NIKO NIKO SAMO BHF
Molba za BHF
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Korisnicko ime
#27 Re: Molba za BHF
Ni na koji...a znas zasto mostarac?mostarac wrote:Halilhodzic, Susic, Bazdarevic, Hadzibegic, Bajevic, Osim, Primorac, Kodro, Barbarez...
Usanovic, Dominkovic, Colakovic, Jelic, Pasalic
Na koji nacin ce ova crvena ekipa da...pobijedi plavu ekipu?
Jer crveni nikad ne pobjedjuju plave...
Sifra: Volim te Zeljo!
Znaci, trebao si im promijeniti dresove...
Btw, dobra tema...
Volio bih cuti sto vise misljenja...
- valterbranisarajevo
Evo mene po treći put
hajmo stisnuti državu da se donese Zakon o sportu ! Na osnovu njega će svi sportski savezi donijeti zakonske podakte u kojima će biti regulisano ko može obavljati funkcije u nekom savezu.
Tako, ako to propiše zakon, neće biti moguće da ljudi koji nemaju veze sa sportom zasjednu na funkcije..
Ovim ćemo dobiti mnogo.
- Spriječit ćemo da umjesto Pašalića, Jelića, Dominkovića opet dodju Pašalić 2, Jelić 2, Dominković 2.
- Poboljšaćemo situaciju i u drugim sportskim savezima. Tragično jeste da biH reprezentacija i pored toga što svi mislimo da svojim kvalitetom to može, ne može da izadje na evropsku i svjetsku reprezentativnu scenu, ali isto tako je tragično da je BiH jedna od rijetkih evropskih država koja NEMA OLIMPIJSKU MEDALJU.
Npr na zimskim olimpijskim igrama naši sportisti koji imaju fantastična olimpijska borilišta na korak od kuće bore se za zadnja mjesta sa državama koje predstavljaju ekscentrični bogataši, i u kojima vjerovatno nikada nije pala pahulja snijega.
Uz Zakon o sportu treba insistirati i na donošenju zakona o spriječavanu nasilja na sportskim terenima, koji će omogućiti policiji i redarima da ne dozvole ulazak ljudima koji ne dolaze na utakmice da bi uživali u njima nego samo i isključivo da bi izliječili svoje komplekse i pravili budalaštine.
Eto !
hajmo stisnuti državu da se donese Zakon o sportu ! Na osnovu njega će svi sportski savezi donijeti zakonske podakte u kojima će biti regulisano ko može obavljati funkcije u nekom savezu.
Tako, ako to propiše zakon, neće biti moguće da ljudi koji nemaju veze sa sportom zasjednu na funkcije..
Ovim ćemo dobiti mnogo.
- Spriječit ćemo da umjesto Pašalića, Jelića, Dominkovića opet dodju Pašalić 2, Jelić 2, Dominković 2.
- Poboljšaćemo situaciju i u drugim sportskim savezima. Tragično jeste da biH reprezentacija i pored toga što svi mislimo da svojim kvalitetom to može, ne može da izadje na evropsku i svjetsku reprezentativnu scenu, ali isto tako je tragično da je BiH jedna od rijetkih evropskih država koja NEMA OLIMPIJSKU MEDALJU.
Uz Zakon o sportu treba insistirati i na donošenju zakona o spriječavanu nasilja na sportskim terenima, koji će omogućiti policiji i redarima da ne dozvole ulazak ljudima koji ne dolaze na utakmice da bi uživali u njima nego samo i isključivo da bi izliječili svoje komplekse i pravili budalaštine.
Eto !
-
funaki
#29 Re: Molba za BHF
Korisnicko ime wrote:Ni na koji...a znas zasto mostarac?mostarac wrote:Halilhodzic, Susic, Bazdarevic, Hadzibegic, Bajevic, Osim, Primorac, Kodro, Barbarez...
Usanovic, Dominkovic, Colakovic, Jelic, Pasalic
Na koji nacin ce ova crvena ekipa da...pobijedi plavu ekipu?
Jer crveni nikad ne pobjedjuju plave...![]()
Sifra: Volim te Zeljo!
Znaci, trebao si im promijeniti dresove...![]()
Btw, dobra tema...![]()
Volio bih cuti sto vise misljenja...
Halo, gdje ti zivis???
Haj'mo na drugu temu, da nas ne izbace...
-
adi_ze
Valter, to je mozda dobar nacin, ali tesko, jer opet oni treba da naprave prvi potez, tj. da donesu taj zakon, a i kakva je politicka situacija sada, donijet ce ga sebi na ruku, i jos ce utvrditi svoje polozaje.
Ja sam za drugi metod. Za njihov metod. Za ono sto BHF jos nije razmatrao niti je pokusao da razmatra. Da se dobro prouci statut Saveza, kako se biraju clanovi, i kako se postaje clan famoznog Izvrsnog odbora, ko ih bira (vjerovatno skupstina), kako se postaje delegat skupstine, te kako se bira predsjednik. Po mojim nekim saznanjima opet sve potice od klubova, tj. od kantonalnih saveza, koji predlazu delegate za tu skupstinu. Klubovi delegiraju ljude u kantonalne saveze, i od njih se bira predsjednik kantonalnog saveza, onda se od tih ljudi formira skupstina, a oni biraju Izvrsni odbor i predjsednika, uglavnom po nacionalnom kljucu. Nazalost, u RS mozemo malo uciniti, ali ako se DOBRO organizujemo, ako dobro proucimo citav statut, pa krenemo od dna, dakle napravimo pritisak (bezazleni) na Klubove (od kojih sve potice) do iduce sjednice mozemo imati svoje delegate, koji ce nametnuti i izglasati promjene ustava, ili cak izglasati ''nase'' ljude u IO. To je JEDINI nacin. Oni se sade dice time da su legalno izabrani, hajmo ih legalno smijeniti. Ako treba mozemo se koristiti i mitom i korupcijom, jer svaki clan skupstine bi cudo naprvio za neke pare.
