Molba za BHF

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

forzaitalia

Post by forzaitalia »

Drama_Queen wrote:
Ljiljan77 wrote:
Drama_Queen wrote:BHF sebe NIKADA nije smatrao kao jedinom organizacijom BiH navijaca...to sto nase medije tako pisu to je njihov problem mi to uvjek demantujemo
Ma da mediji su krivi za sve. Jel mediji seru sto vi sami sebi dajete ekskluzivna prava od vaseg licnog foruma pa do zadnjih izjava norveskoj stampi? Ne seri!

Jeste mediji seru, ako imalo imas pameti znaces da mediji po CIJELOM svijetu uvjek okrecu stvari onako kako njima odgovara. Nas forum nasa briga.
Drama_Queen wrote:Pa onda ako ces ti nama oduzeti to pravo da mi navijamo za SVIJU DOMOVINU????
Ja vam to pravo i ne oduzimam. Sabi ste ga se ga se odrekli kad ste pocet navijat za protivnicke ekipe misleci da ce to utjecat na savez

Posto se ti toliko pitas stvarno mi je stalo do toga dali nam ti dajes odobrenje ili ne. BHF NIKADA nije navijao za protivnicke ekipe. Bas si lijepo upucen u nas rad.
Drama_Queen wrote:Uostalom, kakva je razlika izmedju domaceg & dijasporskog navijaca??
Domaci navijaci se za razliku od BHF ne prodaju, ne izdaju, i uvjek navijaju za reprezentaciju, nikad za Norvesku. Domaci navijaci su takodze realni i ne daju sami sebi ekskluzivna prava.

Ti se mozda vidis kao ugrozenog ili sta ja znam & zamisljas ovo sve sto si naveo. Zao mi te je.
Drama_Queen wrote: Zar cemo se jos razdvajati na dijasporce & one sto zive u BiH???
Uvjek je ta podjela i bila prisutna htio je ko vidjet ili ne. Pogotavo u dijaspori jer mnogi vani (hvala bogu ne svi) misle da mogu kupit onaj narod dole i da ce im se neko uvlacit u guzice pogotavo kad odu dole. Zasto to misle ne znam, vjerovatno neki kompleks vise vrijednosti. Danas kad neki nas dijasporac ode u BiH i vidi u nekog dole bolji mobilni nego sto on u svabiji ima, taj dijasporac zapjeni i kaze "otkud im, prosipaju se. Niko ne radi samo sjede po kaficima i telefoniraju"E vidis znaci podjele ima jer bi mnogi dijasporci volili da je u Bosni kameno doba pa kad oni odu dole da im narod stope ljubi.

Opet generalises ljude, ja ne spadam u tu kategoriju a ni 99.999% clanova & simpatizera BHF-a. Ti ljudi koji se tako ponasaju su cobani koji su se docepali inostranstva i koji su prvi put asfalt vidjeli kada su izasli 'vani'. Sa ovim, mi nemamo nista.
Drama_Queen wrote: I kako cemo mjeriti ko vise voli Bosnu & Hercegovinu???
Za pocetak mozemo tako koliko joj je ko puta okrenuo ledza i navijao za protivnika. Bez obzira jesu li razlog tome majuni u savezu il je bez ikakvog razloga

Opet ti jedno te isto. Ljudi koji predju hiljade kilometara da bi dosli na tekmu NEMOGU biti izdajice. Zar 30 momaka koji su dosli iz Amerike & Kanade clanovi BHF-a zar su oni izdajice sto su presli taj put da bi se borili za bolje sutra za BiH fudbal??? Kako se to mijeri?
Drama_Queen wrote:Uostalom sta si ti uradio da pomognes tim domacim navijacima da idu na tekme vani?
Ja ? Vjerovatno nista. A ti licno???
Ja licno jesam, ali nebi o tome...
Drama_Queen wrote:Evo reci cu ti sta je BHF...Pomogao oko viza
Da cuo sam da je EU uvela vizne olaksice za BHF & friends...

garantna pisma itd :
roll: :roll:
Drama_Queen wrote:Red Army & Manijacima & Hordama. Ali oni nisu isli kao navijaci premijerligasa BiH nego kao navijaci Bosne & Hercegovine!
Znam da su isli kao navijaci BiH jer je igrala reprezentacija a ne Zeljo protiv Norveske, Grcke i slicno. Kao sto rekoh tim navijacima svaka cast oni su vjerni, nisu kao BHF. Ni njima ne pase zavez kao ni meni, kao ni BHF ali oni opet nisu navijali za protivnike.

