Moldavija - BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- alphonse kauders
Ali_G wrote:Ma hrasno eto ti Baka pa ga kuci vodi i smisljajte taktiku. Frajer jednostavno ne zna. To sto smo mi bili u prilici da odemo na prvenstvo u onim zadnjim utakmicama je najvise zasluga sto se poklopilo dosta ostalih rezultata. To se najbolje i vidjelo cim smo dosli u situaciju da sami odlucujemo o sebi pusa nam je bila. Nek odradi i ove kvalifikacije i onda brate noga. Im'o je sve uslove i nije nista napravio. Poceo je pricati o 12 bodova, preko 10, a na kraju ce i eventualnih 7 biti puna saka brade.
Dalje. Zamjeraju mu sto konstatno zove igrace iz Zrinjskog i ostale kloceve koje treba prodati i sebi nesto cvaknuti. Pa covjece njemu se Skoro tek ovaj put u nedostatku ostalih napadaca nasao na spisku, al zato su tu stalno prisutni Silici, Kerkezi i ostali. I nemoj molim te samo o nacionalnostma igraca. A da se ne lazemo ima i toga. Trebam li mozda da bodrim nekoga ko na utakmicii Hajduk-Sarajevo psuje balijsku majku, da mozda podrzavam selektora koji se zalagao za ne povrataka kluba pod maticni stadion, kluba koji mu je sve dao.
A to sto je tebi ovo veceras ravno pobjedi bi bilo u redu da smo mi usli sa stavom, losi smo, svaki bod koji osvojim bice dobar. Al brate kad se pocnemo razmetati bodovima onda je ovo ravno porazu.
I sad ako izgubimo nece biti kriv Baka, bice kriv Sergej jer je dobio kartone. Znaci prvo nam je kriv bio sudija, veceras su krive povrede, u srijedu ce biti sto nema Sergeja, protiv Spanije sudija, protiv Srbije publika, imal i jedan poraz da je selektor kriv? Nema izgleda.
I za kraj, Dajdza je za ovog kockara im'o rezultat ravan plasmanu na SP. U kakvim je uslovima radjeno bolje i nije moglo.
Lindjo, svaka čast na postu. Apsolutno se slažem za bekove, apsolutno se slažem za naše famozne defanzivne vezne igrače, apsolutno se slažem za piz.daški Sliškovićev mentalitet, apsolutno se slažem za Nikolu Nikića.
Kakva ba Moldavija, pa njima bi Švabe utrpale 7-8 komada. Pa Slišković je i za San Marino govorio kako "danas svako zna igrati fudbal", a sad su sretni ako zijane manje od 7-0.
A, naveo sam i na jednom drugom forumu primjer Slovačke koja ima 3 poznata igrača (Karhan, Vittek, Mintal pa hajde i Gresko), ali čiji trener ima napadački mentalitet i sinoć su nabili Vels 5-1 u gostima. Pa mi bi poslije takve pobjede sebe smatrali za prvaka Evrope.
Uglavnom, znam da neće biti bolje dok je Slišković na klupi, ionako sam prognozirao maksimalno 2 boda iz ova dva susreta, što će se vjerovatno i desiti.
Fakat, iako mislim da teško može gore, nazovi selektor nas uvijek nanovo iznenadi..
-
goofy
svaka cast svakome, sliskovicu, mislim da je ipak vrijeme da se povuce...ovo protiv moldavije je druga utakmica u kojoj se gresi u taktici i izboru igraca, prvih 11...dva najlosija igraca na terenu dva beka Zilic i Vidic, sredina terena nula bodova dok u drugom poluvremenu nije usao Grlic...napad spor i trom sa barbarezom, treba podvuci refu i zahvaliti se i barbarezu .... mladji poletniji i borbeniji bi trebali dobiti priliku, izlazak bajramovica a ulazak Grujica nije nista ucinio cak smo i pali...rezerva se izgubila na terenu...prema tome sliskovicu hvala, barbarez hvala ali BiH treba ici dalje!
