nije vazno kako se to zove, kad je svejedno gadno
..
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
Helem...sada je ime teme promjenjeno...a ja i dalje njega smatram pedofilcinom...a one cure koje ga ne smatraju pedofilom...samo naprijedA wrote:Pedofilija je dijagnoza, koja ne ovisi o emotivnom stanju onog ko postavlja dijagnozu. Da bilo ko maltretira moje dijete, imao bi posla sa mnom.chinese_water wrote:Da tvoje dijete zenskog roda koje ima 20 godina maltretira neki debil kome se ne moze ni dici bez viagre, a sve to po osnovu nadredenosti nad tvojom kcerkom....bas me zanima sta bi mislila o njemu...da li bi rekla da je pedofil???....nekada zaista treba biti i subjektivan!!!A wrote:...Mislim da je bitno da i oni shvate da nije problem u tome sto je tip stariji, nego je problem samo zloupotreba polozaja. To je ovdje jedino bitno, sa ljudskog, moralnog i pravnog aspekta.
Da je direktoru 25 godina i da izgleda kao Jesse Metcalfe, to nista ne mjenja u cijeloj prici. To je ono sto mnogi ne kontaju. A to je najbitnije - zloupotreba polozaja, a ne jel direktor star ili ne.
upravo tako....ja sam promjenila naslov teme, zato sto je pedofilija naziv koji se koristi samo ukoliko je osoba na koju se odnosi mladja od zakonom odredjene starosne dobi, a sa tacke gledista mentalnog zdravlja odnosi se na ljude koje privlace DJECA....A wrote:Pedofilija je dijagnoza, koja ne ovisi o emotivnom stanju onog ko postavlja dijagnozu. Da bilo ko maltretira moje dijete, imao bi posla sa mnom.chinese_water wrote:Da tvoje dijete zenskog roda koje ima 20 godina maltretira neki debil kome se ne moze ni dici bez viagre, a sve to po osnovu nadredenosti nad tvojom kcerkom....bas me zanima sta bi mislila o njemu...da li bi rekla da je pedofil???....nekada zaista treba biti i subjektivan!!!A wrote:...Mislim da je bitno da i oni shvate da nije problem u tome sto je tip stariji, nego je problem samo zloupotreba polozaja. To je ovdje jedino bitno, sa ljudskog, moralnog i pravnog aspekta.
Da je direktoru 25 godina i da izgleda kao Jesse Metcalfe, to nista ne mjenja u cijeloj prici. To je ono sto mnogi ne kontaju. A to je najbitnije - zloupotreba polozaja, a ne jel direktor star ili ne.
ljudi su ti dosta toga korisnog savjetovali....nije problem sakriti negdje mali diktafon, ako se situacija ponovi imas sve snimljeno...ali kao sto ti je A vec rekla, jako jako je bitno da ti njemu verbalno stavis do znanja da nisi zainteresirana za takvu vrstu paznje....budi sigurna u sebe, odlucna, takvi ljudi koji se ponasaju agresivno racunaju na element straha i stida koji proizvode u objektima njihovih napada....buntovnica wrote:posao ne mogu napustiti,jer se ne usudjujem ovo reci roditeljima... sama sam pronasla posao,odnosno preporucena sam preko direktorove zene... nije ovdje lose u potpunosti dok njega nema,svi su ostali ljubazni,normalni...
pa....ovvvaj.....buntovnica wrote:on mi je dao pare danas , on to nije smatrao platom vec onako kao da imam ...
