Moj glasacki listic...

mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Dendrlix wrote:Predsjednistvo - Sefer Halilović
Parlament BiH - Prof. Dr. Lamija Tanović
Parlament FBiH - Jos razmislim
Kanton SA - LDS
Zar se Sefer kandidira za Predsjednistvo?
Grom iz vedra neba

Post by Grom iz vedra neba »

mr__bosnjak wrote:
Kanton SA - LDS
Koliko ja znam, ne. Mislim da bi Dendrilix trebao korigovati listic :)
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Pa mislio sam. Jer sam ne davno citao intervju sa njim sa Bosnjaci.net i nigdje se ne spominje Predsjednistvo...
Dendrlix

Post by Dendrlix »

Predsjednistvo - ??? Dovraga, za koga glasat? Mozda Zeljko, nisam siguran!
Parlament BiH - Ibid
Parlament FBiH - Ibid
Kanton SA - Ibid
Relax

Post by Relax »

Iako veoma često ne podržavam Senada Avdića jer u većini slučajeva u proteklih pola godine zaista pretjeruje, uvodnik iz prošlosedmičnog izdanja je odličan. Stoga o dokazanom borcu za BiH, Haretu ovoliko:
" Možda univerzitetski profesor bez ijednog relevantnog naučnog rada, Silajdžić (osim doktorske disertacije na kojoj su mu mentori bili drugovi iz jugoslovenskog ministarstva odbrane na temu albansko-američkih odnosa), jednom sjedne i baci na papir taj svoj ustavno-pravni frankenštajnski eksperiment: građanska država koja bi se temeljila na etničkom principu! Sve dok to ne učini Silajdžićev najozbiljniji pisani trag ostat će nadrealističko-pubertetska pjesmica KAD SAM S TOBOM, JA NISAM SAM premijerno štampana u beogradskom listu Intervju 1996. godine. Haris Silajdžić osporava Željku Komšiću legitimitet da se kandidira za člana Predsjedništva BiH. Zaprepašćujuće je to da se nakon više puta ponovljenog Silajdžićevog diskreditiranja Komšića, dobitnika najvećeg ratnog priznanja Zlatni ljiljan, nije oglasilo niti jedno od milion boračkih udruženja koje bi stalo u odbranu, ne Željka Komšića, nego krupnog principa: onog po kojem onaj ko se borio za državu ima svaku vrstu legitimiteta da bude i njen predsjednik! Šute i Zlatni ljiljani, kurvaju se Zelene beretke, ne bi se oglašavao JOB da principijelnim stavom pomogne i zaštiti svog člana. Za svaku mudžahedinsku vucibatinu koju vlasti BiH transportiraju iz zemlje podigne se kuka patriota i motika domoljuba: kada nekadašnji premijer Silajdžić osiono i besprizorno uskraćuje borcu Armije BiH pravo da se kandidira na izborima, nikoga to ne prisiljava da vrisne i začepi mu usta za sva vremena! Doduše, Komšić i njegova porodica su 1992. svojim parama kupili puške i stali u odbranu Grbavice: Silajdžić i njegova porodica su istovremeno u Pakistanu sakupili 25 miliona dolara za naoružavanje Komšića i stotina hiljada drugih patriota koji su se samoinicijativno i samoodrživo naoružali da bi spasili i odbranili Bosnu i Hercegovinu. Ne bilo kakvu, nego demokratsku, u kojoj ni jednom građaninu nije uskraćeno elementarno ustavno pravo: da bira i da bude biran!"
gradjaninSa

Post by gradjaninSa »

da li negdje postoje spiskovi svih kandidata

ili, kako će izgledati glasacki listovi

(za kanton Sarajevo)
djugum

Post by djugum »

Predsjedništvo:Željko Komšić
Parlament BiH,FBiH i KS:SDP.
nadia

Post by nadia »

Predsjednistvo: Dr. Haris Silajdzic
Svi nivoi: Stranka za BiH
dek

Post by dek »

Predsjednistvo -Tihić
Parlament BiH - SDA
Parlament FBiH - SDA
Kanton SA - SDA
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

gradjaninSa wrote:da li negdje postoje spiskovi svih kandidata

ili, kako će izgledati glasacki listovi

(za kanton Sarajevo)
http://www.izbori.ba/documents/2006/pol ... ivoima.pdf

http://www.izbori.ba/documents/2006/pol ... Ballot.pdf
titurel

Post by titurel »

Predsjednistvo: prof. dr Haris Silajdzic

Parlament BiH - Prof. Azra Hadziahmetovic SBIH

sve ostalo SBIH

nekidan poslao postom
car-x

Post by car-x »

predsjednistvo: u svakom slucaju protiv tihica
ostale instance: kako mi se ko taj dan svidi, ali u svakom slucaju, bez nacionalista..
visocicaguy