- Murat Sabanovic
meni nije u opste jasno zasto pojedinci brane sliskovica kao trenera.covjek je nesposoban da uvede disciplinu,da motivira igrace za ovako vazne utakmice.mozda on ceka da mu ih neko drugi motivira ili da se oni sami motiviraju.nisam odavno vidio u nasoj repki izradjenih akcija,kombinacija vec je to samo srljanje i solo akcije koje rijetko kad rezultiraju golom.
nije da nemamo igraca ,mi njih i te kako imamo,nego oni nece da igraju
zbog sliskovica i ostalih konja u savezu.vas najuspijesniji trener treba da ode
i to pod hitno.daje ostavku pa je onda povlaci,vodi klub i reprezentaciju u isto vrijeme,poziva igrace kojima nije mjesto u A-reprezentaciji.
covjece,sta je vama ,sto ga branite?svima nama je jasno da bosna ima igraca vrijednih jednog velikog takmicenja,ali te igrace treba odvesti tamo.
vas najuspijeniji trener nije u stanju to uraditi i treba ga ukloniti sa stolice.
nije da nemamo igraca ,mi njih i te kako imamo,nego oni nece da igraju
zbog sliskovica i ostalih konja u savezu.vas najuspijesniji trener treba da ode
i to pod hitno.daje ostavku pa je onda povlaci,vodi klub i reprezentaciju u isto vrijeme,poziva igrace kojima nije mjesto u A-reprezentaciji.
covjece,sta je vama ,sto ga branite?svima nama je jasno da bosna ima igraca vrijednih jednog velikog takmicenja,ali te igrace treba odvesti tamo.
vas najuspijeniji trener nije u stanju to uraditi i treba ga ukloniti sa stolice.
-
Ludi Kure
naje*em im se svima matere u savezu... poseban pozdrav gospodji majki Usanovic
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
Ovaj dio posta je izrazavanje misljenja i kao takav je OK.Ludi Kure wrote:fakat koji qrac vise branite i cestitate hadaljima ni za sta??? Dok god idioti koji sa fudbalom i sportom budu sjedili u savezu i vodili brigu o nasem fudbalu od nas nece nista biti. Samo sto je kod nas problem kako u fudbalu tako i u drzavi, svi bi nesto mjenjali al niko qrcem nemrda... sta rade BHF??? Ako su toliko jai i mnogobrojni, koji se predstavljaju kao sluzbena navijacka slupina sto nemjenjaju sve zivo... koji qrac idete na utakmice? Treba sve bojkotovati... volim i ja BiH, place mi se svaki put kad popusimo, al jednostavno ih treba izignorisati i nek je*u sami... pa da vidimo dokle ce sa praznim stadionima dogurati...
Sta da kazemo za ovaj drugi dio posta !?Ludi Kure wrote: naje*em im se svima matere u savezu... poseban pozdrav gospodji majki Usanovic![]()
![]()
Ako ga brisemo i ako zbog ovoga budes baniran, .... nece valjati moderacija!?
Da li mu je majka kriva za anarhiju u NS BiH? Povedite racuna o ovakim nacinima izrazavanja.
-
sulesavic
Meni svojevermeno skrenu¹e pa¾nju da se u takvim sluèajevima pozdravljaju èlanovi u¾e i ¹ire porodice/familije/obitelji.pape wrote:Ovaj dio posta je izrazavanje misljenja i kao takav je OK.Ludi Kure wrote:fakat koji qrac vise branite i cestitate hadaljima ni za sta??? Dok god idioti koji sa fudbalom i sportom budu sjedili u savezu i vodili brigu o nasem fudbalu od nas nece nista biti. Samo sto je kod nas problem kako u fudbalu tako i u drzavi, svi bi nesto mjenjali al niko qrcem nemrda... sta rade BHF??? Ako su toliko jai i mnogobrojni, koji se predstavljaju kao sluzbena navijacka slupina sto nemjenjaju sve zivo... koji qrac idete na utakmice? Treba sve bojkotovati... volim i ja BiH, place mi se svaki put kad popusimo, al jednostavno ih treba izignorisati i nek je*u sami... pa da vidimo dokle ce sa praznim stadionima dogurati...
Sta da kazemo za ovaj drugi dio posta !?Ludi Kure wrote: naje*em im se svima matere u savezu... poseban pozdrav gospodji majki Usanovic![]()
![]()
Ako ga brisemo i ako zbog ovoga budes baniran, .... nece valjati moderacija!?
