Imaš li gdje tekst tog propisa da se pročita?
Mobilni radari / kamere
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
#8627 Re: Mobilni radari / kamere
Radarbot je fantastična aplikacija, koristim je godinu i pol krstareći po BiH svaki mjesec. Em sto sam naucio napamet gdje su fiksne kamere, em sto ljudi prijavljuju i stacionirane radare i patrole pa se i mjesta pohvataju i brzina koriguje.
Je li ko probao onim lakom/sprejem za kosu prskati po tablici?
PS. Neki dan crna Škoda mup-a ZDK na Bijambarama ordinira.
PS. Neki dan crna Škoda mup-a ZDK na Bijambarama ordinira.

-
#8628 Re: Mobilni radari / kamere
Ajde pošalji ako ti nije problem
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#8629 Re: Mobilni radari / kamere
Bijambare su MupKSdi_natale wrote: ↑29/02/2024 23:20 Radarbot je fantastična aplikacija, koristim je godinu i pol krstareći po BiH svaki mjesec. Em sto sam naucio napamet gdje su fiksne kamere, em sto ljudi prijavljuju i stacionirane radare i patrole pa se i mjesta pohvataju i brzina koriguje.
PS. Neki dan crna Škoda mup-a ZDK na Bijambarama ordinira.![]()
Nesto si pobrkao
- Ateista
#8630 Re: Mobilni radari / kamere
-
- mirota
-
#8633 Re: Mobilni radari / kamere
mk ultra wrote: ↑01/03/2024 08:08Bijambare su MupKSdi_natale wrote: ↑29/02/2024 23:20 Radarbot je fantastična aplikacija, koristim je godinu i pol krstareći po BiH svaki mjesec. Em sto sam naucio napamet gdje su fiksne kamere, em sto ljudi prijavljuju i stacionirane radare i patrole pa se i mjesta pohvataju i brzina koriguje.
Nesto si pobrkao

Tačno tu, upravu si jesu Bijambare MUP KS. Znači malo prije iz pravca Olova. Nikad ih do sada nisam vidio ovdje iako svake sedmice minimalno prođem 2x Sa-Tz.
Kladanjski LAPD ga zaštekao poslije mosta s desne strane pa se ne vidi od rešetki kad se kreneš penjati prema Karauli.
- mirota
#8634 Re: Mobilni radari / kamere
neki dan u Srb kad me copio radar, proslo 5 auta i nijedno da blica, a ja ko krelac blicam po 3 km jos...e sad, posto je bilo civilno auto ostavljam mogucnost da nisu vidjeli
- mk ultra
#8635 Re: Mobilni radari / kamere
Definitivno nigdje vise radara i vise nesreca nema ko u BiH
- mirota
-
#8637 Re: Mobilni radari / kamere
Čuj kladanjski lapddi_natale wrote: ↑01/03/2024 12:51mk ultra wrote: ↑01/03/2024 08:08Bijambare su MupKSdi_natale wrote: ↑29/02/2024 23:20 Radarbot je fantastična aplikacija, koristim je godinu i pol krstareći po BiH svaki mjesec. Em sto sam naucio napamet gdje su fiksne kamere, em sto ljudi prijavljuju i stacionirane radare i patrole pa se i mjesta pohvataju i brzina koriguje.
Nesto si pobrkao
Tačno tu, upravu si jesu Bijambare MUP KS. Znači malo prije iz pravca Olova. Nikad ih do sada nisam vidio ovdje iako svake sedmice minimalno prođem 2x Sa-Tz.
Kladanjski LAPD ga zaštekao poslije mosta s desne strane pa se ne vidi od rešetki kad se kreneš penjati prema Karauli.

- mk ultra
- dzeko1
#8642 Re: Mobilni radari / kamere
Koji su presretaci u opticaju u ZDK? Danas u Olovu naletio na Toyotu Sub, isao Sam brze od dozvoljene, pa da znam jesam lo popusio kaznu 
- Laplace
#8643 Re: Mobilni radari / kamere
Mada sam pristalica toga da se držiš ograničenja pa ti je svejedno ima li radara/kamera/kontrole ili ne, poslije jučerašnje i današnje vožnje (juče Ilijaš-Olovo-Tuzla-Gračanica, danas Gračanica-Doboj-Zenica-Ilijaš) pomalo i razumijem ove koji koriste aplikacije tipa Radarbot, Waze itsl.
