Monsanto je stigao

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
fortaleza

#101 Re: Monsanto je stigao

Post by fortaleza »

Man of steel wrote:Monsanto je genocidna korporacija odgovorna za smrt i sakaćenje nekoliko miliona ljudi u Vijetnamu.

Samo budala bi pristala da mu ovakva pošast isporučuje hranu na stol.
:thumbup: :thumbup:

Ja sam za to da se otvori anketa s pitanjem "Jeste li za trenutni uvoz GMO sjemena od Monsanta?" pa da vidimo je tko je taj tko ima za pravo na bazi većine "forumskog glasačkog tijela". Mislim da će se i herr Pjanić složiti s ovim tekovinama "demokracije"?

Inače ispada da je to 50 - 50 podjela na forumu jer čovjek odgovara na svaki mogući suprotni post te se brani kontra argumentacijom, istovremeno tražeći argumente od ljudi, a on sam ne argumentira već podastire etiketiranju forumaša nekakvim "zavjerašima" i izvlačenju tema nevezanih za osnovnu temu.

Pa valjda se prvo treba dokazati da GMO nije štetan, pa ga onda ponuditi ljudima, a ne obrnuto.
ActionWoman

#102 Re: Monsanto je stigao

Post by ActionWoman »

Pjanic15 wrote:
Man of steel wrote:Monsanto je genocidna korporacija odgovorna za smrt i sakaćenje nekoliko miliona ljudi u Vijetnamu.

Veze s vezom.

Image
m

Kako mislis "Veze s vezom"? Znas li ti uopste koliko je Vijetnamski rat trajao? Do 1969. su dosta ljudi usmrtili. Ti imas pravo na svoje misljenje. Nazalost, agresivno osporavas tudje misljenje. Ne znam koliko ti je godina, ali je meni zao danasnjih generacija koje nikada nece osjetiti pravi okus normalne hrane. Olabavi malo sa gruboscu u svojim postovima...
blagopravo

#103 Re: Monsanto je stigao

Post by blagopravo »

Pa dobro pjanti, mogao si samo napisati da je u pitanju prirodno sjeme kukuruza, da nije modifikovano, i tačka. Čemu onda branjenje GMO po forumu ako je samo to u pitanju.

Znači, pjano i blog na internetu kažu da je to prirodno sjeme koje nije modifikovano. Eto, šta bismo mi bez blogova i brošura.
ActionWoman

#104 Re: Monsanto je stigao

Post by ActionWoman »

Ko biva Monsanto nije izmislio Agent Orange vec mu je naredjeno da ga pravi :D i to je tvoj argument. Il ne znas engleski, il si se zaletio
ActionWoman

#105 Re: Monsanto je stigao

Post by ActionWoman »

Za one koji zele znati sta je Agent Orange vise info na ovoj temi http://www.elitesecurity.org/t88444-Sta-je-Dioksin
Pjanic15

#106 Re: Monsanto je stigao

Post by Pjanic15 »

fortaleza wrote:

:thumbup: :thumbup:

Ja sam za to da se otvori anketa s pitanjem "Jeste li za trenutni uvoz GMO sjemena od Monsanta?" pa da vidimo je tko je taj tko ima za pravo na bazi većine "forumskog glasačkog tijela". Mislim da će se i herr Pjanić složiti s ovim tekovinama "demokracije"?

Inače ispada da je to 50 - 50 podjela na forumu jer čovjek odgovara na svaki mogući suprotni post te se brani kontra argumentacijom, istovremeno tražeći argumente od ljudi, a on sam ne argumentira već podastire etiketiranju forumaša nekakvim "zavjerašima" i izvlačenju tema nevezanih za osnovnu temu.

Pa valjda se prvo treba dokazati da GMO nije štetan, pa ga onda ponuditi ljudima, a ne obrnuto.
Ponovo pokušaj zloupotebe demokratije, slobode mišljenja/govora. Argumentiranje na osnovu mase je ad populum.

Sud se treba donositi na osnovu naučnih činjenica, a ne volje većine gdje se neuki narod pita ili odlučuje o stvarima za koje je potrebna nauka i struka.
Pjanic15

#107 Re: Monsanto je stigao

Post by Pjanic15 »

ActionWoman wrote:
Pjanic15 wrote:

Veze s vezom.

