Mony traži dom!
Moderator: anex
-
jaca78
#26 Re: Mony traži dom!
Njega sam vidjela danas a prolazila sam naseljem nadajuci se da cu vidjeti Mony. On prilazi ljudima i nije strasljiv. Nje nije bilo
-
amelino
- Baby
#28 Re: Mony traži dom!
Ona mi liči na malog lava sa ovim skupljenim čupavim ušima
Super je to da ste joj stavili frontline
Barem joj je malo život lakši...
Super je to da ste joj stavili frontline
- Baby
#29 Re: Mony traži dom!
Da li se vlasnik može prijaviti za nemar i nebrigu o svom psu??? Ako joj je taj čovjek uopšte vlasnik...
-
amelino
#30 Re: Mony traži dom!
Taj ciko je vlasnik. Drzi kafanicu ispod koje boravi Mony bez ikakvog zaklona, ovako ispod stepenica..bio vjetar,kisa, snijeg, paklene vrucine.
Danas je trckarala po a.polju, tjerala lutalice i ptice, imala je dva krpelja koje smo ja i Samra izvadile. Ne znamo je li skotna, postoji velika mogucnost da jeste, jer se parila nedavno. Uglavnom, bit je da cemo uskoro morati rjesavati i njene kucice, jer gazda je obicni pjandura sa kojim je tesko komunicirati...a nakon toga, posto nije moglo milom, onda ce silom na sterilizaciju.
Evo novih slika nase Mony:

Danas je trckarala po a.polju, tjerala lutalice i ptice, imala je dva krpelja koje smo ja i Samra izvadile. Ne znamo je li skotna, postoji velika mogucnost da jeste, jer se parila nedavno. Uglavnom, bit je da cemo uskoro morati rjesavati i njene kucice, jer gazda je obicni pjandura sa kojim je tesko komunicirati...a nakon toga, posto nije moglo milom, onda ce silom na sterilizaciju.
Evo novih slika nase Mony:

-
amelino
- samrichakk
#32 Re: Mony traži dom!
Mony je i dalje u svakodnevnoj opasnosti....nista se posebno nije promijenilo. Naime,gazda je i dalje pusta da luta naseljem,izlazi na cestu i sl.Nekad je drzi svezanu bez ikakvog zaklona i kucare,tako da ne znam sta je gore kad lunja uokolo ili kad je tako svezana.
Parila se,prije nekih mjesec dana,jos uvijek ne vidim znakove da je skotna i molim Boga da ne bude,jer cemo onda imati jos vise belaja sa njom.
Elem,ako budne skotna,kad se okoti morat cemo ju sterilizirati bez obzira sto onaj kreten od njenog "gazde" misli.
Parila se,prije nekih mjesec dana,jos uvijek ne vidim znakove da je skotna i molim Boga da ne bude,jer cemo onda imati jos vise belaja sa njom.
Elem,ako budne skotna,kad se okoti morat cemo ju sterilizirati bez obzira sto onaj kreten od njenog "gazde" misli.
-
miroslav76
#33 Re: Mony traži dom!
POZNAJEM MONI,NIKAD NISAM VIDIO PITOMIJEG PSA KAO ONA....LUTA STVARNO PO NASELJU,PRIJETI JOJ OPASNOST OD AUTA..ZIMUS JE BILA U KRITICNOM STANJU,LEDENICE SU VISILE PO NJOJ.IZGLADNIJELA,LUTALA JE CAK DO OTOKE,VJEROVATNO HVATALA PATKE DA POCASTI PJANDURU GAZDU.DJECO,SPASITE MONI!!!!!!ZA NEKE KOJI ME POZNAJU SA FORUMA LICNO,ZNAJU DA NE PISEM I NE APELUJEM,NEGO I LICNO POMAZEM I SPASAVAM GDJE GOD STIGNEM...SVE VAS VOLIM I UZ VAS SAM!!!!!!!!!!!!!
- Cholina_Lokica
#34 Re: Mony traži dom!
joj dusa moja, sad sam je vidila i malo se igrala sa njom
kako je samo prelijepa
- samrichakk
#35 Re: Mony traži dom!
Iako sam kupila povodac,ogrlicu i sve to odnijela kretenu od njenog "gazde" na ruke,Mony i dalje luta kvartom,sama,gladna,mokra...
Iako smo je vakcinisali uz vasu pomoc,Mony ce na kraju odvesti sintori jer je ovaj kreten pusta da lunja sama, a "gospdje" koje su do rata odrastale sa vukovima a sada se boje ovakog milog psa,ce ih i pozvati...
Ljudi ako neko ima neku ideju,kako da pomognemo ovoj princezi molim vas pisite!
Iako smo je vakcinisali uz vasu pomoc,Mony ce na kraju odvesti sintori jer je ovaj kreten pusta da lunja sama, a "gospdje" koje su do rata odrastale sa vukovima a sada se boje ovakog milog psa,ce ih i pozvati...
Ljudi ako neko ima neku ideju,kako da pomognemo ovoj princezi molim vas pisite!