Da li mu je majka kriva za anarhiju u NS BiH? Povedite racuna o ovakim nacinima izrazavanja.
-
Beslija
Kako ste mi smjesni.....
Ja kad sam prosli put rekao Barbarez ili stoper ili nikako......svi ste mi rekli " jesi normalan , gdje ces barbareza izbaciti"...
A sad govorite isto ono sto sam ja govorio.....!!!
Smijesno.
I jos nesto..
NIKO ne izmislja toplu vodu. Pogledaj fino kako barbarez u duelu igra i kako misimovic igra...dva ista tipa , ali barbarez u duelu mnogo cvrsci....stoper mora biti brz??....jel slucajno Stam brz?? Da nije Ferdinand ko carlos huh??....hajde ba nemojte mi prosipati filozofiju krkansku...jeste li vidjeli kako sinoc odbrana igra???i jeste li vidjeli kako sinoc napad igra?? PROTIV AMATERA!!!!......Staviti Misimovica i Barbareza u napad je SAMOUBISTVO u sadasnjem fudbalu....TAKVA DVA IGRACA NE MOGU IGRATI ZAJEDNO!!!!..to svi znaju....ustvari , mogu igrati zajedno AKO imas iza sebe Makalele,Essien i Diara....ALI NEMAS!!!!!.....zato , da ne bi izbacivali barbareza KOJI JE BOLJI OD SADASNJIH STOPERA, stavite ga u odbranu....polu spic misimovic i iz naftalina izvucite brzog napadaca....
I veoma glup primjer alphonse kako barbarez nije izasao na ofsayd zamci....bolan sad takve greske cine MNOGI stoperi kako nece barbarez..plus, ako ti nisi dobar u komunikaciji sa timom i ako se to nije vjezbalo dovoljno.....nema sta tu barbarez uraditi.........!
Ja kad sam prosli put rekao Barbarez ili stoper ili nikako......svi ste mi rekli " jesi normalan , gdje ces barbareza izbaciti"...
Smijesno.
I jos nesto..
NIKO ne izmislja toplu vodu. Pogledaj fino kako barbarez u duelu igra i kako misimovic igra...dva ista tipa , ali barbarez u duelu mnogo cvrsci....stoper mora biti brz??....jel slucajno Stam brz?? Da nije Ferdinand ko carlos huh??....hajde ba nemojte mi prosipati filozofiju krkansku...jeste li vidjeli kako sinoc odbrana igra???i jeste li vidjeli kako sinoc napad igra?? PROTIV AMATERA!!!!......Staviti Misimovica i Barbareza u napad je SAMOUBISTVO u sadasnjem fudbalu....TAKVA DVA IGRACA NE MOGU IGRATI ZAJEDNO!!!!..to svi znaju....ustvari , mogu igrati zajedno AKO imas iza sebe Makalele,Essien i Diara....ALI NEMAS!!!!!.....zato , da ne bi izbacivali barbareza KOJI JE BOLJI OD SADASNJIH STOPERA, stavite ga u odbranu....polu spic misimovic i iz naftalina izvucite brzog napadaca....
I veoma glup primjer alphonse kako barbarez nije izasao na ofsayd zamci....bolan sad takve greske cine MNOGI stoperi kako nece barbarez..plus, ako ti nisi dobar u komunikaciji sa timom i ako se to nije vjezbalo dovoljno.....nema sta tu barbarez uraditi.........!
-
Marchegianni
Ja ni prije ovih kvalifikacija nisam bio preveliki optimista. Jednostavno, nismo mi na tom nivou. Prošla dva ciklusa smo spletom raznih okolnosti dolazili u priliku da u zadnjem kolu osiguramo plasman. To je potvrda da se i pored mnogo mana može, eno primjera Slovenije i Latvije, ali svejedno stoji da mi nemamo taj kvalitet i da je takvo nešto potrebna potpuna ozbiljnost svih uključenih. Naš savez i selektor to svakako ne predstavljaju.