Dakle, prvo sta trebamo jeste da se neko raspita kako se biraju delegati u skupstinu, i da se objavi statut savaza negdje da vidimo kako se ostale funkcije biraju.
Toliko.
Ja sam za drugi metod. Za njihov metod. Za ono sto BHF jos nije razmatrao niti je pokusao da razmatra. Da se dobro prouci statut Saveza, kako se biraju clanovi, i kako se postaje clan famoznog Izvrsnog odbora, ko ih bira (vjerovatno skupstina), kako se postaje delegat skupstine, te kako se bira predsjednik. Po mojim nekim saznanjima opet sve potice od klubova, tj. od kantonalnih saveza, koji predlazu delegate za tu skupstinu. Klubovi delegiraju ljude u kantonalne saveze, i od njih se bira predsjednik kantonalnog saveza, onda se od tih ljudi formira skupstina, a oni biraju Izvrsni odbor i predjsednika, uglavnom po nacionalnom kljucu. Nazalost, u RS mozemo malo uciniti, ali ako se DOBRO organizujemo, ako dobro proucimo citav statut, pa krenemo od dna, dakle napravimo pritisak (bezazleni) na Klubove (od kojih sve potice) do iduce sjednice mozemo imati svoje delegate, koji ce nametnuti i izglasati promjene ustava, ili cak izglasati ''nase'' ljude u IO. To je JEDINI nacin. Oni se sade dice time da su legalno izabrani, hajmo ih legalno smijeniti. Ako treba mozemo se koristiti i mitom i korupcijom, jer svaki clan skupstine bi cudo naprvio za neke pare.
Dakle, prvo sta trebamo jeste da se neko raspita kako se biraju delegati u skupstinu, i da se objavi statut savaza negdje da vidimo kako se ostale funkcije biraju.
Toliko.
-
herbion
Cestitam adi__ze,
svi drugi pokusaji za smjenom su unaprijed osudjeni na propast jer je takav sistem izabiranja Odbora i Predsjednistva FSBIH da ce ih ponovo izabrati baza odnosno kantonalni savezi.Predsjednici tih saveza cine UO FSBIH i redovno primaju za to odredjena primanja,koja nisu zanemarljiva.Zatvorili su interesni krug i nisu problem samo pojedinci koji se prozivaju nego daleko sire.
svi drugi pokusaji za smjenom su unaprijed osudjeni na propast jer je takav sistem izabiranja Odbora i Predsjednistva FSBIH da ce ih ponovo izabrati baza odnosno kantonalni savezi.Predsjednici tih saveza cine UO FSBIH i redovno primaju za to odredjena primanja,koja nisu zanemarljiva.Zatvorili su interesni krug i nisu problem samo pojedinci koji se prozivaju nego daleko sire.
-
xxxVedoxxx
A sta vi mislite ljudi da svi oni nisu povezani?? Pa Munib loce sa Sarajevskim podzemljem.Dodik je ill presidente srpske mafije a Iljo oficir hercegovacke.Pasalic prefarban sa 100 miliona boja.
Ta smjena vam je kao da vas neko smjeni u vasoj kuci a samo vasa rodbina glasa.Tu se sva prica oko toga zavrsava.
Gadovima samo treba nabijati racune kad ne moze drugacije.Svejedno bi bilo da nas i izbace iz takmicenja.Izgubili smo VELIKANE repke,gubimo svaki dan talente,sta nam treba vise??
Samo bi se njima i njihovim managerima sj*bao business,nema vise prodaje preko repke.
E sad jedino da se pise Platiniju i fino objasni da ce svaka tekma biti prekinuta na pocetku tako da se igraci ne zagrijavaju previse.
Tekma protiv Turske ce ujedno biti i historijska.Dodik i Iljo vatreni navijaci BiH a Munib i Pasalic Turske.Muniba vec natreskanog vidim,tetura se i mase zastavom
Dodik i Iljo tuguju(haman smo zijanili) a Pasalic opet o 2 lopte i 3 para kopacki.
Ko je vidio "torbe",o tome u centralnom dnevniku kod cika Senada.
Ta smjena vam je kao da vas neko smjeni u vasoj kuci a samo vasa rodbina glasa.Tu se sva prica oko toga zavrsava.
Gadovima samo treba nabijati racune kad ne moze drugacije.Svejedno bi bilo da nas i izbace iz takmicenja.Izgubili smo VELIKANE repke,gubimo svaki dan talente,sta nam treba vise??
Samo bi se njima i njihovim managerima sj*bao business,nema vise prodaje preko repke.
E sad jedino da se pise Platiniju i fino objasni da ce svaka tekma biti prekinuta na pocetku tako da se igraci ne zagrijavaju previse.
Tekma protiv Turske ce ujedno biti i historijska.Dodik i Iljo vatreni navijaci BiH a Munib i Pasalic Turske.Muniba vec natreskanog vidim,tetura se i mase zastavom
Ko je vidio "torbe",o tome u centralnom dnevniku kod cika Senada.
- uvjek dobar gost
Velike se cifre okreću, mi gledamo i pušimo.... ja želim biti član BHF-a , za njih veliko poštovanje... ma gdje bili i odakle su to su sinovi Bosne i Hercegovine, u ovom trenu najsvjesniji i najspremniji za promjene.... ja ih molim da ne odustanu i da i mene upute kako da postanem član... jer i ja želim da dam svoj doprinos borbi....
Sve dok su vođe navijača BiH klubova politički kupljeni, sve dok navijačke skupine gledaju neke glupe i plitke interese... nama će biti ovako...