Ne citas, ovo je bio primjer kako BHF pomaze ostalim navijackim grupama... a ti samo preokrenes na svoje...
Drama_Queen wrote:Opet gledas na misljenja pojedinaca & pretvaras ga u oficijelni stav.
Ako i dalje tvrdite da vam to nije oficijali stav ogradite se od tih izjava i ljudi koji ih daju. Nemojte ih trpit u svojim redovima jer ljudi koji to izjavljuju su u redovima BHF i predstavljaju se BHF.
Mogu i ja sada obuci majicu, lupam, Robijasa i reci "od sada su svi robijasi manijaci"...avaz ce odma prenijeti i svi cete stvarno povjerovati da ce svi Ribijasi navijati za Zeljeznicar...auuuu :shock:
Drama_Queen wrote:Ti ako hoces podrzavaj kriminal u savezu.
Nikada nisam podrzavao savez. Prvo ne radi kriminala drugo ne radi nacina na koji su izabrani (nacionalnog). Treba nam savez biran na osnovu profesije i kvalifikacija za ta ista mjesta a ne savez biran po nacionalnom i stranackom kljucu

A BHF se bori protiv van svemiraca u savezu :?
Drama_Queen wrote:Necu zato sto ta reprezentacija NIKADA evo jos jednom NIKADA nece dozivjeti bilo kakav uspjeh
Za razliku od tebe VELIKOG i vatrenog navijaca ja se ipak nadam da hoce, i pored svih problema i nevolja zaista se nadam da hoce. Nadam se ne iz realnih mogucnosti nego iz velike zelje i nade da ce uspjeti ostvariti nesto

Jedno je nada jedno je realnost.
Drama_Queen wrote: Naj lakse je sjediti iza kompjutera i pametovati, ali sta si ti uradio za BiH sport?
Nista. Al ima tu pozitivna stvar. Ako ga nisam u stanju pomoc, bar ga ne rusim i ne crnim obraz cjeloj drzavi u svijetu putem malih ekrana kako to rade BHF. Zbog vas nas cjeli svijet zove divljacima, huliganima i slicno. Mislite da ce savez otici ako napisete transparent da je savez mafija, a zaboli vas sto nas pola svijeta onda proziva i poveziva sa divljastvom i korupcijom. Ma kao da je vas to briga vi se samo zelite malo pokazat, malo dospijet u novine, malo na tv i to je to.
Drama_Queen wrote: Dali si ti javno na TV/Radiju rekao "NE KRIMINALU"??? Dali su tebe nakon toga uhapsili (BEZ razloga), ili su tebi i tvojoj familiji prijetili na telefon, mail itd???
Polako ba. Jel ima neka tortura da je nisi prosao? Koliko kukas i jadikujes ako te Vatikan cuje proglasit ce te svecem ili apostolom.

