zamoraca (ovaj crno-bijeli veliki je muzijak koji je jos ziv... a zenka sa smedjom flekom je uginula):
Image
By cile86

i evo raznoraznih slika, mladih i starijih:
Image
By cile86

Image

Image

Image
By cile86

Image
By cile86

Image
By cile86

Image
By cile86

i par klipova:

http://www.youtube.com/watch?v=-XoJFkL4h94 - tek se okotili, nisu jos ni prohodali

http://www.youtube.com/watch?v=UCkHQA5v48U - prvi koraci
Svemirco

#167 Re: morsko prase

Post by Svemirco »

Dile wrote: hajd mi je posudi da je malo izgnjaviim :D :D :D kako je slatkaaaaaaa
Gnjavim je ja dovoljno pa ti je ne dam :P :razz: :razz:
Svemirco

#168 Re: morsko prase

Post by Svemirco »

Friesian wrote:evo mojih zamoraca (ovaj crno-bijeli veliki je muzijak koji je jos ziv... a zenka sa smedjom flekom je uginula):
i evo raznoraznih slika, mladih i starijih:
i par klipova:

http://www.youtube.com/watch?v=-XoJFkL4h94 - tek se okotili, nisu jos ni prohodali

http://www.youtube.com/watch?v=UCkHQA5v48U - prvi koraci
Jaoo, dajte inzulina, preslatke su bebe :) :) :)

Usput upozorenje za Friesiana i Natašu. Ako dobijes ženkicu od Nataše, obavezno ih čuvaj u odvojenim kavezima ako ne želis mnogo malih grickavaca i jos važnije ako je ženkica starija od 6 mjeseci a nije imala niti jedan okot jer bi je seks mogao skupo kostati (čitao sam da im srastu kukovi ako nemaju okot do 6 mjeseci starosti pa iza toga ne mogu imati normalan porod već bi morala ići na carski rez što je kod nasih, za prasiće "strucnih" veterinara nezamislivo :shock: )
Friesian

#169 Re: morsko prase

Post by Friesian »

znam brojnost malaca... hehehe... ove slike sto vidis su sve moji zamiji... bilo ih je joooos mnogoooo... cuo sam i ja za to i iskreno nikad nisam imao problema sa tim... jednom mi je prijatelj donio svoju zenku koja je bila oko 2 godine stara, uparila se sa mojim maherom i sve je super bilo... 3 malca imala...

drugi put donio od svoje djevojke zenku staru oko godinu dana i isto tako... mozda se desava ali eto do sad je bilo dobro... moj muzijak je njezan... hehehhe
Amazonka27

#170 Re: morsko prase

Post by Amazonka27 »

daj te ba ljudi recite mi u detalje kakvi su to kucni ljubimci :) kako se ponasaju, hrane, kako piske i kake, koliki su troskovi hranjenja...kad spavaju i u cemu...koliko se smiju gnjaviti.... de pls :) imam dobre sanse da premuntam ovog svog da mi nabavi ovu lopticu :)

koja je razlika izmedju hrcka i morskog praseta...do koje velicine narastu i sta vi preporucujete :D
Friesian

#171 Re: morsko prase

Post by Friesian »

odrasli mogu ta teze do 1kg... malo su poveci... sto se tice hane moras davati redovno sijeno ili svjezu travu, sjemenke za zamorce, voce i povrce... u zimskom periodu obavezno dodavati sumeci C vitamin u vodu... to su ti troskovi hranjenja... glasni su kad se trebaju hraniti, tad skice kao svinje.. nisu agresivni... piske obilno - kake obilno! zenke se nikad u naruciju nece upiskiti dok je to muzijaku svejedno...

sto se tice razlike izmedju zamorca i hrcka: sve sto sam ti naveo hrcak nema...
MontBlanc

#172 Re: morsko prase

Post by MontBlanc »

Stara tema, nova vlasnica :)
Prije dvije sedmice sam nabavila zamorca (zamorčicu), pa se lagano navikavamo jedna na drugu.
Još puno toga ne znam o tim malim životinjicama, tako da bi mi svaki vaš savjet dobro došao.
Evo par sličica da upoznate moje malo čupavo stvorenje (koje btw još uvijek nema ime, pa ako imate neki prijedlog, slobodno pišite).

Image
Image
Image
Image
naja22

#173 Re: morsko prase

Post by naja22 »

kako su slatki :D
Svemirco

#174 Re: morsko prase

Post by Svemirco »

MontBlanc wrote:Stara tema, nova vlasnica :)
Prije dvije sedmice sam nabavila zamorca (zamorčicu), pa se lagano navikavamo jedna na drugu.
Još puno toga ne znam o tim malim životinjicama, tako da bi mi svaki vaš savjet dobro došao.
Evo par sličica da upoznate moje malo čupavo stvorenje (koje btw još uvijek nema ime, pa ako imate neki prijedlog, slobodno pišite).
Mišica ti je preslatka :-D Prijedlozi za ime: Mini ili Mimi :D A može i narodski: Sivka :D :D :D

Prvi savijet: nabavi joj drugaricu - Biće joj jako dosadno do te mjere da će postati depresivna ako je bez svog društva. Gice su društvene životinje koje žive u grupama i tek tako su zadovoljne. Ovo je pogotovo izraženo ako nisi kući preko dana i gica po cijeli dan čami čekajući :sad:

Kažem drugaricu jer ako nabaviš drugara onda će dokazati da ne postoje muško-ženska prijateljstva i uskoro ćeš imati punu kuću malih zamija.

Što se tiče ishrane to su ti vjerovatno već rekli u shopu a mogla si i pročitati na ovoj temi tako da se neću ponavljati.

I ako hoćeš pitomo i privrženo stvorenje onda moraš dosta vremena provoditi sa njom, maziti je, hraniti, tepati, igrati se sa njom :D Ako nećeš onda nabavi ribice :skoljka:

ako te nešto specifično interesuje javi... i uživaj u sustanarki :lol:
MontBlanc

#175 Re: morsko prase

Post by MontBlanc »

Hvala Svemirco :)
Razmišljala sam o tome da joj nabavim društvo, ali bojim se da je moja kutija premalena za 2, a i ne bih da pretjerujem sa "životinjskim carstvom" dok ne vidim kako se snalazim s jednom životinjom :)
A već smo krenuli sa maženjem, navečer je uzmem na krilo i mazim je neko vrijeme, bude jako mirna, umiljava se, tako da eto, uspostaljamo kontakt polako, al' sigurno.
Osim toga, pravo je živahna, tako da zasad ima nadimak "blesa blesava", ali mi to nekako bezveze, moraću to promijeniti obavezno :-)
Nego, još jedno pitanje, znam da se zamorci oglašavaju kad su gladni ili preplašeni, ali moja se oglašava i kad joj pričam i nekad kad je mazim, može li to biti i od dragosti ili joj ne godi dodir?
Post Reply