More CG vs Albanija

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
parappa
Grijem se na: struju
Vozim: Lotus Esprit TurboSE

#151 Re: More CG vs Albanija

Post by parappa »

Ne kontam ti nikako ovaj dio o Hrvatskoj.
Šta se dobije kad se plati?
Pryda

#152 Re: More CG vs Albanija

Post by Pryda »

parappa wrote:Ne kontam ti nikako ovaj dio o Hrvatskoj.
Ja sam se malo zaletio, nije uopste tema o Hrvatskoj.. Nego mi pritisak digne jer su mene ovako nalozili po forumima kako je CG odlicna i kad sam otisao sjebo se, 3 grada sam posjetio sve isto.
A to za placanje sam mislio da neljubaznost nestaje kad se dobro placa, mislim da im nismo mrski jer smo Bosnje nego zato sto malo trosimo. Koliko familija ode preko dana, ponese hranu i pice, parkira negdje po magistarli :lol: eto to oni zamjeraju sto se ne potrosi ni fening
parappa
Grijem se na: struju
Vozim: Lotus Esprit TurboSE

#153 Re: More CG vs Albanija

Post by parappa »

Pryda wrote:
parappa wrote:Ne kontam ti nikako ovaj dio o Hrvatskoj.
Ja sam se malo zaletio, nije uopste tema o Hrvatskoj.. Nego mi pritisak digne jer su mene ovako nalozili po forumima kako je CG odlicna i kad sam otisao sjebo se, 3 grada sam posjetio sve isto.
A to za placanje sam mislio da neljubaznost nestaje kad se dobro placa, mislim da im nismo mrski jer smo Bosnje nego zato sto malo trosimo. Koliko familija ode preko dana, ponese hranu i pice, parkira negdje po magistarli :lol: eto to oni zamjeraju sto se ne potrosi ni fening
Meni je jaran (hrvat) koji je ljetovao ove godine na Korčuli govorio kako domaći i Bosanci najviše troše i najviše bakšiša ostavljaju.
Naj gori su po konobarima Poljaci i Slovenci
Nadzorna_ploca

#154 Re: More CG vs Albanija

Post by Nadzorna_ploca »

Blek Stena wrote:Put od Foce do Scepan polja je gori nego prosle godine. Valjda zbog snjegova i kisa. Trebao mi je citav sat ako ne i vise da dodjem do granice a da ne sjebem auto. Od pivskog manastira prema PG i Budvi je super put pogotovo ako se vozi po noci.
Jesi to vozio nedavno?
Blek Stena

#155 Re: More CG vs Albanija

Post by Blek Stena »

2 avgusta po noci
DZONPI

#156 Re: More CG vs Albanija

Post by DZONPI »

Ja nemogu da vjerujem da ovdje niko Istru ne spominje.Ja idem vec 3 godinu zaredom,usluga,kolopa,plaze ma sve.Problem daljina.Pa za 4 sata te extra voznje dobijes to sve sto sam nabrojo.Porec ima trenutno 6-7 razlicitih plaza,parking na plazu besplatan,konobari restorani usluga 10,ima za svaciji djep.Apartman sam naso za 40€.Fakat mrsko malo produzit zajebano pravo.Koja Crna Gora sabane.Rovinj top mjesto mislim najljepse u ex yu.
breuer

#157 Re: More CG vs Albanija

Post by breuer »

najbolji put od Tirane do Sarande? preko Vlore obalom ili u unutrašnjost preko Džirokastre? hvala!

inače, kakva su iskustva sa jugom Albanije?
axe22

#158 Re: More CG vs Albanija

Post by axe22 »

Pryda wrote:Iskreno Hrvatska je Maldivi za Crnu Goru, da se niko ne ljuti tako je :)

More je prljavo uzasno, vracaju se ljudi sa koznim bolestima.. Usluga tako tako, ima i bolje, jedino sto su cijene niske pa se moze donekle i opravdati. Kad dodjete nema nikako mirisa mora, nema te atmosfere, cak je i boja mora zelena a ne plava :lol: . Jos bonus nisam nikad vidio vise krstova, ljudi se takmice ko ce veci krst na vrat objesit. Evo i da ne bude da samo kudim, nocni zivot je odlican, za omladinu :thumbup:

Hrvatska s druge strane prelijepa s uzasnom uslugom prema Bosnjama (neljubaznoscu, kad se plati dobije se isto sto i svako drugi). Za moje pare cu uvijek izabrati ovu opciju.

