pravi i pravni i bastini dalje ideje komunisticke partije,odnosno SKJ-e.E SDP je jedini pravi nasljednik i sljedbenih KP BiH.
mogu li presvucene komunjare
-
signature
#26 Re: mogu li presvucene komunjare
-
skorpija1S
#27 Re: mogu li presvucene komunjare
Objasni to detaljno ovome kojem kao nista nije jasno.......signature wrote:pravi i pravni i bastini dalje ideje komunisticke partije,odnosno SKJ-e.E SDP je jedini pravi nasljednik i sljedbenih KP BiH.
-
signature
#28 Re: mogu li presvucene komunjare
mozda se cojek pravi malo najivan.on ne pravi razliku izmedju jareta i magareta.skorpija1S wrote:Objasni to detaljno ovome kojem kao nista nije jasno.......signature wrote:pravi i pravni i bastini dalje ideje komunisticke partije,odnosno SKJ-e.E SDP je jedini pravi nasljednik i sljedbenih KP BiH.
-
nikad_izvini
#29 Re: mogu li presvucene komunjare
Tako pričaju samo oni koji su profitirali u ratusignature wrote:pravi i pravni i bastini dalje ideje komunisticke partije,odnosno SKJ-e.E SDP je jedini pravi nasljednik i sljedbenih KP BiH.
Al su za sve krivi komunisti
-
signature
#30 Re: mogu li presvucene komunjare
Bogdom da sam jedan od ovih,ali nisam.nista ti ja nisam profitirao u ratu,jedini moj profit je sto sam nagrabusio kao zuti.Tako pričaju samo oni koji su profitirali u ratuBoljševičko-komunjarski reket
Najlakše je tako.Oni koji su bili mlinari,piljari naglo evoluirali i postali ugledni biznismeni i uvaženi građani,napravili si aerodrome i dvorce a oni "uspješni" ili manje uspješni "srednja klasa" propali ko kauči.
svako ima svoje vrijeme !
nego meni zao ovih komunjara u prvom safu,vazda im koljena crvena od saginjanja na sedzdu.
-
skorpija1S
#31 Re: mogu li presvucene komunjare
S njima nemamo nista....signature wrote:Bogdom da sam jedan od ovih,ali nisam.nista ti ja nisam profitirao u ratu,jedini moj profit je sto sam nagrabusio kao zuti.Tako pričaju samo oni koji su profitirali u ratuBoljševičko-komunjarski reket
Najlakše je tako.Oni koji su bili mlinari,piljari naglo evoluirali i postali ugledni biznismeni i uvaženi građani,napravili si aerodrome i dvorce a oni "uspješni" ili manje uspješni "srednja klasa" propali ko kauči.
nego meni zao ovih komunjara u prvom safu,vazda im koljena crvena od saginjanja na sedzdu.
- seln
#32 Re: mogu li presvucene komunjare
Sta je ovo, Tito dragi?
Teferic reakcionara?
Teferic reakcionara?
-
signature
#33 Re: mogu li presvucene komunjare
joj,ti ko Sadik Bahtic !!S njima nemamo nista....
-
signature
#34 Re: mogu li presvucene komunjare
jok,rovarenje unutrasnjeg neprijatelja i podrivanje temelja naseg dokazanog sistema,seln wrote:Sta je ovo, Tito dragi?
Teferic reakcionara?
-
skorpija1S
#35 Re: mogu li presvucene komunjare
signature wrote:jok,rovarenje unutrasnjeg neprijatelja i podrivanje temelja naseg dokazanog sistema,seln wrote:Sta je ovo, Tito dragi?
Teferic reakcionara?
