pa mi imamo open harem relationship, to je done dealmostarac wrote:meni ne smeta sto si ti u vezi, jer nisam ljubomorandanas wrote:haj vako...
vi -- postovani citaoce-- poznajete ponaosob osobu X i osobu Y... koji su u nekakvoj vezici sa tendencijom uozbiljavanja (sudeci po prici osobe X)... samo, osoba Y izgleda pati od amnezije, jer je zaboravila spomenuti osobi X da je u duzoj i "ozbiljinoj" vezi sa osobom Z...
i tu nastupa vasa moralna dilemicareci ili ne reci... osobi X...
![]()
![]()
![]()
moralna dilemica
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- danas
#26 Re: moralna dilemica
- anais_nin
iz iskustva, ovo je najefikasniji metoddawn_upon_dawn wrote:ljudi glasnik uvijek nastrada ... anais rece - ako si dobra sa Y lijepo i direktno joj pridji i reci da kaze osobi X. u suprotnom, to ces ti ucinitii uradit ce to.
- danas
a cemu pretpostavka da je X zensko a Y muskodawn_upon_dawn wrote: ma ja bih ili onako u prici upitala X koliko zna o Y i tako to (cisto da je zaintrigiram) ili bih joj rekla, da se kao nesto sjecam da je Y bio nekad u vezi sa tom i tom osobom... probudi makar sumnju...
@pitt, "madre de dios"![]()
:D
![]()
![]()
- anais_nin
za taj dio sam ja krivadanas wrote:a cemu pretpostavka da je X zensko a Y muskodawn_upon_dawn wrote: ma ja bih ili onako u prici upitala X koliko zna o Y i tako to (cisto da je zaintrigiram) ili bih joj rekla, da se kao nesto sjecam da je Y bio nekad u vezi sa tom i tom osobom... probudi makar sumnju...
![]()
![]()
![]()
![]()
- anais_nin
Ivy wrote:siđe komšijapitt wrote:pa ne druzi se dajdzinca sa sleezballs:D:D
![]()
dajdžince...haj vako. otvori anonimni email account i pošalji osobi X email s tim da CC osobu Y...i promatraj i vidi šta će se desit! Closed experiement!![]()
![]()
- Ivy
ha ja, bar je danas (today) lako otvoriti email account aMoniman!!!!anais_nin wrote:Ivy wrote:siđe komšijapitt wrote:pa ne druzi se dajdzinca sa sleezballs:D:D
![]()
dajdžince...haj vako. otvori anonimni email account i pošalji osobi X email s tim da CC osobu Y...i promatraj i vidi šta će se desit! Closed experiement!![]()
![]()
![]()
![]()
aj apruv
- danas
ja licno najvise naginjem toj opciji... i nikad, ali nikad se ne mijesam u tudje stvari...mostarac wrote:ja mislim dajinice da je najbolje da ti tu ne zabadas svoj nos
ta te briga bona
ali me strah da ne bude poslije, kad se sazna (ko sto se vazda sazna) -- a sto mi NISI rekla, a ja X moram gledat svaki dan...
- danas
haj ti to odradi, a ja ti ono sredim sto si me pitalaIvy wrote:ha ja, bar je danas (today) lako otvoriti email account aMoniman!!!!anais_nin wrote:Ivy wrote: siđe komšija![]()
![]()
![]()
![]()
aj apruv
![]()
- Bea_Trix
- Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'
anais_nin wrote:za taj dio sam ja krivadanas wrote:a cemu pretpostavka da je X zensko a Y muskodawn_upon_dawn wrote: ma ja bih ili onako u prici upitala X koliko zna o Y i tako to (cisto da je zaintrigiram) ili bih joj rekla, da se kao nesto sjecam da je Y bio nekad u vezi sa tom i tom osobom... probudi makar sumnju...
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Y hromozom i to
a onako u praksi, cesce je tako
![]()
- Ivy
no problem samo mi moraš naći ta 2 himejla (X&Y), objasnit situejšn i ja pošaljem! ćafirski znam pisat tako niko neće skontat - čas posla!danas wrote:haj ti to odradi, a ja ti ono sredim sto si me pitalaIvy wrote:ha ja, bar je danas (today) lako otvoriti email account aMoniman!!!!anais_nin wrote:![]()
![]()
aj apruv
![]()
![]()
![]()
![]()
-
artzy
Jednom na kafici pred x-om pitaj y-ilona zna li osobu z i koliko dobro zna osobu z. Dodaj znacajni smjesak tude. I tu ih ostavis same...danas wrote:ja licno najvise naginjem toj opciji... i nikad, ali nikad se ne mijesam u tudje stvari...mostarac wrote:ja mislim dajinice da je najbolje da ti tu ne zabadas svoj nos
ta te briga bona
ali me strah da ne bude poslije, kad se sazna (ko sto se vazda sazna) -- a sto mi NISI rekla, a ja X moram gledat svaki dan...