10 godina idem u CG i za sad ni jednu tu koznu bolest nisam pokupio. A u svakom vecem mjestu sam sam bio Ulcinj - Dobre Vode - Bar - Sutomore - Budva - Herceg Novi i za sad nista ne pokupi.

Mene samo interesuje gdje si to ti bio pa nisi osjetio miris mora i nisi vidio plavu boju? I gdje si ti bili sto su se vracali s koznim bolestima.

Mislim da svake godine u sezoni pocnu slicne price za CG. Prljavo, zarazno, lose ceste, nema vode u smjestajima, nema struje, krade se itd itd, jbg ja to do sad ni jednom nisam dozivio i nisam vidio. mozda imam samo srece.

DZONPI wrote:Ja nemogu da vjerujem da ovdje niko Istru ne spominje.Ja idem vec 3 godinu zaredom,usluga,kolopa,plaze ma sve.Problem daljina.Pa za 4 sata te extra voznje dobijes to sve sto sam nabrojo.Porec ima trenutno 6-7 razlicitih plaza,parking na plazu besplatan,konobari restorani usluga 10,ima za svaciji djep.Apartman sam naso za 40€.Fakat mrsko malo produzit zajebano pravo.Koja Crna Gora sabane.Rovinj top mjesto mislim najljepse u ex yu.

Zasto da platim 40 eura smjestaj kad mogu za 22 eura dobiti isti apartman, ako ne i veci??? Zasto da pivu placam u kaficnu ili na plazi po 4-5 eura kad mogu za 1.5-2 eura?

Parking na plazi? jbg. ja uzmem apartman s parkingom u dvoristu i ne razmisljam hocu li naci parking na plazi ili ne kad idem na nju, hoce li mi vozilo goriti na suncu ili ne i hoce li biti 40 ili 80 stepeni kad se vratim i sjednem u vozilo.
Apartman od plaze max 5 minuta setnje.
Last edited by axe22 on 08/08/2018 23:09, edited 1 time in total.
Nadzorna_ploca

#159 Re: More CG vs Albanija

Post by Nadzorna_ploca »

Ne spominjemo zato sto nije tema emisije. :mrgreen:
nagibSA

#160 Re: More CG vs Albanija

Post by nagibSA »

Sad cu za vikend kod tebe u Orahovac. Volim otici na Bajevu Kulu i nekad Perast. Danas sam bio na Oblatnom (Almera beach tako nesto), odlicno je tamo.

Ja volim mjesta takvog tipa, sa plaznim barovima. Ne volim Budve i razne Budve u malom, gdje dolaze paprikari i ciganlija. To narod voli i najvece su guzve. Volim kamen, nikakav pjesak i prljavstinu. To mi je bas ciganski kamen mi je nekako za gospodu, jos kad se uredi.

Ja ne znam gdje vi ljetujete ali je meni i CG zara sa cijenama u odnosu na nas. A da ne govorim ostale zemlje, okacite macku o rep da je ista cijena ili nekome ko ne zna. :lol: Obicno uzmem neki sok koji je 2.5€ ostali kafu, tura pica tesko ispod 5-6e za tri osobe.

Radosni Dobrota postaje 'premium' naselje, otvaraju se plazni barovi, hoteli i vile samo za one extremno bogate. Obicna raja nema gdje ni kafu popiti, jedino taj Premier.