- Sezam
#36 Re: mogu li presvucene komunjare
Skoro sam na BBc gledao neki pro-srpski dokumentarac o Titovoj vladavini i Vuk Draskovic je pricao istu prichu kao i ti, tj tvoj prijatelj, pa kontam da se mozda ne znate...???...osa wrote:i te kako, ruku na srce velika većina fakultetski obrazovanih ljudi u bivšoj jugi je bila u sk, neki iz uvjerenja, neki iz potrebe,a bogami i iz čiste računice, a takvih je bilo najviše. znaš što kaže jedan moj prijatelj: normalan čovjek je do 30 godine idealist, od 30 do 40 realist,a poslije 40 materijalist i ako nije takav nije normalan. većina ljudi je u buntovnoj mladosti ima lijeve političke sklonosti, kad se malo uozbilje počinju razmišljati konzervativno, jer onaj tko i u ozbiljnijim godinama zastupa vladavinu proleterijata prodaje muda pod bubrege.signature wrote:sto znaci da su prilagodljivi vremenu i prostoru.osa wrote:preobučene komunjare vode ili su barem u vrhu svih stranaka, a navike su im naravno ostale iste, pa navike se ne mijenjaju, osim ako na neki način nisi na to prisiljen, a oni nisu prisiljeni, jer oni kreiraju načine.
-
nikad_izvini
#37 Re: mogu li presvucene komunjare
Nisam rekao da si ti,rekao sam "da tako pričaju"signature wrote:Bogdom da sam jedan od ovih,ali nisam.nista ti ja nisam profitirao u ratu,jedini moj profit je sto sam nagrabusio kao zuti.Tako pričaju samo oni koji su profitirali u ratuBoljševičko-komunjarski reket
Ima tu par problema:
-Za vrijeme komunista se živjelo mnogo bolje nego sada,realno,odnosno,kako ko
-Svaki problem se objašnjava udbaško-boljševičkim pritiskom.Nisu komunjare bajne,daleko od toga.Al su ih ovi stigli i prestigli u vrlo kratko vrijeme.I upropastili nas(ne poredim ih sa četnicima i ustašama,niti računam ratno i poslijeratno vrijeme).Računam izgradnju autoputa,stalna poskupljenja,nedostatak robnih rezervi,uništenu privredu,nedostatak razvojnog plana država,lopovsku privatizaciju,izgrađene aerodrome,prokockane pare u Las Vegasu,rafinerije nafte u Libiji,isparenje 7-11 milijardi i tako
Ima mnogo,barem po meni,bitnijih tema i realnijih problema od presvučenih komunjara koje vode SDP
- atko
#38 Re: mogu li presvucene komunjare
Kako nebi mogli, komunjare su ti cudo, vidi sta rade po nacionnalisticko-vjerskim strankamasignature wrote:voditi u BiH socijaldemokratiju.nekako mi ovo zvuci nerealno.zamislite bivseg komunjaru a danas socijaldemokratu.
kako se snalaze u novom dresu?
jesu li im navike ostale iste?
-
signature
#39 Re: mogu li presvucene komunjare
pa,ja sam napisao da su oni prilagodljivi svakom vremenu i prostoru.znaci da su oni kao recidiv proslosti najveci krivci za ovakvo stanje.atko wrote:Kako nebi mogli, komunjare su ti cudo, vidi sta rade po nacionnalisticko-vjerskim strankamasignature wrote:voditi u BiH socijaldemokratiju.nekako mi ovo zvuci nerealno.zamislite bivseg komunjaru a danas socijaldemokratu.
jesu li im navike ostale iste?![]()
![]()
to je tile izvjezbo... jes vidio kako kradu u svim uslovima
![]()
![]()
-
popajic
#40 Re: mogu li presvucene komunjare
Pravite greske u koracima."Komunjare" se ne sepure po shovinistickim strankama. Oni koji su komunizam koristili kao odskocnu dasku za licne koristi su oduvijek i bili nacionalno-vjerski shovinisti.atko wrote:Kako nebi mogli, komunjare su ti cudo, vidi sta rade po nacionnalisticko-vjerskim strankamasignature wrote:voditi u BiH socijaldemokratiju.nekako mi ovo zvuci nerealno.zamislite bivseg komunjaru a danas socijaldemokratu.
![]()
![]()
![]()
Jedina razlika je da to sada otvoreno mogu biti.
Jer im MI to dopustamo.Oni jedu iz zlatnih kasika,a vi se i dalje koljite medju sobom.To puno pomaze,stvarno!