kako za koga... zalosno bi bilo da nam se zivoti svode na definicje koje su donijeli nekada neki ljudi...u bilo kojoj sferi ako nemamo svoju slobodu... nema ni nas...anais_nin wrote:upravo tako....ja sam promjenila naslov teme, zato sto je pedofilija naziv koji se koristi samo ukoliko je osoba na koju se odnosi mladja od zakonom odredjene starosne dobi, a sa tacke gledista mentalnog zdravlja odnosi se na ljude koje privlace DJECA....A wrote:Pedofilija je dijagnoza, koja ne ovisi o emotivnom stanju onog ko postavlja dijagnozu. Da bilo ko maltretira moje dijete, imao bi posla sa mnom.chinese_water wrote: Da tvoje dijete zenskog roda koje ima 20 godina maltretira neki debil kome se ne moze ni dici bez viagre, a sve to po osnovu nadredenosti nad tvojom kcerkom....bas me zanima sta bi mislila o njemu...da li bi rekla da je pedofil???....nekada zaista treba biti i subjektivan!!!
ovo sto cika direktor radi nije nikako u radu, moze ga se nazvati raznim imenima, ali pedofilija nije jedno od njih
pa maco, zasto se zaliti kad neko ocekuje od tebe da uradis ono za sta si placena.. samim tim sto si prihvatila pare, prihvatila si i uslove..buntovnica wrote:e evo dosla sam...nisam pobjegla sa foruma ,jer uistinu ne izmisljam.. ja sam danas sve to rjesila... on mi je dao pare danas , on to nije smatrao platom vec onako kao da imam... bilo je tu svega,al sam ja na kraju uzela pare,on mi je napisao na ceduljicu MOLIM ZA DISKRECIJU... i zamolio me osim sto u ponedeljak ostanem preko radnog vremenada dodjem ranije i to u njegov ured... zadnja sam danas izasla iz ureda,ostavila sam i ja njemu ceduljicu i to je sve... hvala puno,bilo je mnogo savjeta ja sam danas puno razmisljala o tome,i na kraju uradila po svom... a za diktafone,kamerice i ostalo to mi nije bas padalo na pamet jer sam zeljela da se samo rjesim ovoga...
sad me podsjeti....rat...Kosevo...red za vodu...dvije komsinice pricaju...jedna od njih je Campina zena...i kaze ova druga MOJA TI SINOC SAM TI SANJALA GLUHO BILO KAKO JE CAMPI..i ne zavrsi recenicu jer je supruga doticnog opaucila kanisterom po glavu uz salvu psovki STA TI KURVETINO IMAS MOG CAMPU SANJAT...anais_nin wrote: ne vidim zasto bi mjesala njegovu zenu u to, od toga te moze samo glava zaboliti, fino ti to rijesi sama, pokazi mu zube sto se kaze.....
buntovnica wrote:prvo veomaaaaaaaaa je ugledna osoba u gradu...kada bih rekla ko je vjerovatno bi svi znali.. ja mjenjam njegovu sekretaricu vec sedmicu,ona bi trebala da dodje za dvije sedmice...
on je normalan na prvi pogled,a kada smo juce slucajno ostali sami covjek je pokusao da me poljubi,da me isfata...ja nisam znala sta da mu kazem i samo sam izasla...od tada samo se nesto smjeska lafo zavodnicki...a meni se to sve gadi i osjecam se jadnooo.. to se juce desilo i stalno o tome razmisljam... on obicno nije tu vec dodje s vremena na vrjeme,a kad vidim da dolazi sva se najezim,zakopcam do grla i napravim neku odvratnu facu..danas , jos uvjek nije dosao pa sam rahat ...nadam se da neko ima dobar savjet,dali da odem prije nego sto prodju te dvije sedmice ili da ostanem...jer je isplata za ove tri sedmice predobra...i citavom mom drustvu,roditeljima je bilo cudno kako toliko novca za tako malo vremena. zato se pitam da on mozda nije pomislio da uz tu sumu osim sekretarice dobije jos nesto... nadam se da me kontate i da ce se naci neko ko ima vremena i zivaca da mi pomogne...
