morsko prase
Moderator: anex
- Svemirco
#126 Re: morsko prase
Eh, priča se nastavlja... izgleda da je ipak ona a ne on. Dovraga i te sitne genitalije, trebao sam nabaviti konja
Svejedno, izvorno sam i mislio nabaviti curicu, navodno imaju manje problema kasnije u životu, samo je moram dobro udati

- kockica_kockica
#127 Re: morsko prase
Svemirco wrote:Eh, priča se nastavlja... izgleda da je ipak ona a ne on. Dovraga i te sitne genitalije, trebao sam nabaviti konja![]()
![]()
Svejedno, izvorno sam i mislio nabaviti curicu, navodno imaju manje problema kasnije u životu, samo je moram dobro udati
![]()
Svemirco nemoj se ti nama ljutiti.... das ime gizcku i to je to.. sta te briga jel musko ili zensko... znas ja sam imala papagaja malog tigricu i zvao se Kićo... cijeli zivot smo ga tako zvali, malisa koji se volio igrati plesati uz muziku otimati za komadice hljeba itd... odvela ja kicu veterinaru jer je bio bolestan i kaze meni veterinar kako se zove ova ljepotica
- Svemirco
#128 Re: morsko prase
Nakon samo mjesec dana Gitza je malo porasla i navikla se na sužanjski život i redovne porcije peršuna 
- kockica_kockica
#129 Re: morsko prase
ja sam pufnicu pustala da hoda po kuci da se igra... i trenutak nepaznje je bio koban
- Svemirco
#130 Re: morsko prase
Ajoj, kockice, baš mi je žao za Pufnicu
Koliko sam pročitao za zamorce a vrijedi i za hrčke, probavni trakt im je jednosmjerni put. Nisu u stanju povratiti bilo šta što pojedu, sve mora proći kroz tako da nemaju mogućnost izbaciti bilo šta što im može nauditi a kakvi su halapljivi sve jedu i grickaju. Čitao sam da im u slučaju trovanja daju vodu sa aktivnim ugljem i onda glicerol iza toga, navodno je to jedini način da ih se spasi ali opet bez ikakvih garancija 
Ja za Gitzu još nisam našao neku ogradicu da je mogu bez nadzora pustiti ni sekunde. Svako večer jedno satak vremena trčkara okolo iako joj je baza ispod stolića. Tu joj je i tunelčić u koji je naučila da obavlja sve što ne smije okolo po sobi. Igramo se skrivača - tačnije ja se sakrijem iza stola pa je iznenadim a ona onda trči okolo stola pa dotrči do mene da provjeri da nemam prešuna pa onda opet trk ispod stola... ma premješna je.
Ja za Gitzu još nisam našao neku ogradicu da je mogu bez nadzora pustiti ni sekunde. Svako večer jedno satak vremena trčkara okolo iako joj je baza ispod stolića. Tu joj je i tunelčić u koji je naučila da obavlja sve što ne smije okolo po sobi. Igramo se skrivača - tačnije ja se sakrijem iza stola pa je iznenadim a ona onda trči okolo stola pa dotrči do mene da provjeri da nemam prešuna pa onda opet trk ispod stola... ma premješna je.
- kockica_kockica
#131 Re: morsko prase
Svemirco wrote:Ajoj, kockice, baš mi je žao za PufnicuKoliko sam pročitao za zamorce a vrijedi i za hrčke, probavni trakt im je jednosmjerni put. Nisu u stanju povratiti bilo šta što pojedu, sve mora proći kroz tako da nemaju mogućnost izbaciti bilo šta što im može nauditi a kakvi su halapljivi sve jedu i grickaju. Čitao sam da im u slučaju trovanja daju vodu sa aktivnim ugljem i onda glicerol iza toga, navodno je to jedini način da ih se spasi ali opet bez ikakvih garancija
ja sam mislila da nema sanse da joj se nesto lose desi.. nije mi na pamet palo da bi mogla pronaci komadic drveta
gizcko tvoj je premeden...
- Svemirco
#132 Re: morsko prase
kockica_kockica wrote:gizcko tvoj je premeden...pomazi je/ga za mene
- Cholina_Lokica
#134 Re: morsko prase
premedena je 
ja sam htjela da uzmem misa kakvog, pravo ih volim, ali pasce moje ne podnosi ni jednu zivotinju koja udje u stan i bio bi u stanju da mi ubije misa tako da sam odustala od ideje, zbog dobrobiti sviju
ja sam htjela da uzmem misa kakvog, pravo ih volim, ali pasce moje ne podnosi ni jednu zivotinju koja udje u stan i bio bi u stanju da mi ubije misa tako da sam odustala od ideje, zbog dobrobiti sviju
-
Fillmore
- Svemirco
#136 Re: morsko prase
Fillmore, Mimi je frajer samo taki
A Njuška br. 2 je presimpaticna sa svojim šarama, tigrica prava 
Nego, Mimi je sad ispod haube pa mu se nakostriješila dlaka ili nije tipični "američki" kratkodlaki zamorac poput Njuške?
Inače, sa imenom poput Mimi, pravi je metroseksualac među zamorcima