Svi pred savez i to sedam dana u sedmici... sa bakljama, šalovima, bubnjevima... megafonima.... transparentima... i svi kao jedan SAVEZ NAPOLJE....i to bez posustajanja.... jer jedan dan LOPOVIMA I MAFIJI NIJE DOVOLJAN... jer ta volumenta il BANDA obraza odavno nema!!!!!!!!!
Sve dok su vođe navijača BiH klubova politički kupljeni, sve dok navijačke skupine gledaju neke glupe i plitke interese... nama će biti ovako...
Svi pred savez i to sedam dana u sedmici... sa bakljama, šalovima, bubnjevima... megafonima.... transparentima... i svi kao jedan SAVEZ NAPOLJE....i to bez posustajanja.... jer jedan dan LOPOVIMA I MAFIJI NIJE DOVOLJAN... jer ta volumenta il BANDA obraza odavno nema!!!!!!!!!
- Hantraga
To bi bio vrlo tezak i dug proces...To je mreza ljudi koja je dobro povezana i podplacena...CAk je tesko potplatiti ljude na nizim pozicijama kad im Munib baca, samo da ga drze gore...Jel parola je dok samja presednik saveza imace svi para...ko jebe kvalitet i ko igra...vazan je biznis...adi_ze wrote:Valter, to je mozda dobar nacin, ali tesko, jer opet oni treba da naprave prvi potez, tj. da donesu taj zakon, a i kakva je politicka situacija sada, donijet ce ga sebi na ruku, i jos ce utvrditi svoje polozaje.
Toliko.
Jedina stvar sto skidam kapu savezu je kako odlicno funkcionise kao multinacionalno tijelo...
Cak se svi slazu po pitanju mnogih stvari i malo se kad raspravljaju oko pozicija...Sve su super razdjelili i sve finkcionise..pare sipaju i djele se jednako...U Savezu srbin, bosnjak i hrvat su svi zadovoljni, jel svako dobija svoj komad...
Ovaj savez moze biti kljuc kako bui bilo na politickoj sceni da nam je drzava u boljem ekonomskom polozaju..Niko se ne bi svadjao svi bi sutjeli i trosili zaradjeni novac...
Mozda bi bila ideja da Savezu ponudimo da preuzmu politicke pozicije, a da sportski savez puste sportasima...
Ipask se mora priznati da su ovi ljudi na finansisjkom polju stvarno dosta ostavrili, sto nam govori da mozda oni imaju kapacitet da budu u Vladi BiH, steta da takav talenat ostaje u sportskom savezu....
-
Cvindlo
Pozdravljam BH Fanaticos-e i njihove napore da pomognu svojoj drzavi. Odrice se njih neki Usanovic, Pasalic, Jelic....ali je zalosno da ih se odrice i jedan dio bh javnosti. Izjave tipa....da sam cin(bakljada u Norveskoj) predstavlja rusenje naseg ugleda u svijetu....su tragikomicne. Tragedija i komedija su nazalost prave odlike naseg drustva, pa tako i ovog foruma.
- Hantraga
Slazem se sa komentarom o ugledu..JEl ugled naseg saveza ne zavisi od navijaca, vec njegovog saveza...
Kakav to ugled ima nas savez u UEFA, kad ni za jednog funkcionera nikad nisu ni culi u UEFAS ili FIFA...
Da je u savezu Susic ili Bazdarevic, onda bi bila druga prica, imali bi respect od UEFA, i ne bi nas sudije zajebavale na svakoj utakmici...
Drukcije je kad Pape ode i prica sa nekim svojim nekadasnjim kolegom sa kojim je igrao ( a isti je na funkciji u UEFA), pa mu se pozali na neobjektivnost sudjenja pri utakmicama BiH reprezentacije...
Sve u svemu ugled nase reprezentacije su iskrojili Usranovic , Jelic i Dominkovic...
A ugled nam je takav da nas svako handri gdje god igramo...
Kakav to ugled ima nas savez u UEFA, kad ni za jednog funkcionera nikad nisu ni culi u UEFAS ili FIFA...
Da je u savezu Susic ili Bazdarevic, onda bi bila druga prica, imali bi respect od UEFA, i ne bi nas sudije zajebavale na svakoj utakmici...
Drukcije je kad Pape ode i prica sa nekim svojim nekadasnjim kolegom sa kojim je igrao ( a isti je na funkciji u UEFA), pa mu se pozali na neobjektivnost sudjenja pri utakmicama BiH reprezentacije...
Sve u svemu ugled nase reprezentacije su iskrojili Usranovic , Jelic i Dominkovic...
A ugled nam je takav da nas svako handri gdje god igramo...
-
forzaitalia
Vi se ovde zafrkajete a tamo po Norveskoj, Svedskoj, Njemackoj... ljudi vode rat 
-
Ljiljan77
Prvo, ja bi bio jedan od najsretnijih ljudi kad bi ovaj savez otisao a dosli drugi ljudi birani na osnovu fudbalskog iskustva a ne na osnovu vjerskih i stranckih oprijedjeljenja. Ali sumljam da ce ovi ikad i otici a ako nekad slucajno i odu zamjenut ce ih opet ljudi iz istih redova i iste "garniture" - stranacke i nacionalne, sto znaci da mislim da nikad necemo na tim pozicijama imati stare iskusne fudbalere a danas velike fudbalske strucnjake.
Drugo kao sto napomenu na pocetku u toj svojoj zelji da ovi dole odu sa tih pozicija dajem punu podrsku domacim i samo domacim navijacima. Kojim domacim? Onima sto su i dan danas u BiH. Da nebi bilo da imam neki kompleks ili zavidnost prema onima "vani" odma cu dodat da sam i ja "van" BiH i da sam i ja navijac BiH, ali da BHF kao skupina nema moju podrsku.