Zar ima Zvezda i Partizan tamo, znaci puste, ja.sam.gledao preko neta, za 5eura uzmes koliko hoces, 4G.
Nestala u reakciji

#161 Re: More CG vs Albanija

Post by Nestala u reakciji »

Cg definitivno ali sve osim Ulicinja.Tamo sto ima ciganije to nigdje nema.Kad vidim kako je tamo Albanija mi ne pada na pamet.
Pryda

#162 Re: More CG vs Albanija

Post by Pryda »

axe22 wrote:
Pryda wrote:Iskreno Hrvatska je Maldivi za Crnu Goru, da se niko ne ljuti tako je :)

More je prljavo uzasno, vracaju se ljudi sa koznim bolestima.. Usluga tako tako, ima i bolje, jedino sto su cijene niske pa se moze donekle i opravdati. Kad dodjete nema nikako mirisa mora, nema te atmosfere, cak je i boja mora zelena a ne plava :lol: . Jos bonus nisam nikad vidio vise krstova, ljudi se takmice ko ce veci krst na vrat objesit. Evo i da ne bude da samo kudim, nocni zivot je odlican, za omladinu :thumbup:

Hrvatska s druge strane prelijepa s uzasnom uslugom prema Bosnjama (neljubaznoscu, kad se plati dobije se isto sto i svako drugi). Za moje pare cu uvijek izabrati ovu opciju.

10 godina idem u CG i za sad ni jednu tu koznu bolest nisam pokupio. A u svakom vecem mjestu sam sam bio Ulcinj - Dobre Vode - Bar - Sutomore - Budva - Herceg Novi i za sad nista ne pokupi.

Mene samo interesuje gdje si to ti bio pa nisi osjetio miris mora i nisi vidio plavu boju? I gdje si ti bili sto su se vracali s koznim bolestima.

Mislim da svake godine u sezoni pocnu slicne price za CG. Prljavo, zarazno, lose ceste, nema vode u smjestajima, nema struje, krade se itd itd, jbg ja to do sad ni jednom nisam dozivio i nisam vidio. mozda imam samo srece.
Budva 3 dana, nisam se okupao nijednom.. jedna rijec UZAS ali je dobar izlazak
Sutomore 5 dana, kupao se minimalno daleko od one gradske plaze, mirisu cevapi i rostilj po citavom gradu a ne more
Herceg Novi 5 dana, eh ovdje je more zeleno i vratio sam se sa nekim osipom

Niko mi nista nikad nije ukrao, vode i struje sam uvijek imao u smjestaju, ceste jesu lose.. meni ni u dzep ni iz dzepa da blatim CG, pisem samo licno iskustvo :thumbup:
Tomahawk11
Globalni moderator

#163 Re: More CG vs Albanija

Post by Tomahawk11 »

Hoće to kad se u Budvi kupaš na onoj prvoj plaži.
Nadzorna_ploca

#164 Re: More CG vs Albanija

Post by Nadzorna_ploca »

Pa meni je i u Makarskoj prljavo i pretrpano na pocetku i izbjegavam se kupati od 12 do 6. Nanese svega i svacega. Od sisarki, djecijih pelena, maramica, do nafte.
Gandra_1

#165 Re: More CG vs Albanija

Post by Gandra_1 »

breuer wrote:najbolji put od Tirane do Sarande? preko Vlore obalom ili u unutrašnjost preko Džirokastre? hvala!

inače, kakva su iskustva sa jugom Albanije?
Ja sam dvije godine u prolazu za Grčku išao tom rutom... U odlasku išao preko Džirokastra, a u povratku obalom preko Vlore...

Moja preporuka je preko Džirokastra kroz unutrašnjost, jer je ravnije... Mada nije loše ni obalom, mada se vozi na velikim visinama i nije neka magistrala, puno je uža i lošija od recimo jadranske magistrale u Hr... Tu je najveći problem planina jedna prije Vlore, gdje se serpentinama penješ skoro na vrh, sa kojeg puca fantastičan pogled, ali je cesta jako uska, mada za nas iz Bosne to je savladivo bez velikih problema, jer smo navikli na brdo... Samo treba lagano jer luđački voze... Pogledaj na youtubu, imaju snimke voznje uz tu planinu...

Nisam se zadržavao predugo u mjestima, Sarande ogroman, zgrade nađiđane, more je definitivno lješe na jugu... Noću sam svratio u Vlore, mene je grad pozitivno iznenadio, jer su ga digli i sve uradili planski iz starta, šetališta, ceste, rasvijetu, podjeća noću na Nicu :) Ne znam kako je za kupanje, jer je tu i luka...