Pa eto rekao si da se hocemo samod a pokazemo malo na TV-u & novinama. Rekao si da ovo radimo iz licnog interesa, pa covjece Boziji dali si ti svijestan situacije u BiH??? Dali si ti svijestan ko je u tom savezu i koja je to mafija???
Drugo, svijet je jasno cuo nasu poruku. Novine sirom svijeta su je objavile. Nas rat tek pocinje. Mene neinteresuje sta Joe koji radi samnom misli o bakljadi ili o transparentima. Jer Joe nije nista ni mislio kada su klali nase ljude po Bosni, jer Joe nije uopste zainteresovan za stvari koje su vazne u zivotu...za stvari kao sto gospodin Karadzic & Mladic jos nisu uhapseni. Mene ne interesuje misljenje takvih primitivaca koji samo traze razlog da nekog mrze. Danas nas, sutra crnce prekosutra arape pa onda kineze itd.. Obrazovani ljudi su razumjeli nasu poruku.
Drama_Queen wrote:Ti jarane gledaj svoga posla a mi znamo svoj cilj
Koji je sad? Prosli put cilj vam je bio porucit norveskoj stampi da zelite poraz BiH i jedan od ciljeva je bio naseg golmana bakljom. Jeste sad prosirili cilj da ga predhodno polijete benzinom da se nebi izvukao kao proslog puta?
Golman nije pogodjen bakljom to je i sam rekao :roll: ... cilj je da se izbaci bagra iz saveza :roll:
Ti kada nesto konkretno uradis...javi se pa cemo porazgovarati...ako ovo nije tvoja borba prosetaj...
Ma gdje si "Ratnice", gdje si ti bio kad se u BiH ratovalo, jest nam dijaspora borbena u zadnje vrijeme...
Drama_Queen

Post by Drama_Queen »

forzaitalia wrote:[Ma gdje si "Ratnice", gdje si ti bio kad se u BiH ratovalo, jest nam dijaspora borbena u zadnje vrijeme...
a ko ti je rekao da sam uopste u dijaspori? :? :D A, ako sam u dijaspori kako ti znas zasto sam ja u dijaspori? Kako znas moju zivotnu pricu, mozda sam na odmoru na Havajima, mozda sam tu na par mjeseci, mozda sam u inostranstvu od rodjenja, mozda su mi sve cetnici/ustase pobili u ratu pa sam ja kao jedina prezivjela osoba iz moje familije u inostranstvu, mozda sam u bosni...
ketronsd1

Post by ketronsd1 »

Ljiljan77 wrote: Ma gdje si "Ratnice", gdje si ti bio kad se u BiH ratovalo, jest nam dijaspora borbena u zadnje vrijeme...
Agdje si ti bio?
De nam malo opisi sva ta silna ratista gdje si bio.MOZDA SE I ZNAMO!

BHFFFFFF,BHFFFFFFF,BHFFFFFFFF :thumbup:
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

Post by Nosferatu »

Sto se tice teme - pretenciozna je. Pretenciozna je jer se namece kako ne treba tjerati savez ako u njega se ne vrati glavom i bradom "legende". Sto niko ne kaze - nadjimo 10 ljudi od 30-35 godina da vode Savez? A ne neke matore sjede zgembase koji vode bjelosvjetske drugo-trece ligase, osim ako nije neka ljeva liga Zljf il' Africka zemlja u pitanju. Fudbal nije nuklearna nauka gospodo. Sve te legende koje spomenuste su dojucerasnji bekovi, koji su trkali za loptom 20 godina ili jos uvijek dan danas. To nije "neka pamet" - izvinite sto moram da vam saopstim to jerbo dok je neko trkao za bubamarom, drugi su pohadjali fakultete i radili u isto vrijeme da bi danas "legenda" imala 250 puta vecu platu od fakultetlije i to ne opet sto je pametan vec sto je sretan da se je njegovo ostvarilo i da je fudbal danas na prestolu biznisa koji profitira kroz sport, dok fakultetlija je propao zajedno s rezimom i zemljom. Dakle - dovoljno je da u Savez dodje normalan covjek koji ima moralni kodeks i koji je spreman da upotrijebi mozdane vijuge - NISTA VISE! Pola nasih legendi - su olupine i krntije koje je pregazilo vrijeme. Drugu polovinu - BiH nije pretjerano zaduzila. Niti je njihovo da tjeraju Savez. Kao sto nije posao nekog uspjesnog ekonomiste u Americi, koji je iz BiH - da rusi nase Ministarstvo Finansija jer trosi 64% budzeta na plate administraciji. To je posao svih gradjana BiH. Zbog toga - ima li ikako naprijed bez da se tapka u mjestu ili ide nazad? Reprezentaciju BiH treba da vodi neko - ne viz-a-vis svog fiktivnog statusa, jer u danasnjem fudbalu status legende treba dokazivati iznova i opet (sto nasih 90% "legendi" ne cini) a ne sjediti na starim muccima od jaja, vec treba da nas vodi covjek koji je spreman da se bori i da istjera politiku i nacionalizam iz sporta, i iz fudbala, zajedno s kriminalom, mesetarenjem i siljenjem utakmica. A od ovoga - i za ovo - nijedna od legendi BiH fudbala - nije strucnija od prosjecnog trenera nogometa. Nije jer sumnjam da su se oni s tim vise bavili - nego trener FK Krajine iz Cazina npr, al' mi opet vjerujemo samo u "Marku". Sony, Philips, Ivica Osim, itd. Ista manje - i to je onda pasija prdacina u tri cina. E pa nije sve "bas" tako. Ne moze se od starih aferima dozivotno zivjeti. BiH ako ne moze vise "stvoriti" legendu, onda je ne trebaju ni legende od 60 godina voditi bilo gdje kuda jer to ce samo biti produzenje agonije necije. Ne trebaju jer je nama prece od uspjeha uvesti normalan sistem i poredak koji dozvoljava unaprijedenje a ne stagnaciju i degradaciju svih i koristenje sporta kao robovlasnickog sistema u kojem ko prvi Kunta Kinti - Kunta Kintu prodaje.
Crvena Tifoza