Što se Bake tiče, odavno je svima jasno da on nema pojma o taktici i da je u ovih pet godina nebrojeno mnogo puta bio glavni krivac za utakmice u kojima smo (kao u ovoj sa Moldavijom) kiksali. Ne tražim da na redovnoj bazi pobjeđujemo reprezentacije realno jače od nas, ali blentave ekipe kao što je Moldavija se moraju pobijediti. Toliko je očigledna razlika u kvaliteti, čak i u momentima kada su vodili sa 2:0. A zašto nismo pobijedili? Sami smo sebi dali dva gola, pogrešnom Bakinom procjenom mogućnosti igrača. Iako smo kasnije čak došli u poziciju da pobijedimo, isto tako smo mogli izgubiti jer je svaki njihov prelazak centra (a bili su vrlo rijetki) bio šansa.
Protiv Mađarske nas sudija jeste oštetio zbog ongo penala. Ali ko u tome vidi glavni razlog poraza, ili ne želi da prihvati drugačije ili je moron. Ako zaboravimo na taj penal, možemo se skoncentrisati na to da su Mađari imali i igru, i više prilika u utakmici. Napominjem, utakmica u našem nepokorenom bastionu protiv tima koji je izgubio obje svoje domaće utakmice.
Jedino pozitivno, a što je Bakina zasluga, je atmosfera u ekipi. Primjetno je da su svi dobro raspoloženi kada su tu. Ali, fiks ideje o pozicijama nekih igrača, pozivanje nekih kojima tu fakat nije mjesto, nepozivanje nekih kojima bez sumnje jeste... Davno je postalo ofirno.
Ima još igrača koji možda i nisu kvalitet za repku, ali su komotno mogli doći i biti provjereni jer kakvi god bili, igraju negdje vani. Pratim našu ligu vjerovatno više nego iko (zna ko me zna, na ovom forumu se ne javljam inače), i ovdje kvalitet pada iz sezone u sezonu. Ponekad se neko izdigne iz prosjeka i ako ne ode brzo vani, propadnu (razlozi nisu tema, a trebalo bi stotine stranica da se objasni). Oni takvi mogu eventualno upasti u sastav. Na primjer, Vidić je, kada je igrao protiv Španije i Litvanije, uskočio kao zamjena u nedostaku drugih i odigrao korektno. Međutim, on je bio jedan i njegove propuste uglavnom mogu ispraviti drugi. Ali staviti tri igrača iz naše lige u zadnju liniju je suludo i fino se vidjelo na utakmici. Papac, koji je ne tako davno bio alternativa za sastav, pored njih je djelovao kao Puyol.
Igrača mimo ovih ima. Taj Hodžić je igrao u ligi šampiona za prvaka Švajcarske, Ćustović je najbolji strijelac Belgije za sada, Bešlija je i sa jednom nogom bolji od većine prisutnih, Rahimić da i ne govorim (ptice na grani znaju razloge njegovog nepozivanja, igrao je čovjek za mladu repku, nije do njega)... Ima sigurno još poneko i niko me ne može ubijediti da su Kerkez, Trivunović, Vidić, Šilić ili Smajić bolji od njih. OK, treba im dati priliku. Bešlija je tako svojevremeno dobio priliku, ali je on debelo odskakao u našoj ligi. Recimo, Mačkić je bolji od svih navedenih domaćih igrača pa nije dobio priliku na poziciji na kojoj smo deficitarni. A Željovac sam, da se zna da nemam neke posebne simpatije prema njemu. Igrači koji igraju vani, s pravom igraju vani i to je jednostavna logika. A to što ove treba prodati...
Spomenko Bošnjak je odigrao dvije utakmice. Prodao se iz Dinama u Ukrajinu i nikad više nije ni pozvan (a danas igra za Kreševo u 1. ligi FBiH). Halilović je toliko puta pozivan i na kraju je jedva otišao u drugu švedsku ligu. Više ga nema. Crnogorac je pozvan dva-tri puta, prodao se, nema ga više. Šehić je pozvan jednom, odigrao minut protiv Francuza, prodao se iz Pule u Xamax, nikad više ni poziv nije dobio... Velimir Vidić je pozvan nekoliko puta, čak i odigrao pristojno, trebao otići u Grčku, selektor ga više nije zvao. Međutim, transfer se izjalovio i sada ga opet treba staviti u izlog. Eto, samo da dočaram malo situaciju.