Post by visocicaguy »

mostarac wrote:
visocicaguy wrote:Predsjednistvo: prof. dr Haris Silajdzic

Parlament BiH: dr sci. dr med. Salem Alajbegovic, SBiH

Parlament Federacije: dipl. ing. Mersija Krzic, SBiH

Kanton Ze-Do: prof. dr Izet Smajevic SBiH
mogao si bola napisat ukratko: ZA BANDITE I MAFIJU :D
jezik za zube, neuki skote!

upravo si mi oca nazvao banditom i mafijom, a ova gospodja koju sam naveo je jedna vrlo cestita zena, koja se u proslom mandatu borila za medicinsku skrb i zbrinjavanje bivsih logorasa koji su u tim logorima pokupila razne zarazne bolesti, a i sama je bivsi logoras hrvatskih postrojbi u maglaju! covjek koji je doktor medicine je vrhunski lijecnik, dijabetolog, covjek koji redovno pomaze povratnicima u BIH bez naknade.

ako nemas nista pametno reci, pogotovo neosnovano, poklopi se i stidi se svojih rijeci, a ove ljude ostavi na miru...
njonjica

Post by njonjica »

Ja sam bila za Radom za boljitak, al kako vidjeh onog Cengica veceras, nesto mi mucno u stomaku, mislim da cu ipak zaokruziti SDP na svim nivoima.
njonjica

Post by njonjica »

visocicaguy wrote:
mostarac wrote:

upravo si mi oca nazvao banditom i mafijom, a ova gospodja koju sam naveo je jedna vrlo cestita zena, koja se u proslom mandatu borila za medicinsku skrb i zbrinjavanje bivsih logorasa koji su u tim logorima pokupila razne zarazne bolesti, a i sama je bivsi logoras hrvatskih postrojbi u maglaju! covjek koji je doktor medicine je vrhunski lijecnik, dijabetolog, covjek koji redovno pomaze povratnicima u BIH bez naknade.

ako nemas nista pametno reci, pogotovo neosnovano, poklopi se i stidi se svojih rijeci, a ove ljude ostavi na miru...
postovanje doticnom gospodinu i pozrtvovanoj gospodji ali cini mi se, da su malcice zalutali....
visocicaguy

Post by visocicaguy »

njonjica wrote:
visocicaguy wrote:
mostarac wrote: mogao si bola napisat ukratko: ZA BANDITE I MAFIJU :D

postovanje doticnom gospodinu i pozrtvovanoj gospodji ali cini mi se, da su malcice zalutali....
u politici ima mjesta za razne sektore.. po cemu tihic ili ajanovic nisu zalutali?? kanclerica njemacke, merkel, je doktor fizike... nije studirala politologiju, ako aludiras na to da su ljudi primarno ljekari, inzenjeri ili nesto drugo..

no, zachatavamo, mislim da ima dovoljno tema na kojima se uzduz i poprijeko argumentuju svaciji stavovi, ovdje po meni autor ima pravo kada kaze
Zamolio bih postovane forumase da na ovoj temi napisu za koga ce glasati, ali bez suvisnih diskusija. Napisite samo imena pojedinaca ili stranaka za nivoe vlasti koji se biraju.
apeliram da bude tako
Dezze

#67 Re: Moj glasacki listic...

Post by Dezze »

stochar wrote:
Grom iz vedra neba wrote:Zamolio bih postovane forumase da na ovoj temi napisu za koga ce glasati, ali bez suvisnih diskusija. Napisite samo imena pojedinaca ili stranaka za nivoe vlasti koji se biraju.

Moj glasacki listic:

Predsjednistvo: Zeljko Komsic.

Parlament BiH: SDU-BOSS

Parlament Federacije: SDU-BOSS

Kanton Sarajevo: Amor Masovic (ako se bude kandidovao), ako ne onda SDU
Ne ulazeci u sadrzhaj, ali mi se svidja raznolikost izbora, i bilo bi lijepo kada bi vishe ljudi razmishljalo na nachin da bira one za koje smatra da znaju raditi posao na odredjenom nivou a ne po jednoj liniji. Ako je zheljko dobar za predsjednichtvo, ne mora znachiti da je neko iz SDP-a dobar za Kanton i obrnuto. Necu govoriti za koga cu glasati (necu za BOSS i SDU ni za nacionaliste), ali u svakom sluchaju listic ce biti sarolik.
Ali u ovom slucaju mi se cini da sarolikost nije dobra. Bice previse prepucavanja izmedju stranaka, posebno ako budu razlicite stranke na razlicitim nivoima vlasti.... a sve ce, gle cuda, opet preko ledja gradjana... :roll:
njonjica

Post by njonjica »

visocicaguy wrote:
njonjica wrote:
visocicaguy wrote: jezik za zube, neuki skote!

u politici ima mjesta za razne sektore.. po cemu tihic ili ajanovic nisu zalutali?? kanclerica njemacke, merkel, je doktor fizike... nije studirala politologiju, ako aludiras na to da su ljudi primarno ljekari, inzenjeri ili nesto drugo..

