Moja draga nije prebolila bivseg - sta sad?!

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Brat

#101 Re: Moja draga nije prebolila bivseg - sta sad?!

Post by Brat »

Nogiraj to, dok ti se nije odbilo od glavu.
dječak sa šibicama

#102 Re: Moja draga nije prebolila bivseg - sta sad?!

Post by dječak sa šibicama »

Pa u konkretnom slucaju, upravo jer je bilo "osjetljivo govoriti o bivsim" decko sada ne zna zasto njen bivsi drzi njihove sliike na FB. Niti ima pojma zasto, kako, odakle, i sta je ona uopce imala sa tim nekim frajerom.

Da je sa njom razgovarao o toj njenoj bivsoj vezi, bilo bi mu sve puno jasnije.
pustopoljina

#103 Re: Moja draga nije prebolila bivseg - sta sad?!

Post by pustopoljina »

ja mislim da ce on njoj otici i reci
".eblo te tvoje biciklo!"
:skoljka:
vuk_samotnjak

#104 Re: Moja draga nije prebolila bivseg - sta sad?!

Post by vuk_samotnjak »

Drug moj, iz licnog iskustva ti govorim, nogiraj ti to! Moja bivsa je tako dok sam ja bio zaljubljen do usiju izlazila i viđala se s bivsima lafo prijatelji, slikala se s njima, a samnom nikad nije htjela, lafo stidljiva! Preispitaj ti to dok nisi bas zaglavio! Jer ja kad sam rascistio s njom sam bio poprilicno zaglavio, zato ti to sto prije rascisti, da se nebudes pitao gdje su mi oci bile? ;-)
Zelena Carapa

#105 Re: Moja draga nije prebolila bivseg - sta sad?!

Post by Zelena Carapa »

dječak sa šibicama wrote:
Konjanik wrote: Nije mi otkrila da je i dalje friend sa svojim bivsim nisam je ni ispitivao o bivsim ljubavima jer kontam ne bih ni da ona mene, to je prilicno osjetljiva tema.
Ja ovaj dio, recimo, ne razumijem.

Zasto je tabu tema razgovor o bivsim vezama svog partnera?

Po cemu osjetljiva tema? po logici, ako je proslost proslost, onda nije osjetljiva tema. Zapravo moze biti zabavno, upoznas partnera kroz njegova iskustva sa nekim proslim djevojkama ili muskarcima, naravno ako nastupas bez predrasuda.
Apsolutno se slazem. Naravno da neces ispitivati svakog s kim izadjes na dejt o bivsima, ali ako si s nekim u ozbiljnoj vezi koja vodi necemu prirodno je da i ta tema dodje na red. I ja nikad razgovor izmedju dvoje ljudi koji se vole ne zamisljam kao ispitivanje pod nekom lampom. Svaki razgovor izmedju mene i mog partnera je nacin zblizavanja. Ako su polazne osnove dobre onda razgovor i ne moze biti nista drugo. :)

Licno, ne mislim da u zdravoj vezi postoje mnoge tabu teme. A svakako prica o bivsima, opet kazem, u ozbiljnoj vezi, ne bi trebala biti tabu tema. Ti ljudi su bili veliki (ako su u pitanju ozbiljne veze) dio zivota tvoga partnera i ne mozemo tu fazu zivota naseg dragog potpuno ignorisati. Meni je van pameti da takve price cujem od nekog drugog (u nekom obradjenom i nadogradjenom izdanju) i da samim tim pustim onom crvu sumnje da raste nekontrolisano. A to su upravo desava nasem junaku. I on je sad u corsokaku. Jedini nacin da se izvuce iz ove situacije je otvoren i iskren razgovor sa izabranicom njegovog srca. Pa jal hodza, jal bos. :wink:
Ridjobrki

#106 Re: Moja draga nije prebolila bivseg - sta sad?!

Post by Ridjobrki »

Moram: jeb'la vas Žuži Jelinek.