Zamalo zaboravih, kako kontrolišeš populaciju? Natjerao si ih da se kunu na vječni celibat ili...?
Nego, Mimi je sad ispod haube pa mu se nakostriješila dlaka ili nije tipični "američki" kratkodlaki zamorac poput Njuške?
Inače, sa imenom poput Mimi, pravi je metroseksualac među zamorcima
Zamalo zaboravih, kako kontrolišeš populaciju? Natjerao si ih da se kunu na vječni celibat ili...?
- Svemirco
#137 Re: morsko prase
Ovo me do plača nasmijalo!
-
Fillmore
#138 Re: morsko prase
Hvala na komplimentima! Mimi nije kratkodlaki, vec ima afiniteta ka dugodlakim.
Morao sam preduzeti drasticne mjere, zive odvojeno, tako da nema problema. 
- Svemirco
#139 Re: morsko prase
Hehehe, pa to je onda ljubav preko žice, tačnije kroz žicu

-
KuRbLa_
#141 Re: morsko prase
Jos slika mog flekavog stvorenja....

Koju hranu kupujete za svoje zamorcice i koliko ste zadovoljni njom? Ja kupujem Bonami premium i nisam ni malo zadovoljan jer moj zamorac nece da jede pa barem 70% (da ne pretjerujem) hrane koja se nalazi u pakovanju. Trazio sam i drugu hranu ali je nisam nigdje nasao pa ako neko zna neku bolju.....pomagajte
)

