Mobiteli sa dvije kartice/dual-SIM
Moderator: Benq
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#51 Re: Mobiteli sa dvije kartice/dual-SIM
Imam neki kineski DualSim na android OS 2.2.1 Froyo. Zasad sve radi kako treba osim stvari za koje ne mogu sam da skontam kako funkcionišu. Upustvo na engleskom iako ima bruku stranica za neke opcije nije od velike pomoći.
Uz njega dobio i rezervnu bateriju. Kapacitativni screentouch.
Stvar koja mi se sviđa kod ove igračke je da se može podesiti da se sam naveće ugasi, a ujutro upali. Dok je ugašen nema poziva(u lude neoćne sate), a baterija se za 8h spusti za 1 - 2 %.
Uz njega dobio i rezervnu bateriju. Kapacitativni screentouch.
Stvar koja mi se sviđa kod ove igračke je da se može podesiti da se sam naveće ugasi, a ujutro upali. Dok je ugašen nema poziva(u lude neoćne sate), a baterija se za 8h spusti za 1 - 2 %.
-
Kapri
#52 Re: Mobiteli sa dvije kartice/dual-SIM
Zene koristi li iko telefon dual sim ili ako neka zna da li se obje kartice mofu ukljuciti u jedan telefon pa da recimo obje budu dostupne ili se mora jedna ugasiti da se koristi druga?
- Qler
#53 Re: Mobiteli sa dvije kartice/dual-SIM
Sad puno ljudi koristi Dual sim (i usput cestitam na dizanju teme iz mrtvih
)
Ubacis dvije sim kartice, dostupna si na obje, ako je dual active onda kad pricas na jednu i neko te zove ne drugu ono kao poziv na cekanju je ali ti su rijetki, cesce je dual stand by, to je kad pricas na jednu SIM nedosupan si u tom trenutku na drugu. Cim prekines dostupan si na obje.
Ja imam dual SIM i do sada nemam zamjerki na rad. Nekad se potrefi da neko zove ne drugi broj pa mi dodje SMS da sam imao propusten poziv...
Ubacis dvije sim kartice, dostupna si na obje, ako je dual active onda kad pricas na jednu i neko te zove ne drugu ono kao poziv na cekanju je ali ti su rijetki, cesce je dual stand by, to je kad pricas na jednu SIM nedosupan si u tom trenutku na drugu. Cim prekines dostupan si na obje.
Ja imam dual SIM i do sada nemam zamjerki na rad. Nekad se potrefi da neko zove ne drugi broj pa mi dodje SMS da sam imao propusten poziv...
-
Kapri
#54 Re: Mobiteli sa dvije kartice/dual-SIM
A viber na oba broja?
-
puz_u_salati
#55 Re: Mobiteli sa dvije kartice/dual-SIM
Neki telefoni imaji opciju "Paralel space" ili "klonirane aplikacije" i tako Viber možeš preko te aplikacije koristiti na oba broja.Kapri wrote:A viber na oba broja?
- Qler
#56 Re: Mobiteli sa dvije kartice/dual-SIM
Huawei ima twin app ali radi samo na whatsapp i facebook... jebi ga, viber nije popularan u svijetu, whatsapp jeste...
- MTV
#57 Re: Mobiteli sa dvije kartice/dual-SIM
Al zato na Samsungu moze Viber, Facebook, Messenger, Whats App

- bosnianidiot
#58 Re: Mobiteli sa dvije kartice/dual-SIM
Ne znam da li je neko vec spominjao kao opciju, ali ja koristim Huawei Mate 8 Dual SIM. Fantastican telefon, nije nikakva "kopija", sve radi savrseno. Jedino sto moras odabrati je sa koje kartice ces koristiti podatkovnu mrezu.
Sve ostalo je lagano podesivo, mozes odabrati koja ce ti biti primarna za pozive i poruke, a mozes i da odabires pri svakom pozivu (prikaze obje opcije kad zelis da uspostavis poziv). Pozivi dolaze regularno na obje kartice.
Mislim da su izasle jos dvije Mate generacije poslije osmice, ne znam da li podrzavaju dual SIM.
Sve ostalo je lagano podesivo, mozes odabrati koja ce ti biti primarna za pozive i poruke, a mozes i da odabires pri svakom pozivu (prikaze obje opcije kad zelis da uspostavis poziv). Pozivi dolaze regularno na obje kartice.
Mislim da su izasle jos dvije Mate generacije poslije osmice, ne znam da li podrzavaju dual SIM.
- avaks
#59 Re: Mobiteli sa dvije kartice/dual-SIM
Qler wrote:Huawei ima twin app ali radi samo na whatsapp i facebook... jebi ga, viber nije popularan u svijetu, whatsapp jeste...