Što se Bake tiče, odavno je svima jasno da on nema pojma o taktici i da je u ovih pet godina nebrojeno mnogo puta bio glavni krivac za utakmice u kojima smo (kao u ovoj sa Moldavijom) kiksali. Ne tražim da na redovnoj bazi pobjeđujemo reprezentacije realno jače od nas, ali blentave ekipe kao što je Moldavija se moraju pobijediti. Toliko je očigledna razlika u kvaliteti, čak i u momentima kada su vodili sa 2:0. A zašto nismo pobijedili? Sami smo sebi dali dva gola, pogrešnom Bakinom procjenom mogućnosti igrača. Iako smo kasnije čak došli u poziciju da pobijedimo, isto tako smo mogli izgubiti jer je svaki njihov prelazak centra (a bili su vrlo rijetki) bio šansa.
Protiv Mađarske nas sudija jeste oštetio zbog ongo penala. Ali ko u tome vidi glavni razlog poraza, ili ne želi da prihvati drugačije ili je moron. Ako zaboravimo na taj penal, možemo se skoncentrisati na to da su Mađari imali i igru, i više prilika u utakmici. Napominjem, utakmica u našem nepokorenom bastionu protiv tima koji je izgubio obje svoje domaće utakmice.
Jedino pozitivno, a što je Bakina zasluga, je atmosfera u ekipi. Primjetno je da su svi dobro raspoloženi kada su tu. Ali, fiks ideje o pozicijama nekih igrača, pozivanje nekih kojima tu fakat nije mjesto, nepozivanje nekih kojima bez sumnje jeste... Davno je postalo ofirno.
Ima još igrača koji možda i nisu kvalitet za repku, ali su komotno mogli doći i biti provjereni jer kakvi god bili, igraju negdje vani. Pratim našu ligu vjerovatno više nego iko (zna ko me zna, na ovom forumu se ne javljam inače), i ovdje kvalitet pada iz sezone u sezonu. Ponekad se neko izdigne iz prosjeka i ako ne ode brzo vani, propadnu (razlozi nisu tema, a trebalo bi stotine stranica da se objasni). Oni takvi mogu eventualno upasti u sastav. Na primjer, Vidić je, kada je igrao protiv Španije i Litvanije, uskočio kao zamjena u nedostaku drugih i odigrao korektno. Međutim, on je bio jedan i njegove propuste uglavnom mogu ispraviti drugi. Ali staviti tri igrača iz naše lige u zadnju liniju je suludo i fino se vidjelo na utakmici. Papac, koji je ne tako davno bio alternativa za sastav, pored njih je djelovao kao Puyol.
Igrača mimo ovih ima. Taj Hodžić je igrao u ligi šampiona za prvaka Švajcarske, Ćustović je najbolji strijelac Belgije za sada, Bešlija je i sa jednom nogom bolji od većine prisutnih, Rahimić da i ne govorim (ptice na grani znaju razloge njegovog nepozivanja, igrao je čovjek za mladu repku, nije do njega)... Ima sigurno još poneko i niko me ne može ubijediti da su Kerkez, Trivunović, Vidić, Šilić ili Smajić bolji od njih. OK, treba im dati priliku. Bešlija je tako svojevremeno dobio priliku, ali je on debelo odskakao u našoj ligi. Recimo, Mačkić je bolji od svih navedenih domaćih igrača pa nije dobio priliku na poziciji na kojoj smo deficitarni. A Željovac sam, da se zna da nemam neke posebne simpatije prema njemu. Igrači koji igraju vani, s pravom igraju vani i to je jednostavna logika. A to što ove treba prodati...
Spomenko Bošnjak je odigrao dvije utakmice. Prodao se iz Dinama u Ukrajinu i nikad više nije ni pozvan (a danas igra za Kreševo u 1. ligi FBiH). Halilović je toliko puta pozivan i na kraju je jedva otišao u drugu švedsku ligu. Više ga nema. Crnogorac je pozvan dva-tri puta, prodao se, nema ga više. Šehić je pozvan jednom, odigrao minut protiv Francuza, prodao se iz Pule u Xamax, nikad više ni poziv nije dobio... Velimir Vidić je pozvan nekoliko puta, čak i odigrao pristojno, trebao otići u Grčku, selektor ga više nije zvao. Međutim, transfer se izjalovio i sada ga opet treba staviti u izlog. Eto, samo da dočaram malo situaciju.