Post by Crvena Tifoza »

Bili su mi uvijek dragi. Poštovao sam sve to što rade.
Ali dal' navijac Lazia zasluzuje toliki tekst na njihovoj sluzbenoj stranici, sami procjenite:

Image

Tekst:
http://www.bhfanaticos.com/index.php?op ... 8&Itemid=2
elSaik

Post by elSaik »

Crvena Tifoza wrote:Bili su mi uvijek dragi. Poštovao sam sve to što rade.
Ali dal' navijac Lazia zasluzuje toliki tekst na njihovoj sluzbenoj stranici, sami procjenite:

Image

Tekst:
Da, kako ih samo nije stid. Odaju počast ubijenom navijaču. Stvarno, sramota... :roll:

A.C.A.B.
Crvena Tifoza

Post by Crvena Tifoza »

elSaik wrote:
Crvena Tifoza wrote:Bili su mi uvijek dragi. Poštovao sam sve to što rade.

Image

Tekst:
Da, kako ih samo nije stid. Odaju počast ubijenom navijaču. Stvarno, sramota... :roll:

A.C.A.B.
Vjerujem da su svoju solidarnost pokazali i navijaci Lazia prema BHF poslije famozne utakmice (SCG-BiH) na Marakani. How, yes no. :roll:
elSaik

Post by elSaik »

Crvena Tifoza wrote:
elSaik wrote:

A.C.A.B.
Vjerujem da su svoju solidarnost pokazali i navijaci Lazia prema BHF poslije famozne utakmice (SCG-BiH) na Marakani. How, yes no. :roll:
Jedno su navijački obračuni, a drugo ubistvo od strane policije...
sl@ven

Post by sl@ven »

drago mi je da ovaj crveni posjecuje bhfov sajt, garant redovno, covjek se trudi da nadje nesto sto bi okreno protiv bhfa...

i kada ne nadje nista, trzne ovakvu glupost...

al ima maste sta jest jest :lol:
Crvena Tifoza

Post by Crvena Tifoza »

elSaik wrote:
Crvena Tifoza wrote:
elSaik wrote:

A.C.A.B.
Jedno su navijački obračuni, a drugo ubistvo od strane policije...
Isto tako jedno je pokazivanje solidarnosti prema normalnim navijacima, a ne prema nekim koji su fašisticki nastrojeni i podrzavaju ono zbog cega je i veliki broj BHF razbacan po svijetu.
Edin H.