Slagao se sa mnom neko ili ne, meni BHF djeluju kao neka skupina koja sama sebi daje za pravo vise nego ikome drugom. Otkud im to pravo? Hoce li reci da mozda oni vole taj tim vise od ostalih navijaca, ili da su samo oni ti koji bi pratili reprezentaciju svugdje? Koliko znam u Beogradu je pucano na autobus sa domacim navijacima sto znaci da su i oni rizikovali isto kao i BHF, i tvrdim da bi domaci navijaci pratili tu reprezentaciju i na sami kraj svijeta ako treba kada bi im to uslovi dozvoljavali. Za one koji ce me pitat koji su tu uslovi prvo cu reci VIZE a drugo FINANSIJSKA SREDSTVA. Ja znam da ce sad BHF osut paljbu po meni ali pasalo im to ili ne ovo je istina. Domaci navijaci ne prodaju i majice ni dresove, nemaju nikakve zarade, ne naplacaju clanarine a opet vole i navijaju za repku. BHF to sve radi: od majica, salova, dresova do clanarina i opet sebi daju ekskluzivna prava da samo oni mogu trazit nesto.
Zaista mi se zgadilo da su mnogi BHF prizeljkivali poraz reprezentacije u Oslu misleci da bi to natjeralo savez da podnese ostavke. Ako i u bilo kojoj situaciju mozete pozeliti da taj tim izgubi kako se mozete zvat navijacima? Za tim se navija uvjek, bilo da gubi il pobjedzuje, bilo da nam pasu pojedinci u njemu ili oko njega ili ne, za tim ako se navija, navija se bas uvjek. BHF (vecina njih - opet da kazem ne svi) se nisu pokazali bas tako, radi cetri idiota izdali su taj tim, srecom da se tako nije i Bosna branila u stili tog djela BHF, kad nam zasmeta par ljudi u pozadini da napustimo sve linije.... Na kraju opet tvrdim da su navijaci u BiH vjerniji, posteniji i pametniji od BHF ali nazalost nemaju uslove da bi mogli pratit tu reprezentaciju bilo gdje.
Nadzimo kompromis... dole savez, dole BHF!
Zivjela reprezentacija i njeni vjerni navijaci koji navijaju za nju bez obzira ko je na terenu, klupi, u upravi il na tribinama....
Drugo kao sto napomenu na pocetku u toj svojoj zelji da ovi dole odu sa tih pozicija dajem punu podrsku domacim i samo domacim navijacima. Kojim domacim? Onima sto su i dan danas u BiH. Da nebi bilo da imam neki kompleks ili zavidnost prema onima "vani" odma cu dodat da sam i ja "van" BiH i da sam i ja navijac BiH, ali da BHF kao skupina nema moju podrsku.
Slagao se sa mnom neko ili ne, meni BHF djeluju kao neka skupina koja sama sebi daje za pravo vise nego ikome drugom. Otkud im to pravo? Hoce li reci da mozda oni vole taj tim vise od ostalih navijaca, ili da su samo oni ti koji bi pratili reprezentaciju svugdje? Koliko znam u Beogradu je pucano na autobus sa domacim navijacima sto znaci da su i oni rizikovali isto kao i BHF, i tvrdim da bi domaci navijaci pratili tu reprezentaciju i na sami kraj svijeta ako treba kada bi im to uslovi dozvoljavali. Za one koji ce me pitat koji su tu uslovi prvo cu reci VIZE a drugo FINANSIJSKA SREDSTVA. Ja znam da ce sad BHF osut paljbu po meni ali pasalo im to ili ne ovo je istina. Domaci navijaci ne prodaju i majice ni dresove, nemaju nikakve zarade, ne naplacaju clanarine a opet vole i navijaju za repku. BHF to sve radi: od majica, salova, dresova do clanarina i opet sebi daju ekskluzivna prava da samo oni mogu trazit nesto.
Zaista mi se zgadilo da su mnogi BHF prizeljkivali poraz reprezentacije u Oslu misleci da bi to natjeralo savez da podnese ostavke. Ako i u bilo kojoj situaciju mozete pozeliti da taj tim izgubi kako se mozete zvat navijacima? Za tim se navija uvjek, bilo da gubi il pobjedzuje, bilo da nam pasu pojedinci u njemu ili oko njega ili ne, za tim ako se navija, navija se bas uvjek. BHF (vecina njih - opet da kazem ne svi) se nisu pokazali bas tako, radi cetri idiota izdali su taj tim, srecom da se tako nije i Bosna branila u stili tog djela BHF, kad nam zasmeta par ljudi u pozadini da napustimo sve linije.... Na kraju opet tvrdim da su navijaci u BiH vjerniji, posteniji i pametniji od BHF ali nazalost nemaju uslove da bi mogli pratit tu reprezentaciju bilo gdje.
Zivjela reprezentacija i njeni vjerni navijaci koji navijaju za nju bez obzira ko je na terenu, klupi, u upravi il na tribinama....
-
ketronsd1
http://www.aftonbladet.se/vss/sport/sto ... 76,00.html
Neda mi se prevoditi,puno brate ima.A za sve one koji misle da bakljada nije imala nikakvog uticaja otvorite link i pogledajte koliki su clanak u najvecim svedskim novinama dobili BHFANATICOS-i
BHFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF,BHFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF,BHFFFFFFFFF

Neda mi se prevoditi,puno brate ima.A za sve one koji misle da bakljada nije imala nikakvog uticaja otvorite link i pogledajte koliki su clanak u najvecim svedskim novinama dobili BHFANATICOS-i
BHFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF,BHFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF,BHFFFFFFFFF
-
ketronsd1
Pa hebote zivot o cemu ti sve pises.Ljiljan77 wrote:Prvo, ja bi bio jedan od najsretnijih ljudi kad bi ovaj savez otisao a dosli drugi ljudi birani na osnovu fudbalskog iskustva a ne na osnovu vjerskih i stranckih oprijedjeljenja. Ali sumljam da ce ovi ikad i otici a ako nekad slucajno i odu zamjenut ce ih opet ljudi iz istih redova i iste "garniture" - stranacke i nacionalne, sto znaci da mislim da nikad necemo na tim pozicijama imati stare iskusne fudbalere a danas velike fudbalske strucnjake.