Koju hranu kupujete za svoje zamorcice i koliko ste zadovoljni njom? Ja kupujem Bonami premium i nisam ni malo zadovoljan jer moj zamorac nece da jede pa barem 70% (da ne pretjerujem) hrane koja se nalazi u pakovanju. Trazio sam i drugu hranu ali je nisam nigdje nasao pa ako neko zna neku bolju.....pomagajte
-
Fillmore
-
KuRbLa_
#143 Re: morsko prase
HvalaFillmore wrote:KuRbLa, presladak je.Nama je dobra ova:
http://www.pet-shop.ba/site/components/ ... 35923b.jpg
-
Fillmore
#144 Re: morsko prase
Nema na cemu.
Koliko su stari vasi zamorci? Mimi ima 5 godina a zamorcica oko 2,5. Zamorcica je inace iz druge ruke, pa ne znam tacnu dob.
- Svemirco
#145 Re: morsko prase
Joj to je prava komplikacija sa Gitzom.
Kada sam je usvojio (nekako mi glupo reći kupio kao da je komad namještaja
)
U Zoo Centru na Grbavici sam onda pokupovao sve što mi je trebalo za Gitzu po preporuci uposlenika. Od klope sam kupio vreću sijena i veeeliku vreću hrane, nisam siguran kako se zove, pakovanje je uglavnom zelene boje sa - vidi sad - morskim praščićima na prednjoj strani. Sastoji se od sjemenki, nekih okruglih biskvita narančasto-crvene boje, komadića suhe trave, nekih komadića koji podsjećaju na kornfleks te zelenih crvića (presovana trava). Gospođica Gitza je plaho probirljiva tako da je stalno bacam makar pola hrane koju joj stavim u zdjelicu. Sjemenke koje i čine najveći dio ovog mixa ni ne pogleda. Uredno probere travu i komplesovanu travu te onaj kornfleks a ovo ostalo izignorira i onda buka trka čim me vidi - svinja opet gladna.
Tražio sam u svakoj prodavnici hranu bio to pet shop ili obični supermarket i recimo u DM-u sam našao neku hranu koja je jednoobrazna i izgleda kao mali biskviti oblika mrkvice u tri različite boje. To nije ni onjušila, bezobraznica, zna li ona da je to sve plaćeno?
Biskvite koje prodaju kao zamjenu za povrće također nije ni pogledala.
Kad sve sabereš i oduzmeš, moja Gitza živi od sijena, sviježeg povrća (osobito peršuna koji joj je fetiš) vode i puno ljubavi.
Ako ko ima sugestiju za neku dobru jednoobraznu hranu koju svinje provjereno vole neka javi, pliz.
Filmore, ovu sto si ti predložio jedu kompletnu ili opet biraju?
Kada sam je usvojio (nekako mi glupo reći kupio kao da je komad namještaja
U Zoo Centru na Grbavici sam onda pokupovao sve što mi je trebalo za Gitzu po preporuci uposlenika. Od klope sam kupio vreću sijena i veeeliku vreću hrane, nisam siguran kako se zove, pakovanje je uglavnom zelene boje sa - vidi sad - morskim praščićima na prednjoj strani. Sastoji se od sjemenki, nekih okruglih biskvita narančasto-crvene boje, komadića suhe trave, nekih komadića koji podsjećaju na kornfleks te zelenih crvića (presovana trava). Gospođica Gitza je plaho probirljiva tako da je stalno bacam makar pola hrane koju joj stavim u zdjelicu. Sjemenke koje i čine najveći dio ovog mixa ni ne pogleda. Uredno probere travu i komplesovanu travu te onaj kornfleks a ovo ostalo izignorira i onda buka trka čim me vidi - svinja opet gladna.
Tražio sam u svakoj prodavnici hranu bio to pet shop ili obični supermarket i recimo u DM-u sam našao neku hranu koja je jednoobrazna i izgleda kao mali biskviti oblika mrkvice u tri različite boje. To nije ni onjušila, bezobraznica, zna li ona da je to sve plaćeno?
Biskvite koje prodaju kao zamjenu za povrće također nije ni pogledala.
Kad sve sabereš i oduzmeš, moja Gitza živi od sijena, sviježeg povrća (osobito peršuna koji joj je fetiš) vode i puno ljubavi.
Ako ko ima sugestiju za neku dobru jednoobraznu hranu koju svinje provjereno vole neka javi, pliz.
Filmore, ovu sto si ti predložio jedu kompletnu ili opet biraju?
- kockica_kockica
#146 Re: morsko prase
KuRbLa_ wrote:Jos slika mog flekavog stvorenja....
Koju hranu kupujete za svoje zamorcice i koliko ste zadovoljni njom? Ja kupujem Bonami premium i nisam ni malo zadovoljan jer moj zamorac nece da jede pa barem 70% (da ne pretjerujem) hrane koja se nalazi u pakovanju. Trazio sam i drugu hranu ali je nisam nigdje nasao pa ako neko zna neku bolju.....pomagajte)
Koji slaaaaaaaaaatkiiiiiiiiiiiiiiiisssssssssssssssssss
- kockica_kockica
-
Fillmore
#148 Re: morsko prase
Mislim da svi zamorci probiraju. Probao sam skoro svaku vrstu hrane koja se pojavila kod nas i uvijek bi neke sjemenke vise jeli, a neke manje. Vjerovatno je Vitakraft hrana u pitanju. Ni moji je ne vole. Bezobraznici.
- Svemirco
#149 Re: morsko prase
Evo gledam Mimija opet, stvarno je prelijep - ja mu nikada ne bih dao 5 godina, mora da ga dobro pazis

-
KuRbLa_
#150 Re: morsko prase
Moj Fleky je star 8 mjeseci a i on je bezobrazan kao i vasi
Kad prodjem pored kaveza a nista mu ne dam da pojede onda se naljuti i u znak protesta pocne bacati zdjelu sa hranom po cijelom kavezu.