Post by Edin H. »

Navijaci Lazia su deklarisani fasiti i ne bi smjeli imati nista dodirno sa BHF :shock:
armin00

Post by armin00 »

Tifoza trazi sebi neki hobi, ocito imas previse slobodnog vremena.... Nikad vece gluposti nisam procito
elSaik

Post by elSaik »

Crvena Tifoza wrote: Isto tako jedno je pokazivanje solidarnosti prema normalnim navijacima, a ne prema nekim koji su fašisticki nastrojeni i podrzavaju ono zbog cega je i veliki broj BHF razbacan po svijetu.
Taj lik je ubijen u svome autu. Namjerno. Nije imao nikakve veze sa neredima. Izuzev što je navijao za Lazio pa eto zbog toga je njegov život manje vrijedan nego život nekoga drugog. Baš me zanima šta bi pisao da je ubijen navijač, recimo, Livorna... ;)
Crvena Tifoza

Post by Crvena Tifoza »

armin00 wrote:Tifoza trazi sebi neki hobi, ocito imas previse slobodnog vremena.... Nikad vece gluposti nisam procito
Dobro je pa si ti našao slobodnog vremena da to zakljuciš i napišeš. :roll:
Haj sad odje8aus u skokovima, :D
Last edited by Crvena Tifoza on 14/11/2007 17:40, edited 1 time in total.
Crvena Tifoza

Post by Crvena Tifoza »

elSaik wrote:
Crvena Tifoza wrote: Isto tako jedno je pokazivanje solidarnosti prema normalnim navijacima, a ne prema nekim koji su fašisticki nastrojeni i podrzavaju ono zbog cega je i veliki broj BHF razbacan po svijetu.
Taj lik je ubijen u svome autu. Namjerno. Nije imao nikakve veze sa neredima. Izuzev što je navijao za Lazio pa eto zbog toga je njegov život manje vrijedan nego život nekoga drugog. Baš me zanima šta bi pisao da je ubijen navijač, recimo, Livorna... ;)
Poenta je da BHF gura nos tamo gdje mu nije mjesto.
Edin H.

Post by Edin H. »

armin00 wrote:Tifoza trazi sebi neki hobi, ocito imas previse slobodnog vremena.... Nikad vece gluposti nisam procito
Nisi u pravu armine.

Ne zelim nista da imam sa idiotima koji postavljaju transparent Arkanu.
Eno im foruma Delija, Grobara, reprezentacije Srbije, pa neka tamo podijele zalost u vezi preminulog navijaca Lazia
Edin H.

Post by Edin H. »

Evo jedne nformacije sa BHF website koja se tice reprezentacije BiH:

Mladi opet bez Pjanića
Mlada reprezentacija BiH nalazi se na Ilidži u hotelu Hollywood gdje će boraviti do četvrtka kada putuju za Wels gdje će odigrati susret za kvalifikacije na EP u Švedskoj 2009. godine. Poslije Welsa naša mlada reprezentacija putuje na Maltu, a za bh. nade to će biti četvrti uzastopni susret u gostima.

"Ovo je van svake pameti, mislim da se ovo prvi put dešava u fudbalu da neki tim četiri puta gostuje bez prekida, ipak se nadam osvajanju 3 boda iz ova dva susreta, a sve iznad bi bilo odlično , kazao je Nikić.

Svi pozvani igrači su se odazvali, a jedino problema s povredom ima Matijas Pejić koji neće putovati na Wels. Prije odlaska igrači će odraditi još jedan trening, zatim će biti gosti na utakmici izmedju Slavije i Zrinjskog sutra u Lukavici, a u četvrtak prije podne putuju.

"Papiri koji su porebni za Pjanićev pasoš su predani i mi čekamo, ovo stanje u državi dodatno usporava proceduru, Pjanić je sa nama trenira ali neće putovati na Wels, jer pasoš sigurno neće biti gotov, čekat će u Sarajevu, te ako bude sredjen do susreta protiv Malte doputovat će direktno na Maltu" kazao je Nikić za kraj.
armin00

Post by armin00 »

Halo ba, ko kaze da je bas ON postavljo transparent Arkanu i da je SVAKI navijac Lacija fasista? Nidje veze.. Ubijen je NAVIJAC a BHfanatici su NAVIJACI

A.C.A.B.
Crvena Tifoza

Post by Crvena Tifoza »

armin00 wrote:Halo ba, ko kaze da je bas ON postavljo transparent Arkanu i da je SVAKI navijac Lacija fasista? Nidje veze.. Ubijen je NAVIJAC a BHfanatici su NAVIJACI

A.C.A.B.