Dakle:
1. Na dijelovima ovih puteva, mada i jedan i drugi dobro poznajem i prešao sam ih mnogo puta, sam i dalje u nedoumici koje je i/ili dokle je ograničenje brzine. Bude znak ograničenja, ali ne i znak za prestanak a tman kad pomisliš da si izašao iz naseljenog mjesta vidiš neki objekat tipa vanjskog WC-a na livadi itsl.
Primjer je ograničenje u Čevljanovićima 50 km/h. Pri izlasku iz naselja sam prije nekih deset godina ubrzao na nešto brže od 60 i tu me je patrola zaustavila i kaznila zbog prekoračenja. Ni godinu kasnije tu su stavili znak ograničenja 70 km/h - na istom mjestu gdje su me kaznili zbog vožnje između 60 i 70, sad tu možeš 80 bez kazne.
Prije toga, iza Semizovca (Srednje?) znak ograničenja 40 (blizina škole), ali dokle?
Radovi između Žepča i Zenice, privremena ograničenja 60, 50, 40 uz zadržana stara ograničenja 70 ili 80 i bez znakova prestanka ograničenja pa ti pogađaj (i nadaj se da će se policija složiti sa tvojom procjenom) do koje tačke su radovi (što je još ljepše, tu nikad nisam ni vidio da se nešto radi).
2. Ograničenja od 40 na krivinama koje možeš proći komotno brzinom 60 km/h.
3. Promjene ograničenja na kratkim dionicama: 50 pa slijedi 80 a onda ni 100 metara dalje opet 50 ili 60 pa 70 a onda 50-tak metara dalje 50 - zašto?
4. Od Doboja ka Maglaju ograničenje bilo 70 a onda, ispred tri vezane krivine (na mjestu gdje je 2014. poplava napravila odron koji je zatvorio put pa se tu put rekonstruisao) ograničenje 50 uz dopunsku tablu 300 metara. I sad, poslije tih krivina i više od 300 metara policija zaustavila dva ili tri vozila, vjerovatno ljudi ubrzali do 70 i ovi ih kaznili jer još nije bio znak da je ograničenje 50 prestalo.
5. Manje značajno, ali opet nelogično i čudno: ograničenje 50 u dužini od 800 metara (dopunska tabla) a prestanak je na 1100 metara (ako mi je brojač kilometara bar približno tačan). Čime su mjerili? Brojali korake?
Btw, od Kladnja ka Stuparima, na nizbrdici, patrola sa radarom se sakrila tako da ih pri silasku vidiš, ali ovi odozdo ne vide pa te niko i ne upozorava. Srećom, tu sam znao koliko je ograničenje.
Dakle:
1. Na dijelovima ovih puteva, mada i jedan i drugi dobro poznajem i prešao sam ih mnogo puta, sam i dalje u nedoumici koje je i/ili dokle je ograničenje brzine. Bude znak ograničenja, ali ne i znak za prestanak a tman kad pomisliš da si izašao iz naseljenog mjesta vidiš neki objekat tipa vanjskog WC-a na livadi itsl.
Primjer je ograničenje u Čevljanovićima 50 km/h. Pri izlasku iz naselja sam prije nekih deset godina ubrzao na nešto brže od 60 i tu me je patrola zaustavila i kaznila zbog prekoračenja. Ni godinu kasnije tu su stavili znak ograničenja 70 km/h - na istom mjestu gdje su me kaznili zbog vožnje između 60 i 70, sad tu možeš 80 bez kazne.
Prije toga, iza Semizovca (Srednje?) znak ograničenja 40 (blizina škole), ali dokle?
Radovi između Žepča i Zenice, privremena ograničenja 60, 50, 40 uz zadržana stara ograničenja 70 ili 80 i bez znakova prestanka ograničenja pa ti pogađaj (i nadaj se da će se policija složiti sa tvojom procjenom) do koje tačke su radovi (što je još ljepše, tu nikad nisam ni vidio da se nešto radi).
2. Ograničenja od 40 na krivinama koje možeš proći komotno brzinom 60 km/h.
3. Promjene ograničenja na kratkim dionicama: 50 pa slijedi 80 a onda ni 100 metara dalje opet 50 ili 60 pa 70 a onda 50-tak metara dalje 50 - zašto?
