MODA I MI
Moderator: anex
- fantom slobode
#51 Re: MODA I MI
Eto sto su ti razlicita iskustva, vidis i kod nas ljudi poceli otvoreno da govore da je red smrsati.Neka to je dobro, mozda nekoga i natjera, znas po onoj dobroj, smrsaj 15kg i javi se za tri godine, pa cemo da razmotrimo situaciju.
A onako licno, ne mogu da gledam kada se pojavi michelin koka, odmah mi pred ocima i u mislima, ne otkopcavaj grudnjak, divno ti stoji.
Naravno ukusi se razlikuju, a i ljudi, tako da i ove sa vecim brojevima garderobe privuku svojim sarmom nekog muskarca, a i djevojku (ovo da ne bi bilo da ikoga diskriminiram).Neki vole kada sve drhti, a i nije lose kada ima stomaka, lijepo je to Krleza opisao u "povratku Filipa Latinovica".Pale se na to oni stariji tipovi ili neiskusni mladi, po sistemu, daj sta das.Ljubav ne poznaje granice, tako da ogranicenja u tezini nema.
Bitno je da svako nosi ono sto mu pristaje i sto mu se svidja, moda je to.A velicina svakakvih, 34,36,38,40,42,44...
Tu je i garderoba za trudnice, koja je donedavno bila problem, bas su se trudne zene morale napatiti da nadju kakav komad odjece da bi jos ljepse izgledale tokom drugog stanja.Sada svega, ako imas stomak, koliki god da ti je, mozes opet strasno lijepo da izgledas, svom muzu, partneru.Zar nije lijepo vidjeti trudnicu u gradu, lijepo obucenu i nasmijanu...
A onako licno, ne mogu da gledam kada se pojavi michelin koka, odmah mi pred ocima i u mislima, ne otkopcavaj grudnjak, divno ti stoji.
Naravno ukusi se razlikuju, a i ljudi, tako da i ove sa vecim brojevima garderobe privuku svojim sarmom nekog muskarca, a i djevojku (ovo da ne bi bilo da ikoga diskriminiram).Neki vole kada sve drhti, a i nije lose kada ima stomaka, lijepo je to Krleza opisao u "povratku Filipa Latinovica".Pale se na to oni stariji tipovi ili neiskusni mladi, po sistemu, daj sta das.Ljubav ne poznaje granice, tako da ogranicenja u tezini nema.
Bitno je da svako nosi ono sto mu pristaje i sto mu se svidja, moda je to.A velicina svakakvih, 34,36,38,40,42,44...
Tu je i garderoba za trudnice, koja je donedavno bila problem, bas su se trudne zene morale napatiti da nadju kakav komad odjece da bi jos ljepse izgledale tokom drugog stanja.Sada svega, ako imas stomak, koliki god da ti je, mozes opet strasno lijepo da izgledas, svom muzu, partneru.Zar nije lijepo vidjeti trudnicu u gradu, lijepo obucenu i nasmijanu...
- uvjek dobar gost
#52 Re: MODA I MI
Neukus je u MODI... kad ih samo vidim na gradskim ulicama.. onako neukusne... žao mi je ulica gradskih
- alica.k
#53 Re: MODA I MI
ne pratim previse modu, nosim ono sto mi se svidja, pa sad dje ima kupit ja i kupim.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#54 Re: MODA I MI
molim da neko otvori butik za nas visoke kako se ovi metar i jagoda ne bi vise bunili i odredjivali sta cemo nosit! 