Image
m

Kako mislis "Veze s vezom"? Znas li ti uopste koliko je Vijetnamski rat trajao? Do 1969. su dosta ljudi usmrtili. Ti imas pravo na svoje misljenje. Nazalost, agresivno osporavas tudje misljenje. Ne znam koliko ti je godina, ali je meni zao danasnjih generacija koje nikada nece osjetiti pravi okus normalne hrane. Olabavi malo sa gruboscu u svojim postovima...
ActionWoman wrote:Ko biva Monsanto nije izmislio Agent Orange vec mu je naredjeno da ga pravi :D i to je tvoj argument. Il ne znas engleski, il si se zaletio
Sama sebe obaraš u roku od dva posta, pa ne znam ko ovdje ne zna engleski ili čak naš jer sam već napiso "veze s vezom". :lol: :-)
ActionWoman

#108 Re: Monsanto je stigao

Post by ActionWoman »

Cuj sama sebe obaras :) Clan foruma napisao "Monsanto je genocidna korporacija odgovorna za smrt i sakaćenje nekoliko miliona ljudi u Vijetnamu.", a ti ga, Monsanto, branis time sto stavljas informaciju da nije stvorio Agent Orange vec ga je "samo" pravio. Sta je tebi? Pocinjem razmisljati zasto ti je u nicku Pjanic, a sve sam mislila da ima veze s fudbalerom :D
Pjanic15

#109 Re: Monsanto je stigao

Post by Pjanic15 »

ActionWoman wrote:Cuj sama sebe obaras :) Clan foruma napisao "Monsanto je genocidna korporacija odgovorna za smrt i sakaćenje nekoliko miliona ljudi u Vijetnamu.", a ti ga, Monsanto, branis time sto stavljas informaciju da nije stvorio Agent Orange vec ga je "samo" pravio. Sta je tebi? Pocinjem razmisljati zasto ti je u nicku Pjanic, a sve sam mislila da ima veze s fudbalerom :D
Pa zar opet... :lol: Na prošloj stranici sam naveo informaciju:
In 2009, the U.S. Supreme Court let stand lower court rulings that the manufacturers were not responsible for the implications of military use of Agent Orange because the war materials were supplied at the direction of the U.S. government.
Sudski dokazano da nije Monsantnova (i još 9 kompanija, ne samo oni) krivica što je proizvodio pod nalogom Američke vlade.
graue_maus

#110 Re: Monsanto je stigao

Post by graue_maus »

-
ActionWoman

#111 Re: Monsanto je stigao

Post by ActionWoman »

Pjanic15 wrote:
ActionWoman wrote:Cuj sama sebe obaras :) Clan foruma napisao "Monsanto je genocidna korporacija odgovorna za smrt i sakaćenje nekoliko miliona ljudi u Vijetnamu.", a ti ga, Monsanto, branis time sto stavljas informaciju da nije stvorio Agent Orange vec ga je "samo" pravio. Sta je tebi? Pocinjem razmisljati zasto ti je u nicku Pjanic, a sve sam mislila da ima veze s fudbalerom :D
Pa zar opet... :lol: Na prošloj stranici sam naveo informaciju:
In 2009, the U.S. Supreme Court let stand lower court rulings that the manufacturers were not responsible for the implications of military use of Agent Orange because the war materials were supplied at the direction of the U.S. government.
Sudski dokazano da nije Monsantnova (i još 9 kompanija, ne samo oni) krivica što je proizvodio pod nalogom Američke vlade.

ma ti nesto opasno motas :) odvadi
safran

#112 Re: Monsanto je stigao

Post by safran »

blagopravo wrote:Pa dobro pjanti, mogao si samo napisati da je u pitanju prirodno sjeme kukuruza, da nije modifikovano, i tačka. Čemu onda branjenje GMO po forumu ako je samo to u pitanju.

Znači, pjano i blog na internetu kažu da je to prirodno sjeme koje nije modifikovano. Eto, šta bismo mi bez blogova i brošura.
Oprosti ali nije riječ o blogu već o službenom saopštenju Monsanta.
Interesantno je da sam postavila linkove na tri relevantne baze podataka i da niko nije prokomentarisao podatke. Pritom se nisam izjasnila o svom stavu, samo sam vam ponudila relevantne izvore. Baš interesantno.
dobojlija81

#113 Re: Monsanto je stigao

Post by dobojlija81 »

.
blagopravo

#114 Re: Monsanto je stigao

Post by blagopravo »

safran wrote: Oprosti ali nije riječ o blogu već o službenom saopštenju Monsanta.