Kontradikcija nema šta. :roll: :lol:
elSaik

Post by elSaik »

Crvena Tifoza wrote:
elSaik wrote:
To bih isto mogao i ja reći za tebe. ;)
Crvena Tifoza

Post by Crvena Tifoza »

elSaik wrote:
Crvena Tifoza wrote:
elSaik wrote: Taj lik je ubijen u svome autu. Namjerno. Nije imao nikakve veze sa neredima. Izuzev što je navijao za Lazio pa eto zbog toga je njegov život manje vrijedan nego život nekoga drugog. Baš me zanima šta bi pisao da je ubijen navijač, recimo, Livorna... ;)
To bih isto mogao i ja reći za tebe. ;)
Kad se nema šta reci na temu, pocinje se sa ovakvim komentarima.
Nikad mi nije bilo jasno zašto pojedini ljudi koji nemaju kapacitet da vode diskusiju na nekom normalnom nivou se uopšte upuštaju u istu.
:roll:
elSaik

Post by elSaik »

Crvena Tifoza wrote: Kad se nema šta reci na temu, pocinje se sa ovakvim komentarima.
Nikad mi nije bilo jasno zašto pojedini ljudi koji nemaju kapacitet da vode diskusiju na nekom normalnom nivou se uopšte upuštaju u istu.
Ti tvrdiš da jedna navijačka skupina - BHF - ne treba da piše on smrti pripadnika druge navijačke skupine. Po tebi je to guranje nosa tamo gdje mu nije mjesto. Prema tome, ni tebe kao pripadnika treće navijačke skupine ne bi trebalo zanimati šta BHF rade. Zar ne?

Navijačima koji furaju Ultra' stila navijanja i življenja najveći neprijatelj je policija. Ovo što se desilo momku u Rimu može se svakom navijaču desiti, jer vidimo da nije potrebno čak ni biti uključen u nerede da bi se dobio metak. Ti postavljaš ovdje sliku podizanja parole u čast Arkanu. Da, slažem se da to nije uredu, i da su zbog tog poteza navijači Lacija mnogo pali u mojim očima, ali da li takav potez određenog dijela publike umanje vrijednost njihovih života, a pogotovo ne onih koji nemaju veze sa tom parolom.
Crvena Tifoza

Post by Crvena Tifoza »

elSaik wrote:
Crvena Tifoza wrote: Kad se nema šta reci na temu, pocinje se sa ovakvim komentarima.
Ti tvrdiš da jedna navijačka skupina - BHF - ne treba da piše on smrti pripadnika druge navijačke skupine. Po tebi je to guranje nosa tamo gdje mu nije mjesto. Prema tome, ni tebe kao pripadnika treće navijačke skupine ne bi trebalo zanimati šta BHF rade. Zar ne?

Navijačima koji furaju Ultra' stila navijanja i življenja najveći neprijatelj je policija. Ovo što se desilo momku u Rimu može se svakom navijaču desiti, jer vidimo da nije potrebno čak ni biti uključen u nerede da bi se dobio metak. Ti postavljaš ovdje sliku podizanja parole u čast Arkanu. Da, slažem se da to nije uredu, i da su zbog tog poteza navijači Lacija mnogo pali u mojim očima, ali da li takav potez određenog dijela publike umanje vrijednost njihovih života, a pogotovo ne onih koji nemaju veze sa tom parolom.
Za ovo prvo nemoj biti siguran. ;-)