-
melb26sa
#55 Re: MODA I MI
Da i ja koju ubacim. Otisla iz SA sa 53 kile i tad sam bila "taman" na moju visinu od 1,65, sad ih imam kojih 48 i radimo na tome da nabacim jos koju. Prije par sedmica na opstem fizickom mi doktorica fino kaze da sam premrsava po njihovoj skali i da treba da nabacim kojih 5 kila - imam to sad i crno na bijelo jer ti salju kompletan izvjestaj kuci da imas. Zbog prirode posla ne smijem nositi nista od jeansa i krenem u potragu za jos nekoliko hlaca. Probam na regularnom odjelu za zenskinje broj 2 i 0 misleci da cu moci u jedan od ta dva - ma kakvi - i iz zakopcanih sam mogla lako ispasti. Na kraju nadjem u Ann Tayloru da mi mogu pantole sa odjela za "petites" ilitiga niske i to broj 00! Hej, dupla 0 a u SA sam mogla i u 34 i u 36 i u 38 u zavisnosti od proizvodjaca.
mIRCi, ima ovdje te mode za visoke koliko hoces - jedino da vidim da kakav butik samo za vas visoke otvorim - mislis da bi isla prodaja? Naravno, davala bih i normalne popuste kao ovi ovdje npr. 30% na vec snizenu (60) robu...
mIRCi, ima ovdje te mode za visoke koliko hoces - jedino da vidim da kakav butik samo za vas visoke otvorim - mislis da bi isla prodaja? Naravno, davala bih i normalne popuste kao ovi ovdje npr. 30% na vec snizenu (60) robu...
- Ashrafieh
#56 Re: MODA I MI
Mene samo zanima gdje kupuju crvene i žute štikleuvjek dobar gost wrote:Neukus je u MODI... kad ih samo vidim na gradskim ulicama.. onako neukusne... žao mi je ulica gradskih
-
debela
#57 Re: MODA I MI
nikako da skontam o kojem broju 40 se ovdje prica ako se osobe tog konf. broja smatraju debelim i sa slaufima
ili brojevi toliko variraju u raznim zemljama ili gledamo svijet totalno razlicitim ocima. posebna su prica ti 'dobronamjerni' komentari, te smrsaj, te udebljaj se, te vidi te kakva si, te sta jedes i koliko jedes
ne govorim ljudima kako bi trebali izgledati ali ako me neko pita onda ce sigurno dobiti misljenje koje mu se mozda i nece svidjeti.
ili brojevi toliko variraju u raznim zemljama ili gledamo svijet totalno razlicitim ocima. posebna su prica ti 'dobronamjerni' komentari, te smrsaj, te udebljaj se, te vidi te kakva si, te sta jedes i koliko jedes
- Bonnie-Clydova mala
#58 Re: MODA I MI
ni meni nije baš jasno, 38-jke su žgolje, a 42-jke višak ... 40jke su obline lijepo upakovanedebela wrote:nikako da skontam o kojem broju 40 se ovdje prica ako se osobe tog konf. broja smatraju debelim i sa slaufima![]()
ili brojevi toliko variraju u raznim zemljama ili gledamo svijet totalno razlicitim ocima. posebna su prica ti 'dobronamjerni' komentari, te smrsaj, te udebljaj se, te vidi te kakva si, te sta jedes i koliko jedesne govorim ljudima kako bi trebali izgledati ali ako me neko pita onda ce sigurno dobiti misljenje koje mu se mozda i nece svidjeti.
Last edited by Bonnie-Clydova mala on 16/06/2008 21:41, edited 1 time in total.
- neprilagodjena
#59 Re: MODA I MI
Ako broj 40 nije normalan sta je onda sa sa brojevima ispod 36 ( ako se nevaram,vise to niko nemoze skontati).
danas ako si ko kostur i nemas grudi je najbolje
a ako imas broj 40 onda to nije normalno
#
danas ako si ko kostur i nemas grudi je najbolje
- anais_nin
#60 Re: MODA I MI
konfekcijski brojevi su varljiva stvar
isto kao i kod cipela puno toga zavisi od proizvodjaca, modela, materijala...ja kad kupujem rijetko kad se opterecujem brojem, trazim velicinu koja mi odgovara tj koja mi stoji...