:skoljka:
♥ Julianna ♥

#107 Re: Moja draga nije prebolila bivseg - sta sad?!

Post by ♥ Julianna ♥ »

:lol: :lol: :lol: :lol: Žuži se potuži.
Zna žena, imala 87 brakova i 687 ljubavnika i živi jaranica 90 i kusur godina, sve ih je te svoje jarane nadživjela. Tako treba! Živjela ljubav! Živjela Žuži :-D
Phantea

#108 Re: Moja draga nije prebolila bivseg - sta sad?!

Post by Phantea »

Kad vidim da nekom veza ide u bananu zbog facebooka, osip dobijem.
Najbolje ti je da je pitas i da na kraju dobijes odgovor, a ne izgovor kako je ovo ili ono razlog. To sto je ona njega obrisala, ne mora nista da znaci. Komunikacija im se samo moze produbiti. Mada mi nikad nisu bili jasni ljudi koji i nakon raskida nastave da se pre**avaju sa bivsima. Te nije prebolio/la, te joj/mu zao, COME ON-koji djavo ste se razilazili ako se tako volite?!
Cuj slikala se sa tobom na mjestima gdje je bila sa bivsim i ti na to sutis i pitas forum. Ona te ucjenjuje da ce raskinuti i preboliti ako ne prestanes sa pitanjima i potpitanjima. Te moralne ucjene su mi gore od ovog da se ljudi razilaze zbog FB. Na kraju krajeva, ko nije prebolio nekog. Kakva je to ucjena-eto ti ces za njom suze da ronis do kraja zivota,a ona ce preboljeti kao sto je preboljela i duze veze. Kakvim se sve metodama ljudi sluze, to je cudo.

Nego samo ti ostro, niko nije vrijedan gnjavaze i ucjena ;)
Ridjobrki

#109 Re: Moja draga nije prebolila bivseg - sta sad?!

Post by Ridjobrki »

Nikome veza ne ide u bananu zbog facebooka, facebook je samo novi medij za ispoljavanje vječnih frustracija i problema.
dječak sa šibicama

#110 Re: Moja draga nije prebolila bivseg - sta sad?!

Da nema Fejsbuka, trebalo bio ga izmislit`!
sladak_ko_med

#111 Re: Moja draga nije prebolila bivseg - sta sad?!

Post by sladak_ko_med »

ja ne znam zasto vas troje ne bi skupa fino zivjeli
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#112 Re: Moja draga nije prebolila bivseg - sta sad?!

Post by Truba »

pa da... živi s curom i njezinim mužem :lol: :lol: :lol: :lol:
Phantea

#113 Re: Moja draga nije prebolila bivseg - sta sad?!

Post by Phantea »

I svi se slikaju iduce ljeto na onoj klupici.
Problem rijesen na trostrano zadovoljstvo :D
sladak_ko_med

#114 Re: Moja draga nije prebolila bivseg - sta sad?!

Post by sladak_ko_med »

i vuk sit i ovce na broju
dječak sa šibicama

#115 Re: Moja draga nije prebolila bivseg - sta sad?!

Pa da, gdje celjad nije bijesna, nije ni kuca tijesna.

Gdje ima za dvoje, ima i za treceg.

Niste normalni :D
dječak sa šibicama

#116 Re: Moja draga nije prebolila bivseg - sta sad?!

Zelena Carapa wrote:
Apsolutno se slazem. Naravno da neces ispitivati svakog s kim izadjes na dejt o bivsima, ali ako si s nekim u ozbiljnoj vezi koja vodi necemu prirodno je da i ta tema dodje na red. I ja nikad razgovor izmedju dvoje ljudi koji se vole ne zamisljam kao ispitivanje pod nekom lampom. Svaki razgovor izmedju mene i mog partnera je nacin zblizavanja. Ako su polazne osnove dobre onda razgovor i ne moze biti nista drugo. :)