Sutra da nesretnim slucajem izgubi zivot jedan BHF, zar ti stvarno misliš da bi navijaci Lazia obratili paznju na taj nesretan slucaj? How, yes no.
Covjece, oni su sa transparentom slavili smrt svih pobijenih bošnjaka/hrvata. A transparent one velicine ne predstavlja baš "odredjeni dio publike" nego dosta veci broj. To bi trebao znati ako si imalo upucen u navijacki svijet.
elSaik

Post by elSaik »

Crvena Tifoza wrote: Sutra da nesretnim slucajem izgubi zivot jedan BHF, zar ti stvarno misliš da bi navijaci Lazia obratili paznju na taj nesretan slucaj? How, yes no.
Covjece, oni su sa transparentom slavili smrt svih pobijenih bošnjaka/hrvata. A transparent one velicine ne predstavlja baš "odredjeni dio publike" nego dosta veci broj. To bi trebao znati ako si imalo upucen u navijacki svijet.
Naravno da ne bi, jer to ne bi bilo u medijima toliko koliko je smrt ovog Italijana. Isto kao što je mnogo navijača poginulo prije ovoga pa niko i ne zna za njih (osim naravno navijača iz te zemlje). Pa, npr., da sutra pogine neki navijač u BiH, misliš da bi to bilo i u jednim novinama u Italiji?

Po tome što ti pišeš, taj momak ja zapravo zaslužio da bude ubijen, tj. da je ubijen navijač neke druge skupine, onda ti članak o njemu ne bi toliko smetao? Za mene je to licemjerno. ;)

Tekst se odnosi na represiju policije nad navijačima. Nasilju koje u nekim slučajevima može prerasti u ubistvo. Čiji je ustvari navijač nije toliko bitno koliko je bitna činjenica da je ubijen od strane policije. Ni ja ne podržavam fašizam, ne podržavam navijače Lacija, niti volim taj klub, ali za sve postoji rješenje, ali ubistvo nije jedno od njih. ;)

A.C.A.B.
Crvena Tifoza

Post by Crvena Tifoza »

elSaik wrote:
Crvena Tifoza wrote: Sutra da nesretnim slucajem izgubi zivot jedan BHF, zar ti stvarno misliš da bi navijaci Lazia obratili paznju na taj nesretan slucaj? How, yes no.
Naravno da ne bi, jer to ne bi bilo u medijima toliko koliko je smrt ovog Italijana. Isto kao što je mnogo navijača poginulo prije ovoga pa niko i ne zna za njih (osim naravno navijača iz te zemlje). Pa, npr., da sutra pogine neki navijač u BiH, misliš da bi to bilo i u jednim novinama u Italiji?

Po tome što ti pišeš, taj momak ja zapravo zaslužio da bude ubijen, tj. da je ubijen navijač neke druge skupine, onda ti članak o njemu ne bi toliko smetao? Za mene je to licemjerno. ;)

Tekst se odnosi na represiju policije nad navijačima. Nasilju koje u nekim slučajevima može prerasti u ubistvo. Čiji je ustvari navijač nije toliko bitno koliko je bitna činjenica da je ubijen od strane policije. Ni ja ne podržavam fašizam, ne podržavam navijače Lacija, niti volim taj klub, ali za sve postoji rješenje, ali ubistvo nije jedno od njih. ;)

A.C.A.B.
Ja nigdje nisam rekao da je taj momak zasluzio da bude ubijen.
U Argentini skoro svakog vikenda pogine makar jedan navijac od policijske "ruke", pa njihova smrt ne dodje ni na "vijesti dana" a da nepricam da neko sastavlja clanke o njima.
Primjera sa slicnim epilogom smrti kao ovaj u Italiji je na svakom koraku, i eto neko se iz BHF našao pametan da baš o tom' slucaju piše.
Covjece, ovoliki clanci nisu bili sastavljani ni kad je Aner Kasapovic pogin'o, nego su kopirani clanci iz novina.
Takodje treba znati šta je navijacki a šta fašisticki pokret.

Upravo to i jeste moja poenta. Sutra da pogine jedan navijac u BiH, nebi se niko sjetio u Italiji da napiše clanak o tome.
Post Reply