ni kilaza nije uvijek mjerilo...razliciti smo....ima nas svakakvih gradja, oblika....pa tako dvije zene iste visine i slicne kilaze ne moraju nositi isti konfekcijski broj zavisno od toga kako je koja gradjena....
ali puno toga mjerimo tim brojkama....puno polazemo u to...
svak treba da se brine o sebi i svom zdravlju...cesto nam tijelo samo govori koja kilaza nam je optimalna....ali za mene to ima vrlo malo veze sa estetikom...privlacnost i ljepota, kao i zadovoljstvo samim sobom se ne postizu "idealnom tezinom"....na zalost sudeci po onom sto nam se plasira na naslovnicama, na filmskim platnima, a cesto i u okolini mnogi misle da je zaista tako...
s razlogom smo stvoreni svi razliciti, sa razlicitim interpretacijama i percepcijama ljepote, privlace nas razlicite stvari...ja smatram da je to pozitivna stvar...da ne treba teziti tome da svi budemo sto slicniji, da prestanemo liciti na sebe, i da pocnemo liciti na "savrsenu lutku iz izloga"....
jer to samo pocinje sa tezinom, a ne poznaje kraj....uvijek ima nesto sto treba "popraviti"....daj rijesi se celulita, daj dlake na rukama su ti suvise primjetne, godine su tu, grudi su malo pocele da vise, aha, valja i to popraviti, nisi dovoljno zenstvena ako ne nosis stiklice i ne sminkas oke, listi nikad nema kraja....
zato zaista ne interesuje me sta neki smatraju normalnim...znam samo da odbijam da sudim o ljudima oko sebe na osnovu takvih stvari kao i da ih podvrgavam takvim mjerilima "normalnosti"
...
ni kilaza nije uvijek mjerilo...razliciti smo....ima nas svakakvih gradja, oblika....pa tako dvije zene iste visine i slicne kilaze ne moraju nositi isti konfekcijski broj zavisno od toga kako je koja gradjena....
ali puno toga mjerimo tim brojkama....puno polazemo u to...
svak treba da se brine o sebi i svom zdravlju...cesto nam tijelo samo govori koja kilaza nam je optimalna....ali za mene to ima vrlo malo veze sa estetikom...privlacnost i ljepota, kao i zadovoljstvo samim sobom se ne postizu "idealnom tezinom"....na zalost sudeci po onom sto nam se plasira na naslovnicama, na filmskim platnima, a cesto i u okolini mnogi misle da je zaista tako...
s razlogom smo stvoreni svi razliciti, sa razlicitim interpretacijama i percepcijama ljepote, privlace nas razlicite stvari...ja smatram da je to pozitivna stvar...da ne treba teziti tome da svi budemo sto slicniji, da prestanemo liciti na sebe, i da pocnemo liciti na "savrsenu lutku iz izloga"....
jer to samo pocinje sa tezinom, a ne poznaje kraj....uvijek ima nesto sto treba "popraviti"....daj rijesi se celulita, daj dlake na rukama su ti suvise primjetne, godine su tu, grudi su malo pocele da vise, aha, valja i to popraviti, nisi dovoljno zenstvena ako ne nosis stiklice i ne sminkas oke, listi nikad nema kraja....
zato zaista ne interesuje me sta neki smatraju normalnim...znam samo da odbijam da sudim o ljudima oko sebe na osnovu takvih stvari kao i da ih podvrgavam takvim mjerilima "normalnosti"
- sojka
#61 Re: MODA I MI
pojescu sve kolacice, tebi u inat postacu debela, sve djevojke, nece biti slatke kao ja...
Mislim da su "bucke" in. Posmatram modne pojave i pojacano buckaste djevojke koje nose ono sto zele,
ne stideci se pri tom viska kg, stomacica etc. Neopisivo su mi simpaticne. Gdje pocinje granica mode- in or out? U ocima posmatraca.
Predstave ljepote mijenjaju se iz epohe i epohu- za vrijeme barocka- to su bile definitvno punije zene.