no, zachatavamo, mislim da ima dovoljno tema na kojima se uzduz i poprijeko argumentuju svaciji stavovi, ovdje po meni autor ima pravo kada kaze
Zamolio bih postovane forumase da na ovoj temi napisu za koga ce glasati, ali bez suvisnih diskusija. Napisite samo imena pojedinaca ili stranaka za nivoe vlasti koji se biraju.
apeliram da bude tako
Izvini, nisi me shvatio. Nevezano za profesiju ili obrazovanje.
Mislim na cestitost tih ljudi. U necestito okruzenje. Na to sam mislila.
visocicaguy

Post by visocicaguy »

njonjica wrote:
visocicaguy wrote:
njonjica wrote: postovanje doticnom gospodinu i pozrtvovanoj gospodji ali cini mi se, da su malcice zalutali....

apeliram da bude tako
Izvini, nisi me shvatio. Nevezano za profesiju ili obrazovanje.
Mislim na cestitost tih ljudi. U necestito okruzenje. Na to sam mislila.
ah, oke, nesporazum. poenta je da se ne smije predati. treba barem pokusati. ali sanse da prodju su jako male... npr. moj otac je na listi na rednom broju 30... prolazi 5-6...procijenite kakve su mu sanse.. nije ni bitno hoce li proci ili ne, ne treba mu to hvala Bogu, ne zivi od toga... ali je bitno da pokusa promijeniti nesto, i u tome ga apsolutno podrzavam
nineac

Post by nineac »

Ovo mi skrenu paznju: Sto su tihic i ajanovic zalutali u politiku, kada je Angela Markel mogla koja je doktor fizike!
Pitanje za visocica guy-a je jel to ti poredis vozaca autobusa i doktora fizike?
addy_sa

Post by addy_sa »

mr__bosnjak wrote:
Kanton SA - LDS
Sefer Halilović je nosilac liste BPS-Sefer Halilović za Zastupnički dom Parlamentarne Skupštine HiH..

A od ostalih kandidata na nivoima FBiH i Kantona izdvojio bih

Zastupnički dom Parlamenta FBiH:
-Mensur Peljto, bokserski šampion i profesor tjel.odgoja
-Mirjana Duraković, prof.književnosti (Nijazova bivša supruga)
-Abduselam Sijerčić, heroj odbrane Goražda

Skupština Kantona Sarajevo:
-Hamza Ražnatović
-Almir Gredić
Ma ukratko glasam za BPS na svim nivoima,osim za predsjedništvo tu ću za Tihića !
Last edited by addy_sa on 26/11/2007 15:28, edited 1 time in total.
visocicaguy

Post by visocicaguy »

nineac wrote:Ovo mi skrenu paznju: Sto su tihic i ajanovic zalutali u politiku, kada je Angela Markel mogla koja je doktor fizike!
Pitanje za visocica guy-a je jel to ti poredis vozaca autobusa i doktora fizike?
opet nesporazum.. naravno da ne poredim, nego sam htio skrenuti paznju na to da dobar politicar ne mora biti politolog. i, takodjer smatram da ajanovic, iako mi neki njegovi "ispadi" i nisu tako losi, nije za visoke funkcije u politici, pogotovo ne u poziciji. on je odlican u opoziciji, ali mislim da ne bi nista znacajno znao napraviti u poziciji.
mostarac

Post by mostarac »

visocicaguy wrote:
mostarac wrote:

Izvini, ali ljudi koji drze do casti i obraza nisu clanovi necega sto se naziva Stranka ZA BiH ma sta radili i ma cime se bavili
visocicaguy

Post by visocicaguy »

mostarac wrote:
visocicaguy wrote:
mostarac wrote: mogao si bola napisat ukratko: ZA BANDITE I MAFIJU :D

Izvini, ali ljudi koji drze do casti i obraza nisu clanovi necega sto se naziva Stranka ZA BiH ma sta radili i ma cime se bavili
navedi mi jednu stranku u BiH koja je postena? odnosno, to se deducira na "ciji su svi clanovi posteni". jednostavno, takva ne postoji! ako ti znas nacin kako ujediniti sve postene, pametne, ugledne, avangardne itd. ljude u jednoj stranci oko jedne ideologije (pogotovo kod nas... ujedini ljude sa tim epitetima iz raznih dijelova drzave, raznih vjeroispovijesti), osnuj stranku i ja cu sutra glasati za njih.
nadia

Post by nadia »

Ne samo da zachatavas temu nenamijenjenu tome sto pises, nego vrijedjas i generalizujes, sto bismo onda mogli uraditi sa apsolutno svim ovim partijama i strankama, jer nema nijedna bez ljage, bez smeca iza sebe, bez nepostenih ljudi.
Otkad je to sad SDA ili SDP olicenje postenja, obraza, morala? Dajte molim vas....
Post Reply