kako za koga... zalosno bi bilo da nam se zivoti svode na definicje koje su donijeli nekada neki ljudi...u bilo kojoj sferi ako nemamo svoju slobodu... nema ni nas...[/quote]chinese_water wrote: upravo tako....ja sam promjenila naslov teme, zato sto je pedofilija naziv koji se koristi samo ukoliko je osoba na koju se odnosi mladja od zakonom odredjene starosne dobi, a sa tacke gledista mentalnog zdravlja odnosi se na ljude koje privlace DJECA....
ovo sto cika direktor radi nije nikako u radu, moze ga se nazvati raznim imenima, ali pedofilija nije jedno od njih
moli za diskreciju u vezi cega? i sta si ti njemu napisala na ceduljici? i da li je vise ista pokusavao? ja bas nista nisam skontala iz ovog tvog posta osim da ti je on dao neki novac iz svog dzepa, sto je totalno neprikladno, samo da znas....buntovnica wrote:e evo dosla sam...nisam pobjegla sa foruma ,jer uistinu ne izmisljam.. ja sam danas sve to rjesila... on mi je dao pare danas , on to nije smatrao platom vec onako kao da imam... bilo je tu svega,al sam ja na kraju uzela pare,on mi je napisao na ceduljicu MOLIM ZA DISKRECIJU... i zamolio me osim sto u ponedeljak ostanem preko radnog vremenada dodjem ranije i to u njegov ured... zadnja sam danas izasla iz ureda,ostavila sam i ja njemu ceduljicu i to je sve... hvala puno,bilo je mnogo savjeta ja sam danas puno razmisljala o tome,i na kraju uradila po svom... a za diktafone,kamerice i ostalo to mi nije bas padalo na pamet jer sam zeljela da se samo rjesim ovoga...
izvini ali ne slazem se....onda bi u tom slucaju svak svakoga mogao nazivati svakakvim imenom, onako proizvoljno....nemamo bez razloga odredjene definicije za odredjene stvari tako da bi se ljudi mogli bolje razumijeti...jer ti ako meni dodjes i kazes "taj i taj je pedofil" ja cu to ozbiljno shvatiti i smatracu da je to covjek koji je seksualno zainteresovan za djecu....ako mi kazes da je neko nasilan, znam sta cu skontat iz toga itd itd....ne kontam kakve sada veze sloboda ima sa tacnom definicijom nekog termina....rijec je izvucena iz grckog, pedo znaci DIJETE, a filia ljubav prema necem, prema tome ne odnosi se na odrasle osobeanais_nin wrote:kako za koga... zalosno bi bilo da nam se zivoti svode na definicje koje su donijeli nekada neki ljudi...u bilo kojoj sferi ako nemamo svoju slobodu... nema ni nas...chinese_water wrote: upravo tako....ja sam promjenila naslov teme, zato sto je pedofilija naziv koji se koristi samo ukoliko je osoba na koju se odnosi mladja od zakonom odredjene starosne dobi, a sa tacke gledista mentalnog zdravlja odnosi se na ljude koje privlace DJECA....
sve -filije u zdravstvenom i legalnom smislu se odnose na nezdravu/pretjeranu "ljubav" prema necemu....na zalost finese grckog i naseg jezika nisu iste pa cesto ne mozes jednu rijec prevesti samo jednom rijeci, i mislim da dobro shvatas sta je bila poenta te definicije, nema potrebe da se sada hvatamo za slamke....chinese_water wrote: Pedo-dijete filla-ljubav prema necem...ok...sad kad vec idemo strogo po definicijama (a ja ne vidim razlog za to, imamo i mi mozak!!!) Dakle ja ako volim svoje dijete, ja sam pedofil??? Izvini...ali tu barem fali jos jedna rijec
Shvatam da postoje stroge definicije koje su nepobitne...ali takode znam da postoje i one koje su napravljene za ljude sa manjom koncetracijom razuma! Mislim da je pedofil kao rijec vrlo fleksibilna za definicije i da nije jedna od onih definicija koje treba posmatrati bukvalno...