Moda je kao varljivo ljeto..steze, za razliku od umjetnosti, koja ispoljava ljepotu u svim njenih facetama.

Mislim da su "bucke" in. Posmatram modne pojave i pojacano buckaste djevojke koje nose ono sto zele,
ne stideci se pri tom viska kg, stomacica etc. Neopisivo su mi simpaticne. Gdje pocinje granica mode- in or out? U ocima posmatraca.
Predstave ljepote mijenjaju se iz epohe i epohu- za vrijeme barocka- to su bile definitvno punije zene.
Moda je kao varljivo ljeto..steze, za razliku od umjetnosti, koja ispoljava ljepotu u svim njenih facetama.
- Bonnie-Clydova mala
#62 Re: MODA I MI
Nek dignu ruku žene čiji muškarci vole zgrabiti njihov stomačić, guzu i hm (.)(.) i staviti im ruke na bokove i na "ljubavne ručkice" hm,hm..

- sojka
#63 Re: MODA I MI
Cekaj malo jesu li to one po tebi objekti za "hvatanje"?Bonnie-Clydova mala wrote:Nek dignu ruku žene čiji muškarci vole zgrabiti njihov stomačić, guzu i hm (.)(.) i staviti im ruke na bokove i na "ljubavne ručkice" hm,hm..
-
mIRCerka
#64 Re: MODA I MI
Znas me, znas mi krakove...naravno da bi isla prodaja...tugo moja, ako nadjem dovoljnu duzinu, onda mogu 5 puta stati, jer ide sto duze to sire...jadi moji ja mode i gofana ....melb26sa wrote:mIRCi, ima ovdje te mode za visoke koliko hoces - jedino da vidim da kakav butik samo za vas visoke otvorim - mislis da bi isla prodaja? Naravno, davala bih i normalne popuste kao ovi ovdje npr. 30% na vec snizenu (60) robu...
Slazem se sa debelom, nervira me kad neko tako sica komentare bez pitanja...kad mi se ljudi pocnu zaliti da su debeli ili premrsavi, onda im dam svoje misljenje...al ono sto me iritira je nametanje nekih standarda kao br 36 je jedini NORMALAN... evo da dam neukusan komentar...kad vidim tako nisko zensko a napelo se u stikle, saspem se od smijeha... i opalim je slucajno laktom u razdeljak...jer je to ta visina...et... cisto da uzvratim udarac
- Bonnie-Clydova mala
#65 Re: MODA I MI
Znala sam da će ovo "bosti oči"sojka wrote:Cekaj malo jesu li to one po tebi objekti za "hvatanje"?Bonnie-Clydova mala wrote:Nek dignu ruku žene čiji muškarci vole zgrabiti njihov stomačić, guzu i hm (.)(.) i staviti im ruke na bokove i na "ljubavne ručkice" hm,hm..
- anais_nin
#66 Re: MODA I MI
evo izmedju ostalog o cemu pricam.....ovo je najnovije lice Elite modne kuce u New Yorku....u Sjevernoj Americi se svuda o njoj pise....nova zvijezda modnih pista...

ovo su imidzi sa modnih pista...

u svijetu mode je sasvim normalno da te vagaju za vrijeme castinga i da ti neko kaze da neces dobiti posao zato sto si "debela"....
a ljudi ocigledno kupe ideje iz medija i prihvataju vrlo rado te neke nametnute norme

Ovako se postavljaju standardi modne industrije i ovo su proporcije s kojima se zene susrecu u modnim magazinima....Allyson stands tall at 5'11" and boasts an impeccable set of 32-23-35 measurements
ovo su imidzi sa modnih pista...