Last edited by Marchegianni on 09/10/2006 12:25, edited 2 times in total.
-
sivke
Marchegianni wrote:Ja ni prije ovih kvalifikacija nisam bio preveliki optimista. Jednostavno, nismo mi na tom nivou. Prošla dva ciklusa smo spletom raznih okolnosti dolazili u priliku da u zadnjem kolu osiguramo plasman. To je potvrda da se i pored mnogo mana može, eno primjera Slovenije i Latvije, ali svejedno stoji da mi nemamo taj kvalitet i da je takvo nešto potrebna potpuna ozbiljnost svih uključenih. Naš savez i selektor to svakako ne predstavljaju.
Igrača mimo ovih ima. Taj Hodžić je igrao u ligi šampiona za prvaka Švajcarske, Ćustović je najbolji strijelac Belgije za sada, Bešlija je i sa jednom nogom bolji od većine prisutnih, Rahimić da i ne govorim (ptice na grani znaju razloge njegovog nepozivanja, igrao je čovjek za mladu repku, nije do njega)... Ima sigurno još poneko i niko me ne može ubijediti da su Kerkez, Trivunović, Vidić, Šilić ili Smajić bolji od njih. OK, treba im dati priliku. Bešlija je tako svojevremeno dobio priliku, ali je on debelo odskakao u našoj ligi. Recimo Mačkić je bolji od svih navedenih domaćih igrača pa nije dobio priliku na poziciji na kojoj smo deficitarni. A Željovac sam, da se zna da nemam neke posebne simpatije prema njemu. Igrači koji igraju vani, s pravom igraju vani i to je jednostavna logika. A to što ove treba prodati...
Spomenko Bošnjak je odigrao dvije utakmice. Prodao se iz Dinama u Ukrajinu i nikad više nije ni pozvan (a danas igra za Kreševo u 1. ligi FBiH). Halilović je toliko puta pozivan i na kraju je jedva otišao u drugu švedsku ligu. Više ga nema. Crnogorac je pozvan dva-tri puta, prodao se, nema ga više. Šehić je pozvan jednom odigrao minut protiv Francuza, prodao se iz Pule u Xamax, nikad više ni poziv nije dobio... Velimir Vidić je pozvan nekoliko puta, čak i odigrao pristojno, trebao otići u Grčku, selektor ga više nije zvao. Međutim, transfer se izjalovio i sada ga opet treba staviti u izlog. Eto, samo da dočaram malo situaciju.
-
Stari
Postojala je davno, mozda u mom kraju jos uvijek postoji,...narodna izreka koja glasi (ovdje se izvinjavam svim osjetljivima, molim moderatore za razumjevanje.. te preporucujem maloljetnicima da ovaj dio preskoce)..."jeb'o je sebi majku onaj koji je narodu udovoljio". Ako ova izreka, narodna mudrost ili nazovite je kako god hocete, igdje pije vode ...to je onda fudbal i posao selektora drzavne reprezentacije.
Mislim ovako ... Sta god Sliskovic sad u srijedu da uradi ...bice ih barem nekolicina ovdje na ovom odjeljku a i na ostalim forumima , strucni kakve nas je na ovim prostorima majka sviju dala ....koji ce znati bolje od njega kako se njegov posao treba raditi. Gdje je pogrijesio ...sta je mogao bolje napraviti...I tu ulazi sve...pocev od onog famoznog Barbareza koji totalno bez veze igra cas u odbrani , cas u napadu...preko onih fudbalskih dijamanata Rahimica, Hodzica,....koji zbog krive nacionalnosti (ili korumpiranosti rukovodstva) ne igraju za nas...pa do toga da i Sliskovic sam veze nema ni o tome kako se korner izvodi a kamoli kako se taktika jednog tima postavlja i uvjezbava.