Ima vas par komada ovdje koji stvarno seru ono bas do jaja.pisete toliko gluposti da to nije normalno.A izgleda da su vam pare opet najvise u ocima.Bas pare koje BHF inkasira sa prodajom navijacke opreme i od clanarine i interesuje vas gdje te pare zavrsavaju A NISTE NI CLANOVI
GOSPODO UCLANITE SE PA ONDA PITAJTE A OVAKO NEMATE AMA BAS NIKAKVIH PRAVA
Pare nece otici nigdje bez veze
- helo
#43 Re: Molba za BHF
Slažem se u potpunosti drug sa tobom, trenutno nema ko nebi volio da ovi štakori odu iz našeg Bosansko Hercegovačkog nogometnog saveza, iz razloga što nevole prvo BIH a drugo, nevole BIH nogomet. Pa to nema u P...i materini jedan Milan Jelič jedan "prjedsjednik" našeg nogometnog saveza javno kaže da voli, i navija u svakom smislu što je iz Srbije. Pa nije mi jasno koji če nam on qurac u BiH savezu ???? Pored toga onaj Ušanovič, u životu nisam vidio nešto jadnije na ovome sjetu (alkoholičar teški, ulizica, prodana duša, fuj!!!) Pašalič čovjek koji če prodati državu, milijone osječaja patriotski ljudi koji bi volili da gledaju, svoju reprezentaciju kako u najboljem satavu donose pobjede. Ali ne, ne Pašalič če diktirati trenerima da ubace neke Ž igrače, koji če njemu platiti da odigraju utakmicu, kako bi se prodali, a što če reprezentacija pasti radi takvi igrača boli njega qurac, bitno mu je da je on uze sitne pare.mostarac wrote:Obzirom da smo svi mi budale i da nemamo pojma ko nam sjedi u savezu i da nemamo pojma da oni trebaju otici a njihova mjesta trebaju zauzeti kompetentni ljudi, obzirom da samo BHF voli ovu zemlju i bori se za nju i obzirom da samo BHF zna nacin i zna kako ja bi zaista molio ove mudre glave da mi objasne i predstave akcioni plan kako da dodjemo do cilja da nam u izvrsnom odboru saveza sjede Halilhodzic, Susic, Bazdarevic, Hadzibegic, Bajevic, Osim, Primorac, Kodro, Barbarez...
Dakle evo podnijeli su Usanovic, Dominkovic, Colakovic, Jelic, Pasalic i kompanija ostavku. Svi smo sretni zadovoljni i stali smo u red da cekamo zlatne BHF kasike, pa gospodo izvolite sada nam objasnite kako da te zlatne kasike i dobijemo. Na koji nacin ce ova crvena ekipa da zasjedne u stolice i pobijedi plavu ekipu? Kako vi to mislite da izvedete? Uzmimo dakle pretpostavku da su ovi podnijeli ostavke pod vasim velikim pritiskom. Ko ce da izabere ovu crvenu ekipu na celo saveza?
Moja podrška BHFnatikosima u svakom njihovom potezu i argumentu, izgleda da jedino oni nemogu biti kupljeni i na se to mirno posmatrai. Moj prjedlog da naprave još jednu bakljadu ali ne na terenu nego u zgradi nogometnog saveza neka se poguše od dima baklji, pa kada neče demokratski i moralno napuste tu funkciju onda treba im silu primjeniti.
-
Ljiljan77
Iskreno govoreci uz sva te duvanja i zadnje izjave da bi voljeli da pobjedi Norveska a izgubi BiH radi saveza??? nebi bio clan BHF ni da mi neko plati. Ako su vam dovoljne 4 budale iz saveza pa da pocnete navijat za protivnika misleci da cete tako privolit savez na ostavku to nije vrijedno ni komentara. Samo da dodam da iza tih izjava nisu stajali svi BHF (cast pojedincima) al na zalost velika vecina njih jeste. Htjeli vi priznat ili ne vecinom svojih akcija, transparenata i poruka BHF blate lice cjele BiH putem malih ekrana.ketronsd1 wrote:GOSPODO UCLANITE SE PA ONDA PITAJTE A OVAKO NEMATE AMA BAS NIKAKVIH PRAVA
-
Ljiljan77
#47 Re: Molba za BHF
Vjerovatno BHF na celu sa Edom Majkoommostarac wrote:Ko ce da izabere ovu crvenu ekipu na celo saveza?
-
Drama_Queen
Kao prvo jako si NE informisan! Dali mozda znas koliko clanova BHF ima u dijaspori a koliko u BiH? Istina BHF je poceo kao navijacka organizacija koja ce dati podrsku nasoj repki kada igra vani bas zato sto nase navijacke organizacije mogu dati podrsku repki u Bosni. Ali sve se mijenja pa tako se BHF-u pridruzilo dosta raje iz BiH. Tako da sada BHF BiH ima ogroman broj clanova. BHF sebe NIKADA nije smatrao kao jedinom organizacijom BiH navijaca...to sto nase medije tako pisu to je njihov problem mi to uvjek demantujemo & tvrdimo da nije svako BHF, hvala Bogu da nije! Ali BHF jeste NAJ organizovanija & NAJ veca organizacija BiH navijaca od Australije do Amerike, Evrope i domovine. Znaci, svi ti ljudi & simpatizeri imaju ISTI cilj & slazu se sa istim stavovima. Pa onda ako ces ti nama oduzeti to pravo da mi navijamo za SVIJU DOMOVINU???? Uostalom, kakva je razlika izmedju domaceg & dijasporskog navijaca?? Ma sta s3res vise???? Zar cemo se jos razdvajati na dijasporce & one sto zive u BiH??? I kako cemo mjeriti ko vise voli Bosnu & Hercegovinu??? Bez veze ti je argument skroz! Uostalom sta si ti uradio da pomognes tim domacim navijacima da idu na tekme vani? Evo reci cu ti sta je BHF...Pomogao oko viza & finansiska pomoc nasim clanovima & clanovima drugih navijackih organizacija...da dobro si procitao drugim kao Red Army & Manijacima & Hordama. Ali oni nisu isli kao navijaci premijerligasa BiH nego kao navijaci Bosne & Hercegovine! A znas odakle BHF dobije tu lovu da bi pomogao nasim navijacima iz domovine? Eh pa bas od te prodaje majica & rekvizita.Ljiljan77 wrote:Prvo, ja bi bio jedan od najsretnijih ljudi kad bi ovaj savez otisao a dosli drugi ljudi birani na osnovu fudbalskog iskustva a ne na osnovu vjerskih i stranckih oprijedjeljenja. Ali sumljam da ce ovi ikad i otici a ako nekad slucajno i odu zamjenut ce ih opet ljudi iz istih redova i iste "garniture" - stranacke i nacionalne, sto znaci da mislim da nikad necemo na tim pozicijama imati stare iskusne fudbalere a danas velike fudbalske strucnjake.