- danas
nisi skontoartzy wrote:Jednom na kafici pred x-om pitaj y-ilona zna li osobu z i koliko dobro zna osobu z. Dodaj znacajni smjesak tude. I tu ih ostavis same...danas wrote:ja licno najvise naginjem toj opciji... i nikad, ali nikad se ne mijesam u tudje stvari...mostarac wrote:ja mislim dajinice da je najbolje da ti tu ne zabadas svoj nos
ta te briga bona
- van Basten
ja sam te počeo gubiti već kod Z... ili to bi W... a sad i nekakva N... vidi se da ne pratim sapunice... javite mi se kad se osoba B izliječi od sljepoće, tamo negdje u 97. epizodidanas wrote:problem jedawn_upon_dawn wrote:ljudi glasnik uvijek nastrada ... anais rece - ako si dobra sa Y lijepo i direktno joj pridji i reci da kaze osobi X. u suprotnom, to ces ti ucinitii uradit ce to.
u tome sto sa osobom X imas daily contact, te slusas entuzijasticne price o osobi Y
a osobu Y poznajes iz neke desete kombinacije i ne sreces je niti komuniciras sa njom redovno... te osoba X i ne zna da ti znas osobu Y... jer recimo osoba Y radi skupa sa bratom tvoje prijateljice N....
ali last intelod prije dva dana potvrduje da su osoba Y i osoba Z i dalje zvanican par...
Inače... u ovoj situaciji... ili model a'la pitt ili...
- Saian
hebote ja sam odmah skonto ko je kodanas wrote:a cemu pretpostavka da je X zensko a Y muskodawn_upon_dawn wrote: ma ja bih ili onako u prici upitala X koliko zna o Y i tako to (cisto da je zaintrigiram) ili bih joj rekla, da se kao nesto sjecam da je Y bio nekad u vezi sa tom i tom osobom... probudi makar sumnju...
![]()
![]()
![]()
![]()
- Saian
da se uzmu i ona nikad ne sazna da je bigamist, i da zive sretno zajedno dajinca bi s njima mogla dovijeka tako samo da je ne zovu na odgovornostdanas wrote:
ja licno najvise naginjem toj opciji... i nikad, ali nikad se ne mijesam u tudje stvari...
- Saian
artzy wrote:Jednom na kafici pred x-om pitaj y-ilona zna li osobu z i koliko dobro zna osobu z. Dodaj znacajni smjesak tude. I tu ih ostavis same...danas wrote:ja licno najvise naginjem toj opciji... i nikad, ali nikad se ne mijesam u tudje stvari...mostarac wrote:ja mislim dajinice da je najbolje da ti tu ne zabadas svoj nos
ta te briga bona
naiFno, da se improvizirat nezaboravno
- Saian
ma matematika chista jaranevan Basten wrote:ja sam te počeo gubiti već kod Z... ili to bi W... a sad i nekakva N... vidi se da ne pratim sapunice... javite mi se kad se osoba B izliječi od sljepoće, tamo negdje u 97. epizodidanas wrote:problem jedawn_upon_dawn wrote:ljudi glasnik uvijek nastrada ... anais rece - ako si dobra sa Y lijepo i direktno joj pridji i reci da kaze osobi X. u suprotnom, to ces ti ucinitii uradit ce to.
u tome sto sa osobom X imas daily contact, te slusas entuzijasticne price o osobi Y
a osobu Y poznajes iz neke desete kombinacije i ne sreces je niti komuniciras sa njom redovno... te osoba X i ne zna da ti znas osobu Y... jer recimo osoba Y radi skupa sa bratom tvoje prijateljice N....
ali last intelod prije dva dana potvrduje da su osoba Y i osoba Z i dalje zvanican par...
![]()
Inače... u ovoj situaciji... ili model a'la pitt ili...![]()
- danas
e, to, toooooSaian wrote:da se uzmu i ona nikad ne sazna da je bigamist, i da zive sretno zajedno dajinca bi s njima mogla dovijeka tako samo da je ne zovu na odgovornostdanas wrote:
ja licno najvise naginjem toj opciji... i nikad, ali nikad se ne mijesam u tudje stvari...
ali me strah da ne bude poslije, kad se sazna (ko sto se vazda sazna) -- a sto mi NISI rekla, a ja X moram gledat svaki dan...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
O.o
Ma najbolje preko trecih ljudi to uraditi: email, sms, neko "izleti" slucajno. Ne svidja mi se uloga pismonose.
Poslije niko nije ljut na tebe, moralna dilema je ispeglana i jos samo ostaje da se cudis
kad ti budu pricali ili kazes "tako je to sa neopreznima..." (zavisno s kim pricas)
Poslije niko nije ljut na tebe, moralna dilema je ispeglana i jos samo ostaje da se cudis
-
Zhaba
#50 Re: moralna dilemica
naravno reci!danas wrote:haj vako...
vi -- postovani citaoce-- poznajete ponaosob osobu X i osobu Y... koji su u nekakvoj vezici sa tendencijom uozbiljavanja (sudeci po prici osobe X)... samo, osoba Y izgleda pati od amnezije, jer je zaboravila spomenuti osobi X da je u duzoj i "ozbiljinoj" vezi sa osobom Z...
i tu nastupa vasa moralna dilemicareci ili ne reci... osobi X...