Ja dosadna li posta
moje prebivaliste...vecernja skola za bosance
- manijak1
- Baghira
E pa hvala novo
Iznimno me raduje kad mi se uruci takav kompliment, iako sam svjesna svojih nedostataka sto se tice govora, pravopisa
Osim sto sam pohadjala dvojezicnu skolu, gdje se SH tretirao kao maternji, nas jezik sam koristila i u kuci, na inicijativu roditelja, a i sad to praktikujem. Nakon cijelodnevne uptrebe njemackog, dobro ti dodje promjena. A i komuniciranje putem foruma mi je velika pomoc. 
- manijak1
Zna li ko Njemicu Francuskinju Italijanku koja daje kvalitetne instrukcije ????
Ono sa šifrom uspjeh zagarantiran ?
- manijak1
Nemoguće
.
Da iz vladanja imam peticu
Ich pa sad Binaran
leibe
kako se kaže priroda ?

Da iz vladanja imam peticu
Ich pa sad Binaran
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
Ne fali nista, nego mi cudno...krava wrote:sta fali temi?....jeste da nema kita, sisa, cmokic, grupnjacic itd ali se moze nesto interesantno napisati i procitati..
tc tc tc
- Dirty Harry
Hej pantera, dobar opis Minhena ja bi jos samo dodao Kunstpark Ost, idealno mjesto za izlazak
, te super studentski domovi. Jos kad je lijepo vrijeme pa studentice izadju napolje suncaju se i uce ... 
- manijak1
Hoće li me nastavnice voditi na tekme ?
Bayerna Basela Juventusa ?
Da psovke naučim
?
Bayerna Basela Juventusa ?
Da psovke naučim
- manijak1
- Baghira
Namjerno sam ga izostavila, jer nisam znala da li jos postoji, jer ne izlazim bas cestoDirty Harry wrote:Hej pantera, dobar opis Minhena ja bi jos samo dodao Kunstpark Ost, idealno mjesto za izlazak, te super studentski domovi. Jos kad je lijepo vrijeme pa studentice izadju napolje suncaju se i uce ...
Samo sam jednom bila u studentskim domovima
- Baghira
Ne, ne, poducavanje iz njemackog se vrsi iskljucivo na domacem terenu, avaj Bosni i po tom pravilu se i ocjenjujeseka wrote:jel` znas da je u Njemackoj petica ustvari nasa jedinicamanijak1 wrote:Nemoguće.
Da iz vladanja imam peticu![]()
Ich pa sad Binaran![]()
leibe
![]()
kako se kaže priroda ?
![]()
![]()
pa ti vidi kako da se SAvladas
- Dirty Harry
Ma dobar je i Engleski Vrt al tamo se umijesa dedica i bakica, i mnogo stosta pa pokvare prizor, a ovamo su sve mlade studenticecrna_pantera wrote: Samo sam jednom bila u studentskim domovimaSimpaticno
A za posmatranje studentica za vrijeme suncanja, ipak je najboljSe obici Engleski vrt
![]()
![]()
![]()
Last edited by Dirty Harry on 22/06/2004 15:26, edited 1 time in total.
- elektropotrosac
odem neki dan u ovoj njemackoj (koji je grad necu ti reci jer te boli cosak) da kupim novi kompjuter, ali na rate, kako ne bih preko noci posto fukara. i trazi mi ljubazna prodavacica ime i prezime. dadnem joj pasos da sama prepise kako ne bi svi posjetioci u trgovini bili pocasceni mojim egzoticnozvucecim imenom, prezimenom i naglaskom. a ona mi onako sa svojih lijepih usana, naravno na njemackom "vi morate donijeti potvrdu da ste prijavljeni u njemackoj tj. da imate stan jer to nema u pasosu".
ko misli da ce ovdje nesto uspjeti kao stranac, sta da mu kazem? zezno sam se ja, pa mozda ces i ti. ako imas rodbine ovdje dodji, ako nemas, bjezi u bosnu.
ko misli da ce ovdje nesto uspjeti kao stranac, sta da mu kazem? zezno sam se ja, pa mozda ces i ti. ako imas rodbine ovdje dodji, ako nemas, bjezi u bosnu.