U redu, greška u koracima; prije ugledah stranicu bez dodatka blog. Eto službena njegova stranica.
blagopravo

#115 Re: Monsanto je stigao

Post by blagopravo »

Pjanic15 wrote:

Koji sud jado jadni? Je li sud vjetnamski ili sud vlade zemlje koja je počinila zločin?

Ne želim skretati s teme, ali danas ti je amerika među najvećim zločincima na planeti protiv čovječnosti, pa je li npr. bušman odgovarao za prolivenu krv u Iraku i drugim zemljama gdje su smjestili vojsku, ili neki drugi od njihovih zvaničnika? Je li sve legitimno i humano što oni pokreću ratove?

Jado, nije sve što je njihovo službeno ili kada izađu službene izjave, crno na bijelo! Ne uči ljude da budu naivni!

Znaš ti dobro se praviti razuman kada je tvoj interes u pitanju, a kada se ne poklapa s tvojim idejama, onda se praviš mutav.
blagopravo

#116 Re: Monsanto je stigao

Post by blagopravo »

pjano

Kad već spominješ chemistral koji se izbacuje iz aviona. Stavi na stranu internet napisano, ili ono što ljudi pričaju, stavi na stranu i video na youtube. Očima se može vidjeti koliko dugo trag ostaje nakon aviona i na koji način se raspršuje. A zatim kako se na tim mjestima znaju formirati sve veći i veći oblaci, da bi nakon nekon vremena se spustila i kiša.

Bio sam skeptik što se toga tiče mnogo veći nego mnogi, ali sam se svojim očima uvjerio. Pa otkud "paučina" (navodnici jer ne mislim na paukovu mrežu ali podsjeća na istu) na površini zemlje, po objektima gdje ljudi žive? Naročito izraženo se može vidjeti u jutarnjem vremenu kada je prisutna rosa ili vlaga na travi i drveću?

HA? Otkud? I onda dođu takvi kao ti, i govore kako ljudi pričaju nebuloze i kako nema argumenata. "Nema" za tebe i takve.

Ovdje ti iznosiš nebuloze i poturaš stranu priče koja tebi i takvim nalogodavcima paše. Jesi li zadužen za govorne područje Balkana ili BiH, ili još negdje braniš genetički modifikovanu hranu? Pitam usput.
damskot

#117 Re: Monsanto je stigao

Post by damskot »

Pjanic15 wrote:...znači za ovo bi vas trebali ako ništa prvo sankciniosati na forumu, a ako dođe do javnog uticaja i krivično goniti.

Hehe :) Beeee Beeee, narod je ovca i samo takav odgovara . Sejdic Finci , Pranje Novca ti zakoni nemaju lobi ?

Dragi agronomi i ako se vi ne odlucite za GMO a komsija ipak posadi , kontaminacija ekologije je neminovna . Vase krave ce dobiti extra gen ( puno vise antibiotika) vase pcele takodje , med sir vise nece biti vlasicki sir nego vlasicki sir pun antibiotika i novim genom . Cist vlashicki cete moci kupiti u konzumu proizveden u Sloveniji . Med vise nece biti ljekovati med nego otrov :) Itd

Sad mozemo se gadjati i gubiti vrijeme sa google ili mozemo pitati agronome koji su to vec prosli za misljenje , na vama je .
Suzie Q

#118 Re: Monsanto je stigao

Post by Suzie Q »

samo u jednom si pogriješio, ne bi bilo meda jer ne bi bilo pčela pošto radi ovakvih manipulacija već odavno odumiru
Pjanic15

#119 Re: Monsanto je stigao

Post by Pjanic15 »

@blagopravo

Bićeš sankcionisan za ta vrijeđanja samo moderacija da dođe tako da nema potrebe da se dalje javljaš, ostale nebuloze nije potrebno komentarisati jer zavjerašima nije moguće ni argumentima dokazati. :)
Last edited by Pjanic15 on 20/06/2014 10:26, edited 1 time in total.
Pjanic15

#120 Re: Monsanto je stigao

Post by Pjanic15 »

damskot wrote:
Pjanic15 wrote:...znači za ovo bi vas trebali ako ništa prvo sankciniosati na forumu, a ako dođe do javnog uticaja i krivično goniti.