4. Od Doboja ka Maglaju ograničenje bilo 70 a onda, ispred tri vezane krivine (na mjestu gdje je 2014. poplava napravila odron koji je zatvorio put pa se tu put rekonstruisao) ograničenje 50 uz dopunsku tablu 300 metara. I sad, poslije tih krivina i više od 300 metara policija zaustavila dva ili tri vozila, vjerovatno ljudi ubrzali do 70 i ovi ih kaznili jer još nije bio znak da je ograničenje 50 prestalo.
5. Manje značajno, ali opet nelogično i čudno: ograničenje 50 u dužini od 800 metara (dopunska tabla) a prestanak je na 1100 metara (ako mi je brojač kilometara bar približno tačan). Čime su mjerili? Brojali korake?
Btw, od Kladnja ka Stuparima, na nizbrdici, patrola sa radarom se sakrila tako da ih pri silasku vidiš, ali ovi odozdo ne vide pa te niko i ne upozorava. Srećom, tu sam znao koliko je ograničenje.
-
#8644 Re: Mobilni radari / kamere
Samo vozite po ograničenju i neće biti problema.
Ako se nekome žuri neka krene ranije.
Ha ja.
btw, koliko mi je poznato, ograničenje traje do sljedećeg znaka ili raskrsnice.
Ha ja.
- Laplace
#8645 Re: Mobilni radari / kamere
Stave znak ograničenja na dijelu gdje je škola ili znak sa dopunskom tablom za dužinu ili znak vezan za radove, produžiš: niti ima novog znaka niti raskrsnica. Da ne pričam o privremenoj signalizaciji zbog radova koji su odavno okončani, radilišta zatvorena a znaci još stoje - ljepota za patrole i punjenje budžeta (nije da se bunim kad pune budžetNaslovnica wrote: ↑02/03/2024 23:13 Samo vozite po ograničenju i neće biti problema.
Ha ja.

-
#8646 Re: Mobilni radari / kamere
Šta kaže zakon ako nema ploče one radarska kontrola prije stac.radara(kutije)ima li šanse da se izvuče kako?
- denis.istok
- denis.istok
#8648 Re: Mobilni radari / kamere
Da li neko ide relacijom do Zvornika.
Ispod Milica i prije Zvornika imaju neke kamere na nosacu preko ceste, slikaju sve zivo.
Plus prije zvornika ni 50 metara ispod te ima jos jedna stubna, ona klasicna za RS. I radar bot je i vidi kao 50kmh. Ove nista.
Sta ove gore snimaju? Svako auto ili brzinu samo
Ispod Milica i prije Zvornika imaju neke kamere na nosacu preko ceste, slikaju sve zivo.
Plus prije zvornika ni 50 metara ispod te ima jos jedna stubna, ona klasicna za RS. I radar bot je i vidi kao 50kmh. Ove nista.
- mk ultra
#8649 Re: Mobilni radari / kamere
Sta te zanima?denis.istok wrote: ↑03/03/2024 17:33 Da li neko ide relacijom do Zvornika.
Imas na sokocu
Imas kod pumpe u han pijesku
Imas na ulasku u Vlasenicu
Imas u onom nasilju pred zvornikom kod skole, 50kmh
U zvorniku poslije semafora mjeri sve
Ona u novoj kasabi je za tablice
Ako ides dalje do beljinje imas na ulasku poslije janje, mada mislim da ta kamera nije u funkciji
Bude ponekad i tronozac, ali upali BNradio
-
#8650 Re: Mobilni radari / kamere
Na toj dionici ima i stacionarni na ogranicenju 30 km/h (07-21), mescini tamo iza Milica nekako, usred nekakve vukojebine.mk ultra wrote: ↑03/03/2024 17:52Sta te zanima?denis.istok wrote: ↑03/03/2024 17:33 Da li neko ide relacijom do Zvornika.
Imas na sokocu
Imas kod pumpe u han pijesku
Imas na ulasku u Vlasenicu
Imas u onom nasilju pred zvornikom kod skole, 50kmh
U zvorniku poslije semafora mjeri sve
Ona u novoj kasabi je za tablice