mogu li presvucene komunjare

signature

#26 Re: mogu li presvucene komunjare

Post by signature »

E SDP je jedini pravi nasljednik i sljedbenih KP BiH.
pravi i pravni i bastini dalje ideje komunisticke partije,odnosno SKJ-e.
skorpija1S

#27 Re: mogu li presvucene komunjare

Post by skorpija1S »

signature wrote:
Objasni to detaljno ovome kojem kao nista nije jasno.......
signature

#28 Re: mogu li presvucene komunjare

Post by signature »

skorpija1S wrote:
signature wrote:
Objasni to detaljno ovome kojem kao nista nije jasno.......
mozda se cojek pravi malo najivan.on ne pravi razliku izmedju jareta i magareta.
nikad_izvini

#29 Re: mogu li presvucene komunjare

Post by nikad_izvini »

signature wrote:
Tako pričaju samo oni koji su profitirali u ratu ;-) Boljševičko-komunjarski reket :roll: Najlakše je tako.Oni koji su bili mlinari,piljari naglo evoluirali i postali ugledni biznismeni i uvaženi građani,napravili si aerodrome i dvorce a oni koji su bili prije rata"uspješni" ili manje uspješni "srednja klasa" propali ko kauči.
Al su za sve krivi komunisti :-D
signature

#30 Re: mogu li presvucene komunjare

Post by signature »

Tako pričaju samo oni koji su profitirali u ratu ;-) Boljševičko-komunjarski reket :roll: Najlakše je tako.Oni koji su bili mlinari,piljari naglo evoluirali i postali ugledni biznismeni i uvaženi građani,napravili si aerodrome i dvorce a oni "uspješni" ili manje uspješni "srednja klasa" propali ko kauči.
Bogdom da sam jedan od ovih,ali nisam.nista ti ja nisam profitirao u ratu,jedini moj profit je sto sam nagrabusio kao zuti.

svako ima svoje vrijeme !

nego meni zao ovih komunjara u prvom safu,vazda im koljena crvena od saginjanja na sedzdu.
skorpija1S

#31 Re: mogu li presvucene komunjare

Post by skorpija1S »

signature wrote:
Tako pričaju samo oni koji su profitirali u ratu ;-) Boljševičko-komunjarski reket :roll: Najlakše je tako.Oni koji su bili mlinari,piljari naglo evoluirali i postali ugledni biznismeni i uvaženi građani,napravili si aerodrome i dvorce a oni "uspješni" ili manje uspješni "srednja klasa" propali ko kauči.
Bogdom da sam jedan od ovih,ali nisam.nista ti ja nisam profitirao u ratu,jedini moj profit je sto sam nagrabusio kao zuti.

nego meni zao ovih komunjara u prvom safu,vazda im koljena crvena od saginjanja na sedzdu
.
S njima nemamo nista....
seln

#32 Re: mogu li presvucene komunjare

Post by seln »

Sta je ovo, Tito dragi?
Teferic reakcionara?
signature

#33 Re: mogu li presvucene komunjare

Post by signature »

S njima nemamo nista....
joj,ti ko Sadik Bahtic !!
signature

#34 Re: mogu li presvucene komunjare

Post by signature »

seln wrote:Sta je ovo, Tito dragi?
Teferic reakcionara?
jok,rovarenje unutrasnjeg neprijatelja i podrivanje temelja naseg dokazanog sistema,
skorpija1S

#35 Re: mogu li presvucene komunjare

Post by skorpija1S »

signature wrote:
seln wrote:Sta je ovo, Tito dragi?
Teferic reakcionara?
jok,rovarenje unutrasnjeg neprijatelja i podrivanje temelja naseg dokazanog sistema,
:lol: :lol: :lol: :lol:
Sezam