-
mrmot
Drzava: Japan
Grad: Tokio
Tamo se vec: od godine zmije...
Svidja vam se: bukaki
Ne volite: prislanjanje u metrou
Turisticke destinacije: "Tamo gdje se pupoljak sam daje"
Izlasci: Iz pupoljka u pupoljak
Istorija: Pocinje tamo gdje sunce izlazi...
Umjetnost: Manga
Zanimljivosti: imaju kose oči i mala stopala
Prihvacenost od starosjedilaca/Asimilacija: apsolutna, ali nije dovoljan samo jezik morate naučiti i pisati te baratati sa penisom na neobične ali zanimljive načine...
Obicaji: Samurajski
Ljudi: kosooki
Stereotipi o hladnom zapadu: ...tamo gdje sunce zalazi...
Sokiralo vas je: širina stanova
Odusevilo vas je: širina pupoljka
Vratili bi se u BiH: kad Suzuki kaže!
Grad: Tokio
Tamo se vec: od godine zmije...
Svidja vam se: bukaki
Ne volite: prislanjanje u metrou
Turisticke destinacije: "Tamo gdje se pupoljak sam daje"
Izlasci: Iz pupoljka u pupoljak
Istorija: Pocinje tamo gdje sunce izlazi...
Umjetnost: Manga
Zanimljivosti: imaju kose oči i mala stopala
Prihvacenost od starosjedilaca/Asimilacija: apsolutna, ali nije dovoljan samo jezik morate naučiti i pisati te baratati sa penisom na neobične ali zanimljive načine...
Obicaji: Samurajski
Ljudi: kosooki
Stereotipi o hladnom zapadu: ...tamo gdje sunce zalazi...
Sokiralo vas je: širina stanova
Odusevilo vas je: širina pupoljka
Vratili bi se u BiH: kad Suzuki kaže!
-
dinash
Drzava: Slovenija
Grad: Ljubljana
Tamo se vec: 3 godine
Svidja vam se: sto cijene i postuju rad. govore "hvala", "kako si" i slusaju kad govoris
Ne volite: osjecaj nadutosti zbog ulaska u EU (uglavnom kod pripadnika bratstvo-jedinstvo generacije), odnos do juznjaka (opet kod iste generacije), dupelizaski odnos do zapadnjaka (isto) fast food vs. slow food opcije ... nema one srednje na koju sam navikao od djetinjstva. katastrofalan gradski prevoz.
Turisticke destinacije: iako je slo mala moze se naci za svakog ponesto ... ako nista drugo onda su italija i austrija blizu.
Izlasci: metelkova mesto ... ima mjesta za alternativce, pametnjakovice (intelektualce) ... ali najsretniji ce biti sminkeri.
Istorija: manje vise isti k. ko kod nas osim zadnjih 10/15 godina ...
Umjetnost: zavisi sta vas zanima. etnografski muzej je tu. moderna galerija ima redovan program. trenutno se koplja lome oko galerije savremene umjetnosti koju za sada dobro guraju nezavisne galerije SKUC, kapelica i Equrna. Kinoteka radi 100 na sat, a nedavno je otvoreno i art kino (kino dvor) ... za ljubitelje efekata bujrum u Kolosej.
Zanimljivosti: ma nista grandiozno.
Prihvacenost od starosjedilaca/Asimilacija: zavisi s kim se druzis. stariji su tiho (ili manje tiho) netrpeljivi prema juznjacima (cefurima, capcima ... nekad su svi ljudi sa juga nazivani bosanci bez obzira odakle zapravo dolazili). mladja raja se ne obazire na to. curice vole bosanski naglasak (cak i najneduhovitija osoba ce nasmijati ljubljancanku). isto tako zavisi da li si u gradskoj ili seoskoj sredini (raji) ... mada nema pravila. vole bosance vise od hrvata to je sigurno.