Dalje, gdje ti pise da je OFICIJELNI stav BHF-a da zelimo poraz BiH??? Opet gledas na misljenja pojedinaca & pretvaras ga u oficijelni stav. Bez veze. Ti ako hoces podrzavaj kriminal u savezu. Ja necu. Necu zato sto ta reprezentacija NIKADA evo jos jednom NIKADA nece dozivjeti bilo kakav uspjeh. Zasto? Zato sto ti ljudi koji rade u tom savezu samo gledaju svoj LICNI interes i kada dodje do odlucujuce tekme oni ce se prodati!! Kao sto su se prodali u Beogradu. Nece oni mozda prodati poene ali sve oko tekme ce biti prodano..sudije, navijaci itd i gdje cemo mi tu pobjediti. Ma nema sanse. I kad sam kod Beograda, da ti i to objasnim u Beogradu nije pucano na autobus sa domacim navijacima kako ih ti zoves nego na autobus navijaca Belaj Boys iz Beca!
Naj lakse je sjediti iza kompjutera i pametovati, ali sta si ti uradio za BiH sport? Sta si uradio da se ova bagra izbaci iz saveza? Dali si ti javno na TV/Radiju rekao "NE KRIMINALU"??? Dali su tebe nakon toga uhapsili (BEZ razloga), ili su tebi i tvojoj familiji prijetili na telefon, mail itd??? A da jesi slucajno & da ti se sve ovo desilo...davno bi se predao. Eh ovo se sve desilo BHF-u ali BHF se nije predao. Ti jarane gledaj svoga posla a mi znamo svoj cilj.
BHF NIKADA JACI!
Poz svim iskrenim navijacima BiH.
-
Ljiljan77
Jedino su BHF pametni i informisaniDrama_Queen wrote: Kao prvo jako si NE informisan!
Ma da mediji su krivi za sve. Jel mediji seru sto vi sami sebi dajete ekskluzivna prava od vaseg licnog foruma pa do zadnjih izjava norveskoj stampi? Ne seri!Drama_Queen wrote:BHF sebe NIKADA nije smatrao kao jedinom organizacijom BiH navijaca...to sto nase medije tako pisu to je njihov problem mi to uvjek demantujemo
Ja vam to pravo i ne oduzimam. Sabi ste ga se ga se odrekli kad ste pocet navijat za protivnicke ekipe misleci da ce to utjecat na savezDrama_Queen wrote:Pa onda ako ces ti nama oduzeti to pravo da mi navijamo za SVIJU DOMOVINU????
Domaci navijaci se za razliku od BHF ne prodaju, ne izdaju, i uvjek navijaju za reprezentaciju, nikad za Norvesku. Domaci navijaci su takodze realni i ne daju sami sebi ekskluzivna prava.Drama_Queen wrote:Uostalom, kakva je razlika izmedju domaceg & dijasporskog navijaca??
Uvjek je ta podjela i bila prisutna htio je ko vidjet ili ne. Pogotavo u dijaspori jer mnogi vani (hvala bogu ne svi) misle da mogu kupit onaj narod dole i da ce im se neko uvlacit u guzice pogotavo kad odu dole. Zasto to misle ne znam, vjerovatno neki kompleks vise vrijednosti. Danas kad neki nas dijasporac ode u BiH i vidi u nekog dole bolji mobilni nego sto on u svabiji ima, taj dijasporac zapjeni i kaze "otkud im, prosipaju se. Niko ne radi samo sjede po kaficima i telefoniraju"E vidis znaci podjele ima jer bi mnogi dijasporci volili da je u Bosni kameno doba pa kad oni odu dole da im narod stope ljubi.Drama_Queen wrote: Zar cemo se jos razdvajati na dijasporce & one sto zive u BiH???
Za pocetak mozemo tako koliko joj je ko puta okrenuo ledza i navijao za protivnika. Bez obzira jesu li razlog tome majuni u savezu il je bez ikakvog razlogaDrama_Queen wrote: I kako cemo mjeriti ko vise voli Bosnu & Hercegovinu???
A tvoji su pravo dobri... al u k....Drama_Queen wrote:Bez veze ti je argument skroz!
Ja ? Vjerovatno nista. A ti licno???Drama_Queen wrote:Uostalom sta si ti uradio da pomognes tim domacim navijacima da idu na tekme vani?