#36 Re: mogu li presvucene komunjare

Post by Sezam »

osa wrote:
signature wrote:
osa wrote:preobučene komunjare vode ili su barem u vrhu svih stranaka, a navike su im naravno ostale iste, pa navike se ne mijenjaju, osim ako na neki način nisi na to prisiljen, a oni nisu prisiljeni, jer oni kreiraju načine.
sto znaci da su prilagodljivi vremenu i prostoru.
i te kako, ruku na srce velika većina fakultetski obrazovanih ljudi u bivšoj jugi je bila u sk, neki iz uvjerenja, neki iz potrebe,a bogami i iz čiste računice, a takvih je bilo najviše. znaš što kaže jedan moj prijatelj: normalan čovjek je do 30 godine idealist, od 30 do 40 realist,a poslije 40 materijalist i ako nije takav nije normalan. većina ljudi je u buntovnoj mladosti ima lijeve političke sklonosti, kad se malo uozbilje počinju razmišljati konzervativno, jer onaj tko i u ozbiljnijim godinama zastupa vladavinu proleterijata prodaje muda pod bubrege.
Skoro sam na BBc gledao neki pro-srpski dokumentarac o Titovoj vladavini i Vuk Draskovic je pricao istu prichu kao i ti, tj tvoj prijatelj, pa kontam da se mozda ne znate...???...
nikad_izvini

#37 Re: mogu li presvucene komunjare

Post by nikad_izvini »

signature wrote:

nego meni zao ovih komunjara u prvom safu,vazda im koljena crvena od saginjanja na sedzdu.
Nisam rekao da si ti,rekao sam "da tako pričaju" :-D

Ima tu par problema:

-Za vrijeme komunista se živjelo mnogo bolje nego sada,realno,odnosno,kako ko ;-) Gdje su sada stanovi i zdravstvena zaštita.Gdje je red i zakon ;-) Očito je da smo takva stoka,da nas samo represija drži pod kontrolom.Čim bagri daš pravo da misli,neće na dobro.I nije.
-Svaki problem se objašnjava udbaško-boljševičkim pritiskom.Nisu komunjare bajne,daleko od toga.Al su ih ovi stigli i prestigli u vrlo kratko vrijeme.I upropastili nas(ne poredim ih sa četnicima i ustašama,niti računam ratno i poslijeratno vrijeme).Računam izgradnju autoputa,stalna poskupljenja,nedostatak robnih rezervi,uništenu privredu,nedostatak razvojnog plana država,lopovsku privatizaciju,izgrađene aerodrome,prokockane pare u Las Vegasu,rafinerije nafte u Libiji,isparenje 7-11 milijardi i tako ;-)
Ima mnogo,barem po meni,bitnijih tema i realnijih problema od presvučenih komunjara koje vode SDP :skoljka: Najgore od svega toga je da će komunjare biti ideal poštenja i sistema za par godina.Sunovrat je tek počeo i ne nazire se kraj.Opet kažem,kako za koga :dance:
atko

#38 Re: mogu li presvucene komunjare

Post by atko »

signature wrote:voditi u BiH socijaldemokratiju.nekako mi ovo zvuci nerealno.zamislite bivseg komunjaru a danas socijaldemokratu.

kako se snalaze u novom dresu?

jesu li im navike ostale iste?
Kako nebi mogli, komunjare su ti cudo, vidi sta rade po nacionnalisticko-vjerskim strankama :lol: :lol: :lol: to je tile izvjezbo... jes vidio kako kradu u svim uslovima :lol: :lol: :lol:
signature

#39 Re: mogu li presvucene komunjare

Post by signature »

atko wrote:
signature wrote:voditi u BiH socijaldemokratiju.nekako mi ovo zvuci nerealno.zamislite bivseg komunjaru a danas socijaldemokratu.