-
signature
#41 Re: mogu li presvucene komunjare
zlatne kasike je Alija bio nama namijenio,al'...,et' sta se moze.ko blize vatri bolje se ogrije.popajic wrote:Pravite greske u koracima."Komunjare" se ne sepure po shovinistickim strankama. Oni koji su komunizam koristili kao odskocnu dasku za licne koristi su oduvijek i bili nacionalno-vjerski shovinisti.atko wrote:Kako nebi mogli, komunjare su ti cudo, vidi sta rade po nacionnalisticko-vjerskim strankamasignature wrote:voditi u BiH socijaldemokratiju.nekako mi ovo zvuci nerealno.zamislite bivseg komunjaru a danas socijaldemokratu.
![]()
![]()
![]()
Jedina razlika je da to sada otvoreno mogu biti.
Jer im MI to dopustamo.Oni jedu iz zlatnih kasika,a vi se i dalje koljite medju sobom.To puno pomaze,stvarno!
-
signature
#43 Re: mogu li presvucene komunjare
nego,znal' neko da li izlazi jos onaj partijski list "KOMUNIST"sa onim velikim masnim sovima u naslovu.ja sam cuo da izlazi neki list samo sto su ovaj put slova zelene boje.
-
popajic
#44 Re: mogu li presvucene komunjare
[/quote]@signature
zlatne kasike je Alija bio nama namijenio,al'...,et' sta se moze.ko blize vatri bolje se ogrije.
Ne moze se oteti nesto sto ne postoji.A TE kasike su(kao sto vidis) bile prazna obecanja.Za one koji su u to vjerovali!
- BSn
#45 Re: mogu li presvucene komunjare
Presvucene komunjare su, do sada, pokazale da znaju uspjesno uvuci narod u rat, dobro zaraditi na tom ratu i urediti drzavu tako da njima bude najbolje.
Da li nas oni mogu odvesti u socijaldemokratiju?
Ma bjazi!
Da li nas oni mogu odvesti u socijaldemokratiju?
Ma bjazi!
-
etovidis
#46 Re: mogu li presvucene komunjare
Mada nije iz BiH, Ivica Racan je sigurno bio primjer politicara koji je bio dobar i posten u oba rezima i u obje stranke (SKH i SDP).
-
Kwaheri
#47 Re: mogu li presvucene komunjare
vidis da oni pitte moj, nisu opcija...vec privremeno rjesenje..dok se ovi prvi ne presvuku u socijaldemokratesignature wrote:sila Boga ne moli a Bog silu ne voli,nuzda je nuzda.tako se i oni nadjose tu gdje se nisu nikad ni nadali.odose im drugovi svako svom jatu a oni ostadose,pa kud bi nego u prvi saf.a mora se priznati da im fes lijepo stoji.pitt wrote:sta je sa bivsim komunjarama koji su sad po nacionalnim strankama i vazda su u prvom safu u dzamiji ili prvom redu u crkvama> ti se ne pikaju jel jer su dosli tobe?signature wrote:voditi u BiH socijaldemokratiju.nekako mi ovo zvuci nerealno.zamislite bivseg komunjaru a danas socijaldemokratu.
![]()
-
signature
#48 Re: mogu li presvucene komunjare
dok mi to docekamo neko treci ce nam zaleci na vrat.vidis da oni pitte moj, nisu opcija...vec privremeno rjesenje..dok se ovi prvi ne presvuku u socijaldemokrate
- jeza u ledja
#49 Re: mogu li presvucene komunjare
Slazem se da preobucene komunjare ne mogu voditi socijaldemokratiju.signature wrote:voditi u BiH socijaldemokratiju.nekako mi ovo zvuci nerealno.zamislite bivseg komunjaru a danas socijaldemokratu.
Preobucene komunjare mogu samo voditi nacionalne stranke.
-
Umjetnik a
#50 Re: mogu li presvucene komunjare
a zammisli ti bivšeg komunjaru a dans demokratusignature wrote:voditi u BiH socijaldemokratiju.nekako mi ovo zvuci nerealno.zamislite bivseg komunjaru a danas socijaldemokratu.
ili još gore
bivšeg komunjaru a danas nacionalistu i fašistu...