Licno, ne mislim da u zdravoj vezi postoje mnoge tabu teme. A svakako prica o bivsima, opet kazem, u ozbiljnoj vezi, ne bi trebala biti tabu tema. Ti ljudi su bili veliki (ako su u pitanju ozbiljne veze) dio zivota tvoga partnera i ne mozemo tu fazu zivota naseg dragog potpuno ignorisati. Meni je van pameti da takve price cujem od nekog drugog (u nekom obradjenom i nadogradjenom izdanju) i da samim tim pustim onom crvu sumnje da raste nekontrolisano. A to su upravo desava nasem junaku. I on je sad u corsokaku. Jedini nacin da se izvuce iz ove situacije je otvoren i iskren razgovor sa izabranicom njegovog srca. Pa jal hodza, jal bos. :wink:
Ma ono, tabu tema razgovor o proslom zivotu tvog partnera.

Pa kako ces ga upoznati, ako postoje teme o kojima se ne govori.

Po toj logici i njegov/njen moguci dosje u policiji moze biti tabu tema jer je "nezgodno o tome govoriti".

Zelim znati sve, i nemam predrasuda, ako je imala 15 muskaraca prije mene, nisam toliko glup da ne znam procjeniti je li to zato jer je tragala za pravom ljubavi, ili je samo "laka djevojka". Sam sebi potcjenjujes inteligenciju ako prema takvim stvarima nastupas sa predrasudama, sam sebe glupim cinis.

Da ne govorim o primitivizmu, u takvim stavovima. Svi bi da jebu i budu jebaci, ali bi i da ozene nevinu po mogucnosti. Ali da ne otvaramo opet tu temu...
sladak_ko_med

#117 Re: Moja draga nije prebolila bivseg - sta sad?!

Post by sladak_ko_med »

dječak sa šibicama wrote:
Zelena Carapa wrote:

Svi bi da jebu i budu jebaci, ali bi i da ozene nevinu po mogucnosti.
"...ostacu slobodan necu se vezati vazno je samo dobro se zezati..."
juli84

#118 Re: Moja draga nije prebolila bivseg - sta sad?!

Post by juli84 »

Ako joj ga nisi uspio izbrisati za tri mjeseca produži dalje i pusti je nek pati na miru.
ssanjicaa

#119 Re: Moja draga nije prebolila bivseg - sta sad?!

Post by ssanjicaa »

juli84 wrote:Ako joj ga nisi uspio izbrisati za tri mjeseca produži dalje i pusti je nek pati na miru.
eh, ne možemo ni znati jel on bivšeg izbrisao ili ne, momak uopšte nije razgovarao s dotičnom o cijeloj situaciji i objavljenim slikama (koje je objavio bivši , na kraju karajeva)...
reci joj sve i riješi, čim prije to bolje... :wink:
zedan

#120 Re: Moja draga nije prebolila bivseg - sta sad?!

Post by zedan »

Konjanik wrote:U stabilnoj sam i kracoj veci mislim tek 3mjeseca i nedavno je na FB jedan stranac objavio fotografije moje sadasnje cure i njega u ljubavnoj zagrljaju te jos nekoliko slika njih dvoje u prilicno strastvenim poljubcima. Kasnije kad sam otisao na njegov profil pronasao sam kompletan album slika starih godinu dana tacno njega i moje drage na istim mejstima i u istim kaficima su se slikali , bas na tim mjestima gdje je ona insistirala da idemo ovo ljeto kad smo skupa bili na godisnjem odmoru .Cak sam naso sliku njega na istoj klupi gdje je mene slikala i gdje smo se mi slikali ....

Nije mi otkrila da je i dalje friend sa svojim bivsim nisam je ni ispitivao o bivsim ljubavima jer kontam ne bih ni da ona mene, to je prilicno osjetljiva tema.Medjutim , ja nemam medju prijateljima na FB ni jednu svoju bivsu nit cuvam zajednicke slike sa ijednom od svojim bivsi jer smatram da jendom kad je gotovo -gotovo je!