u svijetu mode je sasvim normalno da te vagaju za vrijeme castinga i da ti neko kaze da neces dobiti posao zato sto si "debela"....
a ljudi ocigledno kupe ideje iz medija i prihvataju vrlo rado te neke nametnute norme
-
mIRCerka
#67 Re: MODA I MI
dzizs krajst, ne dam svoj celulit za manekensku karijeru...jadi moji ja bi ovo sve na infuziju ...prisilno 
- Bonnie-Clydova mala
#68 Re: MODA I MI
Hajd ne kaki i ne čitaj ako ti se ne svidja. Ne vidim razlog da se ne priča o osjećaju i o objektivnim pokazateljima ženstvenosti. Ovo je ionako više ženska tema, a ja sam pitala žene.zoom66 wrote:pomalo neukusno, zar ne...Bonnie-Clydova mala wrote:Nek dignu ruku žene čiji muškarci vole zgrabiti njihov stomačić, guzu i hm (.)(.) i staviti im ruke na bokove i na "ljubavne ručkice" hm,hm..
Osim toga, ovdje na blogu koliko vidim, mnogo je eksplicitnih opisa događaja i doživljaja, koji su na granici dobrog ukusa...
GN
-
mIRCerka
#69 Re: MODA I MI
kako li ti hodas puna sebe....Bonnie-Clydova mala wrote:Hajd ne kaki i ne čitaj ako ti se ne svidja. Ne vidim razlog da se ne priča o osjećaju i o objektivnim pokazateljima ženstvenosti. Ovo je ionako više ženska tema, a ja sam pitala žene.zoom66 wrote:pomalo neukusno, zar ne...Bonnie-Clydova mala wrote:Nek dignu ruku žene čiji muškarci vole zgrabiti njihov stomačić, guzu i hm (.)(.) i staviti im ruke na bokove i na "ljubavne ručkice" hm,hm..
Osim toga, ovdje na blogu koliko vidim, mnogo je eksplicitnih opisa događaja i doživljaja, koji su na granici dobrog ukusa...
GN
- Ashrafieh
#70 Re: MODA I MI
Gdje pronađe ove ofingere, Anais? 
Jesu li ovo štićenice od Iman? Ne čudi me što se onda javno prepucavala sa Heidi Klum.
One Heidine nisu ni blizu ovima, a neke su se za vrijeme trajanja showa udebljale i više od 10 kg
Jesu li ovo štićenice od Iman? Ne čudi me što se onda javno prepucavala sa Heidi Klum.
One Heidine nisu ni blizu ovima, a neke su se za vrijeme trajanja showa udebljale i više od 10 kg
-
mIRCerka
#71 Re: MODA I MI
Fakat nema boljeg opisa od OFINGER...Ashrafieh wrote:Gdje pronađe ove ofingere, Anais?
meni je to tuga vidjeti....pogotovo kad cujem da curice od 12 godina ne veceraju jer nece da budu buce....
- neprilagodjena
#72 Re: MODA I MI
Govoreci o djeci
Mala rodica mog muza (10 godina) neki dan mene u prodavnici pita da li je i ona debela
Nema je sama kost i koza,jede po tri zalogaja tokom svakog obroka ali ona se brine za svoju kilazu a tek joj je 10.
To je zalosno

Mala rodica mog muza (10 godina) neki dan mene u prodavnici pita da li je i ona debela
Nema je sama kost i koza,jede po tri zalogaja tokom svakog obroka ali ona se brine za svoju kilazu a tek joj je 10.
To je zalosno
-
mIRCerka
#73 Re: MODA I MI
Meni je zalosno da su djeca izlozena tim stvarima, da je pojam ljepota ono sto anais postira na nekoj od prethodnih stranica, nova ELITE MODEL cura...tapacirani kostur...neprilagodjena wrote:Govoreci o djeci![]()
Mala rodica mog muza (10 godina) neki dan mene u prodavnici pita da li je i ona debela![]()
![]()
To je zalosno![]()
a opet imas roditelje koji strahuju da ce im dijete biti premrsavo pa ga bukvalno tove pa imas djecu od 12 godina sa dijabetisom i drugim bolestima koje su ojacane gojaznoscu...