Znači samo 980 miliona korisnika krajem 2017te, pa i nije tako popularan u svijetu

S tim da Whatsapp ima 1,5 milijardu... Ali ni milijarda nije zanemariva, to je super popularno u svijetu ako mene pitaš.
-
Kapri
#60 Re: Mobiteli sa dvije kartice/dual-SIM
Kako to uraditi?puz_u_salati wrote:Neki telefoni imaji opciju "Paralel space" ili "klonirane aplikacije" i tako Viber možeš preko te aplikacije koristiti na oba broja.Kapri wrote:A viber na oba broja?
- diablobih
#61 Re: Mobiteli sa dvije kartice/dual-SIM
Ako ti mobitel nema u sistemu parallel apps ili nesto u tom stilu, onda instaliraj sa play store aplikaciju koja se zove parallel space.Kapri wrote:Kako to uraditi?puz_u_salati wrote:Neki telefoni imaji opciju "Paralel space" ili "klonirane aplikacije" i tako Viber možeš preko te aplikacije koristiti na oba broja.Kapri wrote:A viber na oba broja?
- Qler
#62 Re: Mobiteli sa dvije kartice/dual-SIM
avaks wrote:Qler wrote:Huawei ima twin app ali radi samo na whatsapp i facebook... jebi ga, viber nije popularan u svijetu, whatsapp jeste...Forbes drugačije tvrdi kao i statistike:
Znači samo 980 miliona korisnika krajem 2017te, pa i nije tako popularan u svijetu![]()
S tim da Whatsapp ima 1,5 milijardu... Ali ni milijarda nije zanemariva, to je super popularno u svijetu ako mene pitaš.
Skype ima vise aktivnih korisnika
- avaks
#63 Re: Mobiteli sa dvije kartice/dual-SIM
Koristi se svugdje u svijetu i veoma je popularan, to je poenta.
Balavurdija većinom fura whatsapp dok stariji viber, barem kod nas 90% više korisnika je na viberu + facebook messenger.
Skype slabije, vjerovatno zbog video konferencija se više koristi kao i video pozivi koji su koliko toliko kvalitetniji nego na viber/whatsappu-facebook.
Ali reći da viber nije popularan je suludo
Balavurdija većinom fura whatsapp dok stariji viber, barem kod nas 90% više korisnika je na viberu + facebook messenger.
Skype slabije, vjerovatno zbog video konferencija se više koristi kao i video pozivi koji su koliko toliko kvalitetniji nego na viber/whatsappu-facebook.
Ali reći da viber nije popularan je suludo
- Qler
#64 Re: Mobiteli sa dvije kartice/dual-SIM
https://www.statista.com/statistics/258 ... nger-apps/
Bas balavurdija koristi viber zbog onih stickera i tih zajebancija...
WeChat ubi u Kini a za njega nisi cuo. A stvar razvaljuje, nema sta ne mozes sa njim..
WeChat ubi u Kini a za njega nisi cuo. A stvar razvaljuje, nema sta ne mozes sa njim..
- MTV
#65 Re: Mobiteli sa dvije kartice/dual-SIM
'oce te se potuc?! 
-
puz_u_salati
#66 Re: Mobiteli sa dvije kartice/dual-SIM
Istina je da stariji koriste više biber a mlađi Skype a popularnost ova je u pet deka.Qler wrote:https://www.statista.com/statistics/258 ... nger-apps/
Mrtvi Skype više ni Bil Gates ne koristi.
- Qler
#67 Re: Mobiteli sa dvije kartice/dual-SIM
Jah... u poslovnom svijetu svi se dopisuju preko vibera, saljemo stickere... Slack, Skype... to je sve za levate. Mail isto ja ne znam ko to jos koristi.
Ovo je ona logika, uzmes casu i zahvatis vode iz okeana i zakljcak je u okeanu nema riba....
Ovo je ona logika, uzmes casu i zahvatis vode iz okeana i zakljcak je u okeanu nema riba....
-
duffy_duck
#68 Re: Mobiteli sa dvije kartice/dual-SIM
nisam zena al ti mogu odgovoriti, sve zavisi da li Telefon ima u softveru tu mogućnost, recimo kad mi zvoni na drugoj kartici neki poziv moj Telefon automatski prebaci na tu karticu, i obratno.. znaci sve zavisi od Softvera.Kapri wrote:Zene koristi li iko telefon dual sim ili ako neka zna da li se obje kartice mofu ukljuciti u jedan telefon pa da recimo obje budu dostupne ili se mora jedna ugasiti da se koristi druga?