Sve u svemu ,ne znam, ja radije još malo produžim na jug Grčke, radnije nego u Albaniju... Ali istina ljudi iz godine u godinu sve više napreduju, a cestama su na skoro prestigli...
Banksy

#166 Re: More CG vs Albanija

Post by Banksy »

radostan dan wrote:
Banksy wrote:
radostan dan wrote:
Zamisli da sam ja predlozio, a tebi i drustvu se ne dopadne....iskreno, bilo bi mi vokri.
Samo društvu, ne idem ja tamo... Ništa lično :D
uhhh, dobro je, zabrinuo sam se...
nadam se da je i njima ovo prvi i poslednji put. :mrgreen:
Da ne brineš :D
Njima prvi, ali možda ne i posljednji, ovisi kako im se svidi,
samo, tražeći im logistiku, primjećujem, CG nije sekunde jeftinija od Cro, dobar smještaj u vrhu sezone je jednako skup, i apartmani i hoteli, dobri restorani možda i skuplji, ne znam za odmarališta, sindikalu i prodavnice, ali ovo što sam proguglala dobre hotele, apartmane, restorane = Cro, ne znam otkud fama o toj jeftinoći. s tim da se CG more, plaže i priroda zaista ne mogu mjeriti s Cro...
radostan dan

#167 Re: More CG vs Albanija

Post by radostan dan »

Sinoc u Kotoru, Stari grad...espreso, tri kole, samersbi i cedevita - 16 i nešto evra.
Nestala u reakciji

#168 Re: More CG vs Albanija

Post by Nestala u reakciji »

radostan dan wrote:Sinoc u Kotoru, Stari grad...espreso, tri kole, samersbi i cedevita - 16 i nešto evra.
Nista cudno sa obzirom da bi te toliko doslo kod nas samo u markama,kod njih kako se uveo euro takve su cijene,sto je bila marka sad je euro.
radostan dan

#169 Re: More CG vs Albanija

Post by radostan dan »

Image
beni-bu-man

#170 Re: More CG vs Albanija

Post by beni-bu-man »

radostan dan wrote:Image
haj ti to okreni da vidim sta se ima pojest :mrgreen:
radostan dan

#171 Re: More CG vs Albanija

Post by radostan dan »

Espreso euro i dvaEs...ako im ne napomenes - do pola soljice, naprave ga taman da ga u oko suneš, a ne u zeludac.
Doduse, da ne grijesim dusu, vazdigne te namah...
stakasa

#172 Re: More CG vs Albanija

Post by stakasa »

beni-bu-man wrote:
hahahah
Faruk
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan kokuz drugi mu se ruga

#173 Re: More CG vs Albanija

Post by Faruk »

Crna Gora - prljavo i smrdi
Albanija - nestalo struje 6 puta u danu

ove dvije destinacije nisu za civilizovanje ljude
rimsa91

#174 Re: More CG vs Albanija

Post by rimsa91 »

Da ukratko iznesem izvještaj friško od ove godine.

Boravio sam u Crnoj Gori- Ulcinj.

Put izuzev dijela Sćepan polje po mom misljenju odličan pogotovo u Crnoj gori su ceste sasvim OK osim što treba svesti točenje goriva dole na minimum zbog cijena koje su osjetno veće u odnosu na cijene na našim pumpama.

Cijene u marketima i kafićima su veće nego kod nas tj. u prosjeku što je kod nas u KM dole je u eurima. Ono što je prednost je u tome što je cijena smještaja izuzetno povoljna za kvalitet koji nudi. Ja i dvojica drugova smo Apartman za 6 noći plaćali 180 eura dakle 60 eura po čovjek što je izuzetno povoljno.

Mislim da Crna gora onoliko koliko uložiš toliko i dobiješ i da je odnos uloženo dobijeno sasvim zadovoljavajući i da raja će se sve više orjentisat sa Hrvatskog na Crnogorsko primorje :D

Iduće godine bih imao u planu put u Albaniju tačnije Sarande, molio bih iskustvo ko je bio ove godine jer sam čuo dosta žalbi na put od Drača prema Sarandi pa bih volio čuti iskustvo? :-D
radostan dan

#175 Re: More CG vs Albanija

Post by radostan dan »

beni-bu-man wrote:
Da trazim meny, da mi zena pomisli da mi se srce otvorilo, da ja placam čakru, a ne ona ...jok, bogumi.
Post Reply