-
Terijerka
#36 Re: Mony traži dom!
Mony je danas sterilisana na Stupu.Bila je u ranoj fazi trudnoce..
Vracena je svom gazdi koji ce se ova 2-3 dana postarati da bude u zatvorenom prostoru dok se ne oporavi.
Relativno dobro je podnijela operaciju, s tim da sporo dolazi sebi,tj.jos uvijek kunja i tetura,ali sve u svemu relativno je ok. Nadam se samo da rana nece puci,kao sto je bio danas slucaj sa jednom kujicom
Sutra vas izvjestavam o novim detaljima.
Vracena je svom gazdi koji ce se ova 2-3 dana postarati da bude u zatvorenom prostoru dok se ne oporavi.
Relativno dobro je podnijela operaciju, s tim da sporo dolazi sebi,tj.jos uvijek kunja i tetura,ali sve u svemu relativno je ok. Nadam se samo da rana nece puci,kao sto je bio danas slucaj sa jednom kujicom
- *miara*
#37 Re: Mony traži dom!
bas sam je se danas sjetila. drago mi je sto je mony sterilisana. super!Terijerka wrote:Mony je danas sterilisana na Stupu.Bila je u ranoj fazi trudnoce..
samo kako je uspjela puci rana psu?gdje se to desilo? pitam te jer jedna druga kujica jucer sterilisana, pa se brinem
- chengaba
#38 Re: Mony traži dom!
Ma nista se ne sekiraj, radite u drugom semestru sterilizaciju pasa i macaka na zivom materijalu, pa ces sve da vidis kako izgleda iz prve ruke*miara* wrote: bas sam je se danas sjetila. drago mi je sto je mony sterilisana. super!
samo kako je uspjela puci rana psu?gdje se to desilo? pitam te jer jedna druga kujica jucer sterilisana, pa se brinem
-
Terijerka
#39 Re: Mony traži dom!
slabo ih usiju....pukla mu je dok smo mi mony iznosili iz kaveza...dakle pukla je u kavezu iza vet.stanice...(ispala su joj crijeva)...
ma uzas!!!!
nadam se da ce ostali biti ok,ali iskrena da budem,strah me!
ma uzas!!!!
- *miara*
#40 Re: Mony traži dom!
BOZE SACUVAJ!!!!!!! ne mogu da vjerujem!!!! joj sad si me prepala... kud je onaj pansion na vrhu brda... jos mi fax poceo, nemam kad da vidim kako je pujdana/milkaTerijerka wrote:slabo ih usiju....pukla mu je dok smo mi mony iznosili iz kaveza...dakle pukla je u kavezu iza vet.stanice...(ispala su joj crijeva)...![]()
![]()
![]()
ma uzas!!!!
- *miara*
#41 Re: Mony traži dom!
wow, izgleda da cemo puno uciti u prvom semestru. sa ahordata do sterilizacije. izgleda da sam fkt najbolji fax na svijetu upisalachengaba wrote:Ma nista se ne sekiraj, radite u drugom semestru sterilizaciju pasa i macaka na zivom materijalu, pa ces sve da vidis kako izgleda iz prve ruke*miara* wrote: bas sam je se danas sjetila. drago mi je sto je mony sterilisana. super!
samo kako je uspjela puci rana psu?gdje se to desilo? pitam te jer jedna druga kujica jucer sterilisana, pa se brinem![]()
![]()
-
miroslav76
#42 Re: Mony traži dom!
I mene je strah za sve...umiru na stolu,mladi psi,vlasnici se bandace,drugi krvare,trecim crijeva ispadaju...SRAMOTA,JAD I BJEDA OD NEZNALICA...Kazu,doktorica Bugarka-vadi,a nasi šiju!!!!!!! Ko daje anasteziju,pa umiru pred kraj operacije????? Nevidjena bruka,idiotizam,jadni psi!!!!
- chengaba
#43 Re: Mony traži dom!
Ma zajebajem se za sterilizaciju...*miara* wrote: wow, izgleda da cemo puno uciti u prvom semestru. sa ahordata do sterilizacije. izgleda da sam fkt najbolji fax na svijetu upisalajoj dobro se sjetih, moram sad na wikipediju da se podsjetim sta su ahordati da se sutra ne ofiram
Ahordata su ti zivotinje bez notohorde k'o embrioloske strukture, elem od protozoa, do insekata, mekusaca itd... (a invertebrata su ti zivotinje bez vertebralnog stuba (kicme))
- *miara*
#44 Re: Mony traži dom!
a joj, ja se fkt ponadala za sterilizaciju, kontala da ustedim 100 maraka da ne idem veterinaru bezzechengaba wrote:Ma zajebajem se za sterilizaciju...*miara* wrote: wow, izgleda da cemo puno uciti u prvom semestru. sa ahordata do sterilizacije. izgleda da sam fkt najbolji fax na svijetu upisalajoj dobro se sjetih, moram sad na wikipediju da se podsjetim sta su ahordati da se sutra ne ofiram
![]()
![]()
![]()
Ahordata su ti zivotinje bez notohorde k'o embrioloske strukture, elem od protozoa, do insekata, mekusaca itd... (a invertebrata su ti zivotinje bez vertebralnog stuba (kicme))![]()
haj ponovi godinu da prepisujem od tebe,a ja cu ti macice pokloniti
daj, usrasmo temu o nasoj mony. naljutice se moderatorice. vec sam ih jednom rasrdila
-
Terijerka
#45 Re: Mony traži dom!
