Moja vjenčanica iz snova... :)

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

River_isle

#76 Re: Moja vjenčanica iz snova... :)

Post by River_isle »

@globus cuj kuhat, ja pitu jednim prstom razvijam

http://4.bp.blogspot.com/_1hGdCjjsPTU/S ... i-prst.jpg

@iznad; cipelice su boli glava, a gdje kupiti pitam ja :bih:
Globus

#77 Re: Moja vjenčanica iz snova... :)

Post by Globus »

jer ostale nemas ? :D
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#78 Re: Moja vjenčanica iz snova... :)

Post by ladyblue18 »

Globus wrote:i da znas kuhat ne bi te zenio :D 8-)
Sad ti eto duhovit. :mrgreen: :oops:

Jao cipelica...bjezim odavde. :run: :mrgreen:
omar little

#79 Re: Moja vjenčanica iz snova... :)

Post by omar little »

vjenchanice i hepili evr after snovi me nikad nisu zanimali ali me zanima kako vi, zhene, sebi racionalizirate bacanje silnih para i energije na tu haljinu, cipele i shta vec sve uz to josh ne kupujete, ili zhelite kupiti, a da to nikakvog konkretnog niti dugorochnog rezultata nema? mislim, par slika, praktichki, sa malo veceg tuluma i to je to...totalno mi je nejasna ta fascinacija.
surajaa

#80 Re: Moja vjenčanica iz snova... :)

Post by surajaa »

omar little wrote:vjenchanice i hepili evr after snovi me nikad nisu zanimali ali me zanima kako vi, zhene, sebi racionalizirate bacanje silnih para i energije na tu haljinu, cipele i shta vec sve uz to josh ne kupujete, ili zhelite kupiti, a da to nikakvog konkretnog niti dugorochnog rezultata nema? mislim, par slika, praktichki, sa malo veceg tuluma i to je to...totalno mi je nejasna ta fascinacija.
Necu ni pokusavati da ti objasnim, ionako ne bi shvatio...
(nista licno vezano za tebe, no, samim tim sto nisi zena, posmatras i dozivljavas stvari i dogadjaje na potpuno drugaciji nacin )
black

#81 Re: Moja vjenčanica iz snova... :)

Post by black »

surajaa wrote:
omar little wrote:vjenchanice i hepili evr after snovi me nikad nisu zanimali ali me zanima kako vi, zhene, sebi racionalizirate bacanje silnih para i energije na tu haljinu, cipele i shta vec sve uz to josh ne kupujete, ili zhelite kupiti, a da to nikakvog konkretnog niti dugorochnog rezultata nema? mislim, par slika, praktichki, sa malo veceg tuluma i to je to...totalno mi je nejasna ta fascinacija.
(nista licno vezano za tebe, no, samim tim sto nisi zena, posmatras i dozivljavas stvari i dogadjaje na potpuno drugaciji nacin )
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ukidoh se ... :lol: :lol: :lol:
Globus

#82 Re: Moja vjenčanica iz snova... :)

Post by Globus »

pa gdje su nestale sve one skromne djevojke koje hoce vjencanje krisom ......... :D :D :D ako ima takva barem jedna zenim je :D
neprilagodjena

#83 Re: Moja vjenčanica iz snova... :)

Post by neprilagodjena »

Ma najbolje je u satorskoj vreci da se udajemo,a vi muskarci da dodjete u papucama :roll: :roll:

Moj muz (tadasnji vjerenik) je zelio da plati moju vjencanicu i sandale ali ja nisam zeljela.
Nisam zeljela bas ovakvih komentara (iako sigurno znam da on ne bi nista rekao) a nisam zeljela ni da je moji roditelji placaju.
Imala sam stalni posao i novcano nisam bila ovisna ni o kome.
Izabrala sam vjencanicu koja se meni svidjela,nisam nikome morala da se pravdam u vezi cjene,boje ili bilo cega sto je islo uz to sve.
surajaa

#84 Re: Moja vjenčanica iz snova... :)

Post by surajaa »

River_isle wrote:@globus cuj kuhat, ja pitu jednim prstom razvijam

http://4.bp.blogspot.com/_1hGdCjjsPTU/S ... i-prst.jpg

@iznad; cipelice su boli glava, a gdje kupiti pitam ja :bih:

Draga, kupiti nigdje, neke od ovih kostaju vise nego da kupis cijelu haljinu :-)

Ja uzivam na ovakvoj i slicnim temama, opustajuce je za mozak nakon svih nakaradnosti u svijetu u kom zivimo, a mastanje je ono sto ti niko ne moze uskratiti... uvijek se moze naci i "pokupiti" neka nova ideja...
surajaa

#85 Re: Moja vjenčanica iz snova... :)

Post by surajaa »

black wrote:
surajaa wrote:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ukidoh se ... :lol: :lol: :lol:
pazi da te ne prekine :P
black

#86 Re: Moja vjenčanica iz snova... :)

Post by black »

surajaa wrote:
kad se 'mali omar' :lol: javi, znaces zasto se smijem :mrgreen: :P
staples

#87 Re: Moja vjenčanica iz snova... :)

Post by staples »

Jooooooj teme, a ja se udajem za mjesec dana...Hvala... :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Vjencanicu nasla, mada ona koja mi se najvise svidjela je bila 1200 KM da se renta na dva dana :shock:
E bas mi bilo puno, pa nasla slicnu i jefitiju :)

Al sad, ima li ko kakv prijedlog gdje naci cipelice slicne na vasim slikama
i kakvu haljinu za kasnije, da mogu po stolu plesati (naime u vjencanici je to jaaaako tesko) :D
surajaa

#88 Re: Moja vjenčanica iz snova... :)

Post by surajaa »

black wrote:
surajaa wrote:
kad se 'mali omar' :lol: javi, znaces zasto se smijem :mrgreen: :P
kad se doticni pojavi, hocu li ja izgledati ovako nekako :run: ili ovako :twisted:

:lol: :lol:
Zoya

#89 Re: Moja vjenčanica iz snova... :)

Post by Zoya »

A ja ne znam zasto muskarci uopce zaviruju na ovoj temi ovdje :roll:
Blacky ne keslaj se i ne rusi nam snove, si cuo :D :D
black

#90 Re: Moja vjenčanica iz snova... :)

Post by black »

Zoya wrote:A ja ne znam zasto muskarci uopce zaviruju na ovoj temi ovdje :roll:
Blacky ne keslaj se i ne rusi nam snove, si cuo :D :D
nisam to nikad radio :mrgreen:
surajaa

#91 Re: Moja vjenčanica iz snova... :)

Post by surajaa »

staples wrote:Jooooooj teme, a ja se udajem za mjesec dana...Hvala... :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Vjencanicu nasla, mada ona koja mi se najvise svidjela je bila 1200 KM da se renta na dva dana :shock:

i kakvu haljinu za kasnije, da mogu po stolu plesati (naime u vjencanici je to jaaaako tesko) :D
Da, ono sto je problem kada se vec nadje vjencanica su cipele, ja zaista ne znam gdje bi u Sarajevu mogla naci neke koje bi nalikovale na svadbene cipele, moja prijateljica se bila zaputila u Mostar i Banja Luku i bila je zadovoljna ponudom...
Ne znam kakvu vjencanicu ces nositi i kakav stil preferiras, da li zelis dugu ili kratku haljinu...
staples

#92 Re: Moja vjenčanica iz snova... :)

Post by staples »

surajaa wrote:
staples wrote:Jooooooj teme, a ja se udajem za mjesec dana...Hvala... :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Da, ono sto je problem kada se vec nadje vjencanica su cipele, ja zaista ne znam gdje bi u Sarajevu mogla naci neke koje bi nalikovale na svadbene cipele, moja prijateljica se bila zaputila u Mostar i Banja Luku i bila je zadovoljna ponudom...
Ne znam kakvu vjencanicu ces nositi i kakav stil preferiras, da li zelis dugu ili kratku haljinu...