Kako nebi mogli, komunjare su ti cudo, vidi sta rade po nacionnalisticko-vjerskim strankama :lol: :lol: :lol: to je tile izvjezbo... jes vidio kako kradu u svim uslovima :lol: :lol: :lol:
pa,ja sam napisao da su oni prilagodljivi svakom vremenu i prostoru.znaci da su oni kao recidiv proslosti najveci krivci za ovakvo stanje.
popajic

#40 Re: mogu li presvucene komunjare

Post by popajic »

atko wrote:

Pravite greske u koracima."Komunjare" se ne sepure po shovinistickim strankama. Oni koji su komunizam koristili kao odskocnu dasku za licne koristi su oduvijek i bili nacionalno-vjerski shovinisti.
Jedina razlika je da to sada otvoreno mogu biti.
Jer im MI to dopustamo.Oni jedu iz zlatnih kasika,a vi se i dalje koljite medju sobom.To puno pomaze,stvarno!
signature

#41 Re: mogu li presvucene komunjare

Post by signature »

popajic wrote:
atko wrote:

Pravite greske u koracima."Komunjare" se ne sepure po shovinistickim strankama. Oni koji su komunizam koristili kao odskocnu dasku za licne koristi su oduvijek i bili nacionalno-vjerski shovinisti.
Jedina razlika je da to sada otvoreno mogu biti.
Jer im MI to dopustamo.Oni jedu iz zlatnih kasika,a vi se i dalje koljite medju sobom.To puno pomaze,stvarno!
zlatne kasike je Alija bio nama namijenio,al'...,et' sta se moze.ko blize vatri bolje se ogrije.
signature

#42 Re: mogu li presvucene komunjare

Post by signature »

normalno :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
signature

#43 Re: mogu li presvucene komunjare

Post by signature »

nego,znal' neko da li izlazi jos onaj partijski list "KOMUNIST"sa onim velikim masnim sovima u naslovu.ja sam cuo da izlazi neki list samo sto su ovaj put slova zelene boje.
popajic

#44 Re: mogu li presvucene komunjare

Post by popajic »

@signature
zlatne kasike je Alija bio nama namijenio,al'...,et' sta se moze.ko blize vatri bolje se ogrije.
[/quote]

Ne moze se oteti nesto sto ne postoji.A TE kasike su(kao sto vidis) bile prazna obecanja.Za one koji su u to vjerovali!
BSn

#45 Re: mogu li presvucene komunjare

Post by BSn »

Presvucene komunjare su, do sada, pokazale da znaju uspjesno uvuci narod u rat, dobro zaraditi na tom ratu i urediti drzavu tako da njima bude najbolje.
Da li nas oni mogu odvesti u socijaldemokratiju?
Ma bjazi!
etovidis

#46 Re: mogu li presvucene komunjare

Post by etovidis »

Mada nije iz BiH, Ivica Racan je sigurno bio primjer politicara koji je bio dobar i posten u oba rezima i u obje stranke (SKH i SDP).
Kwaheri

#47 Re: mogu li presvucene komunjare

Post by Kwaheri »

signature wrote:
pitt wrote:

sta je sa bivsim komunjarama koji su sad po nacionalnim strankama i vazda su u prvom safu u dzamiji ili prvom redu u crkvama> ti se ne pikaju jel jer su dosli tobe? :lol: :lol: :lol:
sila Boga ne moli a Bog silu ne voli,nuzda je nuzda.tako se i oni nadjose tu gdje se nisu nikad ni nadali.odose im drugovi svako svom jatu a oni ostadose,pa kud bi nego u prvi saf.a mora se priznati da im fes lijepo stoji.
vidis da oni pitte moj, nisu opcija...vec privremeno rjesenje..dok se ovi prvi ne presvuku u socijaldemokrate :D
signature

#48 Re: mogu li presvucene komunjare

Post by signature »

vidis da oni pitte moj, nisu opcija...vec privremeno rjesenje..dok se ovi prvi ne presvuku u socijaldemokrate :D
dok mi to docekamo neko treci ce nam zaleci na vrat.
jeza u ledja

#49 Re: mogu li presvucene komunjare

Post by jeza u ledja »

Slazem se da preobucene komunjare ne mogu voditi socijaldemokratiju.

Preobucene komunjare mogu samo voditi nacionalne stranke.
Umjetnik a

#50 Re: mogu li presvucene komunjare

Post by Umjetnik a »

a zammisli ti bivšeg komunjaru a dans demokratu
ili još gore
bivšeg komunjaru a danas nacionalistu i fašistu...
Post Reply