Hehe :) Beeee Beeee, narod je ovca i samo takav odgovara . Sejdic Finci , Pranje Novca ti zakoni nemaju lobi ?

Dragi agronomi i ako se vi ne odlucite za GMO a komsija ipak posadi , kontaminacija ekologije je neminovna . Vase krave ce dobiti extra gen ( puno vise antibiotika) vase pcele takodje , med sir vise nece biti vlasicki sir nego vlasicki sir pun antibiotika i novim genom . Cist vlashicki cete moci kupiti u konzumu proizveden u Sloveniji . Med vise nece biti ljekovati med nego otrov :) Itd

Sad mozemo se gadjati i gubiti vrijeme sa google ili mozemo pitati agronome koji su to vec prosli za misljenje , na vama je .
Sve te nebuloze su naučnim istraživanjima otklonjene koje sam iznad postavio, EU i Švicarci, više od 25 godina podataka ni jedne jedine nebuloze koje si naveo nema, nažalost mozak vam je ispralo razno internet smeće sa anti-gmo sajtova i plaćeni lobisti.
RahatHurmašica

#121 Re: Monsanto je stigao

Post by RahatHurmašica »

Pjanic15 wrote:
Sve te nebuloze su naučnim istraživanjima otklonjene koje sam iznad postavio, EU i Švicarci, više od 25 godina podataka ni jedne jedine nebuloze koje si naveo nema, nažalost mozak vam je ispralo razno internet smeće sa anti-gmo sajtova i plaćeni lobisti.
bolje da ti nama objasniš kad te monsanto uhljebio i koliko ti plaća?
blagopravo

#122 Re: Monsanto je stigao

Post by blagopravo »

pjano, 'ma ja ba, mi vrijeđamo, a ti to ne činiš, ti lijepiš lijepe epitete svojim neistomišljenicima'

takvi likovi burgiraju u glavu pogrešno, pa kod koga uspiju probiti mozak "dobro" vam došlo

šta ti drugo preostaje nego bijedno nastupanje i manipuliranje
Last edited by blagopravo on 20/06/2014 10:39, edited 1 time in total.
Pjanic15

#123 Re: Monsanto je stigao

Post by Pjanic15 »

RahatHurmašica wrote:
Pjanic15 wrote:
bolje da ti nama objasniš kad te monsanto uhljebio i koliko ti plaća?
Tako su mi govorili zavjeraši i na temama o vakcinama i chemtrailsima kad ostanu bez argumenata, isti ste. :lol: :)
staradis

#124 Re: Monsanto je stigao

Post by staradis »

Mi imamo ženu koja uzgaja neko povrće i prodaje ga po mahali mislim da je iz okoline Travnika. Kuća mirise na njega kad uneseš a ne ovo plastično govno.

Sent from my LG-D320 using Tapatalk
say_cheese

#125 Re: Monsanto je stigao

Post by say_cheese »

Pjanicu, dozvoli da parafraziram
Pjanic15 wrote: želite zaustaviti POMOĆ LJUDIMA
zavjeraši iz anti-GMO

žele da zaustave POMOĆ GLADNIM
treba suzbiti svaki aktivizam u vezi ovoga

želite zaustaviti POMOĆ LJUDIMA
valjda bi trebao da budeš sankcionisan

žele da zaustave POMOĆ GLADNIM
treba vas sve sankcionisati

želite zaustaviti POMOĆ LJUDIMA
zbog toga vas treba krivično goniti

bla bla blub blaa blaaaaaa

samo ga sloboda govora i mišljenja štiti od krivičnog gonjenja
Vidim da si naprosto obsjednut doktorima struke, pa cu ti ponudit jos jedan argument doktora propagande:
Dr. Goebbels rece 'Hiljadu puta ponovljena laz postaje istina".

Na ovom se temelji medijska kultura i masovna komunikacija.
Cestitam Pjanicu, polozio si ispit.

Monsanto Stock Performance, 3 yrs time frame

Image

.... a u svijetu jos uvijek 870 miliona gladnih!
Post Reply