Jutros sam posjetila Mony... Ma Mony ko Mony
Nema ziva mira pa ju je gazda morao svezati za radijator u kafani da ne trckara dok joj ne zaraste rana...
Dala sam mu jutros antibiotike da joj ukljuci za svaki slucaj(antibiotike koje sam i ja pila kad mi je operisan jajnik tako da znam da ce joj pomoci
)
Eto javim vam se opet veceras sa info.o Mony
Nema ziva mira pa ju je gazda morao svezati za radijator u kafani da ne trckara dok joj ne zaraste rana...
Dala sam mu jutros antibiotike da joj ukljuci za svaki slucaj(antibiotike koje sam i ja pila kad mi je operisan jajnik tako da znam da ce joj pomoci
Eto javim vam se opet veceras sa info.o Mony
- Baby
#46 Re: Mony traži dom!
I mojoj su kujici ružno ušili,izgleda da kad su bili pred kraj šivenja mog psa,ostavili par milimetara i sad je tu rupica.
Ali šta je tu je , ovo mi je opomena da ubuduće vodim psa kod pravog veterinara a ne dobrovoljaca.
Žao mi je Mony što je još uijek na ulici,vjerujem da ona zaslužuje puno bolje.
Ali šta je tu je , ovo mi je opomena da ubuduće vodim psa kod pravog veterinara a ne dobrovoljaca.
Žao mi je Mony što je još uijek na ulici,vjerujem da ona zaslužuje puno bolje.
- samrichakk
#47 Re: Mony traži dom!
Moniju se upalila rana( iako sam kretenu od njenog "gazde" odmah prvi dan nakon operacije kupila 1l rivanola,tufere i sve,ali se on nije udostojio mazati ju. CAk sam mu kupila i antibiotike ali joj ih nije davao).Juce sam joj ranu namazala Betadine mascu,a danas mi to nisu dozvolili 
Ja vise ne znam sta da radim...
Last edited by samrichakk on 03/10/2009 18:37, edited 1 time in total.
- *miara*
#48 Re: Mony traži dom!
ti si sve pokusala, ne mozes ti sama nista vise. jedino rjesenje koje ja vidim jeste smijesno, ali barem pokusaj - zovi policiju. nek mu kazu da je on odgovoran za psa i da ne smije da uskracuje njegu psu. gazda ce vjerovatno govoriti kako on nije vlasnik i da je to lutalica. ja koliko sam skontala, on je nju cuvao ili cuva u nekoj supi ispod stepenica, hrani je i bila je privezana. to znaci da je on vlasnik psa iako ona vjerovatno nema chipa niti pasosa. posto si ti najbolje upucena sto se tice mony, ti procitaj ovaj zakon od prvog do zadnjeg slova http://www.drustvonoa.org/dokumenti/Zak ... ja_bos.pdf . kopiraj onaj dio u kojem pise sta je vlasnik psa, kopiraj sve ono sto on krsi po tom zakonu i kopiraj onaj dio gdje pisu sta su kazne za ta djela. sa tim papirom prvo otidji gazdi. ako on idalje njoj bude uskracivao njegovanje, zovi policiju i ni slucajno nemoj zaboraviti taj papir jer ni sami policajci ga nisu procitali pa veze nemaju.samrichakk wrote:Moniju se upalila rana( iako sam kretenu od njenog "gazde" odmah prvi dan nakon operacije kupila 1l rivanola,tufere i sve,ali se on nije udostojio mazati ju. CAk sam mu kupila i antibiotike ali joj ih nije davao).Juce sam joj ranu namazala Vetadine mascu,a danas mi to nisu dozvolili
a za kraj, ako ne uspijes pomoci mony, moras sebi reci da ne mozes svakome pomoci. to ja moram sebi, u ovom vremenu, u ovoj drzavi i u ovom gradu, svaki dan reci.
-
duboka_misao
#49 Re: Mony traži dom!
jucer sam vidjela Moni i to glavom i bradom sa mojim Aspekovcem sa stupa, kako romanticno setaju kroz Hrasno, dala im da jedu izgledaju ok oboje . 
- *miara*
#50 Re: Mony traži dom!
a joj, pa je li sad mony dobro? kakva joj je rana? daje li joj taj gazda redovno da jede?samrichak wrote:Malo mi je nevjreovatno da je Mony bila na Hrasnom,jer je cijeli dan bila svezana ispred kafane njenog gazde(znam jer sam joj nosila lijekove i prasila ranu)
PS:Prije 3 dana sam vodila Mony na Stup gdje su joj izvadili konce jer se rana gnojila.