Istina ziva...sliskovic je - takav kakav je ...vjerovatno postoje ljudi koji taj posao rade bolje. Pa i barabarez naravno ...postoje vjerovatno ljudi koji bi posao centarhalfa odigrali bolje (osim toga on ima parne zute kartone pa ga protiv Grka u ekipi (na moju grdnu zalost) svakako nece biti). Hodzic, Rahimic, Topic i ostali iz te ekipe nasih nebrusenih nogometnih dijamanata ...nisu tu ...i nece jos zadugo biti. A utakmica se igra koliko ...jos prekosutra.
Taman bi nam sad bilo jos jedino to stvar koja nam fali ...naime da nogiramo Sliskovica dva dana uoci utakmice (koja ce odgovoriti na veliki broj pitanja sto se tice plasmana na EP2008....kao sto je recimo da li ce Grcka ici na EP ...ili ne...zijane li od nas - najvjerovatnije =NE...tuku li nas sasvim vjerovatno =DA)... i da onda rastereceni izvedemo Grcima postavku 4-3-3 ...i u potpunoj ofanzivnoj dominaciji, i otvorenoj razmjeni udaraca, nanesemo Grcima historijski poraz kakav se ni u Grckoj nepamti "za ziva hadzije."
Mislim OK...poznato mi je da pristup ovom forumu nije ogranicen na samo punoljetne - sto ce reci- i mladjim momcima je dozvoljen pristup i da je ova prepotencija i arogancija (koja je nerijetko sasvim vidljiva u nekim komentarima) ...rezultat mladosti komentatora...ali ali ali...dajte se malo presaberite i barem pokusajte uozbiljiti. Evo gledam ovaj komentar...pa mi nije jasno...jel imamo kvalitet ili ga nemamo (u usporedbi sa Slovenijom i Letonijom).
Mislim ovako ... Sta god Sliskovic sad u srijedu da uradi ...bice ih barem nekolicina ovdje na ovom odjeljku a i na ostalim forumima , strucni kakve nas je na ovim prostorima majka sviju dala ....koji ce znati bolje od njega kako se njegov posao treba raditi. Gdje je pogrijesio ...sta je mogao bolje napraviti...I tu ulazi sve...pocev od onog famoznog Barbareza koji totalno bez veze igra cas u odbrani , cas u napadu...preko onih fudbalskih dijamanata Rahimica, Hodzica,....koji zbog krive nacionalnosti (ili korumpiranosti rukovodstva) ne igraju za nas...pa do toga da i Sliskovic sam veze nema ni o tome kako se korner izvodi a kamoli kako se taktika jednog tima postavlja i uvjezbava.
Istina ziva...sliskovic je - takav kakav je ...vjerovatno postoje ljudi koji taj posao rade bolje. Pa i barabarez naravno ...postoje vjerovatno ljudi koji bi posao centarhalfa odigrali bolje (osim toga on ima parne zute kartone pa ga protiv Grka u ekipi (na moju grdnu zalost) svakako nece biti). Hodzic, Rahimic, Topic i ostali iz te ekipe nasih nebrusenih nogometnih dijamanata ...nisu tu ...i nece jos zadugo biti. A utakmica se igra koliko ...jos prekosutra.
Taman bi nam sad bilo jos jedino to stvar koja nam fali ...naime da nogiramo Sliskovica dva dana uoci utakmice (koja ce odgovoriti na veliki broj pitanja sto se tice plasmana na EP2008....kao sto je recimo da li ce Grcka ici na EP ...ili ne...zijane li od nas - najvjerovatnije =NE...tuku li nas sasvim vjerovatno =DA)... i da onda rastereceni izvedemo Grcima postavku 4-3-3 ...i u potpunoj ofanzivnoj dominaciji, i otvorenoj razmjeni udaraca, nanesemo Grcima historijski poraz kakav se ni u Grckoj nepamti "za ziva hadzije."
Mislim OK...poznato mi je da pristup ovom forumu nije ogranicen na samo punoljetne - sto ce reci- i mladjim momcima je dozvoljen pristup i da je ova prepotencija i arogancija (koja je nerijetko sasvim vidljiva u nekim komentarima) ...rezultat mladosti komentatora...ali ali ali...dajte se malo presaberite i barem pokusajte uozbiljiti. Evo gledam ovaj komentar...pa mi nije jasno...jel imamo kvalitet ili ga nemamo (u usporedbi sa Slovenijom i Letonijom).