Da cuo sam da je EU uvela vizne olaksice za BHF & friends...Drama_Queen wrote:Evo reci cu ti sta je BHF...Pomogao oko viza
Znam da su isli kao navijaci BiH jer je igrala reprezentacija a ne Zeljo protiv Norveske, Grcke i slicno. Kao sto rekoh tim navijacima svaka cast oni su vjerni, nisu kao BHF. Ni njima ne pase zavez kao ni meni, kao ni BHF ali oni opet nisu navijali za protivnike.Drama_Queen wrote:Red Army & Manijacima & Hordama. Ali oni nisu isli kao navijaci premijerligasa BiH nego kao navijaci Bosne & Hercegovine!
Ako i dalje tvrdite da vam to nije oficijali stav ogradite se od tih izjava i ljudi koji ih daju. Nemojte ih trpit u svojim redovima jer ljudi koji to izjavljuju su u redovima BHF i predstavljaju se BHF.Drama_Queen wrote:Opet gledas na misljenja pojedinaca & pretvaras ga u oficijelni stav.
Nikada nisam podrzavao savez. Prvo ne radi kriminala drugo ne radi nacina na koji su izabrani (nacionalnog). Treba nam savez biran na osnovu profesije i kvalifikacija za ta ista mjesta a ne savez biran po nacionalnom i stranackom kljucuDrama_Queen wrote:Ti ako hoces podrzavaj kriminal u savezu.
Za razliku od tebe VELIKOG i vatrenog navijaca ja se ipak nadam da hoce, i pored svih problema i nevolja zaista se nadam da hoce. Nadam se ne iz realnih mogucnosti nego iz velike zelje i nade da ce uspjeti ostvariti nestoDrama_Queen wrote:Necu zato sto ta reprezentacija NIKADA evo jos jednom NIKADA nece dozivjeti bilo kakav uspjeh
Nista. Al ima tu pozitivna stvar. Ako ga nisam u stanju pomoc, bar ga ne rusim i ne crnim obraz cjeloj drzavi u svijetu putem malih ekrana kako to rade BHF. Zbog vas nas cjeli svijet zove divljacima, huliganima i slicno. Mislite da ce savez otici ako napisete transparent da je savez mafija, a zaboli vas sto nas pola svijeta onda proziva i poveziva sa divljastvom i korupcijom. Ma kao da je vas to briga vi se samo zelite malo pokazat, malo dospijet u novine, malo na tv i to je to.Drama_Queen wrote: Naj lakse je sjediti iza kompjutera i pametovati, ali sta si ti uradio za BiH sport?
Polako ba. Jel ima neka tortura da je nisi prosao? Koliko kukas i jadikujes ako te Vatikan cuje proglasit ce te svecem ili apostolom.Drama_Queen wrote: Dali si ti javno na TV/Radiju rekao "NE KRIMINALU"??? Dali su tebe nakon toga uhapsili (BEZ razloga), ili su tebi i tvojoj familiji prijetili na telefon, mail itd???
Koji je sad? Prosli put cilj vam je bio porucit norveskoj stampi da zelite poraz BiH i jedan od ciljeva je bio naseg golmana bakljom. Jeste sad prosirili cilj da ga predhodno polijete benzinom da se nebi izvukao kao proslog puta?Drama_Queen wrote:Ti jarane gledaj svoga posla a mi znamo svoj cilj
-
Drama_Queen
Golman nije pogodjen bakljom to je i sam rekaoLjiljan77 wrote:Ma da mediji su krivi za sve. Jel mediji seru sto vi sami sebi dajete ekskluzivna prava od vaseg licnog foruma pa do zadnjih izjava norveskoj stampi? Ne seri!Drama_Queen wrote:BHF sebe NIKADA nije smatrao kao jedinom organizacijom BiH navijaca...to sto nase medije tako pisu to je njihov problem mi to uvjek demantujemo
Jeste mediji seru, ako imalo imas pameti znaces da mediji po CIJELOM svijetu uvjek okrecu stvari onako kako njima odgovara. Nas forum nasa briga.Ja vam to pravo i ne oduzimam. Sabi ste ga se ga se odrekli kad ste pocet navijat za protivnicke ekipe misleci da ce to utjecat na savezDrama_Queen wrote:Pa onda ako ces ti nama oduzeti to pravo da mi navijamo za SVIJU DOMOVINU????
Posto se ti toliko pitas stvarno mi je stalo do toga dali nam ti dajes odobrenje ili ne. BHF NIKADA nije navijao za protivnicke ekipe. Bas si lijepo upucen u nas rad.
Domaci navijaci se za razliku od BHF ne prodaju, ne izdaju, i uvjek navijaju za reprezentaciju, nikad za Norvesku. Domaci navijaci su takodze realni i ne daju sami sebi ekskluzivna prava.Drama_Queen wrote:Uostalom, kakva je razlika izmedju domaceg & dijasporskog navijaca??
Ti se mozda vidis kao ugrozenog ili sta ja znam & zamisljas ovo sve sto si naveo. Zao mi te je.Uvjek je ta podjela i bila prisutna htio je ko vidjet ili ne. Pogotavo u dijaspori jer mnogi vani (hvala bogu ne svi) misle da mogu kupit onaj narod dole i da ce im se neko uvlacit u guzice pogotavo kad odu dole. Zasto to misle ne znam, vjerovatno neki kompleks vise vrijednosti. Danas kad neki nas dijasporac ode u BiH i vidi u nekog dole bolji mobilni nego sto on u svabiji ima, taj dijasporac zapjeni i kaze "otkud im, prosipaju se. Niko ne radi samo sjede po kaficima i telefoniraju"E vidis znaci podjele ima jer bi mnogi dijasporci volili da je u Bosni kameno doba pa kad oni odu dole da im narod stope ljubi.Drama_Queen wrote: Zar cemo se jos razdvajati na dijasporce & one sto zive u BiH???