Bila sam i u Mostaru i Banja Luci, ali je ponuda u biti ista kao i u Sarajevu.
Haljina je duga, bijela, sa naglašenom figurom...romanticna

Najidealnije bi bile bijele sandale sa veeeeeeeeeelikom stiklom (ali da su presvucene satenom, ili nesto tako, jer su tek onda sandale za vjencanicu, a ne standardne)
omar little

#93 Re: Moja vjenčanica iz snova... :)

Post by omar little »

surajaa wrote:

ochito :D je da gledam na zhivot i dogadjaje na drukchiji nachin i imam, valjda, drukchije zhivotne prioritete i vrijednosti ali me samo zanimao taj proces racionalizacije. razumijem da je nekima vjenchanje i brak jedna od vazhnijih zhivotnih stvari, svi smo razlichiti, jel', okej je to, i to shto je meni brak kao institucija obsolete to je moja stvar, ali, svejedno, ne razumijem tako dugorochnu i toliku opsjednutost. neki ljudi ne potroshe toliko vremena, para i energije na magistarski rad koliko neke zhene na svoje vjenchanje...taj neki cost-benefit me interesirao.

zhena sam ja. :D

@mrki, hebe me ovaj nick, jelde? :D :D :D :D :D
surajaa

#94 Re: Moja vjenčanica iz snova... :)

Post by surajaa »

Pa mogucih rjesenja, naravno sve zavisi od toga ko sta voli i kome sta pristaje, ne stoji svaka haljina na svakoj zeni...kao ni sve drugo

Image
Image
ova je predivna, no i ovaj model bi ti otezavao kretanje
Image
Image
Image
Image
Image

ove su mi divne, Herve Leger haljne, cini se kao da su napravljene od mnostva povezanih i ukrstenih traka, a vjerovatno i jesu...bile su apsolutni hit Holivuda, mozda bi neki dobar krojac mogao klonirati ovako nesto...i da, zahtjevaju besprijekornu figuru
Image
Image
surajaa

#95 Re: Moja vjenčanica iz snova... :)

Post by surajaa »

omar little wrote:
surajaa wrote:

ochito :D je da gledam na zhivot i dogadjaje na drukchiji nachin i imam, valjda, drukchije zhivotne prioritete i vrijednosti ali me samo zanimao taj proces racionalizacije. razumijem da je nekima vjenchanje i brak jedna od vazhnijih zhivotnih stvari, svi smo razlichiti, jel', okej je to, i to shto je meni brak kao institucija obsolete to je moja stvar, ali, svejedno, ne razumijem tako dugorochnu i toliku opsjednutost. neki ljudi ne potroshe toliko vremena, para i energije na magistarski rad koliko neke zhene na svoje vjenchanje...taj neki cost-benefit me interesirao.

zhena sam ja. :D

Ma u pravu si zeno... :D
black

#96 Re: Moja vjenčanica iz snova... :)

Post by black »

omar little wrote:
khhm :mrgreen:
omar little

#97 Re: Moja vjenčanica iz snova... :)

Post by omar little »

black wrote:
omar little wrote:
khhm :mrgreen:
:lol: :lol: :lol: zaboravih s kim razgovaram :D i ne obratih pazhnju na mogucu interpretaciju izjave :D :D :D

a, vidim, nece zhene da mi daju uvid u taj dio, meni nepoznate, psihe :D :D :D

Dje noske? kad ce noske malo navratit' na ovu temu da kazhe jednu-dvije :D
black

#98 Re: Moja vjenčanica iz snova... :)

Post by black »

omar little wrote:
:lol: :lol: :lol: zaboravih s kim razgovaram :D i ne obratih pazhnju na mogucu interpretaciju izjave :D :D :D

a, vidim, nece zhene da mi daju uvid u taj dio, meni nepoznate, psihe :D :D :D

Dje noske? kad ce noske malo navratit' na ovu temu da kazhe jednu-dvije :D
:lol:
to je mana nasheg jezika :mrgreen:
noske bi esej napisao :mrgreen:
Zoya

#99 Re: Moja vjenčanica iz snova... :)

Post by Zoya »

Joj ako noske kojim slucajem navrati, ne gine nam da esej o vjencanju procitamo u kojim ce nas suociti sa istinom, sto opet nece valjati po nas koji mastamo o velikom vjencanju, vjencanicama, skupim cipelama i sl.
omar little

#100 Re: Moja vjenčanica iz snova... :)

Post by omar little »

ja ga zbog tog i prizivam :D :D
Post Reply