To je potvrda da se i pored mnogo mana može, eno primjera Slovenije i Latvije, ali svejedno stoji da mi nemamo taj kvalitet i da je takvo nešto potrebna potpuna ozbiljnost svih uključenih. Naš savez i selektor to svakako ne predstavljaju.
- Edin H.
Razbicemo ih (i to sa Bakom).
I mene Stari brine Barbarez. Bez obzira da li igra dobro ili ne on nosi ovaj tim mentalno. Jednostavno ima pobjednicki mentalitet.
Nemoj zaboraviti da mu je Bartolovic dodao onu zadnju loptu kada je Bartolovic pucao iskosa sa lijeve strane bila bi nasa pobjeda u Moldaviji. Zna se Barba postaviti, ali ga igraci ne prate uvijek. Inace Barba je spustio loptu za drugi pogodak nase reprezentacije.
Ipak optimista sam (kao i uvijek
)
Vrijeme da se kupuju karte za Norvesku 24/03
Razbicemo ih (i to sa Bakom).
I mene Stari brine Barbarez. Bez obzira da li igra dobro ili ne on nosi ovaj tim mentalno. Jednostavno ima pobjednicki mentalitet.
Nemoj zaboraviti da mu je Bartolovic dodao onu zadnju loptu kada je Bartolovic pucao iskosa sa lijeve strane bila bi nasa pobjeda u Moldaviji. Zna se Barba postaviti, ali ga igraci ne prate uvijek. Inace Barba je spustio loptu za drugi pogodak nase reprezentacije.
Ipak optimista sam (kao i uvijek
Vrijeme da se kupuju karte za Norvesku 24/03
-
Marchegianni
Evo objašnjenje, nisam možda fino uklopio.Stari wrote:Evo gledam ovaj komentar...pa mi nije jasno...jel imamo kvalitet ili ga nemamo (u usporedbi sa Slovenijom i Letonijom).
To je potvrda da se i pored mnogo mana može, eno primjera Slovenije i Latvije, ali svejedno stoji da mi nemamo taj kvalitet i da je takvo nešto potrebna potpuna ozbiljnost svih uključenih. Naš savez i selektor to svakako ne predstavljaju.
Nemamo kvalitet, baš kao što ga nije imala ni, na primjer, pomenuta Latvija. Ali, to ne znači da se ne može. Latvija je odigrala kvalifikacioni ciklus u kojem im je sve išlo i od ruke, i na ruku. Na EP su, pak, pokazali da mu nisu dorasli. Tako bi i mi morali biti presretni da (u sadašnjim okolnostima i sa ovim kvalitetom igrača) dođemo do toga. E sada, zašto su i ove svakako male šanse za takvo što još manje, ponešto sam rekao sam u gornjem postu. Baka je samo kap u moru, ali ona najvidljivija kap prema kojoj je najlakše uputiti kritike (daleko od toga da su bez osnova). O savezu je suvišno išta reći.
-
forza milan
ne mogu da vjerujemBeslija wrote:Kako ste mi smjesni.....
Smijesno.
I jos nesto..
pa ti o fudbalu blage nemas
to samo ti i baka mozete reci
zar stoper moze na svom penalu provlacit kroz noge (kao sto je barba radio protv madjara) i kretat se ko hlad
pretrcase ga dva puta jarane ne bi moga rahmetli dedu onako lahko pretrco
ja se ospem kad procitam neko ovakvo sranje
cuj barba stoper
fakat je kod nas narod kolektivno mahnit
od svih naroda na svijetu samo nas narod moze izabrat silajdzica, branit baku i govorit da barba moze igrat stopera
- Edin H.
Mislio sam na avionske karte Stari.Stari wrote:Edin HJa sam cuo da se karte ne mogu kupovati sve tamo do januara mjeseca...gde ih ti nabavljas u ova doba (mislim ovako rano -skoro pola godine prije utakmice)?Vrijeme da se kupuju karte za Norvesku 24/03![]()
Dok nisu skupe.
Znam da se karte za utakmicu pocinju prodavati u januaru.
Znam da je tebi svejedno za avionske karte, jer ti nije daleko.
Hajde popicemo po ono skupo pivo u Norveskoj
Premda ja ne idem ako je ovo istina za Barbareza