Moja TV problem

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Bobi

Post Reply
Alemkoo
Posts: 11
Joined: 01/03/2010 10:27

Moja TV problem

Post by Alemkoo » 31/05/2012 22:33

Imam moja TV full, i sad preko kucnog telefona zelim zvati isto "osobu" koja ima Moju TV! Međutim javlja mi stalno da je nedostupan, dok druge brojeve sve uredno moze nazvati!

Molim Vas pomozite!


quarterback
Posts: 10832
Joined: 23/04/2012 22:19
Location: vukojebina sarajevo

Re: Moja TV problem

Post by quarterback » 01/06/2012 10:15

pretpostavljam da si zvao 1422

DJMiskho
Posts: 17
Joined: 30/05/2012 00:40

Re: Moja TV problem

Post by DJMiskho » 01/06/2012 13:19

moguce da je bug neki, poprilicno je to nov sistem u telekomu tako da ima gresaka jos uvijek

User avatar
Qurajber
Posts: 667
Joined: 06/05/2012 10:05

Re: Moja TV problem

Post by Qurajber » 02/06/2012 06:47

Uvijek će tu biti grešaka....kao i do sada...

User avatar
starii
Posts: 2913
Joined: 15/04/2007 13:49
Location: Tito partija, omladina akcija
Been thanked: 1 time

Re: Moja TV problem

Post by starii » 02/06/2012 09:04

Qurajber wrote:Uvijek će tu biti grešaka....kao i do sada...
iskljuci sve one uredaje iz struje, sacekaj malo i ukljuci...isti problem bio kod mene i na ovaj nacin rijesio..sretno

iceman2010
Posts: 4640
Joined: 08/07/2010 11:36

Re: Moja TV problem

Post by iceman2010 » 02/06/2012 09:26

Alemkoo wrote:Imam moja TV full, i sad preko kucnog telefona zelim zvati isto "osobu" koja ima Moju TV! Međutim javlja mi stalno da je nedostupan, dok druge brojeve sve uredno moze nazvati!

Molim Vas pomozite!
Ne radi taj telefon u Moja TV. U mojaTV paketu telefon je VoIP i pouzdanost je daleko manja nego kod standardnih POTS telefona. Treba probati resetovati opremu (iskljuciti iz struje, malo sacekati pa ponovo ukljuciti i to prvo modem, pa onda VoIP adapter), a ako to ne pomogne nazvati 1422. Oprema za MojaTV paket, radi "na struju". Dakle, nema napajanje preko telefonskog kabla kao POTS telefon, pa je moguce i da se radi o banalnom razlogu (nema struje kod pozivaoca, iskocio osigurac i sl.) mada je vjerovatno ovo prvo.

Alemkoo
Posts: 11
Joined: 01/03/2010 10:27

Re: Moja TV problem

Post by Alemkoo » 03/06/2012 22:37

iceman2010 wrote:
Alemkoo wrote:Imam moja TV full, i sad preko kucnog telefona zelim zvati isto "osobu" koja ima Moju TV! Međutim javlja mi stalno da je nedostupan, dok druge brojeve sve uredno moze nazvati!

Molim Vas pomozite!
Ne radi taj telefon u Moja TV. U mojaTV paketu telefon je VoIP i pouzdanost je daleko manja nego kod standardnih POTS telefona. Treba probati resetovati opremu (iskljuciti iz struje, malo sacekati pa ponovo ukljuciti i to prvo modem, pa onda VoIP adapter), a ako to ne pomogne nazvati 1422. Oprema za MojaTV paket, radi "na struju". Dakle, nema napajanje preko telefonskog kabla kao POTS telefon, pa je moguce i da se radi o banalnom razlogu (nema struje kod pozivaoca, iskocio osigurac i sl.) mada je vjerovatno ovo prvo.
Hoče li mi možda poremetiti postavke za TV i za Net? Ako ugasim i upalim (reset)

super_woofer
Posts: 173
Joined: 06/11/2011 12:52

Re: Moja TV problem

Post by super_woofer » 03/06/2012 22:45

Alemkoo wrote:Hoče li mi možda poremetiti postavke za TV i za Net? Ako ugasim i upalim (reset)
Ako samo ugasis/upalis modem nece, i to ti i ja savjetujem... a za reset hoce obrisat ce postavke, ali sve zavisi koji je modem, ako je neki noviji modem, oni su po defaultu konf za mtv full, s tim da moras ukucati svoj user i pass za net...

quarterback
Posts: 10832
Joined: 23/04/2012 22:19
Location: vukojebina sarajevo

Re: Moja TV problem

Post by quarterback » 03/06/2012 23:42

Alemkoo wrote:
iceman2010 wrote:
Alemkoo wrote:Imam moja TV full, i sad preko kucnog telefona zelim zvati isto "osobu" koja ima Moju TV! Međutim javlja mi stalno da je nedostupan, dok druge brojeve sve uredno moze nazvati!

Molim Vas pomozite!
Ne radi taj telefon u Moja TV. U mojaTV paketu telefon je VoIP i pouzdanost je daleko manja nego kod standardnih POTS telefona. Treba probati resetovati opremu (iskljuciti iz struje, malo sacekati pa ponovo ukljuciti i to prvo modem, pa onda VoIP adapter), a ako to ne pomogne nazvati 1422. Oprema za MojaTV paket, radi "na struju". Dakle, nema napajanje preko telefonskog kabla kao POTS telefon, pa je moguce i da se radi o banalnom razlogu (nema struje kod pozivaoca, iskocio osigurac i sl.) mada je vjerovatno ovo prvo.
Hoče li mi možda poremetiti postavke za TV i za Net? Ako ugasim i upalim (reset)
nece ni iskljucivanje iz struje a nece ni onaj reset koji imas u STBu, on samo pokrene ponovo uredjaj kako da si ga ugasio iz struje

Post Reply