Obicaji: pust, osmice, kurenti (to je dio pusta) ...
Ljudi: jako uljudni i izgladjeni (ponekad i previse). inace, slovenci jako puno kritikuju sloveniju. ali istovremeno ne dopuste nikome drugome da im kritikuje drzavu.
Stereotipi o hladnom zapadu: zapad nije hladan. slovenci su pri svakodnevnoj komunikaciji i upoznavanju otvoreniji od nas.
Sokiralo vas je: da i nije sve to puno savrsenije i "zajebanije" od nas ... komplikovanost birokratskog aparata. koliko samo piju ovi ljudi!
Odusevilo vas je: kako im je trava zelena, nebo plavo ... i sve je lijepo sredjeno (sto daje bosanskom mangupluku sansu za prolazak)
Vratili bi se u BiH: ne, hvala.
Grad: Ljubljana
Tamo se vec: 3 godine
Svidja vam se: sto cijene i postuju rad. govore "hvala", "kako si" i slusaju kad govoris
Ne volite: osjecaj nadutosti zbog ulaska u EU (uglavnom kod pripadnika bratstvo-jedinstvo generacije), odnos do juznjaka (opet kod iste generacije), dupelizaski odnos do zapadnjaka (isto) fast food vs. slow food opcije ... nema one srednje na koju sam navikao od djetinjstva. katastrofalan gradski prevoz.
Turisticke destinacije: iako je slo mala moze se naci za svakog ponesto ... ako nista drugo onda su italija i austrija blizu.
Izlasci: metelkova mesto ... ima mjesta za alternativce, pametnjakovice (intelektualce) ... ali najsretniji ce biti sminkeri.
Istorija: manje vise isti k. ko kod nas osim zadnjih 10/15 godina ...
Umjetnost: zavisi sta vas zanima. etnografski muzej je tu. moderna galerija ima redovan program. trenutno se koplja lome oko galerije savremene umjetnosti koju za sada dobro guraju nezavisne galerije SKUC, kapelica i Equrna. Kinoteka radi 100 na sat, a nedavno je otvoreno i art kino (kino dvor) ... za ljubitelje efekata bujrum u Kolosej.
Zanimljivosti: ma nista grandiozno.
Prihvacenost od starosjedilaca/Asimilacija: zavisi s kim se druzis. stariji su tiho (ili manje tiho) netrpeljivi prema juznjacima (cefurima, capcima ... nekad su svi ljudi sa juga nazivani bosanci bez obzira odakle zapravo dolazili). mladja raja se ne obazire na to. curice vole bosanski naglasak (cak i najneduhovitija osoba ce nasmijati ljubljancanku). isto tako zavisi da li si u gradskoj ili seoskoj sredini (raji) ... mada nema pravila. vole bosance vise od hrvata to je sigurno.
Obicaji: pust, osmice, kurenti (to je dio pusta) ...
Ljudi: jako uljudni i izgladjeni (ponekad i previse). inace, slovenci jako puno kritikuju sloveniju. ali istovremeno ne dopuste nikome drugome da im kritikuje drzavu.
Stereotipi o hladnom zapadu: zapad nije hladan. slovenci su pri svakodnevnoj komunikaciji i upoznavanju otvoreniji od nas.
Sokiralo vas je: da i nije sve to puno savrsenije i "zajebanije" od nas ... komplikovanost birokratskog aparata. koliko samo piju ovi ljudi!
Odusevilo vas je: kako im je trava zelena, nebo plavo ... i sve je lijepo sredjeno (sto daje bosanskom mangupluku sansu za prolazak)
Vratili bi se u BiH: ne, hvala.