Trebam li se brinuti u vezi ovoga, zasto mi je krila ovu informaciju i jos cudnije zasto me je furala da idemo na ista mjesta u isti gard na godisnjem odmoru tacno ondje gdje je ona bila prije godinu dana??

Da li je iko imo slicno iskustvo i sta je pravilno ucinit , dal ignorisat ovo sve al opet drzat neku rezervu po strani (kad kazem rezervu mislim na osjecanja i planove )

to su samo dokazi koliko je losa kao osoba nema ni trun griznje savjesti nit ima respekta prema tebi ni sebi to je to kucka drug iz jasi se dobro i sutni je i reci joj da je to zbog toga ako joj to ne uradis uradice ona tebi kad prvi naidze da slici njemu toliko,nisam probao slicno nesto ali sam imao jednu avanturu sa jednom koja je bila 11 god mladza od i pitao sam je jednom zasto je bas izabrala men znajuci da je je bario jedan moj drug kojeg nije htjela rekla mi je da sam isti njen bivsi heheh, ne vjerujem da bih mi to tako iskreno rekla da sam joj bio na raspolaganju za vezu jer sam ja bio jasam samo sex...
pustopoljina

#121 Re: Moja draga nije prebolila bivseg - sta sad?!

Post by pustopoljina »

e moj konjanice, nisi ni znao da ti je toliko tesko :roll:
Država

#122 Re: Moja draga nije prebolila bivseg - sta sad?!

Post by Država »

Ridjobrki wrote:
CiCk0 wrote:Ma dobro nepretjeruj sad ;) uvjek dva puta razmisli pa "ispucaj" nemozes ni njega krivit voli je :) ona tu treba biti decidna i prekinuti sve kontakte, a bgm poslije 3 mjeseca veze burazeru...brak?!?!!? da mlo nezuris? I ja sam u tim nekim godinama gdje kazu da bih trebao se uozbiljit, skrasit, al meni to nepada na pamet dok nenadjem neku koje sam dostojan i koja me je dostojna.....vjeruj mi na rijec ohladi malo glavu, ja sam se jednom tako umalo zajebao....Sad bih udarao sam sebe "st`ocom" u glavu da sam to uradio, al et ima onog gore kako god okrenes.
Mislim nezelim ti predavanje ovdje drzat al haj malo ohladi ;) ima zena zanju biti jako dobre glumice, posebno udavace legendo ;) svega ima u basti bozijoj
Ova je drugačija. :wink:
Sve su žene potpuno iste.
vuk_samotnjak

#123 Re: Moja draga nije prebolila bivseg - sta sad?!

Post by vuk_samotnjak »

Država wrote:
Ridjobrki wrote:
CiCk0 wrote:Ma dobro nepretjeruj sad ;) uvjek dva puta razmisli pa "ispucaj" nemozes ni njega krivit voli je :) ona tu treba biti decidna i prekinuti sve kontakte, a bgm poslije 3 mjeseca veze burazeru...brak?!?!!? da mlo nezuris? I ja sam u tim nekim godinama gdje kazu da bih trebao se uozbiljit, skrasit, al meni to nepada na pamet dok nenadjem neku koje sam dostojan i koja me je dostojna.....vjeruj mi na rijec ohladi malo glavu, ja sam se jednom tako umalo zajebao....Sad bih udarao sam sebe "st`ocom" u glavu da sam to uradio, al et ima onog gore kako god okrenes.
Mislim nezelim ti predavanje ovdje drzat al haj malo ohladi ;) ima zena zanju biti jako dobre glumice, posebno udavace legendo ;) svega ima u basti bozijoj
Ova je drugačija. :wink:
Sve su žene potpuno iste.

:thumbup:
Zoya

#124 Re: Moja draga nije prebolila bivseg - sta sad?!

Post by Zoya »

I svi muskarci djubrad! :roll:
vuk_samotnjak

#125 Re: Moja draga nije prebolila bivseg - sta sad?!

Post by vuk_samotnjak »

Zoya wrote:I svi muskarci djubrad! :roll:
:shock: :angry: :mrgreen:
Post Reply