Opet generalises ljude, ja ne spadam u tu kategoriju a ni 99.999% clanova & simpatizera BHF-a. Ti ljudi koji se tako ponasaju su cobani koji su se docepali inostranstva i koji su prvi put asfalt vidjeli kada su izasli 'vani'. Sa ovim, mi nemamo nista.Za pocetak mozemo tako koliko joj je ko puta okrenuo ledza i navijao za protivnika. Bez obzira jesu li razlog tome majuni u savezu il je bez ikakvog razlogaDrama_Queen wrote: I kako cemo mjeriti ko vise voli Bosnu & Hercegovinu???
Opet ti jedno te isto. Ljudi koji predju hiljade kilometara da bi dosli na tekmu NEMOGU biti izdajice. Zar 30 momaka koji su dosli iz Amerike & Kanade clanovi BHF-a zar su oni izdajice sto su presli taj put da bi se borili za bolje sutra za BiH fudbal??? Kako se to mijeri?
Ja ? Vjerovatno nista. A ti licno???Drama_Queen wrote:Uostalom sta si ti uradio da pomognes tim domacim navijacima da idu na tekme vani?
Ja licno jesam, ali nebi o tome...Da cuo sam da je EU uvela vizne olaksice za BHF & friends...Drama_Queen wrote:Evo reci cu ti sta je BHF...Pomogao oko viza
garantna pisma itd :roll:
Znam da su isli kao navijaci BiH jer je igrala reprezentacija a ne Zeljo protiv Norveske, Grcke i slicno. Kao sto rekoh tim navijacima svaka cast oni su vjerni, nisu kao BHF. Ni njima ne pase zavez kao ni meni, kao ni BHF ali oni opet nisu navijali za protivnike.Drama_Queen wrote:Red Army & Manijacima & Hordama. Ali oni nisu isli kao navijaci premijerligasa BiH nego kao navijaci Bosne & Hercegovine!
Ne citas, ovo je bio primjer kako BHF pomaze ostalim navijackim grupama... a ti samo preokrenes na svoje...Ako i dalje tvrdite da vam to nije oficijali stav ogradite se od tih izjava i ljudi koji ih daju. Nemojte ih trpit u svojim redovima jer ljudi koji to izjavljuju su u redovima BHF i predstavljaju se BHF.Drama_Queen wrote:Opet gledas na misljenja pojedinaca & pretvaras ga u oficijelni stav.
Mogu i ja sada obuci majicu, lupam, Robijasa i reci "od sada su svi robijasi manijaci"...avaz ce odma prenijeti i svi cete stvarno povjerovati da ce svi Ribijasi navijati za Zeljeznicar...auuuu![]()
Nikada nisam podrzavao savez. Prvo ne radi kriminala drugo ne radi nacina na koji su izabrani (nacionalnog). Treba nam savez biran na osnovu profesije i kvalifikacija za ta ista mjesta a ne savez biran po nacionalnom i stranackom kljucuDrama_Queen wrote:Ti ako hoces podrzavaj kriminal u savezu.
A BHF se bori protiv van svemiraca u savezu![]()
Za razliku od tebe VELIKOG i vatrenog navijaca ja se ipak nadam da hoce, i pored svih problema i nevolja zaista se nadam da hoce. Nadam se ne iz realnih mogucnosti nego iz velike zelje i nade da ce uspjeti ostvariti nestoDrama_Queen wrote:Necu zato sto ta reprezentacija NIKADA evo jos jednom NIKADA nece dozivjeti bilo kakav uspjeh
Jedno je nada jedno je realnost.Nista. Al ima tu pozitivna stvar. Ako ga nisam u stanju pomoc, bar ga ne rusim i ne crnim obraz cjeloj drzavi u svijetu putem malih ekrana kako to rade BHF. Zbog vas nas cjeli svijet zove divljacima, huliganima i slicno. Mislite da ce savez otici ako napisete transparent da je savez mafija, a zaboli vas sto nas pola svijeta onda proziva i poveziva sa divljastvom i korupcijom. Ma kao da je vas to briga vi se samo zelite malo pokazat, malo dospijet u novine, malo na tv i to je to.Drama_Queen wrote: Naj lakse je sjediti iza kompjutera i pametovati, ali sta si ti uradio za BiH sport?
Polako ba. Jel ima neka tortura da je nisi prosao? Koliko kukas i jadikujes ako te Vatikan cuje proglasit ce te svecem ili apostolom.Drama_Queen wrote: Dali si ti javno na TV/Radiju rekao "NE KRIMINALU"??? Dali su tebe nakon toga uhapsili (BEZ razloga), ili su tebi i tvojoj familiji prijetili na telefon, mail itd???
Pa eto rekao si da se hocemo samod a pokazemo malo na TV-u & novinama. Rekao si da ovo radimo iz licnog interesa, pa covjece Boziji dali si ti svijestan situacije u BiH??? Dali si ti svijestan ko je u tom savezu i koja je to mafija???
Drugo, svijet je jasno cuo nasu poruku. Novine sirom svijeta su je objavile. Nas rat tek pocinje. Mene neinteresuje sta Joe koji radi samnom misli o bakljadi ili o transparentima. Jer Joe nije nista ni mislio kada su klali nase ljude po Bosni, jer Joe nije uopste zainteresovan za stvari koje su vazne u zivotu...za stvari kao sto gospodin Karadzic & Mladic jos nisu uhapseni. Mene ne interesuje misljenje takvih primitivaca koji samo traze razlog da nekog mrze. Danas nas, sutra crnce prekosutra arape pa onda kineze itd.. Obrazovani ljudi su razumjeli nasu poruku.Koji je sad? Prosli put cilj vam je bio porucit norveskoj stampi da zelite poraz BiH i jedan od ciljeva je bio naseg golmana bakljom. Jeste sad prosirili cilj da ga predhodno polijete benzinom da se nebi izvukao kao proslog puta?Drama_Queen wrote:Ti jarane gledaj svoga posla a mi znamo svoj cilj
Ti kada nesto konkretno uradis...javi se pa cemo porazgovarati...ako ovo nije tvoja borba prosetaj...