U pocetku sam gledao vrhunsku fotografsku opremu po fotografskim sajtovima , sanjario kako bi imao bolje fotografije s takvom opremom. Medjutim, uz malo razmisljanja sam dosao do zakljucka da takva oprema zapravo ne pravi sama fotografiju. Najvaznije je istrenirati oko, docarati prizor. Naravno, to govorim kao pocetnik u fotografiji koji se zeli baviti fotografijom kao hobijem, kojemu je umjetnicka fotografija prva na pameti.
Oni koji zive od fotografije se nebi slozili da oprema nije bitna. Fotoreporter mora imati brz fotoaparat da mu nebi fotografija koja hljeb donosi odmakla. Fotografi koji dokumentiraju divlje zivotinje trebaju skupe teleobjektive kako nebi prestrasili zivotinje. Fotografi koji fotografisu svecanosti imaju i po nekoliko fotoaparata kako bi si ustedili vrijeme koje potrose na mjenjanje objektiva, ali za nas koji polahko setamo ulicom, gledamo okolo u potrazi za prizorom, nama ne trebaju ekstremi. Prisjetimo se da je i poznati francuski fotograf Henri Cartier-Bresson koristio malu Leicu sa 50mm objektivom i time usao u povijest fotografije. Koliko god Leica bila kvalitetna, nije imao na leđima fotografski arsenal zbog kojeg bi dobio grbu.

Ponukan temom Moja fotografija-umjece fotkanja gdje ima dosta fotografija uradjenih mobilnim aparatom, a takodje ima i onih koji bi objavili svoje fotografije ali se neckaju zato sto nemaju nesto bijesno otvaram temu
Fotografija mobilnim telefonom
Zato mobitele u ruke i (sto bi nas narod rek'o) opleti...
Predstavljam vam nekoliko fotografija snimljenih mobitelom pa sami prosudite.
Konjic,

LG KF750 5MP
Stublina,

LG KF750 5MP
Tatina djevojcica,

NOKIA E7 8MP